MediaExpert

3 Dodaj opinię
MediaExpert
3 318 6 1

Opinie o MediaExpert

Piotr

Czy jest ktoś kto poda jaki jest zarobek brutto na dzień dobry bez zbędnego ględzenia?!

Taipei
@Piotr 11.06.2018 16:32

Brutto zależy jaka uznaniowa ale przyjmij te (usunięte przez administratora) plus bonus jaki wyrobisz.

Tomek
@Piotr 11.06.2018 16:32

Na rękę średnio 2500 2600

Dolny
@Piotr 11.06.2018 16:32

ja mam około średnio 3700 natomiast niektorzy mają tylko po 3 koła. Zależy jak dobry jestes. ja tam nie narzekam jakos specjalnie.

Antyme
@Dolny 24.07.2018 14:46

Brutto to i 10 idzie wyciągnąć jak jesteś dobry i parę lat pracujesz. Kolegę którego szkoliłem po próbnej 3 miesiące teraz ma 5000-6000 brutto.

Czarna
@Piotr 11.06.2018 16:32

1500brutto podstawa i premia uznaniowa,ale to już indywidualna kwota.

Jacek
@Czarna 04.02.2019 15:31

Podana przez Ciebie kwota jest na część etatu? Czy może na początku pracodawca preferuje zatrudnienie na podstawie umowy zlecenie bądź umowy o dzieło? Jak powszechnie wiadomo podstawa najniższa krajowa, wynosi obecnie 2250 zł brutto, dlatego, jeżeli firma MediaExpert rzeczywiście oferuje 1500 brutto na początku zatrudnienia, to chciałbym, abyś sprecyzowała, na podstawie jakiej umowy jest to zatrudnienie?

MediaExpert
pracodawca
@Czarna 04.02.2019 15:31

Dzień dobry, w celu uzyskania szczegółowych informacji odnośnie wynagrodzenia zapraszamy do kontaktu poprzez e- mail: hr@me.pl.

Adam
@Jacek 05.02.2019 09:11

Umowa o pracę na pełny etat 1500 brutto plus premia uznaniowa taka jest prawda tylko wstyd im się przyznać na forum publicznym jak kombinują

Daria
@Jacek 05.02.2019 09:11

1500 brutto plus premia uznaniowa. Pełny etat

Aleksandra
@Daria 05.02.2019 20:29

Tak jak piszesz było kiedyś. Firma sprostała oczekiwaniom pracowników. Oferuje zupełnie inne kwoty podstawowe (dużo wyższe) plus posiada rozbudowany system premiowy, co daje kilkukrotnie większe pieniądze pracownikom niżeli mają w podstawie. Ja jestem zadowolona. Widocznie osoby, które tutaj piszą już nie pracują w Firmie skoro nie znają stawek. Można dużo zarobić. Sam się przekonaj

1500brutto
@Aleksandra 06.02.2019 07:36

Nie prawda cały czas tak jest jak piszą . Widać że ktoś z firmy pisze i chce zamydlić oczy

Kutasus
@Aleksandra 06.02.2019 07:36

Nadal jest 1500 brutto na umowie jako podstawa.

Bruno05
@Kutasus 12.02.2019 00:18

W jakim sklepie tak jeszcze jest? Ja miałem zmiane

123
@Bruno05 12.02.2019 07:42

Sprytne zagranie centralo :) chyba sami powinniście wiedziec

ONA
@Kutasus 12.02.2019 00:18

Z tego co wiem wszystkie sklepy mają mieć zmianę. Nie ma co się martwić ;)

dany

Super obsługa. Wysoki pozim merytoryczny. Są lepsi od konkurencji

padaka

Pracowałem przez 2.5 roku - klimat był do momentu zmiany regionalnego.

padaka
@padaka 16.07.2018 16:46

przepraszam, nie Warszawa - tylko Syców

Antyme
@padaka 16.07.2018 16:48

Pozdrawiam Łukasza gość się nie nadaje odkleiło się coś w mózgu.

Czarna
@padaka 16.07.2018 16:46

Coś w tym jest????Ja pracowałam 6.5 i to samo.

Rafał

Od niedawna pracuje jako doradca klienta. Szczerze mogę polecić tę pracę. Można zarobić dobrą kasę w normalnej atmosferze! POLECAM

Jacek
@Rafał 22.01.2019 13:04

Jeżeli od niedawna jesteś zatrudniony na stanowisku doradcy klienta, to podejrzewam, że na pewno dobrze pamiętasz, jak wyglądał proces rekrutacyjny na to stanowisko pracy. Mógłbyś napisać, jak przebiegała rozmowa kwalifikacyjna? Pracodawca wybrał Twoją kandydaturę dlatego, że najlepiej wypadłeś podczas rozmowy, czy może z uwagi na Twoje poprzednie doświadczenie zawodowe?

