DWS Draexlmaier

Adres: Spółdzielcza 45, 58-500 Jelenia góra

NIP: 6112619914 KRS: 0000282022

DWS Draexlmaier
3 730 6 1

Opinie o DWS Draexlmaier

Ekoz

Jakie są tu zarobki dla zwykłych roboli?

Ghost
@Ekoz 07.02.2019 18:00

Zapytaj lepiej o niezwykłe zarobki niezwykłych ludzi a nie tak bez ambicji

Starszy pracownik
@Ekoz 07.02.2019 18:00

To jest po prostu niska samoocena a zarobki dla nowo przyjętych jakieś 2300 netto a potem więcej

Starszy pracownik
@Ekoz 07.02.2019 18:00

To jest po prostu niska samoocena a zarobki dla nowo przyjętych jakieś 2300 netto a potem więcej

jozek
@Ekoz 07.02.2019 18:00

4000 na reke

Starszy pracownik
@jozek 09.02.2019 23:07

Może dla kierowników to i tak

Greg
@Ekoz 07.02.2019 18:00

Najniższa krajowa plus 750 premii ktora jest dawana od widzimisie kierownictwa. Na rękę niecałe 2300 z cała premią już

Q
@jozek 09.02.2019 23:07

4000 zł z trzema niedzielami i kilkoma dwunastkami - zapomniałeś dodać!!! Wiecznie w pracy też mi coś.

Greg

I co wielkie cwaniaki taki wielki protest miał byc a skończyło sie na niczym. Nikt nie chce się nigdy odezwać jak szczur idzie tylko głowa w dół i oby mnie nie widział... (usunięte przez administratora) nie firma. A na kantyne poszedł donos do sanepidu po zatruciach ostatnio..

Q
@Greg 13.02.2019 15:01

Sam jesteś jak ten szczur!!!Tylko potrafisz anonimowo wywijac tym ptasim mózgiem i obrażać innych.

Greg
@Q 13.02.2019 18:03

A Ty to odzywasz się coś? Siedzisz tam cicho i unikasz szczura bo się go boisz ... Ps czytaj ze zrozumieniem bo nikogo nie obraziłem z pracowników. A szczur to dyrektor

Greg
@Q 13.02.2019 18:03

Ja nie jestem anonimowy w porównaniu do Ciebie bo podałem swoją ksywke prawdziwą. Ale co mozesz wiedzieć z takim poziomem ...

lola
@Greg 13.02.2019 15:01

mam propozycje zeby dac wiecej kasy,ludzia ktorzy robia wiecej niz 10 lat za szkodliwe,ze musza robic z leniwimi, wiecznie nieszczesliwimi,nowymi przez ktorych sa same problemy.

Paula

Wkoncu się biorą za palaczy, skończą się posiedzenia na palarni

Ktos
@Paula 13.01.2019 00:02

Jeżeli piszesz o tym piśmie, to chyba albo nie widziałaś tego pisma albo źle przeczytałaś. Jeżeli ktoś na cito będzie musiał pójść do toalety między 6- 7 i między 13- 14 nie ma takiej opcji .

Pracownik
@Paula 13.01.2019 00:02

Premia dla niepalących odniosłaby lepszy skutek

ja
@Ktos 13.01.2019 12:11

a jak dostane srake miedzy 6 a 7 to co bie bede mogl isc do kibla?

Ajjjjj
@ja 13.01.2019 22:07

To będziesz ściskał nóżki ????????

