Eurozet Sp. z o.o.
2 21 6 1

Opinie o Eurozet Sp. z o.o.

Monika

SKANDAL to co dzieje sie w dziale ONLINE. Poniższe opinie oddają 100% patologi. ODRADZAM!!!

Łukasz

Ta firma to jakiś skandal. Wszyscy zgadzają i przymykają oczy na skandaliczne zachowanie i traktowanie pracowników przez szefa internetu. Tyle osób przewinęło się przez ten dział, że chaos goni chaos. Już w całym środowisko jego imię i nazwisko się przetacza w kontekście o którym szkoda mówić. Jeśli chcecie pracować w Eurozecie to powodzenia. Tylko zacznijcie zbierać na dobrego lekarza kiedy traficie do internetu w tej firmie bo nie łatwo będzie Wam po tym wszystkim wrócić do normy.

ODRADZAM pracę w EUROZET

To, co się dzieje w Eurozecie od dłuższego czasu wygląda na celowe działanie na to, by znacząco obniżyć wartość firmy. Najpierw pozbyli się tego wrzodu Francuzi, a po nieco ponad roku - Czesi chcą się pozbyć garba. Antena upada, pozbyto się wszystkich wartościowych dziennikarzy a na pokładzie zostali Ci, co nic nie znaczą lub tak jak Szymon Majewski są zupełnie poza układzikami i niewiele mogą zdziałać mając do dyspozycji niewiele czasu antenowego raz w tygodniu. Największą patologią w całej firmie jest żenujący, absolutnie nieprofesjonalny dział online. Niekompetentny szef i jego jeszcze bardziej niedoświadczony poplecznik szczycą się powszechnie swoimi wynikami zrobionymi na(usunięte przez administratora) informacji z innych serwisów i(usunięte przez administratora)SEO, podawanym na niemal wszystkich uniwersytetach w kraju jako przykład najgorszego dziennikarstwa i podręcznikowego błędu, powielanego przez ludzi bawiących się w internety. Dyrektor online, który unika stawiania się w miejscu pracy jak diabeł święconej wody, w przerwach pomiędzy nieobecnościami prowadzi nieuczciwą grę i obstawia stanowiska swoimi znajomymi. Nepotyzm popiera dział HR i mało rozgarnięte osóbki z bardzo niedemokratyczną wizją świata, które zawsze będą robić dobrą minę do złej gry. Wszystko wskazuje na to, że Eurozety i ich internety grają tak za zgodą prezesika, który dostał zadanie obniżenia wartości firmy tak bardzo, jak tylko się da - tylko po to, by Solorz czy inny PiSlam dostał w ręce kolejne media taniej niż powinien. Szkoda marki. Woyciechowski przewraca się w grobie. Jego dzieło życia zgwałcili ludzie bez sumienia i ambicji.

Czesław
@ODRADZAM pracę w EUROZET 21.11.2018 17:32

Mógłbyś napisać, na jakim stanowisku miałeś okazję pracować w firmie Eurozet? W swojej wypowiedzi skupiłeś się na całokształcie firmy, lecz mało w niej informacji, co do warunków zatrudnienia, które oferuje pracodawca. Mógłbyś napisać, jak wygląda poziom wynagrodzeń w tym miejscu pracy? Jest to miejsce warte polecenia osobom młodym, które chciałyby nabyć niezbędnego doświadczenia zawodowego? Wyraź swoje zdanie na ten temat.

Jakub
@ODRADZAM pracę w EUROZET 21.11.2018 17:32

To tam jest jakiś dział hr ??? hahahahahah. Nie rozmieszaj mnie.

Czesław
@Jakub 22.12.2018 02:40

Widzę, że masz aktualne informacje o firmie Eurozet, dlatego może Ty będziesz w stanie napisać, jak wyglądają warunki zatrudnienia oferowane przez pracodawcę? W dalszym ciągu nikt nie odpowiedział na moje poprzednie pytania, więc mam nadzieję, że Ty będziesz mieć wiedzę na ten temat.

