Qualent Software Sp. z o.o.

Adres: Orzycka 27, 02-695 Warszawa

NIP: 5252370466 KRS: 0000263706

Qualent Software Sp. z o.o.
2 116 6 1

Opinie o Qualent Software Sp. z o.o.

Karolina

@AntyJanusz, czy zechciałbyś rozwinąć swój ostatni komentarz o parę szczegółów podając jakieś merytoryczne przykłady? Kto jeszcze z Was wypowie się na temat tego jakie warunki pracy oferuje Qualent Software? Czekam na rzetelne, zgodne z prawdą opinie.

xxx
@Karolina 16.07.2018 06:31

Dodałaś już tu 10 postów. Weź idź gdzie indziej, bo irytujesz i zadajesz kretyńskie pytania do każdej wypowiedzi.

Karolina
@xxx 18.12.2018 14:01

Forum jest publiczne i każdy ma prawo dodawać tu swoje opinie pod warunkiem, że zgodne są one z zasadami zawartymi w regulaminie GoWork. Mnie natomiast interesują informacje na temat firmy Qualent Software dotyczące aktualnej sytuacji w firmie. Nie ma tu limitu komentarzy, jakie mogę dodać, więc nie rozumiem, co konkretnie wzbudziło w Tobie takie oburzenie? Ciebie zaś pouczam na temat dodawania opinii, w których nie stosujesz się do przestrzegania regulaminu i używasz obraz wobec innych użytkowników tego wątku.

xxx
@Karolina 18.12.2018 14:12

"nie stosujesz się do obraz" i do tego po polsku nie umiesz pisać xD

xxx
@Karolina 18.12.2018 14:12

I teraz jeszcze frajersko, po cichaczu edytowałaś sobie wpis, żeby wyglądało tak że moja odpowiedź jej bez sensu. Szczyt żenady, brawo.

Karolina
@xxx 17.01.2019 13:29

Jeszcze raz zachęcam Cię do przeczytania regulaminu. Posty, które są z nim niezgodne, mogą zostać zmoderowane, bądź też usunięte przez administratora serwisu. Użytkownicy GoWork mogą samodzielnie zgłaszać takie komentarze. Może zdecydujesz się na rzeczowe przedstawienie sytuacji w firmie Qualent Software? Takie informacje z pewnością zainteresują potencjalnych kandydatów. Czy pracodawca wspominał coś o podwyżkach?

Bolo
@Karolina 22.01.2019 01:25

Pani karolino moderatorko forum gowork pan xxx obnazyl hipokryzje portalu a pani usunela moj komentarz ktorym chcialem poprzec slowa napisane przez uzytkownika xxx. Dlaczego zacheca pani do hejtu i usuwa komentarze ?

Witold
@Bolo 23.01.2019 13:03

Czytałeś może regulamin, który obowiązuje na forum gowork.pl? Może Twój komentarz łamał zasady, które na forum obowiązują każdego użytkownika? Ja zachęcam do zapoznania się z regulaminem właśnie teraz, ponieważ dzięki temu unikniesz w przyszłości sytuacji, że Twój komentarz może zostać usunięty przez administrację http://chipbilling.com/regulamin Zastanawia mnie, czy w firmie Qualent Software od nowego roku nastąpiły jakieś zmiany w warunkach zatrudnienia? Obecnie poszukiwany jest pracownik na stanowisko młodszego programisty Java, dlatego chciałbym dowiedzieć się, czego mogę oczekiwać po pracy w tym miejscu?

xD
@Karolina 22.01.2019 01:25

Ty jesteś aż tak głupia, czy udajesz? Twój wpis jako moderatora był niezgodny z regulaminem że go sobie zmoderowałaś? XD Ludzie kochani, koniec świata