Iza
@Ajjjjj 14.01.2019 00:21

Zarówno komentarze powyżej, jak i ten Twój, w małym stopniu odnoszą się do głównego tematu niniejszego wątku. Dlatego bardzo proszę, abyś już zaczął opiniować firmę DWS Draexlmaier jako pracodawcę. Wielu z nas interesuje na przykład to, czy chętnie zatrudnia się tam osoby bez doświadczenia. Jak odniesiesz się do tej kwestii?

ja
@Ajjjjj 14.01.2019 00:21

pieluche sobie zaloze haha :)

Starszy starzem pracownik
@Iza 14.01.2019 13:44

Bez doświadczenia nie ma problemu . I tak każdy na produkcji musi zaliczyć test czy ma doświadczenie czy nie

Starszy stażem pracownik
@Ktos 13.01.2019 12:11

Zróbcie protest -Wszyscy palacze na L4 jak policja

Nika
@Ajjjjj 14.01.2019 00:21

Z magazynu pobierz pampersa dają za darmo

Ja
@Nika 16.01.2019 16:31

Ok :)

Mag
@Nika 16.01.2019 16:31

Kto ?brodaty!!????

tomek 7
@Mag 16.01.2019 22:41

dobrze mnie tylko te dwa brodacze ze zmiany C.denerwuja stoja pala i o gownie gadaja ogolcie sie brudasy smierdzi z daleka od was...

janek
@tomek 7 17.01.2019 00:38

tak nie tylko ciebie TOMEK7 jeden to ma takie tluste wlosy ze jak by mu 2 litry oleju wylali na ten pusty leb....

andrzej
@tomek 7 17.01.2019 00:38

do tomek7 gadka o tych z MAGAZYNU to ci przynam 100 procent racji ...

ZzT
@tomek 7 17.01.2019 00:38

Od brodaczy z mag proszę się odwalić, są męscy przystojni i za-je-biści, a Ty płacz i zazdrościj miękka ci*po

byly magazynier
@Paula 13.01.2019 00:02

kto prezesowi wydaje przepustke na palarnie? bo rozumiem ze wszyscy palacy przebywajacy na palarni powinni posiadac przepustki.... jezeli nie to zostana spisani i ukarani....jakis sort????

Memo
@ZzT 31.01.2019 11:47

strasznie. Flip i Flap.

Kati
@ZzT 31.01.2019 11:47

Ten mały zwłaszcza męski. Ubawilam się

Miro
@Paula 13.01.2019 00:02

Posiedzenia okrągłego stołu:)

Ewa
@Kati 01.02.2019 17:25

Ja też i to mega

Zorro.
@Paula 13.01.2019 00:02

Ciekawe,bo magazynierzy dalej na nockach chodzą ,a razem z nimi na czele brygadzista .

Zorro.
@Paula 13.01.2019 00:02

Ciekawe bo magazynierzy razem z brygadzistą na czele dalej spacerują.

Cafe+co
@Zorro. 11.02.2019 07:46

A co boli Cię (usunięte przez administratora) ? To zapierdala.j mlotkowy durniu po przepustke do brygadzista haha

Żegota
@Cafe+co 13.02.2019 18:21

Cwaniaki produkcyjne, magazyn jak sie postawił to dostal podwyzki, a wy co wywalczyliscie przez te lata? Pyskujecie na forach, ale zeby cos komus w twarz powiedziec to juz jak te psy z podkulonymi ogonami

Natalii

Jeszcze takiego (usunięte przez administratora) w pisach pracowników nie widziałem co nato .odpowie ten admistrator ,czy tylko potrafi prawde usuwać jaka kadra taki admistrator ha ha.

Stella
@Natalii 12.02.2019 06:49

Lala, bełkoczesz.

Magazyn i ekipa

Chłopaki. Cos cisza o wielkiej miłości w drexie. A chyba wszyscy wiemy o kogo chodzi Katarzyna z macana najpiękniejsza kobieta w drexie i jej gruby kochanek co tam u nich wg kwitnie miłość czy jak się tam uklada HoHoHoHo

Ja
@Magazyn i ekipa 22.01.2019 17:50

A jak ma na imię ten lovelas ?

dojrzały
@Magazyn i ekipa 22.01.2019 17:50

zajmij się swoim tyłkiem i robotą a nie szukaj afery ty dupku.