Andrzej

Jak wszyscy doskonale wiemy nie ma idealnych firm. Sadzę, że dla dobrych pracowników to dobre miejsce do pracy

Rączka Rączkę Myje
@Andrzej 15.02.2018 17:59

Oj Andrzeju, Andrzeju, z tego wynika, że eurozet ma wielu niedobrych pracowników. Parafrazując Twoje słowa, wszyscy wiemy, ze nie ma idealnych prezesów

Łukasz
@Andrzej 15.02.2018 17:59

Andrzeju wystarczyło nie przymykać oka i nie odwracać głowy na te patologie, które dzieją się w Twojej firmie to ludzie nie odchodzili by masowo, a Wy nie musielibyscie robić cały czas rekrutacji bo rotacja jest tak ogromna. Mało kto wytrzymuje tam 3 miesiące. Może warto zastanowić się nad pracownikami, którzy mają w swoim sposobie bycia brak szacunku do podwładnych. Byłoby łatwiej wtedy pracować a i zdrowie by tak nie cierpiało.

MIŚ
@Andrzej 15.02.2018 17:59

Łubu dubu... Dobre miejsce pracy dla niekompetentnych prezesików, dyrektorów i kierowników - reszta ma robić dobrą minę do złej gry.

Rafał

Moje sugestie dla Eurozet Sp. z o.o.: Zadbanie o radio, docenienie ludzi, zmiana zarządu, który doprowadził do obecnej sytuacji. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Wyeliminować generator kwasu w postaci osoby stojącej na czele online i wreszcie zrobić coś zeby tą wojnę miedzy działami zakończyć. Ale to by zaburzyło święty spokoj , prawda?

Ruch oporu Bis

Potwierdzam wszystko, co napisano poniżej. Szef online robi co mu się podoba i śmieje się w oczy prezesowi, prezes nic nie robi, bo jest w szefa online zapatrzony, bo ten daje mu wyniki, prezes nie zna sie na radiu, więc myśli, że internet mu uciągnie firmę i nie zważa na to, że antena leci na łeb na szyję≤ jest miałka, a strona internetowa to dno i dwa piętra mułu. Ostatnio zwolniono naczelnego zetki, który był przykładem faceta nie mającego pojęcia o radiu tak samo jak prezes, ale przez ponad rok nikt się tym nie przejmował, bo kasa leciała i ciepły stolek był. Obaj kumple byli zadowoleni, ale w momencie, gdy prezesowi zaczęło się palić pod nogami zwolnił swego przyjeciala naczelnego. Ale za późno, żeby naprawić wszystko, co zepsuł pseud-naczelny. Od anteny zaczynając a na pozbyciu się kompetentnych ludzi kończąc. Do tego dział personalny to jest jakiś śmiec. Kolejny dowód na to, że ten, co jest najwyżej daje robotę znajomym królika, jak tu ktoś napisał i nie zważa na to, że są to osoby niekompetentne, bez odpowiedniego doświadczenia. Ta firma wygląda, jakby ktoś ją celowo od 4 lat rozwalał. A od czterech lat rządzi nią ten sam "prezes", który nie lubi ludzi, boi się ludzi i kompletnie nie potrafi z nimi rozmawiać.

Antyradio

Wszystkim osobom nastawionym na rozwój radzę omijać grupę Eurozet z daleka. Dział online ma OGROMNE braki na polach: designu, projektowania, zarządzania, współpracy, kultury osobistej, ambicji. Przychodząc do pracy w ww. grupie nie spodziewałem się takiego zacofania ze strony pracodawcy. Projekty w 99% są mało ambitne, firma boi się kreatywnych rozwiązań (albo nie ma na nie czasu / "nie da się" / "potrwa to miesiąc" – ale o tym niżej) a i same osoby zarządzające projektami czy szefostwo nie przejawia najmniejszej chęci robienia czegoś ponad plan sprytnie to maskując dużą ilością, szybko wypluwanych słów na spotkaniach. Odnośnie samej firmy. Eurozet posiada swój dział designu (a raczej: grafików, którzy są często zmuszani do wykonywania powierzonych im zadań, bez możliwości podjęcia dialogu – "My chcemy, Ty robisz i gdzieś mamy Twoje doświadczenie i co masz do powiedzenia"), technologię (czyli tzw. developerów, którzy pracują w tej firmie po kilka lat i na dobre "wychowali" sobie PM'ów wmawiając niestworzone rzeczy osobom, które chcą z nimi współpracować), a przede wszystkim (o ironio) posiada środki do tego aby to wszystko wywrócić do góry nogami i zbudować na tych gruzach naprawdę świetną firmę, ale niestety - za działem online stoją osoby, dla których liczy się tylko ich stanowisko, a w sytuacjach kryzysowych zrobią wszystko aby ów stanowisko obronić, między działem online (serwis www), a anteną radia panuje nieustająca wojna, a sami przełożeni nie kryją się specjalnie z niechęcią do siebie, często prowadząc kłótnie w towarzystwie pracowników. Jeżeli szukasz pracy do której będziesz przychodzić na 8 godzin, robić swoje bez zająknięcia i wychodzić resetując mózg - wow, trafiłeś do idealnego miejsca. Jeżeli natomiast chcesz zrobić "coś fajnego" w fajnej atmosferze i z fajnymi ludźmi (!) – nie marnuj czasu. W przeciwnym razie zostaniesz sprowadzony do roli marionetki i nie będziesz miał prawa głosu.

