Bros Sp. z o.o. Sp. k.

2 Dodaj opinię
Bros Sp. z o.o. Sp. k.
2 188 6 1

Opinie o Bros Sp. z o.o. Sp. k.

Jaga
@Niuulek 06.03.2018 15:34

Nie jest trudno, normalna praca przy produkcji. Chociaż wiadomo, że to nie plaża i swoje zrobić trzeba

Martin
@Piotr 08.02.2018 21:08

Nie wiem jakiej konkretnie kasy możesz się spodziewać, ale podobno dział eksportu jest jednym z najlepiej zarabiających. Godziny pracy teraz bardzo spoko – możesz zaczynać między 7 a 9 i wychodzić między 15 a 17.

Lisa

Wie ktoś w jakich godzinach pracuje się tam w biurze?

M.
@Lisa 11.02.2019 16:18

Zaczynasz między 7.00 a 9.00 o której chcesz. I wtedy kończysz między 15.00 a 17.00. Odkąd jest taka mozliwość dużo ludzi pracuje od 7 do15

Pracownik
@M. 12.02.2019 07:16

Większość chyba jednak po staremu przychodzi 8-16

W.

Nie pracowałam w firmie, ale byłam na rozmowie, która okazała się kuriozalna. Poszłam na nią z ciekawości, zasadniczo nieprzekonana do tego czy chciałabym tam pracować patrząc na problemy prawne firmy. Szczególnie, że temat gorący, a stanowisko związane z ochroną środowiska. Nie mam doświadczenia w pracy w takim dziale, jedynie wykształcenie. (usunięte przez administratora) W trakcie tego wywodu zorientowałam się, że dział do którego aplikuję składałby się tylko ze mnie, szkolenia brak, jedynie kontakt mailowy z poprzedniczką na macierzyńskim. Świetny pomysł biorąc pod uwagę trwające postępowanie- zatrudnić kogoś bez przeszkolenia do jednoosobowego działu. Zapytana o stawkę za jaką chcę pracować podałam (usunięte przez administratora) brutto co obecnie jakimś szaleństwem nie jest, szczególnie, że firma ma problemy, ale po (usunięte przez administratora) że to miliony. Chyba szukają jelenia, albo traktują temat wyjątkowo nonszalancko. Na koniec (usunięte przez administratora)obiecała kontakt niezależnie od decyzji, ale oczywiście głucha cisza. Strata czasu, firma niepoważna.

Rafał
@W. 29.01.2019 14:58

Twoje doświadczenia i informacje przekazane z rozmowy rekrutacyjnej do pracy w firmie Bros będą na pewno przydatne dla czytelników, którzy w przyszłości staną przed taką właśnie rozmową. Mogłabyś napisać, czy poza Tobą firma przesłuchiwała jeszcze jakichś kandydatów? Osoba rekrutująca informowała Cię, że z uwagi na ilość kandydatów nie mogą podjąć decyzji o ewentualnym zatrudnieniu tego samego dnia?

W.
@Rafał 30.01.2019 12:25

Na pewno mieli innych kandytatów i to pewnie lepszych, nie wylewam żali z powodu braku zatrudnienia:) Rekruterka obiecała kontakt w przeciągu 5 dni, co miało miejsce prawie miesiąc temu. Kontaktu brak. Wypadałoby chociaż zadzwobić i poinformować o wybraniu innego kandydata, a tak firma wypada nieelegancko.

słaby ten portal
@W. 29.01.2019 14:58

Jakże milo ze strony administratora, że usunął podaną przez Ciebie kwotę brutto. Kluczowa informacja, no ale przecież ten portal nie jest po to, żeby dowiedzieć się kluczowych informacji o dostawcy.

Rafał
@W. 30.01.2019 13:13

Odpowiedź zwrotna ze strony rekruterów powinna być do Ciebie wysłana, ale większość firm kontaktuje się tylko z tymi kandydatami, którzy przeszli pozytywnie weryfikacje. Na jakie stanowisko składałaś aplikacje i jakich kwalifikacji od Ciebie wymagano? Aktualnie firma Bros szuka księgowej, koordynatora do spraw utrzymania ruchu i specjalisty do spraw obsługi klienta. Czy osoby, które także aplikowały do firmy, mogłyby napisać o swoich odczuciach o doświadczeniach z rozmowy rekrutacyjnej? Macie podobne zdanie do przedmówczyni, czy zupełnie inne?

W.
@Rafał 07.02.2019 13:50

Moja wypowiedź została podziurawiona niczym ser szwajcarski, a czytałam dokładnie regulamin i nie mam zwyczaju przeklinać. Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć co tu się wydarzyło? Chciałam by mój opis został potraktowany i interpretowany jako całość, a po usunięciu całych zdań nie ma za wiele sensu.