Bomba
@Magazyn i ekipa 22.01.2019 17:50

Agnieszka z .dlaczego odchodzi przeciez jest dobra

Inga
@Magazyn i ekipa 22.01.2019 17:50

I co wiadomo coś?

ja
@Magazyn i ekipa 22.01.2019 17:50

no wlasnie wiadomo cos ? ;)

ja
@Magazyn i ekipa 22.01.2019 17:50

no wlasnie wiadomo cos ? ;)

jozek
@Magazyn i ekipa 22.01.2019 17:50

to jak wiadomo cos ?

Xxx

Uwaga uwaga ważna informacja. Nowe rozporządzenie w firmie DRX, które jest ukrywane przed pracownikami fizycznymi gorszego sortu. A więc od 1 stycznia 2019 r. dla pracowników biurowych i okołoprodukcyjnych zmienia się system l4 a dokładnie potrącenie premi jest zależne od ilości dni a nie jak było wcześniej jeden dzień powodował utratę całej premii. Pominięci zostali pracownicy produkcji jak i magazynu czym się różnimy? Mamy inny katar od ludzi w/w? Nie możemy tego zlekceważyć i dać się ruch**!!!

Gorszy sort
@Xxx 09.01.2019 15:54

Tez o tym słyszałem , wszystko w tajemnicy. Taka akcja była chyba pare lat temu, tyle ze wtedy dotyczyła wszystkich. Trwało to jednak chwile bo przyszedł mail od zarządu firmy mówiący o tym ze w grudniu i styczniu było bardzo dużo zwolnień , taka analiza tylko szkoda ze analizujący nie słuchał wiadomości gdzie informowano o epidemi grypy w całym kraju. Takie analizy powinno się sprawdzać w dłuższym okresie. Ciekawe co teraz , może pracownicy biurowi i okoloprodukcyjni nie chorują jak robole z „ taśmy „ maja inny katar. Szkoda ze szefostwo firmy dzieli swoich pracowników na lepszych i gorszych . Mam nadzieje ze zajmą się tym problemem w centrali w Niemczech , w nich cała nadzieja.

:o
@Gorszy sort 09.01.2019 16:44

kolego, to było typowe mydlenie oczu. zwolnień było o wiele więcej, to prawda, bo ludzie brali sobie np. 1 dzień wolnego, albo 3, bo byli przeziębieni, tylko tępy zarząd nie brał pod uwagę tego, że wcześniej było znacznie MNIEJ tych zwolnień lekarskich, ale za to jak już ktoś je brał, bo potrzebował tydzień chorobowego, to rzucał te L4 na cały miesiąc, bo premii i tak nie było :)

Stary pracownik
@Xxx 09.01.2019 15:54

Od tak ponad roku w tej firmie wszystko jest ukrywane . Kiedyś wszystko było podawane w komunikatach na monitorze a teraz nie ma nic

Mag
@Xxx 09.01.2019 15:54

Magazyn . ????Ha .haaa to inne ????????uje????????

Ghost
@Xxx 09.01.2019 15:54

Okołoprodukcyjni pracownicy nie mają płaconego stażowego, także można powiedzieć że teraz fifti fifti. Można tu debatować cały czas nikt tu nie ma po równo.

Pracownik biurowy
@Xxx 09.01.2019 15:54

I co z tego. Zwolnienia nie są mile widziane. Każdy będzie się ratował jak zwykle, urlopem.

Biurwa
@Pracownik biurowy 13.01.2019 22:47

Dokładnie, my przychodzimy do pracy chorzy (przeziębienie itp) , a jak już jest bardzo źle np biegunka to bierzemy urlop. Nigdy nie skorzystałam ze zwolnienia , mimo zapalenie ucha, choroby dzieci a pracuję już długo.

Lucia
@Xxx 09.01.2019 15:54

Pracuję w firmie ok. 10 lat na stanowisku "biurowym" Na L4 byłam 4 razy. Uwierz że wolałabym mieć stażowe i w ciągu tych lat mieć zabraną premię za L4. Łatwo policzyć co finansowo się bardziej opłaca. Nie traktujcie byle czego jako traktowanie nas w wyjątkowy sposób. Za rok kolejna marchewka...