Witold
@xD 31.01.2019 10:15

Może Ty będziesz potrafił odpowiedzieć na moje pytania? Na chwilę obecną dyskutujecie na temat zupełnie niezwiązany z pracą w firmie Qualent Software. Ja w dalszym ciągu zastanawiam się, czy od nowego roku w firmie Qualent Software wprowadzono jakieś istotne zmiany, które mają wpływ na warunki zatrudnienia oferowane przez pracodawcę? Również nic nie napisaliście na temat stanowiska młodszego programisty Java, a ja w dalszym ciągu zastanawiam się, czy jest to miejsce pracy warte uwagi.

bobi
@Witold 05.02.2019 13:56

szukasz informacji na nierzetelnym portalu a jego nierzetelność została obnażona przez użytkowników powyżej zastanów się czy to właściwe miejsce by dowiedzieć się czegoś o firmie. w mojej ocenie informacje są takie jakie portal- nie poparte żadną rzetelną informacją.

xxx
@bobi 13.02.2019 10:38

nie no portal jest fajny i można się dużo dowiedzieć, ale to co wyczyniają moderatorzy, to ludzkie pojęcie przechodzi.

bobi
@xxx 14.02.2019 08:56

tylko wiesz jeśli moderator jedną opinie zostawia, drugą usuwa i sam wybiera co będzie się dobrze "sprzedawało" to jak mozna mówić o rzetelności? nie wiemy tak naprawdę kto tu pisze opinie głównie to jest wylewanie żali a moderator głównie zachęca żeby to właśnie robić i to jest żenujące właśnie

codemonkey

Pracowałem w Qualent przez dłuższą chwilę, powiem tak. Co do sprzętu to rzeczywiście, dwóch kolegów się chwaliło, że przynosiło własny sprzęt do pracy, ponieważ udostępniony nie nadawał się do oczekiwanej szybkiej pracy. To fakt. Cięcie po kosztach w firmie, jak wszędzie. Ale było to do ugadania, myślę, że zawinił brak komunikacji. Kilku pracowników otrzymało nowe komputery za mojej kadencji. Naturalnie starszyzna miała najlepsze komputery. Niektórzy dołączali po 2 monitory, jeśli sprzęt pozwalał. Szabrownictwo po odejściu pracownika było powszechne :) Rotacja była, to fakt. Można było zostać przydzielonym na szybko do starszego projektu, gdy coś się nagle popsuło, gdzie nikt już mógł nie wiedzieć, co się w nim działo, a dokumentacji brak. "Klimatyzatory" w pokoju to trzy wiatraki. W lato raczej ciepło w pokojach... Może przeszkadzać. Na wyposażeniu ekspress do kawy, kawa i herbata, w kuchni lodówka i mikrofalówka. Tablice do pisania. Niewygodne fotele - no cóż. Za mojej kadencji było kilka dokupionych, wszystkie fotele tej samej firmy, typowe duże fotele biurowe z tańszej półki. Kwestia gustu? Z niekompetencją od senior developerów się nie spotkałem. Chociaż jeden z Panów nie lubił dzielić się wiedzą :) W projektach, których uczestniczyłem, były pisane testy jednostkowe i integracyjne. Seniorzy kładli na to nacisk. Nowe projekty były przez nich prowadzone profesjonalnie. Ale fakt, brak działu prawnego i analizującego, dużo było na głowie seniora. Może stąd opinie o niskim profesjonalizmie - z niektórymi klientami były problemy, bo umowy zakładały elastyczność, a na koniec klient dochodził do wniosku, że coś nie tak. Brak działu prawnego wymuszał ugodowość, kiedy nie powinno jej być. Młodsi pracownicy mogli mieć bezpośredni wpływ na projekt, męska atmosfera. W nowych projektach najnowsze technologie. Często jednak trzeba było być full stack developerem (backend + frontend), czy się tego chciało, czy nie. Do jednego projektu był raz zatrudniony tester na miesiąc. Domyślnie developer miał być równocześnie testerem. Raczej typowe w małych firmach. Nowe projekty z firm polskich i duńskich, według mojej wiedzy pół na pół. Zarobki były raczej dobre jak na rozmiar firmy. Zatrudniano sporo junior developerów, być może im płacono gorzej. Atmosfera koleżeńska. Elastyczny czas pracy, było wszystko do dogadania z seniorami, jeśli było się słownym. Senior developerzy zarządzali zespołami. Jednoosobowy dział HR. Ogólnie bezpośredni kontakt z szefostwem. Dwa zespoły .NET, jeden PHP. Potencjalny outsourcing do dwóch dużych firm. Osobiście o szefostwie nie mam nic złego do powiedzenia. Ale słyszałem historie. O niskim profesjonalizmie co do relacji z pracownikami. Niektórzy przezywali szefa "Januszem biznesu" :). Prawda pewnie po środku.