Rafał
@Jacek 28.01.2019 11:29

Jasne, że pamiętam. Zawsze bardzo się stresuje takimi spotkaniami, ale już na początku rekruter okazał się być „normalny”. Luźna rozmowa na temat moich mocnych i słabych stron i oczywiście oczekiwań. Dlaczego mnie wybrali? Nie lubię oceniać samego siebie, ale widocznie byłem wystarczająco dobry. To nie jest tak, że zaraz wrzucają na głęboką wodę. Na początku każdy nowy pracownik ma czas na wdrożenie się w temat. To się ceni.

Mława

Najgorsza praca w jakiej byłem . Nie ma nic związanego z handlem -rozkładanie towaru i nic więcej . Słabe zarobki , zła atmosfera a kierowniczka totalna (usunięte przez administratora) Moje sugestie dla MediaExpert: Ogarnijcie się Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Noe być prostakiem

Iza
@Mława 19.01.2019 10:42

Czy na rozmowie kwalifikacyjnej do firmy MediaExpert powiedziano Ci z jakimi obowiązkami wiąże się praca na tym stanowisku? A może spis obowiązków widniał na Twojej umowie? Atmosfera w firmie często zależy od pracowników i ich nastawienia do pracy. Jeżeli, w tym przypadku, negatywny wpływ na atmosferę miała jedna osoba, czy próbowałaś zwrócić jej uwagę? Może podjęłaś na ten temat rozmowy z szefostwem?

Klient

Wczoraj byłam w media expert w Wałczu chciałem kupić szczotki czyli końcówki do odkurzacza dość że nikt nie chciał udzielić informacji gdzie znajdę bo to nie ich działy to jeszcze łaskawie pan że swojego działu burknał że nie ma gdy grzecznie zapytałam czy wie gdzie można kupić bo firma konkurencyjną też nie miała odpowiedział że jego to nie obchodzi były to ostatnie zakupy w tym sklepie

MediaExpert
pracodawca
@Klient 17.01.2019 14:30

Przepraszamy za niedogodności jakie Panią spotkały. Staramy się sprostać wymaganiom każdego klienta. Wszystkie uwagi są dla nas bardzo cenne. Jeżeli możemy w czymś pomóc, zapraszamy do korespondencji poprzez e-mail: dok@me.pl Pozdrawiamy

Ciekawy

Czy ktoś wie ile się czeka na kontakt po wysłaniu CV + listu na doradce, o ile w ogóle się zainteresują?

anonymous
@Ciekawy 13.07.2018 14:52

I odezwali się?

Ciekawy
@anonymous 19.07.2018 19:59

Nope, chyba mój brak doświadczenia nie pozwolił się im ze mną skontaktować. ;)

anonymous
@Ciekawy 24.07.2018 16:23

Do mnie po 4 dniach zadzwonili.

Antyme
@Ciekawy 24.07.2018 16:23

Biorą panie z.miesnego nikt tam nie chce już pracować.

Mojzesz
@Antyme 08.11.2018 23:57

Ja tam po gimnazjum nawet byłem zaproszony na rozmowe. Zadzwonili po ok 3 dniach. Pani przez telefon już była niezbyt miła. Niestety, ale firma jak dla mnie za wysoko się ceni, a za mało daje.

PKA

Super atmosfera, dobre zarobki, ogólnie jest ok :) Lubię atmosferę w MediaExpert za: Praca z ludźmi

malik

HAHA w Starogardzie Gdańskim zaproponowali mi(usunięte przez administratora) za pracę na magazynie, wykładanie telewizorów, doradztwo (wciskanie) klentom produktów.. A na pracuj.pl w ogłoszeniu: Bardzo dobre wynagrodzenie. Nie dajcie się na takie puste slogany łapać!!! Albo konkretne pieniądze albo za pajaców za niecałe(usunięte przez administratora)tyracie !

PATRYK80
@malik 10.01.2019 11:34

Co za ludzie - zaczynają pracę i chcieliby od razu zarabiać kokosy! Ja akurat pracuję już kilka lat, zacząłem od takiej samej stawki a w tej chwili zarabiam 3 razy więcej... nie mówiąc o tym, że w ciężkiej sytuacji życiowej mogłem liczyć na pomoc Fundacji Włącz Się, która działa głównie dla pracowników Media. Rada dla innych - do roboty! nie ma nic za darmo...

nigdywięcej
@PATRYK80 11.01.2019 11:57

Jak pracodawca na starcie kombinuje z umową (usunięte przez administratora)i niejasnym programem motywacyjnym to czym ty chcesz pouczać ludzi. Jaka płaca taka praca, niech terg się cieszy że prócz pupilków i dziewczyn regionalnych/kierowników, ktoś tam jeszcze pracuje i ma czas by obsługiwać klientów. Nie polecam tego pracodawcy za mobing, lekceważenie kodeksu pracy, i braku poszanowania dla pracownika.