Pracownik biurowy
@Lucia 14.01.2019 18:07

Przez 7 lat, jedno zwolnienie, na złamaną kończynę. Siedzi się w pracy z gorączką, kaszlem, katarem. Na dziecko nie było nigdy zwolnienia.

Starszy starzem pracownik
@Xxx 09.01.2019 15:54

To jest chore co piszą 4 osoby powyżej

ziomek
@Pracownik biurowy 14.01.2019 20:50

z katarem i kaszlem w ciepłym biurze i w ciszy a pracownicy produkcyjni i magazynierzy to co? też przychodzą chorzy do pracy tylko że robią przez 8 godzin, w gorącym bądź zimnym 8 godzin, a nie siedzą za biurkiem zapijając fervex przy oglądaniu swojego ulubionego serialu.

Bil
@Lucia 14.01.2019 18:07

Szkoda słów na to co Pani pisze...proponuje odejść od biurka i przenieść się na produkcje. Weźmie Pani sobie L4 w czasie choroby i stażowe dostanie !!!

Biurwa
@ziomek 18.01.2019 04:19

Eeech, Wam nigdy nikt nie dogodzi. Macie jakieś spaczone pojęcie o ludziach z biur. Pewnie, jak wszędzie, są tacy co zasuwają jak i tacy, co się ślizgają. Ale generalnie uwierzcie, że nie oglądamy seriali i nie wymyślamy pierdząc w stołek, jakby tu uprzykrzyć życie produkcji. Nie wiem jak w innych działach, ale pensji nie mamy dużo wyższych od Was a na pewno niższe od Waszych brygadzistów. Za to po "8 godzinach" nie zostawiamy pracy w pracy. Niektórzy pracują jeszcze potem zdalnie w domu. Tego nam zazdrościcie? Ja Wam życzę, żebyście zarabiali więcej, bo na to zasługujecie (przynajmniej niektórzy). A jeśli uważacie , że u nas tak słodko, to zapraszamy - niektóre biura prowadzą rekrutacje prawie cały czas. Przyjdźcie, zobaczcie i wtedy nas oceniajcie.

Lucy
@Xxx 09.01.2019 15:54

Brygadzistow to nie dotyczy :( tak jak stażowe

Młodszy stażem
@Lucy 25.01.2019 19:46

Ale brygadzisci teraz (usunięte przez administratora) 12tki i weekendy

byly magazynier
@Xxx 09.01.2019 15:54

a tak jezeli chodzi o zabieranie premii za l4 to dlaczego jezeli jest to zabrane pracownikowi nie jest dzielone na tych ktorzy za niego pracuja...chyba ze jego stanowisko stoi - to rozumiem.....

Inga
@Xxx 09.01.2019 15:54

Ciekawe czy ja jestem takim pracownikiem :p

banknot

Siema. Chcę wam powiedzieć, że bez palenia to tylko wam na zdrowie wyjdzie i nie będzie smierdziało. Stać obok kogoś komu capi z buzi to jakaś masakra bleee, powinni dawac niepalącym dodatki extra! Powinna firma pomysleć, 500+ dla niepalących!

Inga
@banknot 04.02.2019 23:12

Od czego są gumy do żucia

antyfajka

Pozdrawiam wszystkich palaczy! Macie za swoje! Hahahhaa

Ghost
@antyfajka 05.02.2019 18:03

A co się stało?