Marle
@codemonkey 19.04.2017 09:58

męska atmosfera znaczy ze kobiety z założenia nie były zatrudniane?

jeden z ostatnich

Plusy: - opieka medyczna - pakiet multisport - integracje - przyjacielska atmosfera między pracownikami Minusy: - brak rozwijających projektów - brak osób od których można się uczyć (usunięte przez administratora) - brak jakiejkolwiek nagrody po ukończeniu projektu (usunięte przez administratora)

Adam

Podpowiedzcie jak się pracuje? Warto aplikować?

Karolina

@Były Pracownik, rozumiem, jednak nie mam wglądu w tę sytuację. Jestem moderatorem, a nie administratorem forum. Mam nadzieję, że Twoja sprawa rozwiąże się pomyślnie. Czy ktoś z Was także pracował lub pracuje w Qualent Software i mógłby napisać, jak wygląda sytuacja w tej firmie z jego perspektywy?

Karolina

@Zuza, a na jakim stanowisku chciałabyś pracować w Qualent Software? Zdecydowałaś się wysłać swoje CV do firmy? @Były Pracownik, nie możemy pozwolić, aby na forum pojawiały się opinie wulgarne, obraźliwe, czy też naruszające dane osobowe osób trzecich - przypominam, że forum jest miejscem publicznym, a takie dane podlegają ochronie. Jeśli jakieś komentarze zostały usunięte z forum, to najpewniej z powodów, które wypisałam powyżej. Jeśli ktoś dzieli się swoją negatywną, ale rzetelną i merytoryczną opinią, to może mieć pewność, że jego komentarz nie zostanie usunięty z forum GoWork.pl.

Zuza

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje?

Karolina

@Były Pracownik firma Qualent Software nie może usuwać komentarzy. Usuwaniem komentarzy na portalu GoWork.pl zajmuje się tylko administrator. I robi to tylko w przypadku naruszenia regulaminu: http://chipbilling.com/regulamin przez użytkowników.

Były pracownik
@Karolina 26.01.2018 15:47

Pisałem do admina go work. Przedstawiałem wezwanie do zapłaty oraz prośbę by nie usuwał komentarzy. Niestety został usunięty znowu. Zastanawiam się jakie mam możliwości prawne w tym zakresie. Go work nawet nie odpisał czemu usunął i nie odpowiada na maile. Raz odpisał zasłaniając się regulaminem...

Karolina

@Talenciak, to oznacza że większość osób ograniczyła się tylko do ocenienia firmy w skali od jednej do sześciu "gwiazdek". Nie każda osoba przyznająca "gwiazdki" zamieszcza komentarz. Jak oceniacie pracę w Qualent Software? Jakie widzicie plusy i minusy pracy w tym miejscu? Polecacie aplikować?

Karolina

@januszdev, @marc, @MiJaj kaLisz to nie niepochlebne komentarze na temat firmy Qualent Software są usuwane, ale te, które złamały regulamin forum: http://chipbilling.com/regulamin Usunąć może je tylko administrator, a nie firma. Jeżeli jakiś komentarz jest negatywny, ale jest prawdą i nie łamie regulaminu to jak najbardziej zostaje na forum.