Pracownik już nie długo
@nigdywięcej 12.01.2019 21:42

Całkowita prawda zwalnia się ludzi zeby zrobić miejsce dla laleczek ASM. Słyszałem osobiście jak jedna taka wyśmiewała w knajpie jak się postarała zeby dostać stanowisko . (usunięte przez administratora) powinna zająć się tym co się dzieje w firmie . Jak ASM traktuje pracowników swoich sklepów za idiotów jak każe kłamać ,straszy zabraniem premii . A ludzie maja rodziny cicho siedzą i szukają pracy aby uciec .Czy aby napewno firma idzie w dobra stronę ??

Ewentualnie zainteresowany

Cześć Mam pytanie jestem na etapie zmiany pracy i zastanawiam się nad aplikacją na stanowisko Doradcy Klienta. Pytanie brzmi czy ktoś może realnie określić jak wygląda poziom zarobków na takim stanowisku?

MediaExpert
pracodawca
@Ewentualnie zainteresowany 10.01.2019 09:46

Dzień dobry, w celu uzyskania szczegółowych informacji odnośnie wynagrodzenia zapraszamy do kontaktu poprzez e- mail: hr@me.pl.

Były pracownik
@Ewentualnie zainteresowany 10.01.2019 09:46

Jeżeli masz wybór, idź gdzieś indziej. Praca nie warta nerwów i utraty rodziny jeżeli taką masz lub kontaktów towarzyskich. Nie będziesz miał własnego życia. Zarobki nie adekwatne do wymagań a te rosną a o podwyżce zapomnij. Umowa o pracę (usunięte przez administratora)+ premia uznaniowa + od sprzedaży. A wszystko co możesz zarobić może być ci zabrane na inwentaryzacji, na koniec miesiąca przez Kierownika lub Regionalnego bo ci muszą pokazać że pracują i są niezbędni. Urlopy niewykorzystane z 3 lat, Brak tygodniowej 35 godzinnej przerwy od pracy, Brak jednego wolnego weekendu w miesiącu, przekroczone dopuszczalne nadgodziny tygodniowe i miesięczne nie wspominając o rocznych. Jeżeli nie masz wyboru i pójdziesz do pracy to przezimuj i szukaj czegoś innego byś normalnie żył.

Były Pracownik Media Expert

Czy może ktoś odpowiedzieć na pytanie, co zrobić z fantem, jak będą Cię chcieli obciążyć finansowo za braki w inwentaryzacji, jak już nie byłeś pracownikiem Media Expert. Wyjaśnię o co chodzi. Ostatnia inwentaryzacja w której wziąłem udział miała miejsce bodajże w kwietniu, bieżąca odbyła się w tym miesiącu (wiem od swoich kolegów, którzy tam dalej pracują). Rzecz polega na tym, że przed odejściem złożyłem wypowiedzenie (pracodawca wiedział zatem, że odejdę) miał wg prawa 7 dni na to by ogłosić inwentaryzację, jeszcze przed moim odejściem z zakładu pracy, ale tego nie zrobił. W papierach umowy o pracę nie ma informacji, że po moim odejściu, będę obciążony jakimikolwiek brakami wykazanych podczas inwentaryzacji ( w której de facto nie uczestniczyłem i nie podpisałem zobowiązania, które zawsze się podpisuje przed rozpoczęciem inwentaryzacji. Kto pracował/pracuje w media expert, to wie o jakie papiery chodzi). Pytanie brzmi: czy mam szansę wygranej, jeżeli firma wystawi mi notę obciążeniowa w związku z brakami inwentarazycji, w której nie uczestniczyłem, bo nie byłem już pracownikiem zakładu pracy. Chyba, że (usunięte przez administratora) firma zamieściła jakiś przepis drobnym druczkiem w regulaminie pracy, którego na dobrą sprawę nikt nie czyta... Reasumując, jeżeli macie opcję, to nie zatrudniajcie się w tej firmie !!!

anonymous
@Były Pracownik Media Expert 30.08.2018 00:29

Witam jakie zarobki na początek w media ? jaka umowa chodzi o pracownika punktu informacji plus kredyty ....

jan
@Były Pracownik Media Expert 30.08.2018 00:29

Nie ma noty obciążeniowej, jest informacja o saldzie po inwentaryzacji i prośba o uregulowanie zaległości do 14 dni. Zaznaczam, że jest to "prośba" bez żadnych sankcji prawnych. Pismo które przychodzi jest wzorowane na pismach z wezwaniem do zapłaty (ma sprawiac takie wrażenie) i pewno nie jeden wystraszony zapłaci. Nie ma w piśmie nic o sądzie czy innych konsekwencjach, jest to tylko uprzejma prośba. Ja nie zapłaciłem, a miałem 500 zł i od roku nic nie przyszło w tej sprawie. Ignoruj wezwanie na inwenturę, wezwanie do zapłaty- nic nie odpisuj. Towar jest ubezpieczony od kradzieży i mają to wkalkulowane w straty. Ewentualna sprawa w sądzie jest formalnością (słaby monitoring, brak ochrony, małe obłożenie pracowników na sklepie). Tak więc nie martw się i głowa do góry. Powodzenia w nowej pracy!