W.
@W. 08.02.2019 17:21

Wypada mi jeszcze dodać ostatni komentarz- dostałam dziś sympatycznego maila z podziękowaniami za udział w rekrutacji. Nieistotne czy z powodu wpisu na forum czy autentycznej obsuwy- bardzo miły gest, dziękuję:)

max

Ciekawe co jest nie zgodne z regulaminem gdy piszę że toaleta męska naprawiana jest od kilku lat i cały czas jest z nią ten sam problem? To naprawdę jest żenujące że firmy nie stać na wymianę nie działającej spłuczki i zamyka całą kabinę. Od wczoraj znowu wisi karteczka "Awaria".

DDD

Pracowałam tam tylko 3 miesiące, w sezonie zwrotów posezonowych, nie przedłużyli umowy gdyż stwierdzili że już nie potrzebują tylu pracowników jak poradzili sobie ze zwrotami..

Iza
@DDD 19.12.2018 17:35

A czy ogólnie byłaś zadowolona z warunków zatrudnienia? Pracowałaś na umowę zlecenie, czy umowę o pracę? 3 miesiące to niewiele, by dobrze poznać specyfikę firmy, ale możesz powiedzieć, czy uważasz ją za dobrego pracodawcę? Jakie masz wrażenie dotyczące atmosfery?

Lajk

Napiszcie cos wiecej nt stanowiska przedstawiciela handlowego. Jakie warunki zarobku? Jaki kanał sprzedaży? Dziekuje

Zainteresowany

Jak praca przedstawiciela?

Tadek
@Zainteresowany 28.08.2018 12:51

Nikt Ci tyle nie da co Ci Bros obieca

pracownik tymczasowy

Praca na produkcji nie jest taka zła. Na początku można się pogubić, ale na szczęście inni pracownicy pomagają. Jest dużo nieporozumień, bo jest sporo Ukraińców, ale można się z nimi dogadać. Brygadziści są w porządku. Jedynie co może przeszkadzać to zapach.

Zdrowie

Jest to firma chemiczna wiec to nie witaminy.Szkoda zdrowia

Niepolecająca

Pracowałam na produkcji przy Karpiej i stwierdzam, że jest to praca tylko dla zdeterminowanych osób. (usunięte przez administratora)Odzież robocza i nóż, które otrzymują pracownicy są często w złym stanie, trzeba przy odbiorze zwracać uwagę i prosić o wymianę. (usunięte przez administratora)Przychodząc na swoje stanowisko nowa osoba musi liczyć na życzliwość i pomoc bardziej doświadczonych pracowników, bo jak wcześniej wspomniałam ze szkolenia niedużo się człowiek dowiaduje. (usunięte przez administratora) Tak jak wcześniej wspomniałam, jest to praca dla tych, którzy potrzebują pracy jak najszybciej. Ale jeżeli macie wybór, to wybierzcie inne miejsce pracy, bo szkoda zdrowia.

Jerzy

Może wiecie coś o ofercie pracy w firmie? Jakieś wskazówki o zarobkach czy dodatkach do pensji?

Arek

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać? Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!

były pracownik
@Arek 29.07.2018 18:37

Pozytywna jest pensja 2100 na rękę i możliwość premii. Minusem jest atmosfera i praca w chemikaliach.

Walery
@Arek 29.07.2018 18:37

Masz racje ale co raz częściej wydaje mi się że wszędzie będzie lepiej niż w Brosie... niestety

Jonka
@Walery 10.08.2018 22:16

W takich czasach kiedy w Poznaniu to praca szuka człowieka, a nie człowiek pracy, to brzmi dziwnie ... Przecież jeśli ktoś uważa, że w innym miejscu byłoby mu lepiej, może teraz bez problemu z mienić pracę. A mimo to w Brosie wielu pracuje po kilka, a nawet kilkanaście lat. Może nie jest to firma ideał, ale bez przesady.... . Arek ma racje, często ludzie zamęczają się podejściem "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma"

nina

ktos wie jak bros patrzy na kobiety w ciazy ktore maja umowe na czas okreslony? przedluzaja im umowy czy nie?

Ewciaaaa

Witam, czy ktoś może wie jak zapatruje sie bros na kobiety w ciazy ktore maja umowe na czas okreslony? czy po macierzynskim jest do czego wracac i czy przedluzaja umowe?

anonim

(usunięte przez administratora)

???

A kto teraz myje samochód ?

Kasia

Witam wszystkich, Zastanawiam się nad wysłaniem cv do firmy. Jestem świeżo po obronie. na jakie zarobki mogę liczyć jako pracownik biurowy? Są jakieś widełki?

Kajko
@Kasia 07.07.2018 15:05

Nie wiem ile dokładnie możesz dostać, ale zawsze proponowali tu całkiem sensowną kasę. Poza tym na pewno możesz liczyć na opiekę zdrowotną, dodatkowe ubezpieczenie za grosze i Multisport.