Ruch oporu

EUROZET nie jest wiarygodnym pracodawcą. To, co się dzieje w dziale ONLINE, wymaga natychmiastowej interwencji odpowiednich organów prawnych. Pracownicy są zwalniani z dnia na dzień bez podania jakichkolwiek wyjaśnień. Osoby, którym zależy na rzetelnym dziennikarstwie powinni omijać to miejsce z daleka. Jest wiele gorzej niż w Polskim Radiu, a nawet w mediach, które nie kryją się ze wspieraniem konkretnych opcji politycznych. Na stronach internetowych promowana jest tania sensacja, sugestywne treści seksualne, kradzione zdjęcia i absolutnie nieetyczne materiały. Online nie ma nic wspólnego z anteną, o co skutecznie zadbał szef udający, że ma pojęcie, co robi – ta osoba absolutnie nie nadaje się na to, by opowiadać za jakiekolwiek serwisy internetowe. Wiarygodnym dziennikarzom już dawno podziękowano i postawiono na treści, których wstydzą się nawet tabloidy. Traci na tym cała firma, a zwłaszcza antena, której wyniki spadają na łeb na szyję. Króluje za to KOLESIOSTWO i NEPOTYZM – w redakcji pojawiają się krewni i znajomi "królika", bez żadnej rekrutacji itp. To naprawdę niebywałe, do czego tam doszło.

Z miłości do Radia Zet

Eurozet, na czele z Radiem Zet to była kiedyś super firma. Ludzie pracowali tam wiele lat, kochali tę firmę, mimo gorszych momentów, dawali jej kredyt zaufania, byli z firmą związani i robili świetną robotę. Oczywiście jak wszędzie bywały gorsze czasy, ale wszyscy pracowali na poprawienie wyniku. To była wspólna firma z bardzo dobrym podejściem do ludzi. Jeden z najlepszych zespołów w kraju. To się niestety zaczęło zmieniać, kiedy odeszła prezes Bednarek. Udziałowcy zaczęli drenować firmę, a nowy prezes nie interweniował. W dodatku nie ukrywał się z lekką pogardą do radia, nazywając je starym medium i z faworyzowaniem internetu. Poza tym raczej nie za bardzo wiedział, jak działa i powinno działać radio. Oczywiście internet dziś jest bardzo ważny i trzeba rozwijać internet, ale nie w sposób, w jaki robi się to w Eurozecie, zabijając krowę dojną, jaką jest Zetka i kreując portal typu Pudelek, nie mający nic wspólnego z anteną W dziale online działy się i dzieją okropne rzeczy, o ktorych piszą tu inni. Wszystko to prawda. Ile osób "zapomniało" o sprawie przez dodatkowe pieniądze przy odejściu? Najgorsze jest to, że wszędzie na ważnych stanowiskach są koledzy prezesa, albo wręcz przyjaciele, z czym on sam też się nie kryje. Pozbyto się fachowców, którzy znali to radio i znali się na robieniu radia, a przyjęto ludzi bez znajomości branży, którzy rozwalają firmę od środka. Wystarczy prześledzić wyniki. Równia pochyła. To już nie jest dobre miejsce pracy. Eurozet jako dobre i przyjazne miejsce pracy przestało istnieć przez fatalne zarządzanie tą firmą. Takie są moje wspomnienia z Żurawiej.