Linus
@jan 05.09.2018 12:58

Czy w związku z tym, że nie zapłaciłeś, nie obawiasz się, że naliczają tobie jakieś karne odsetki (nie wiem czy takie coś jest, wymyślam). I czy mają podstawę, żeby pozwać Ciebie do sądu?

Aga
@Były Pracownik Media Expert 30.08.2018 00:29

Żeby Cię obciążyli musisz wyrazić zgodę na papierze.Jesli nic nie podpiszesz nie mają prawa bez względu na regulamin.Przerabiałam to w pewnej firmie więc wiem.Ale dobrze że piszesz jak tam jest naprawdę ponieważ starałam się o pracę w Media Ekspert we Wrocławiu przy ul Paprotnej.Powiem wprost, dzięki Bogu że się tam nie dostałam Pan kierowniczek potrafi nie źle udawać że ma problemy techniczne i mimo obiecanek nie zatrudni.Wiem że kłamie,ale (usunięte przez administratora).Mam nadzieję że znajdzie sobie takich , którzy mu opier.....Olą sklepik jak się tylko da.Bede się o to modlić.Wiec jeśli się ktoś wybiera na rozmowę,to uważajcie bo kłamie jak z nut.Pozdo

Były Pracownik Media Expert
@jan 05.09.2018 12:58

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Tobie również życzę powodzenia i przede wszystkim zdrowia :-)

Tępić cwaniaków
@Były Pracownik Media Expert 30.08.2018 00:29

Twoje zobowiązania, odpowiedzialność kończą się w chwili odejścia z firmy. Jeżeli zrobiliby inwenturę na dzień przed Twoim odejściem to bekasz a teraz to mogą Cię serdecznie pocałować wiesz gdzie :-) nie na takiej podstawy prawnej żeby były pracownik odpowiadał po pracy za to co się tam działo. Jak będą grozić to po prostu zapytaj jaka jest podstawa prawna

Były Pracownik Media Expert
@Tępić cwaniaków 20.09.2018 19:43

Witam, dostałem wczoraj pismo z prośbą do zapłaty za inwentaryzacje, która miała miejsce po moim odejściu (policzyli mój wkład procentowy - tylko dni, do kiedy pracowałem w firmie). Oprócz tego policzyli jeszcze manko z inwentaryzacji z listopada zeszłego roku, gdzie kierownik sklepu zapewniał, że zostało nam to umorzone. Proszą o uregulowanie spłaty salda pracowniczego (bo tak to nazywają) w ciągu 14 dni i niezapłacenie w ratach lub całościowo, grożą postępowaniem sądowym i zapłaty z odsetkami. Czy miał ktoś taką sytuację? Ja płacić nie zamierzam, ale dla bezpieczeństwa pójdę z tym pismem do radcy prawnego. Kawał ch....ów w tej firmie pracuje!!!! ODRADZAM WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM !!!!

Pomocny
@Były Pracownik Media Expert 30.08.2018 00:29

Obciążanie pracowników za inwentaryzacje jest niezgodne z prawem. Wygrasz w każdym sadzie i z tego co się orientuje, terg nie podjął spraw w sadzie tylko poszedł na ugodę i wypłacił odszkodowanie.

Antyme
@Były Pracownik Media Expert 30.08.2018 00:29

Odpowiedzialność jest jedynie za okres pracy w którym pracowałeś możesz moim zdaniem się od tego odwoływać do sądu, że inwentaryzacja nie była bezpośrednio przeprowadzona po ustaniu twojego stosunku pracy a w późniejszym terminie, w którym mogły wystąpić braki. Sprawa prosta bo inwentaryzacje cykliczne ujawniają braki za okres w którym pracowałeś.

