MB Service

Adres: ul. Powstańców Śląskich 12, 46-024 Opole

NIP: 9910473734 REGON: 161544940

MB Service
2 165 6 1

Opinie o MB Service

Lukas

OSZUSCI! SerdecZnie odradzam wszystkim ktorzy chca uczciwie pracowac i Dostawac za swoja cieZka prace wynagrodzenie ! Wlasciciele - Dwaj bracia z cZego jeden to smark bez kompetencji (siedzi w biurze w opolu) to specjalisci w oszukiwaniu ludzi ! Jakikolwiek WYPADEK W PRACY SKUTKUJE ZWOLNIENIEM ALE MOI DRODZY JESTESCIE ZWOLNIENI NAJCZESCIEJ KILKA DNI PRZED WYPADKIEM! Dowiadujeciw sie o tym, kiedy pieniadze za l4 nie przychodza. Kilkanascie takich przypadkow z czego niestetty tylko kilka zakoncZylo sie w sadzie. OMIJAC SZEROKIM LUKIEM !!!! Moje sugestie dla MB Service: Zamknac dzialalnosc Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Wziac sie do ucZciwej pracy

JARO

wszystko jest ok dopóki nie zachorujesz

Marta
@JARO 09.01.2019 19:19

Zaintrygowało nas to, co napisałeś. Jednak żebyśmy mogli się do tego bardziej odnieść wypadałoby, abyś zdradził nieco więcej szczegółów na wskazany przez siebie temat. Dasz radę to zrobić? Ponadto bylibyśmy wdzięczni, jakbyś powiedział, jak długo, a także na jakim stanowisku jesteś zatrudniony w firmie MB Service? Bardzo serdecznie zachęcamy Cię do dalszej dyskusji o tym pracodawcy.

Jaro
@Marta 15.01.2019 13:43

a to przypadkiem nie Pani próbowała wręczyć mi 26 października 2018 wypowiedzenie z datą 20 sierpnia? i użyła szantażu, że jeśli nie podpiszę to nie dostanę wypłaty za kilka dni września?

Electric

Jako wieloletni pracownik skwituje te wszystkie opinie tak : Wyplaty płacą szału nie ma każdy się godzi na swoją stawkę lub rezygnuje . Warunki mieszkaniowe są nie raz ciężkie Offenbach.magstadt.koln.frankfurt kto był ten wie Ale no jak by nie było firm je zapewnia Urlopy.świeta.chorobowe.swiadczenia zeitkonto są Ale nie raz trzeba się I swoje upominać. Generalnie firmę polecam ludziom którzy umieją o swoje zawalczyć I się upomnieć. I Przede wszystkim osobą że znajomością języka I fachu który się podejmuje .wtedy powinno być troszkę lżej A i firma bardziej szanuje takiego pracownika

Dk
@Electric 24.08.2018 15:10

Jeżeli znasz niemiecki i ogarniasz robotę. To trafiłeś najgorzej jak mogłeś. Szkoda waszego czasu na tą firmę. A jeżeli się zwalniasz to musisz to zrobić bardzo dyplomatycznie bo zabiorą Ci całą wypłatę.

Lacky
@Dk 26.08.2018 10:21

Racja...zgubia papierek z wypowiedzenie m i potraca że zostawiłeś stanowisko pracy z dnia na dzień...oszustwo

Marta
@Lacky 17.12.2018 14:57

Jak widać - masz bardzo podobne doświadczenia z MB Service, co użytkownicy powyżej. Może spróbowałbyś, skoro byłeś ich pracownikiem, napisać coś o ogólnych warunkach pracy, na jakie mogłeś tam liczyć? Chętnie dowiemy się na przykład, czy mieliście tam dostęp do bezpłatnej opieki medycznej. Bardzo Cię zachęcam do dalszej dyskusji.

Żona
@Dk 26.08.2018 10:21

Jak zachorujesz to dostaniesz wypowiedzenie ,a o wypłacie zapomnij

Jaro
@Żona 22.01.2019 20:14

to niestety prawda...

Tom

Jak ktos chce miec kilka lub kilka nasie tysiecy euro do zaplaty musi popracowac w tej firmie po zlozeniu wypowiedzenia firma cie nie wymelduje ze krannkenkasy a kwota rosnie po czym przychodzi list z niemiec ze masz do zaplaty 8000€ w moim przypadku Moje sugestie dla MB Service: Masakra firma ,szef nie kompetentny (usunięte przez administratora)opoznia wyplaty

gulu
@Tom 14.01.2019 16:07

Firma Cie wymeldowała ale ty też musisz im zgłosić że nie pracujesz w DE. Trzeba się zaznajamiac z przepisami a nie myslec ze firma wszystko zalatwi za Ciebie.