Q
@antyfajka 05.02.2019 18:03

Rozwiń te swoje przemyślenia

Ja
@antyfajka 05.02.2019 18:03

Całkiem zakazać palenia powinni

dojrzały
@antyfajka 05.02.2019 18:03

to niech się też za (usunięte przez administratora)wezmą

Ja
@dojrzały 06.02.2019 00:25

Do zwolnienia

TopPady

Za ostatnie 3 dni postoju to raczej powinno być płacone postojowe a nie zabiera się bezczelnie 2 dni urlopu i jeszcze robi dzień minusowy. Ciekawe po co komu dzień minusowy . Jedne wielkie bezprawie i ciekawe niby kiedy ten dzień miałby być odrabiany . Druga zmiana w sobotę jest niezgodna z prawem ale zarząd prawo ma za nic i ludzie pracują . Ale nie dziwne jeśli większość pracowników to jełopy które pokornie zgadzają na wszystko to co mogą jednostki

Stary pracownik
@TopPady 03.02.2019 10:39

Zarząd bardzo dąży do jeszcze większej rotacji poprzez nowe formy terroru ,dokładanie ludziom roboty i takie zagrania jak wyżej. Zamiast wprowadzać jakieś przepustki lepiej odliczać czas palenia i zapraszać do odrabiania na 12-stkach

Q
@Stary pracownik 03.02.2019 12:04

Dzwi i czytniki na kartę przy każdej palarni

???
@TopPady 03.02.2019 10:39

A kiedy i kto miał 3-dniowy postuj???

TopPady
@??? 05.02.2019 04:46

Macan

Norman
@TopPady 03.02.2019 10:39

Aby czekac

Iwona

Witam. Czy tylko ja mam problem z panem Robertem Lisz... który jest niesamowicie despotyczny i w momencie odmowy robi pod górkę i zastrasza ? Jeśli jest ktoś z podobnym problemem zostaw po sobie ślad. Pan Robert może powinien wkoncu skupić się na pracy a nie obarczac innych swoimi obowiązkami. Sprawy prywatne i romanse zostawcie w domu nie przyniesie tego do pracy bo to się robi chore .

Wróble
@Iwona 03.01.2019 19:14

Czemu się żałosny gn..u nie podpiszesz. Takie banały to ci łatwo wchodzą podaje tu zazdrością i to wielką przez duże ZZZZazdrosny buraczyno

Robert L.
@Wróble 04.01.2019 12:36

No właśnie .Kto czuje się zastraszany przez moją osobę ,proszę to zgłosić wraz z dowodami do odpowiedniej komórki????.Wiem kto jest autorem tych bredni .P.B.

Wróble to ameba
@Wróble 04.01.2019 12:36

Powiedziałeś Ty sam się nie podpisując. Gratulacje amebo intelektualna

Norman
@Iwona 03.01.2019 19:14

Pan R ma rzesze fanów którzy będą za nim stali, bo pozwala im nic nie robić, chyba że szukanie miejsca do spania lub bajerowanie dziewczyn z produkcji to porządna praca. Możesz poszukać dowodów, porobić parę zdjęć ale co to da, był i jest to układ zamknięty i nic na to nie poradzisz. Póki są ludzie którzy odwala w pocie czoła pracę za tych co robią niewiele, to cały ten cyrk będzie się ciągnął. Jeśli jesteś pracowity i nie lubisz układów zamkniętych zmień pracę bo płacze na forum nic nie zmienia, szybciej nabawisz się nerwicy albo cię wywala niźli coś się zmieni.

Ktos
@Iwona 03.01.2019 19:14

Pan R już zaczyna się kończyć. Na miejsce Pana R jest już konkretna osoba która jest bliska osoba naszego szefa .

Gesek
@Norman 05.01.2019 02:16

Niestety to prawda . PAN R puści oczko to tu to tam , na niektóre rzeczy przymknie oczko i dlatego ma rzeszę fanów nierobów. Ale z tego co wiem to Pan R jest na monitorowanym.

Irys
@Robert L. 04.01.2019 13:28

A tobie to się panie R powoli zbiera Rzuć mi coś na biurko jeszcze raz to się Pawełek dowie więcej już wie . Jak się kręci na boku w firmie to chociaż morda w kubeł przy wódce. Ci twoi Fani jak się dowiedzą to ci sami krzywdę zrobia

Młodszy stażem
@Ktos 09.01.2019 13:05

A pan J z piany jak tam sie sprawuje?

byly magazynier
@Robert L. 04.01.2019 13:28

Roberto uwazam Cie za konkretna osobe na odpowiednim stanowisku ale wiedz ze zawsze znajdzie sie ktos zazdrosny lub jakis ktos co mu nie pasujei zrobi wszystko aby kogos chociaz bezpodstawnie oczernic.....