Tomasz

Nie przesadzajcie z tym narzekaniem i straszeniem!!

Iza

@Zainteresowana aktualne oferty pracy znajdują się na stronie internetowej firmy, tu podsyłam link: http://bros.pl/pl/kariera Daj znać czy znalazłaś coś dla siebie. Czy jest tu obecny ktoś z pracowników firmy Bros? Interesuje nas jakie są warunki pracy oraz atmosfera. Mile widziane będą także wszystkie inne informacje dotyczące pracy w tej firmie.

Dario
@Iza 01.07.2018 19:54

Pracuję w firmie BROS ponad 7 lat. Sporo wiem o firmie - w tym o warunkach pracy i atmosferze . Niestety nie podzielę się swoim doświadczeniem. (usunięte przez administratora) Mogę więc napisać jak jest ale i tak kandydat tego nie przeczyta...

Dario
@Dario 07.07.2018 16:59

Który punkt regulaminu serwisu naruszyłem pisząc komentarz ?

Zuza

Jaką umowę na początek firma daje?

blabla
@Zuza 18.06.2018 13:27

okres próbny 3 miesiące a poźniejna 2 lata umowa na czas określony

blabla

Witam, jak wygląda praca w dziale rejestracji? atmosfera, kierownictwo, organizacja pracy itp?

Zainteresowana

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutację?

Grzesiek

Taka cisza na forum, czyżby tak dobrze się pracowało?

Krecik
@Grzesiek 17.05.2018 10:09

A ty co ! Sensacji szukasz !!! ??? Idź szukać na,, pudelku,, Pozdrawiam :)

Bartosz

Czy firma prowadzi może rekrutację?

Zainteresowany

Witam Moze ktos powiedziec ile zarabia pracownik magazynowy na Karpiej? Pozdrawiam

Kesen

Czy w centrali Brosa na Karpia w Poznaniu jest szansa, żeby się zatrudnić na stanowiska administracyjno-burowo-hadlowe I jeśli się jest 45+?

pracownik
@Kesen 03.04.2018 15:22

Pracuje tutaj sporo osób w tym wieku, więc pewnie tak.

Kas

Witam. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć jakie faktycznie są zarobki w tej firmie na produkcji i czy jest możliwość przejścia na umowe o pracę?

Kajko
@Kas 26.03.2018 11:45

Zarobki przyzwoite, a umowa o prace to już teraz tam chyba standard.

Marcin

Mimo zapewnień o skontaktowaniu sie ze mną po rozmowie kwalifikacyjnej i przekazaniu telefonicznie bądź mailowo wyniku, niestety brak jakiegokolwiek odzewu. Rozmowa kwalifikacyjna przeprowadzona poprawnie.

Kass

Witam. Jakie są stawki na umowie o pracę?

Konrad

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje ludzi?

Asia

W ostatnim czasie z pracy w Brosie zrezygnowało kilku ważnych kierowników oraz dyrektor z kilkunastoletnim stażem, co się dzieje w Brosie?...

Joo
@Asia 07.02.2018 18:40

Poprostu zaczyna sie sypac od strony organizacyjnej.zarobki rosna ok (po czesci z przymusu panstwa) inne dodatki jak ubezpieczenie opieka medyczna socjal.tez ok (niektore rzeczy sa bo musza nie z wlasnej dobrej woli pracodawcy) ale chaos z roku na rok narasta.Nikt nad tym nie panuje.jeszcze ze 4lata temu w porownaniu do tego co jest to bylo jak w szwajcarskim zegarku.

Joo
@Joo 01.03.2018 00:32

Ciekawe co bylo jak w szwajcarskm zegarku?

Arco
@Joo 01.03.2018 00:32

Dobry kierownik oznacza dobrą organizację pracy. Dobrzy kierownicy pozwalniali się z Brosa, więc jest jak jest..

Zenek
@Joo 01.03.2018 00:32

Ten czas właśnie... 4-5 lat do tylu było inaczej lecz nastały czasy rządów innej klasy... ciekawe czy właściciel firmy to czyta albo dlaczego nikt mu nie podeśle linka do tej strony.

Aaa
@Arco 06.03.2018 16:24

Samo mówi za się

Niuulek

Czy któraś z Pań pracuje w Brosie na Naramowicach? Mozecie powiedziec jak jest?Praca trudna?

Jaga
@Niuulek 06.03.2018 15:34

Nie jest trudno, normalna praca przy produkcji. Chociaż wiadomo, że to nie plaża i swoje zrobić trzeba

Zostaw opinię o Bros Sp. z o.o. Sp. k. - Poznań

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bros Sp. z o.o. Sp. k.