Jaro
@gulu 17.01.2019 15:54

komu musisz zgłosić?

Marek

Pracuję od 2016 wypłaty takie sobie ale zawsze na czas mieszkania różne co do pracy to zależy do jakiej firmy się trafi do lekarza można iść bez problemu chorobowe urlop zeitkonto wszystko zawsze mam wypłacone negatywy piszą ci którzy chleją nie chodzą do pracy a później jacy to oni poszkodowani w listopadzie 4 takich wywalili z mieszkania w Vaichingen.

Przemi
@Marek 20.12.2018 15:57

Nie kłam(usunięte przez administratora)

Przemo

Bartek cie ru..

Marek
@Przemo 20.12.2018 20:45

Ciebie już dawno(usunięte przez administratora)

Marta
@Marek 20.12.2018 15:57

Dobrze, że w MB Service przestrzega się terminowości wypłacania należnego wynagrodzenia. Jest to bowiem podstawa. Cieszmy się, iż praca w tym miejscu spełnia stawiane przez Ciebie oczekiwania. Wiele osób na pewno zastanawia się, jak w tej firmie wygląda cały proces rekrutacyjny. Będziesz zatem tak uprzejmy i go Nam w szczegółach opiszesz?

IVZ
@Marek 21.12.2018 12:48

Lebry. Zaliczki. Hllac

Opolanin32

Reklame maja dobra, ale realia niestety sa inne. Maja ludzi za nic ;) sa osoby co chwala i wielce mysla ze Wrobelki z nimi gadaja ta sa wielcy. (usunięte przez administratora) prawda Wrobel widzi tylko godzinki. Pozdrawiam

Marta
@Opolanin32 07.01.2019 17:30

Dobrze, że włączyłeś się do dyskusji na temat MB Service jako pracodawcy. Należałoby tylko, żebyś trochę rozwinął swoją poprzednią myśl, bowiem - szczególnie nowe osoby na forum - nie zrozumiały, co właściwie chciałeś przekazać. Pewnie pracowałeś bądź też nadal pracujesz w tym przedsiębiorstwie. Co powiedziałbyś zatem o atmosferze panującej między jego pracownikami?

ja

firma dziadostwo nie polecam kasa marna wyplaty opoznione dlugo sie dojezdza do pracy dlugie powroty ktore sie nie licza jednym slowem dno praca dobra dla nie udacznikow Moje sugestie dla MB Service: firma dla nie udacznikow nie nadajacych sie do niczego Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: placic na czas i wiecej i doliczac godz dojazdu do pracy

Marta
@ja 05.12.2018 10:52

Rozumiem, że praca w MB Service nie spełniła Twoich oczekiwań i jesteś z tego powodu rozżalony. Ale jednak nie powinieneś wypowiadać się tu o innych osobach w tak obraźliwy sposób - pamiętaj o tym następnym razem. Długo tam pracowałeś?

Gogus
@ja 05.12.2018 10:52

Takis madry a nie wiesz gdzie sie wypowiedziec. Biuro w opolu nie robi wyplat tylko biuro niemieckie Mb.

Marta
@Gogus 06.12.2018 15:46

Dobrze, że postanowiłeś dołączyć się do powyższej dyskusji. Śmiem twierdzić, iż jesteś pracownikiem firmy MB Service. Dlatego z chęcią poznamy Twoje zdanie na temat wyżej wspomnianego pracodawcy. Czy oprócz pensji podstawowej dostajecie jeszcze jakieś premie uznaniowe?

Marta

Firma MB Service to legalnie działająca agencja pośrednictwa pracy. Na ich oficjalnej stronie internetowej znajdziecie zatem całą masę ofert pracy w Niemczech. Macie do wyboru takie posady jak na przykład: magazynier, ślusarz, spawacz, informatyk, pielęgniarka dyplomowana: http://mb-service.pl/pl/dla-pracownikow.html Może ktoś z Was poczuł się zachęcony i postanowi aplikować?