Ghost
@Młodszy stażem 27.01.2019 06:31

Podejdź i zapytaj osobiście

Młodszy stażem
@Ghost 02.02.2019 10:53

Jak bym zapytał osobiście to raczej prawdy nie usłysze. Samokrytyki tu brak bynajmniej! He he

henry
@byly magazynier 31.01.2019 23:05

nie znasz go do konca tyle w temacie ...

Nowa Hala!!!
@henry 02.02.2019 14:06

Ty Henry cały pilnuj siebie i swoich statystyk , a nie kogoś będziesz pilnował.Za krótki jesteś!

Norman
@Nowa Hala!!! 04.02.2019 09:22

Zróbcie mu laske... Niech się każdy w kolejce ustawi . Wtedy pokażcie jak go kochacie

SPG

Jak po podwyzkach? Zadowoleni, czy za malo?

niewolnik

Typowy (usunięte przez administratora), ludzi szukają bo mało a takie zmiany wprowadzają ze wiecej ludzi sie zwolni niz przyjdzie. A w sumie dobrze, niech bankrutuje :))

zdrowy pracownik

Od lutego w naszej firmie obowiązuje kilka istotnych zasad. Pkt 3 "Każde dodatkowe wyjście na kawę,papierosa itp musi być zgłoszone do brygadzisty" Pkt 3b "Istnieje możliwość wyjścia tylko dwa razy na zmianę na 5 minut" Osobiście uważam,że jest to sprawiedliwe podejście do tematu mając na względzie osoby niepalące,bo praca o 10 minut dłużej od osób palących jest do zaakceptowania. Z drugiej zaś strony może okazać się,że firma sama sobie strzela w stopę.Mam tu na myśli potencjalnych nowych pracowników chcących zatrudnić się w naszej firmie,bo dla nałogowych palaczy może być to brane pod uwagę. Myślę,że zamiast takich zasad lepszym rozwiązaniem byłoby premiowanie pracowników niepalących. Zdrowy,wydajny pracownik jest wart więcej niż taki który ciągle myśli jakby tu czmychnąć na dymka. Jestem bez nałogu i nie piję kawy,obok mnie kolega palący i straszny kawoholik a wypłata taka sama. ps Trzeba dodać,że pkt 3b tyczy się tylko pracowników magazynu natomiast pracownicy produkcyjni nie mają limitów wyjść. zdrowy pracownik

Q
@zdrowy pracownik 02.02.2019 14:34

He he fizycznie zdrowy tylko z głową jest jakiś problem.

Ja

Czy dojazdysa,jak podzielony koszt?

Pr

Kiedy porzadek na parkingu i kto zrobi z tymi co nie potrafia parkowac!?

:)
@Pr 01.02.2019 06:17

popieram

info

służbowe iphone 8 w koszyku dopuszczone przez centrale.

kbjg
@info 01.02.2019 00:02

kbjg, zamowilismy,sprawdzone, polecamy, w koncu centrala idzie i wdraza nowe technologie.

aplle
@kbjg 01.02.2019 00:17

tak SE już wycofane przez IPHONE z rynku wiec albo 8 albo 10

GL
@aplle 01.02.2019 00:21

SE wycofane.żadne pismo nie wpłynęło o blokadzie 8 itp. napisz kto tak twierdzi i pisz do centrali.

GL
@GL 01.02.2019 02:01

dwie wieże w DWS hehe

Ciekawy

Mam pytanie. Jak wygląda praca na magazynie i jakie są zarobki (na rękę) na magazynie. Proszę o jasne odpowiedzi (bez filozofowania) Z góry dziękuję.