Były pracownik
@Były Pracownik Media Expert 30.08.2018 00:29

Kolego, to że przyślą Ci np. wezwanie do zapłaty to się nie przejmuj. Nie mogą Ci ściągnąć nic z wynagrodzenia tylko ewentualnie poprosić o rozliczenie się z inwentaryzacji. Takie pismo jeśli dostaniesz olej, wtedy pozostaje im tylko skierowanie sprawy do sądu, a to w ich przypadku nieopłacalne. W sądzie musieliby dodatkowo pokazać jak u nich działa odpowiedzialność materialna, a ta pozostawia wiele do życzenia. Pierwszy lepszy prawnik sprowadza ich na ziemie i mają więcej szkody niż zysku z takiej operacji. W takich przypadkach często sąd zleca kontrole PIP, a oni jak chcą to dużo rzeczy znajdą. Oczywiście mówimy o wspólnej odpowiedzialności materialnej a nie szkodzie zawinionej np. kradzieży przez pracownika, bo w takich przypadkach jest dla nich łatwizna ( udział policji). Oczywiście moja porada wynika z autopsji - Pozdrawiam

normany
@anonymous 04.09.2018 12:42

zależy od wyników. 2500-4000 netto spokojnie ogarniesz.

ai

Witam! Ile trzeba godzin w salonie przepracować?168? Czyli wychodzi gdzieś tak 13-15 dni po 12 godzin w miesiącu? Niech się ktoś wypowie jeśli może.

Supersprzedawca
@ai 20.08.2018 02:07

Witam... Ja pracuje od 9 do 18 w tygodniu i 3 soboty od 9 do 14.... Z czego mam po jednym dniu wolnym w tygodniu i jedną wolną sobotę. Jeśli chodzi o sklepy w galeriach jest znacznie gorzej często pracujesz od 9 do 20 lub 21 jest w prawdzie więcej wolnego bo robisz bodajże 2 tygodnie a prawie 2 masz wolnego ale wystrój na nogach 12 godz przez parę dni... ????????????

Antyme
@Supersprzedawca 06.10.2018 08:11

Pracujesz tyle ile mówi norma jeśli pracodawca cię z tego powodu zwolni sąd pracy. 160h w zależności od miesiąca nadgodziny pamiętajcie rozliczane 1 do 1.5 bo teraz każą odbierać a liczą 1:1.

nie lubię
@ai 20.08.2018 02:07

Pracujesz tyle ile firma sobie życzy :). Wszystkie weekendy, po 12 - 13 godzin, 14 dni pod rząd. A jak się nie podoba to najniższa krajowa bo za mało tego i tamtego.

normany
@ai 20.08.2018 02:07

Różnie to wygląda. u nas czasami pojawiają się nadgodziny i są one wypłacane. różnie pracujemy. Czasami 8,10 a nieraz 12 godzin

peter

Można się dowiedzieć, jak prezentują się przeciętne zarobki doradcy klienta w średniej wielkości mieście(~250000)?

Supersprzedawca
@peter 27.09.2018 17:15

Podstawa to najniższa krajowa plus stała premia uznaniowa którą otrzymasz, reszta zależy od tego ile sprzedaż towaru i z czym, niestety z roku na rok coraz gorzej ale za to wymogi rosną... Myślę te 3000, netto z lekką górską przy dobrym miesiącu da się wyciągnąć... Pracowałem i nie polecam... (usunięte przez administratora)... ☹️

Powodzenia
@peter 27.09.2018 17:15

Zarobisz może i dobrze, ale psychikę musisz mieć bardzo odporną. Pracowałam jako Doradca POK przez 5 lat. Nie było łatwo. Najgożej jak się weszło w drogę pupilką dyrektora. Jedyny plus pracy w media to zarobki. Wyzysk i nic więcej. Mój rekord to 16 dni pod żąd bez dnia wolnego po 11 godzin pracy ( a no tak w niedzielę i sobotę krócej) . A najgorsze że pupilki za nic nierobienie albo wysługiwanie się resztą zarobią dwa razy tyle co Ty ( chyba, że będziesz pupilkiem to OKI)

Antyme
@Powodzenia 09.10.2018 14:43

Polecam sąd pracy i PIP. 7 lat pracy psu w (usunięte przez administratora) teraz zobaczymy jak wszelkie instytucje pro pracownicze zareagują na wszystko o czym wiecie z autopsji.

nie lubię
@peter 27.09.2018 17:15

2500 netto z pięćdziesięcioma nadgodzinami :)

Elochim
@Antyme 08.11.2018 23:37

Oki Roszczenia tylko z ost.3 lat Ale warto ukręcić to cale roboenie z pracownika niewolnika...

normany
@peter 27.09.2018 17:15

Zależy od Twoich wyników. my średnio zarabiamy 2500-4000 netto. Jak ktoś chce to zarobi. Najmniej zarabiaja Ci co marudzą jak to żle i och i ah. Nigdzie nie jest idealnie natomiast ja szczerze polecam tą firme.

Józef

Odradzam wszystkim jakiekolwiek zakupy w sklepach tej sieci, towar wadliwy, serwis poniżej poziomu jakiejkolwiek krytyki. Z naprawy gwarancyjnej sprzęt wrócił połamany, niezdatny do użytku. Omijać z daleka. Szkoda nerwów i pieniędzy. Lepiej kupić w sklepach internetowych, przynajmniej serwis bez problemów.