Były pracownik
@Marta 03.11.2018 13:21

Witam wszystkich. Tak sobie czytam te komentarze i różne myśli do głowy mi przychodzą. Osobiście uważam że większość uważa że takie wyjazdy to spakować, pojechać i euro posypią się do kieszeni za samą obecność tam.... Uważam że większość złych komentarzy pochodzą od osób z takim podejściem. Czytam że ktoś po dwóch tygodniach się zwolnił i kasy nie dostał.... Pytanie czemu tak krótko pracował? Może poprostu się nie nadawał... To nie przedszkole...a praca pod presją pozostawienia dotychczasowego życia i podjęcie się wyzwania zdała od domu, bliskich... Potem się okazuje że to sprawia że najmniejszy kłopot tam na miejscu rośnie do rangi życiowego. Człowiekiem targają emocje, tęsknota, troska o to by było dobrze... Albo ktoś z tym sobie poradzi albo niech lepiej zostanie w domu... Odniosę się jeszcze do tego że to nie firemka gdzie pracuje 20 ludzi i każdy się zna... Szef nie jest wszędzie, jeśli ktoś chce go poznać może pojechać do biura i czemu nie... Na koniec dodam że pracowałem kilka miesięcy, rozstałem się z firmą w zgodzie i bez problemów, mogę wrócić z powrotem bez żadnej o problemu... Zarobki są adekwatne do zaangażowania... Tyle... Pewnie spotkam się z krytyką za wpis...ale przedstawilem tylko moje zdanie na podstawie własnych doświadczeń...

Marta
@Były pracownik 04.11.2018 15:36

Oczywiście - w jakimś stopniu można przyznać Ci rację. Ale właśnie trzeba mieć na uwadze, że każdy z nas jest inny, a więc może posiadać zupełnie odmienne doświadczenia związane nawet z tym samym pracodawcą. W swoim poście mało piszesz o ogólnych warunkach zatrudnienia w MB Service. Jak długo już tam nie pracujesz?

Jaco81

Pracowałem prawie rok w tej firmie,zmuszalem się tam do pracy bo nie chciało mi się co chwila zmieniać pracy...Nie polecam tej agencji,totalnie olewaja pracownika i czasem karaluchy chodzą po mieszkaniu moi drodzy,,,,Ta firma to już żenada i teraz to już tylko nabijanie kasy

dordarek

wielka zenada-(usunięte przez administratora)-omijac wielkim lukiem

anonim

(usunięte przez administratora)

Marta

@Pawel Dużo osób będzie Ci na pewno wdzięcznych za wpis o takim charakterze, ale trzeba jasno stwierdzić, że nieco on odbiega od głównego tematu tego wątku. Jak sam wspominasz - pracowałeś jakiś czas temu w MB Service, a więc powinieneś opisywać warunki pracy, jakie tam są oferowane. Na jaki rodzaj umowy mogą tam liczyć osoby dopiero rozpoczynające pracę?

Marta

@Nickolaus Masz ciekawy punkt wiedzenia i można się z nim w pewien sposób zgodzić. Jak wnioskuję - jesteś pracownikiem w MB Service - jak długo i na jakim stanowisku jesteś tam zatrudniony? Poleciłbyś pracę w tym przedsiębiorstwie osobom, które jeszcze nie uzyskały żadnego doświadczenia zawodowego?

BK

Nie polecam tej firmy(usunięte przez administratora)pracowałem tam 2 tygodnie gdy się zwolniłem nie wypłacono mi kasy.

anonymous
@BK 06.09.2018 10:34

Mój teraz jechał jako malarz i coś innego robią i tylko mają się kontaktować z szefem za granicy nawet na oczy jeszcze szefa nie widzieli i (usunięte przez administratora) jak osioł nawet chłopaki nie mają na paliwo

Bolek542
@anonymous 26.09.2018 12:45

A co sobie kobieto myslalas? Jak robia w niemieckiej firmie to do szefa maja dzwonic. Jak niemiecka firma to i niemiecki szef. A o paliwie to kazdy dobrze wie, my od 2 lat jezdzimy i nikt nie plakal ze na paliwo nie ma. Teraz to zamiast do biura dzwonic to po internetach pisza, co to sie dzieje z tymi ludzmi

anonim

(usunięte przez administratora)

Nickolaus

Masz calkowita racje, narzekaja Ci co mysla ze za granica kasa z nieba leci. W biurze nie raz widzialem jakie asy po robote przychodza. Jakby tak kazdemu z nich opinie wystawic.

Marta

@Michał Skoro już zdecydowałeś się na udział w dyskusji, to powinieneś wiedzieć, iż nie wolno tu nikogo obrażać i wyzywać. Dobrze, że akurat Tobie współpraca z MB Service układa się pomyślnie, ale każdy ma prawo do własnego zdania. Długo już tam pracujesz? Na podstawie jakiej umowy zostałeś zatrudniony?