Talent

Radziłabym bardziej pilnować swoich obowiązków w firmie niż ilości komentarzy na forum! Chyba bardzo niektórzy nudzą się i zapełniają forum. Qualent Software to spoko firma.

Talent

Jeszcze nie spotkałam się z tym, żeby wszyscy jednomyślnie pisali pozytywnie o firmie. Ale ogólnie jest spoko

Mati

Tadeusz chyba masz rację... to dziwne, że ktoś wchodzi na profil firmy w której pracował jakiś kolega żeby zamieścić swój wpis. jaki w tym cel? czy wy też wchodzicie na profile pracodawców swoich znajomych żeby zamieścić wpis o firmie w której w życiu nie pracowaliście?

Tadeusz

Czy jesteście pewni, że kolega mówił prawdę? Może był słabym kandydatem i nie dostał się ale żeby wyjść z honorem to trochę podkolorował? Tak sobie myślę, że niektórzy nie pracując piszą komentarze, dziwne! Może ktoś pomaga konkurencji i pisze na zlecenie?

januszdev

firma nieporozumienie. usuwają niepochlebne komentarze. kolega tam pracowal i bardzo niepoleca. same problemy

Karolina

@Paweł w tym wpisie nie złamałeś regulaminu i dlatego nie został on usunięty. Napisałeś merytorycznie i uzasadniłeś swoje niezadowolenie. Teraz mogę tylko zapytać czy ktoś był w podobnej sytuacji jak TY?

Karolina

@Kacper sam portal gowork.pl nie ma nic do tego, co ludzie na nim piszą o firmach, więc nie rozumiem tego określenia. Wiadomo, że najlepiej dowiedzieć się u źródła, ale zawsze fajnie jest porównać te opinie z tym czego się dowiemy od pracodawcy. @Tulejka, @Pomocnik konsultanta dokładnie wpisy z wulgaryzmami również są usuwane przez admina i wszystkie inne, które łamią regulamin forum: http://chipbilling.com/regulamin.

Tezeusz

@Pomocnik konsultanta Może jesteś przewrażliwiony tym, że ktoś usuwa opinie? Być może praca w Qualent Software nie była miejscem dla Ciebie? Doskonale wiesz, że nie ma idealnych firm, zawsze może cos szwankować i wystarczy korekta żeby odczuć poprawę?

Tulejka

Ja generalnie nie narzekam na pracę dla Qualent Software. Może to nie jest idealna firma ale takich nie ma więc cieszę się z tego co mam. W kwestii znikających wpisów wiem, że jak są w nich wulgaryzmy to wówczas usuwają!!

Kacper

Karolina nie sądzisz, że informacje najlepiej potwierdzać u źródła? spójrzcie na stronę firmy dla kogo robią projekty, co już zrobili, odezwijcie się bezpośrednio do ludzi którzy w firmie pracują a ich profile widnieją w internecie z imienia i nazwiska, przecież opinie zamieszczają tu ludzie którzy nie mają nawet odwagi podpisać się własnym imieniem i na podstawie anonimowych wpisów chcesz wyciągać opinie o firmie? ? komu to służy? bo na pewno nie ludziom którzy faktycznie chcą się czegoś dowiedzieć. jest ruch na hejterskim portalu gowork a informacje takie jaki portal.

Karolina

@Trezor rozumiem Twoje rozgoryczenie, dlatego ważne, żeby ktoś potwierdził te opinie o firmie Qualent Software, wtedy łatwiej jest sprecyzować swoją. Czy ktoś ma podobne odczucia jak @M? Skoro wie o nich cała Warszawa to poprosimy o opinie tych osób, bo szukają nowych pracowników http://www.qualent.pl/kariera i to dla tych potencjalnych ważne informacje.

Trezor

W żadnej mierze nie można wyciągnąć własnej opinii o Qualent Software . Tak skrajnie różne, że nie wiem co mam myśleć, ale jedno jest pewne, ktoś oszukuje. Wcześniej interesowałem się pracą tu i zupełnie nie wiem co mysleć! Może ktoś podesłać kilka informacji?