Lea
@Józef 28.11.2018 13:10

To uważasz że tam ktoś siedzi i naprawia te sprzęty? Zacznij myśleć. Gwarancję daje producent a nie sklep. Zajmuję się reklamacjami i akurat wiem że jeśli wyniknie sytuacja w której klient jest poszkodowany firma zawsze to rekompensuje

Wesoly

A słyszeliście na Śląsku szykuje się wielkie booom strajk 20 stycznia nikt nie przyjdzie do roboty . Strajk przeciwko ASM będzie wesoło

bruno

witam forumowiczów, czy ktos ma doswiadczenie jako magazynier w ME i moze napisac cos wiecej w temacie?

anonim

(usunięte przez administratora)

Hacker

Chciałem się zapytać czy jest to prawda że jak (usunięte przez administratora). Le sprzęt w waszym sklepie za 400 zeta to wy za to płacicie z wypłaty. Ja w to nie wierze za bardzo

Gość

Sklep Media Ekspert (w Warszawie) jest bardzo porządną firmą. Zdarzyło mi się kupić zepsuty produkt, ale dostałam pieniądze z powrotem bez żadnego problemu. Promocje są często fajne (np. na święta jest gazetka promocyjna i dodatkowo sklepy są dłużej otwarte, tak że można przyjechać po pracy) , sprzęt jest raczej dobrej jakości tak samo jak obsługa klienta. Nie jestem bardzo częstą klientką, ale na parę zakupów, które tam zrobiłam ocena jest bardzo dobra.

Sylwester

Chciałem dzisiaj do firmy kupić 15 odtwarzaczy dvd ale najpierw chciałem sprawdzić w sklepie czy ten model dvd odtwarza format divx niestety sprzedawca powiedział iż nie można sprawdzić bo firma media expert zabrania sprawdzania w sklepie sprzętu, zapytałem czy jesli nie będzie odtwarzał czy można go zwrócić (w końcu miałem zamiar kupić 15 sztuk a jedną chociaż najpierw wziąć aby sprawdzić w domu) sprzedawca odpowiedział że nie można, gratuluje polityki w tym momencie straciliście tak naprawde 15 klientów tak trzymać

Ueti
@Sylwester 25.11.2018 14:45

Normalna rzecz. Dla pracownika taki klient jak ty to jest strzał w kolano. Nie zarobi złotówki a jest umoczony gołym obrotem i parametry w dół. Nikt ci w tej firmie nie ogarnie takiego zamówienia bo się potem ciężko wygrzebać z takiej tranzakcji. Polityka firmy jest taka więc firmie nie zależy na takim kliencie jak ty. Jakbyś wziął po kabelku i po gwarancji do każdego dvd to by skakał wokoło ciebie.

A
@Sylwester 25.11.2018 14:45

Firma ma gdzieś takich klientów. Tak jak juz kolega wyżej napisał. Liczy się tabelka. Może kiedyś prezesi się obudzą ze gdzies po drodze w trakcie rozwoju firmy zapomnieli o handlu. ale może być już za późno

on

Czy może ktoś opisać standardowy dzień pracy w Media Expert na stanowisku doradcy klienta? Chodzi mi mniej więcej z podziałem na jakieś tam przedziały czasowe np. zmiana ekspozycji, wykładanie towaru? Druga kwestia, która mnie interesuje dotyczy planów sprzedażowych. Jak one wyglądają? Czego głównie się tyczą np. ubezpieczenia produktu itp.????? Proszę o odpowiedz.

nielubie
@on 05.12.2018 00:00

Przychodzisz do pracy, opier na dzień dobry że mało, mało, że to nie zrobione i tamto. Zaczynasz zmieniać ceny, robić zaległości z dnia poprzedniego, wystawiasz towar, wycierasz kurze, odkurzasz. Sprawdzasz oznaczenia między czasie klienci. Najlepsze praktyki mówią że jak jest klient to zostawiasz wszystko i obsługujesz. Kierownik przychodzi i pyta dlaczego to jest jeszcze nie zrobione? Dostajesz czas na wykonanie danego zadania np. do 13:00. Dostajesz maila że mało, mało, że się nie starasz, że inni są lepsi. Zgłaszasz wykonanie zadania przed czasem. Zabierasz się za inne zaległe rzeczy. Miałes iść jeść ale klient przyszedł i Ciebie prosi do obsługi i kolejny i kolejny, rezygnujesz z jedzenia bo mało. Cieszysz się że jutro dzień wolny masz i zaraz koniec pracy, ale otrzymujesz maila obsługa do ostatniego klienta i czekasz aż apacze sobie pooglądają bo nic nie chcą kupować. Kończysz pracę półtorej godziny po czasie ale dostajesz maila że jutro nagle nocne przeceny i musisz przyjść do pracy bo wszyscy muszą być, na dodatek wcześniej o godzinę i zostajesz dłużej do 21:50. I nie zapomnij na koniec napisać wyjaśnień dlaczego tak mało i co zrobiłeś i zrobisz by było więcej.