P.J
@Ciekawy 30.01.2019 21:37

Zarobki na magazynie podobne do tych na produkcji.Jest coś w rodzaju stopnia zaszeregowania w zależności od umiejętności (Ale to po jakimś czasie)Zarobki dla nowego ,na trzy zmiany w granicach 2100/2200 netto.A praca jak praca ,zależy od tego gdzie trafisz .Każdy projekt inny ,na jednym lajtowo na innym ogień.

Ciekawy
@P.J 31.01.2019 08:03

Dzięki za info. A jaki to jest czas do tego awansu i ile dają po awansie? Mam uprawnienia na wózki widłowe, 5 lat praktyki na wózkach równiez na wysokim składowaniu. Jestem ogarnięty :)

byly magazynier
@Ciekawy 31.01.2019 19:08

jezeli jestes ogarniety to awansujesz

mmmm

Ja chce dowiedzieć, ile na magazynie placa wam.

Xxx

(usunięte przez administratora)Po tygodniowym strajku 18 % podwyżki i inne przywileje poza płacowe . I co można ? Można . Polecam poczytać inne artykuły , z których dowiecie się między innymi , że zarobki w Drexie to kpina na tle branży automotive .

Q
@Xxx 31.01.2019 09:31

To strajkuj!!!Kto Ci broni!!!

Xxx
@Q 31.01.2019 10:55

Gdzie jest w moim poście napisane, że chcę strajkować ? Chciałem tylko wskazać, że na tle innych zakładów w branży, zarobki w DWS są niskie .

Q

Do tych wszystkich co jest im tak źle!Pierwsze pytanie?Co tu jeszcze szukacie w tej pracy skoro was tak terroryzuja i jak praca taka zła!Zwolnijcie Się i na budowę idźcie tam będziecie mogli z papieroskiem w buzi przez 12 godzin 6 dni w tygodniu pracować.

Nowy pracownik

O widzę że znów p.........lone stekanie z waszej ludzie strony jak wy zle macie jak was traktuja Jezus jakie wy jesteście owieczki pokrzywdzone .nie pasuje wam weźcie sie zwolnijcie nikt was tu na siłę nie trzyma no k...a tyle w jeleniej zakładów ogarnijcie sie bo wasze marudzenie nikogo nie obchodzi

bbbb
@Nowy pracownik 30.01.2019 06:51

BRAWO BRAWO DLA TEGO PANA POPIERAM GO NORMARNIE GOSCIU MASZ RACJE

Pracownik
@bbbb 30.01.2019 07:39

Chyba dyrektor nie nowy pracownik albo ktoś z dobrze wypranym mozgiem

Gość 50

Skoro drex jest taki zły to pomyslcie sobie o pracowniku produkcji który dźwiga 500kg mięsa czyści je potem wszystko dokładnie myje i ma zimno non stop a dostaje tyle ile państwo da bez premii i bez niczego to chyba u was lepiej co???

Pracownik
@Gość 50 29.01.2019 16:54

To po co się tam męczysz drogi pracowniku, przyjdź do drexa przyjmą ciebie z otwartymi rękami i będziesz leżał do góry brzuchem jak my wszyscy

Uty

Ktoś powinien w końcu zrobić porządek z pseudo "kierownikiem" teamu. Chodzi po firmie, chowa się za regałami i wiecznie udaje że cos robi. Ludzie zapierniczaja a ten dostał sie na takie stanowisko bez wiedzy... i teraz sie wozi jak by nie wiadomo kim był

Gogh
@Uty 28.01.2019 21:51

Dokładnie to samo obserwuje kilka razy dziennie Ale ziomek pewnie po znajomości sie wkrecił a taka z niego siermiega