Marta

@BK Bardzo Cię na wstępie proszę, żeby nie używał na forum danych personalnych konkretnych osób - jest to niezgodne z regulaminem serwisu Gowork. Jeśli Szef MB Service nie odbiera od Ciebie telefonów, to może warto odwiedzić go osobiście w siedzibie firmy i wówczas wyjaśnić na spokojnie kwestie, o których piszesz. Jak to widzisz?

joachim

Pracuję w firmie MB jako malarz od trzech lat. Wszystko jest ok. Pieniądze zawsze na czas, auto służbowe, kontakt z biurem bezproblemowy. Wiadomo jak w każdej pracy trzeba pracować. Niestety, osoby, które wyjeżdżają do Niemiec i chleją na budowie nie znajdą tu pracy na dłużej, mam wrażenie, że to własnie oni piszą te wszystkie śmieszne opinie. Realia są takie, że jak chcesz zarobić musisz być w porządku i wtedy to działa w dwie strony, Polecam!

k
@joachim 24.08.2018 10:25

mieszkałem z malarzami przez dwa tygodnie, dzien w dzień każdy z nich miał beret, a w firmie pracują już po 2/3/4 lata.. dramat

Dk

Pracowałem rok w tej firmie. (usunięte przez administratora).To co płaci mb to woła o pomstę do nieba.Chyba najgorsza firma jaką znam a jestem tu już sześć lat.Mieszkania wyglądają jak glinianki na internet nawet nie licz. Na budowę zawsze daleko będziesz w kłopocie nikt Ci nie pomoże. Dobra firma dla emerytów żeby parę groszy dorobić. Stanowczo odradzam chyba że jesteś kelnerem lub kucharzem to tu na pewno Cię zatrudnią

E

Pilnujcie swoich wypłat i nie wchodzcie w żadne umowy ustne, bo lubią obiecywać i się nie wywiazywac

Elektryk

Pracuje od paru miesięcy w tej firmie, nie ma co narzekać (bo ponoć od tego roku poprawili się w kwestii warunkow mieszkalnych) , kontakt z biurem jest, jeżeli do szefa się nie dodzwoni, można napisać SMS, po którym oddzwoni w wolnej chwili, da się ze wszystkimi dogadać. Wypłatę dostaje na czas i pracownicy potwierdzaja, że z wypłatami się nie spóźniaja. Mam świadczenia emerytalne, nie najgorsza stawkę, samochód służbowy, więc zastanawiam się kto pisze te negatywne opinie (choć może wcześniej było faktycznie gorzej i się poprawili). Ja szczerze polecam

Marek
@Elektryk 24.03.2018 13:04

Też pracuję w MB ale nr. do szefa niemam napisz mi.Samochód jest służbowy dopóki jest sprawny jak się zaczyna coś dziać to martw się sam co do mieszkań to chyba nie mieszkałeś w Magstadt.

Elektryk
@Marek 27.03.2018 14:37

Nie wiem czy jest tu taka możliwość, bym Ci podał numer do szefa, ale zapytaj kolegów z pracy, bądź w biurze. Co do samochodu, obecnie tez mam problem, bo wcisneli mi Octavie I generacji na czas naprawy Skody Fabii, ale spokojnie. Po prostu o swoje trzeba walczyć, a jak się ma to gdzieś to będą to wykorzystywac. To "normalne" w każdej pracy. Dlatego ja wszystkiego pilnuje i żądam tego co mi się należy. Pozdrawiam

anonymous
@Elektryk 29.03.2018 08:37

A kto jest szefem?

anonymous

Popatrz kto podpisał twoją umowę.

Bida
@Marek 27.03.2018 14:37

Nie polecam też mieszkania w Wuppertal, brak ciepłej wody i dziesięć osób na paru metrach kwadratowych.

waldek

Gdyby było tak źle to by tyle ludzi tam nie pracowalo. opowiadasz farmazony.

Andrzejk7

Dziękuje za zainteresowanie się moją osobą i danie szansy na wykazanie się w pracy. Jestem bardzo zadowolony, oby tak dalej.

wakacjelolo

Co roku w wakacje jade się z Mb-Service dorobić jako elektryk. Badzo fajna agencja i spoko praca. Mysle ze po szkole bede pracowac u nich na dluzej.