Neocleo
@nielubie 11.12.2018 17:59

Hahaha tragedia. Jak w neonecie. I jeszcze 2k na reke

Ania

Reklamują teraz promocje lodówki firmy niemieckiej za (usunięte przez administratora) 70 szer.jade do sklepu a tam cena około (usunięte przez administratora) a pan z obsługi ze nic o tym nie wie ????.Zalosne .Nabijanie w butelkę po co reklamy w telewizji

:-)
@Ania 07.07.2018 23:42

bo to było połowa ceny a druga polowa za rok ;-)

Z Bielan

To dziadowska firma. Kupiłem sprzęt wydali inny .. Gorszy dali a gdy pojechałem z reklamacja to mi powiedzieli ze moga mi wymienić za 4 dni. Komedia ... Soundbar mi wcisnęli tyle ze mówili ze ma hdmi a nie ma odradzam zakupy w galerii północnej w media expert . Gówniana firma nie szacująca klienta. Żadnej rekompensaty za poniesione straty z ich winy ... Zenada Moje sugestie dla MediaExpert: Zacznijcie traktować klienta jako tego co pozwala Wam istnieć ... A za swoje błędy należy zapłacić ... Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Rekompensować straty poniesione przez klientów za błędy obsługi...

Adam
@Z Bielan 17.11.2018 23:45

Człowieku to są tylko ludzie. Nikt nie jest nieomylny. Mają Ci pokryć ''straty moralne ''z własnej kieszeni?no chyba oszalales

Nie doszły klient

Witam. Mam pytanie, mianowicie chciałbym się dowiedzieć gdzie można złożyć skargę na sklep? Chodzi o punkt z Lubania na Dolnym Śląsku

Zelaznydupek

Nie polecam.Jako kierowca czyli pracownik z uprawnieniami nie zarobisz kokosow.Jest wiele firm placacych lepiej a tylko to sie liczy a nie karty multisort i inne bzdetyWszystko na legalu skladki itd.Ale lepiej zyc na poziomie na umowie smieciowej niz dziadowac na legalu.Skoro tak dobdze jest to dlaczego wciaz szukaja pracownikow?

Nowy

Witam.Jakie są zarobki netto ? Na okres próbny i po okresie próbnym jak jest z premiami ? Z góry dziękuję !

ole
@Nowy 31.07.2018 00:18

u nas chłopak nowy dostał jakieś zapewnienie stałej kwoty na 3 miesiące ale nie wiem ile. ja wychodzę średnio 3300-3500 chyba ze jest to grudzień :D wtedty żona narzeka ale wynagrodzenie godne.

Antyme
@ole 02.08.2018 15:30

Hahaha dobre w grudniu jebiesz jak dzik 3 razy mocniej a kasa dużo niższa. Zresztą nigdy na pasku nie miałem 3300. Ogólnie jeśli zależy wam na zarobkach to śmiało jedne z lepszych na rynku dla niedoświadczonych osób (na zachód i tak lepsze).

Omijać

TRAGEDIA!!!! Nie polecam. Uczestniczyłam w rekrutacji na stanowisko kierownicze. Musiałam wziąć urlop najpierw na rozmowę rekrutacyjną, potem kolejny dzień urlopu na AC, który trwał cały dzień. Na początku wszystko wyglądało ok. Dobra organizacja, lunch dla uczestników. W ciągu max. 14 dni miała być odpowiedź, niezależnie od decyzji. Po 14 dniach cisza.... Napisałam maila do Specjalisty HR, który uczestniczył w spotkaniach, cisza..... Napisałam maila do Dyrektora Regionalnego.... cisza. Zadzwoniłam, żeby zapytać jaka decyzja. Odpowiedź: sprawdzą i oddzwonią. Do dziś cisza. Nie polecam i na pewno wszystkim będę odradzała tę firmę. Niepoważne traktowanie kandydatów. Na szczęście mamy rynek pracownika i można wybierać w ofertach pracy. Przyjęłam inną ofertę i jestem zadowolona, a zarządzającym firmą TERG radzę przyjrzeć się pracy HR, bo robią firmie kiepski PR.

Mika
@Omijać 01.07.2018 16:23

Witam. Chcę aplikować również na kierownicze stanowisko, ale powyższy komentarz wzbudził we mnie wątpliwości. Odezwali się w końcu?