Hejka

I znowu się zaczyna, za soboty trzeba płacić, to przecież jednym trzeba zabrać żeby drugim dać, przepustki na papierosa, zakaz chodzenia na kawę... idiotyzm. Wprowadzają rygor dla pracowników produkcyjnych i magazynu, a prawda jest taka że gdyby nie my, to oni by pracy nie mieli. To my Tworzymy tą firmę, a nie jacyś kierownicy czy Bóg wie kto którzy myślą że są niewiadomo kim. Myślą że są tu jedyną firmą w regionie, że jak ktoś przyszedł to, Boga za nogi złapał. Większość z nas ma wykształcenie wyższe niż jakieś kierasy z góry a traktują nas jako gorszy sort. Szkoda gadać. Ja się zwalniam bo obozy pracy się już lata temu skończyły. Nikomu nie polecam. Człowiek wchodzi do kadr, czy gdziekolwiek gdzie ludzie wyżej s***ą niż d**y mają i myślą że przyszedł jakiś idiota młotkowy. Powiem tylko tyle, żałuję że przyszedłem do tej firmy, (usunięte przez administratora) się tu wszystkich po kolei i każdego z osobna. Nikomu nigdy tej firmy nie polecę, a wszystkim Wam, pracowitym i solidnym pracowniką życzę żebyście znaleźli jakąś normalną pracę, za większe pieniądze i bez idiotycznych wymysłów. Pozdrawiam tylko pracowników produkcji i magazynu :D

Starszy pracownik
@Hejka 28.01.2019 15:55

Ten cały terror to przegięcie i rozumiem przepustki dla palaczy bo niektórzy przeginali ale po co zakaz chodzenia na kawę ???Za soboty to ja mogę i wolne odebrać choć u nas na macanie zdarzają się one rzadko

Abecadło
@Hejka 28.01.2019 15:55

Pracowniką - pracownikom! Dlatego nie każdy może pracować w biurze. Pozdrawiam.

Hejka
@Abecadło 28.01.2019 19:01

Racja, bo tam jeszcze większe Ameby i dyslektycy robią. Nie pozdrawiam.

kertoip

jak zobaczyłem, ile proponuja wypłaty w waszym drexie to nie wiem, czy drugiego konta bym nie musial otworzyć bo sie nie zmieści ;( walczcie ludzie o podwyżki bo to serio nie jest śmieszne ;(

jaciekawy

Ja sie dowiedziec chce, kto podwyzke dostal z was? Ile?

Hejka
@jaciekawy 28.01.2019 13:55

To jest podwyżka inflacyjna. Od tej firmy jedyne co dostaniesz to 12-stki, 2 papierosy dziennie, i jeden posiłek, jak w rosyjskim więzieniu

Starszy pracownik
@jaciekawy 28.01.2019 13:55

Jeszcze nikt nie dostał jest tylko ogólna uchwała 6-7%

Młodszy stażem

Jak tam niedzielny poranek na pianie?

Ghost
@Młodszy stażem 27.01.2019 06:42

Jak zawsze a wczym problem? Szukasz tematu bo Ci się nudzi?

Młodszy stażem
@Ghost 27.01.2019 21:12

Nie. Szukam kogoś

Młodszy stażem

Jak tam niedziela robocza?

Starszy stażem
@Młodszy stażem 27.01.2019 07:03

Jaka robocza ,na macanie weekend wolny

Młodszy stażem
@Starszy stażem 27.01.2019 19:30

A na pianie ranki robili?

Paula

Trzeba się zwolnić z tego badziewia te podwyżkę to niech se w (usunięte przez administratora) wsadza

Kertoip

Ja chce dowiedziec sie czy w drx robota jest. A wy? Robicie wy tam cos procz tego no palebia fajkow??

AREK
@Kertoip 23.01.2019 17:23

NIE GADAMY Z UKRAINA NIE MA NAPEWNO DLA CIEBIE ROBOTY GOSCIU

Odpowiadam
@AREK 23.01.2019 19:37

Ja chce powiedziec ci ze byc milym dla kazdego warto. Pozdrawiam ciebie tam.

Irys
@Kertoip 23.01.2019 17:23

Tak pokrywamy laski

Zostaw opinię o DWS Draexlmaier - Jelenia góra

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DWS Draexlmaier