Rudolfl

Polecam tą robotę każdemu kto chce pracować jak normalny człowiek. Wszystko jest w porządku nie ma na co narzekać. Tak trzymać !

Marek
@Rudolfl 28.05.2018 15:28

Jak przyjedziesz ze zjazdu spowrotem na hotel a w twoim łóżku będzie ktoś spał a ty nie bedziesz miał gdzie się położyć to ciekawe czy wtedy będzie wszystko ok.

Rudolf
@Marek 28.05.2018 18:47

Odkąd tu pracuje to nie było takiej sytuacji.

wlodek78

Firma spoko, poprawilo sie.

Pracownik

Razem z bratem wyjechaliśmy do roboty z tej firmy 2 miesiące temu, na tej podstawie oceniam firme dobrze. Wypłaty na czas, żona zadowolona, w domu jesteśmy co 10 dni. na budowie jak to na budowie, robić trzeba, nikt za darmo Ci pieniedzy nie da. pierwszy wyjazd fajnie zorganizowany, auto dostalismy w Opolu, stawka też nie jest zła, bez niemieckiego sami byśmy sobie roboty nie załatwili za euro. Polecam

Szczepan

Polecam mb serwis. Przyjeżdżając na podpisanie umowy zapewniono mi nocleg w opolu a wyjazd do pracy miałem za darmo. W piątek miałem tydzień przepracowany poprosiłem o zaliczkę i nie było żadnego problemu. Dzisiaj pieniądze były ba kącie. Dziękuje za zaufanie

Mikołaj

Polecam Agencje pracy w Opolu ! Wyjazd super zorganizowany, na panie z biura można zawsze liczyć, szczegółowo odpowiadają na pytania i człowiek nie jest pozostawiony sam na pastwe losu w Niemczech. Mieszkam na Wielkopolsce to załatwili mi nocleg w Opolu za który biuro zapłaciło. Praca zapowiada się dobrze, mieszkanie też ok można odpoczac po pracy.

Marta

@Niezadowoleni klienci, czy MB Service przedstawiła powód, przez który Twoja partnerka musiała czekać na rozpoczęcie obowiązków? W jaki sposób doszło do nawiązania przez Was kontaktu z tą firmą? Proszę Was o pozostawienie wypowiedzi w tej kwestii. Będzie ważna dla osób planujących rozpoczęcie współpracy z tym pracodawcą.

Niezadowoleni klienci

Strata czasu i pieniędzy! Mieliśmy z dziewczyną umówione warunki zatrudnienia, dostaliśmy na papierze: " zaczynają Państwo pracę w poniedziałek o 8 rano", po przyjeździe na miejsce w niedziele dostajemy informację że "NAGLE" się dowiedzieli że ja w poniedziałek faktycznie zaczynam ale moja dziewczyna musi czekać... MASAKRA, w sumie już wcześniej było jakieś nie poważne podejście z ich strony (usunięte przez administratora) na informację odnośnie szczegółów pracy odpowiadał z opóźnieniem jedno, lub dwu dniowym, wtedy już mieliśmy wątpliwości czy warto korzystać z tej firmy ale postanowiliśmy zaryzykować i dać im szansę, jak później się okazało to był błąd i to kosztowny bo firma jest niepoważna a "wycieczka" nas kosztowała prawie tysiaka. Zdecydowanie odradzamy

Byly oszukany pracownik

Teraz szukaja jeleni w malopolskim bo w opolskim i okolicznych juz znaja te pozal sie firme kogucikludzie oszukuja na wszystkim od stawek po mieszkania nieda sie tam pracowac i zyc normalnie katastrofa na wlasny koszt dojazd do niemiec potem skladka na paliwo na dojazd do pracy robisz 200 h w miesiacu a wyplacaja za 156 a reszta to niby potem jakos nadplaca i nigdy niebedziesz widzial tej kasy moze byc tak ze po 3 dniach zi podziekuja i jestes pare stowek do tylujesli musisz wyjechac to nie zta firma oszukaja i okradna cie nigdy wjecej MBSerwice przed wyjadem pjeknie wszysto ok ales kla a potem to szajse grose szajsekajne geld pozdrawjam zastanowcie sie panowie spawacze czy warto duza tam jest rotacja maja tam swoich stalych przydupasow jak wjecej zlecen to szukaja naiwniakow na 2 tyg max bo niemiec objecal ze polacy dadza rade i zrobja ruscy tam robja po 8h i mja w (usunięte przez administratora) jego robotei nieplatne nadgodziny

Zostaw opinię o MB Service - Opole

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MB Service