Antyme
@Mika 17.08.2018 17:31

Daj sobie spokój. No chyba że jesteś (usunięte przez administratora) zarabiającym 4k brutto plus premię średnio (usunięte przez administratora)

RickDick

Pracuję w tym (usunięte przez administratora) od 5 lat i wydaje mi się że mogę coś powiedzieć. Przeczytałem kilka opinie i niestety w większości są prawdziwe. Zaczynając od kierowników kierowników którzy nic nie robią tylko siedzą na necie a swoje obowiązki przerzucają na zastępców i pracowników. Kwestia godzin pracy jest opłakana ponieważ pracuje się w równoważnym systemie pracy z reguły od otwarcia do zamkniecie sklepu zwykle od 9 do 20. Przyjmowanie dostaw i dzwiganie sprzętu w większości przypadków jest niezgodne z BHP. Straszliwy natłok pracy związany ze sprzedażą, dostawą i milionem innych rzeczy zlecanych przez kierownika i meilowo przez ASM-a. To co mnie najbardziej boli to permanentne i stałe oszukiwanie klientów w temacie przedłużonej gwarancji i rat raczej przepłacaniem za raty. Zarobki - ja akurat pracuję w miejscowości gdzie mieszka około 50 tys ludzi i wykonując plan obrotowy średnia wypłata z 3 miesięcy to ok 3700 zł na rękę. Ogólnie nie polecam pracy w tej firmie przez faworyzowanie, przez tabele, godziny pracy

Specjalista do spraw sprzedaży
@RickDick 11.07.2018 21:05

Kolega mówi jak jest, tez pracowałem w tym (usunięte przez administratora) Dodam jeszcze że karza sobie płacić za inwentaryzacje... Towar kupują po cenie hurtowej, wszystko jest ubezpieczone a pracownikom liczą po cenie detalicznej ... Jeszcze za misstery shopera(usunięte przez administratora)w plecy można dostać... Naprawdę szkoda czasu na ten (usunięte przez administratora)

xxx
@Specjalista do spraw sprzedaży 14.07.2018 19:36

(usunięte przez administratora)od klientów za ubezpieczenia w kwocie (usunięte przez administratora) do kredytu

Antyme
@xxx 22.08.2018 16:30

Nie zapominajcie o ryzyku kredytowym od 50-200 miesięcznie ściągane z każdej dziewczyny z POKu i to odgórnie (bez możliwości zmiany przez kierownika,Adama). PIP i tyle.

Arkadiusz Chmielny

Najlepsze sa ich plany naprawcze. Wymysly najmniej potrzebnych osob w hierarchi czyli kierowników regionalnych. Do ich zadan nalezy obrabianie tabelek ze sprzedaza. Jak sklep i pracownicy nie wyrabiaja planu kierownik regionu wyznacza plan naprawczy czyli zmniejszone cyferki bo przeciez ci ludzie nic nie umieja oprocz korporacyjnej gadaniny. Firma krzak. Wartosciowi pracownicy uciekają do konkurencji a madrzejsi klienci juz tam nie kupuja. Skoro sprzedawcy stwierdzajac ze klient nie wezmie dodatkowej gwarancji wprost wysyłają do konkurencji. Żal w takiej pseudo firmie kupowac. Mam dowody potwierdzające. Moje sugestie dla MediaExpert: Zmienić strukturę! Asm i makro regionalni to po prostu nieudacznicy korzystajacy z glupoty zarzadu. I poprawcie infrastrukture informatyczna bo pseudo informatyk jest w stanie sie dostac do waszej bazy. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Szanowac ludzi. Nie oznacza to placic wiecej. Po prostu szanowac ludzki kapital.

Zniesmaczony warunkami pracy

Witam, jeśli chodzi o paski płacowe w tej firmie. Zapraszamy do PIP. Robią co chcą z wynagrodzeniem. Powodzenia na urlopie oraz na l4. Na l4 utną cały mój bonus. GS od razu cięty pod l4 z całego miesiąca.

Anonim 93

Ogólnie da się zarobić i pracuje się fajnie. Sprzedajesz dobrze zarabiasz, nie to nie. Praca dla ludzi o silnych nerwach. Są też i wady. Podwyżki i awanse często dostają donosiciele a nie dobrzy pracownicy. Klekasz na kolana kierownik cie lubi, sprzedaje na ciebie, masz profity. Nie robisz tego masz dużo zadań a i kierownik na ciebie narzeka. Po prostu mobbing. Tak było i jest np w andrychowie, ketach czy ostatnio w Wiśle. Zgłoś uz bo coś nagłego się wydarzylo to zobaczysz reakcje. Nie wszędzie tak jest, ale jest wiele kierowników których przerasta ta funkcja.

Zostaw opinię o MediaExpert

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MediaExpert