Unikat

Zupełnie bezpodstawne są oskarżenia że o firmie dobrze pisze tylko dział HR

Rudi

@Ssm Nic dodać nic ująć . Bardzo merytoryczna opinia i oby więcej takich było to nowi kandydaci skorzystaliby z forum. Praca jaką oferuje Qualent jest dla wybranych osób.

Ssm

Teresa atmosfera pracy jest bardzo dobra, i mówię to w oparciu o własne doświadczenia a pracowałem przy kilku projektach. tak jak ktoś wspomniał wcześniej, praca w mniejszej firmie to często zupełnie inny klimat pracy niż w korporacji. Z moich doświadczeń wynika, że zawsze wszystko można dogadać, a ludzie odnoszą się do siebie z sympatią. Ja pracuje w bardzo koleżeńskim zespole i bardzo sobie to cenie. Opinie są skrajne to fakt, ale jak ktoś się dobrze wczyta i przyjrzy tym opiniom to widać, ze piszą je w większości ludzie, którzy z jakiś powodów albo odeszli lub zostali zwolnieni albo czegoś nie dostali i są zwyczajnie sfrustrowani. Wtedy nie trudno o skrajne emocje i wyładowanie złości. Najszybciej można to zrobić na forum. Nie oszukujmy się branża IT jest bardzo specyficzna, większość programistów nie pracuje w firmach po x lat. I każdy, kto choć trochę spędził w tej branży doskonale wie jak jest ona zmienna i kapryśna także a może przede wszystkim, jeśli chodzi o ludzi. Jeśli chodzi o dodatki do pensji, to w zasadzie nie wiem jak to rozumieć. Masz wynagrodzenie, możesz sobie także aktywować pakiet medyczny i/lub sportowy, wbrew temu, co można znaleźć na forum są też szkolenia, sam przechodziłem szkolenie ze Scruma wraz z certyfikatem. Wydaje mi się ze większość osób nie pyta o możliwości szkoleń i certyfikatów oczekując ze pracodawca będzie za nimi biegał. Ja poszedłem, zapytałem i dostałem finansowanie i nikt nie robił mi żadnych problemów.

Teresa

Na forum są tak skrajnie różne opinie, iż nie wiem co mam myśleć. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć mi kilka informacji o pracy w firmie, atmosferze? Czy macie do pensji dodatek np. socjalny? Wcześniej słyszałam o firmie sporo dobrego i mam zamiar aplikować.

Ssm

Firmę uważam za bardzo ok. pracuje przy projekcie dla dużego klienta i naprawdę sporo się nauczyłem. na duży plus zaliczam atmosferę w zespole. Zawsze ze wszystkim można było się dogadać.

Mick

Ja pracuję w Qualencie od ponad roku i jestem bardzo zadowolony. Ciekawe zadania, bardzo dobra, koleżeńska atmosfera w zespole, wszystko można dogadać, wyjścia integracyjne . Mam porównanie z innymi, nawet większymi firmami i uważam, że ludzie często nie doceniają pracy póki nie trafią w inne miejsce. w korporacjach praca wcale nie wygląda różowo, w mniejszej firmie jest zupełnie inny klimat pracy. Ja Qualent polecam.

PC

Słyszałem sporo dobrego o firmie. Po lekturze opinii na tym wątku widzę, że maruderzy są bardzo aktywni. Za swoje niepowodzenia zawsze najlepiej oskarżyć kogoś w tym wypadku firmę. W tej branży trzeba być na bieżąco a że leniom się nie chce to maja problem.

prawie absolwent

Na pracuj pl ly pojawiły się ogłoszenia dla programistów .NET. Czy to nowy projekt rusza czy raczej nie ma kto utrzymywać starego spaghetti? Jak warunki w biurze - wcześniejsze komentarze mówią o saunie w trakcie pracy?

Zostaw opinię o Qualent Software Sp. z o.o. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Qualent Software Sp. z o.o.