AA

Ja pracuję w Eurozecie 7 lat. Były wzloty i upadki, ale nie zamieniłabym na żadną inną firmę. Oczywiście są działy, których szefowie psują renomę całego Eurozetu (patrz —-> online) :(

Mona

Pracowałam już w wielu firmach, ale to co się dzieje w Eurozecie to jeden wielki śmiech przez łzy. Szkoda tylko, że to moje zły. Niedługo mam rozmowę o pracę więc liczę, że szybko ją zmienię. niestety wcześniej nie czytałam tych komentarzy i to jest mój największy błąd.

Ilona

@Łukasz, wspominasz o kiepskiej atmosferze, czy masz na myśli tę między zatrudnionymi osobami, czy raczej między pracownikami a przełożonymi? Czy godziny pracy są z góry ustalone? Można dopasować do siebie grafik? Czy pracodawca gwarantuje umowę o pracę?

Ilona

Wiecie coś na temat aktualnej sytuacji w firmie? Czy to pracodawca, którego polecacie innym? Co możecie napisać o zarobkach? @Łukasz, jesteś osobą pracującą w Eurozet? Z Twojej wypowiedzi wynika, że nie opowiadają Ci warunki zatrudnienia. Co dokładnie masz na myśli, jakie wady pracy w tym przedsiębiorstwie dostrzegasz? Piszesz także o dużej rotacji, wiesz może, z czego ona wynika? Jakie warunki są oferowane nowym osobom?

Łukasz
@Ilona 24.04.2018 00:05

Tak, wczoraj np. z Radia Zet odeszły 4 osoby w tym Tomek Florkiewicz, który był tam zatrudniony przez 12 lat. Zarobki jak w branży medialnej są średnie, w innych miejscach płacą lepiej. Największą wadą jest brak szacunku, ogromny stres, atmosfera, plotki i praca ponad normę, które się moim zdaniem tutaj oczekuje. Rotacja wynika z rozczarowania i podejścia "na Twoje miejsce jest 10 innych" jak się to usłyszy to jakoś motywacja spada.

Darek

Niestety wszystko co tutaj jest napisane się potwierdziło żałuję, że dopiero teraz przeczytałem opinie o dziale ONLINE Eurozetu. Miła atmosfera, sensowne wynagrodzenie, szacunek do człowieka można wsadzić między bajki. Pomiatają i poniewierają pracownikami, dużo obiecują a potem jest jak w (usunięte przez administratora). Nerwy, stres, krzyki to chleb powszedni. NIE POLECAM!

kamil

najlepiej jak zatrudniają na stanowiska "derektorów" nie mylić z dyrektorem np sprzedawczynie ze sklepu z ciuchami na programową mówie wam śmiechu warte (tak jest w 1 z oddziałów)

nik
@kamil 28.03.2012 21:10

to to nic, najgorzej ze zatrudniają tam psychopatów i potem boją się zwolnić zeby nie przywalił, bo facet wielki do nieba - taki właśnie jeden duży miał sprawę w prokuraturze za stalking na koleżance z pracy i poleciał za to. Ktoś kto tak robi i się cieszy patrząc z boku z pewnością nie jest normalny... wszyscy odetchneli jak juz go nie było

gosc
@nik 27.09.2014 12:39

zwolnili go dopiero po zmianie prezesa.wczesniej przymykali oko na to co wyrabiał.

Nick

Niestety opinie się potwierdzają całą firma to kolesiostwo niekompetentnych ludzi. Niestety najgorszy jest dział online gdzie nic nie da się zrobić. Obiecują gruszki na wierzbie a jak przychodzi co do czego robią dziwne zabiegi z umowami. Pełno plotek, kumoterstwa, atmosfera jest tragiczna i do tego ten wyzysk. Nie polecam jeśli szukacie czegoś normalnego i na stałe. Praca raczej dla desperatów za małe pieniądze.

X65FGN21U

Wpadło mi w oko ogłoszenie eurozetu. Szukają Junior Project Managera, Już samo nazewnictwo w dziale online pokazuje, że firma jest nieuporządkowana. Tylko w tym jednym dziale sadzą się na na obcojęzyczne nazewnictwo. To dowód na to, że dział jest osobnym bytem, bardzo się indywidualizuje, nie potrafią współpracować z innymi, trudni są, no W ofercie jest "miła atmosfera pracy". Nie wierzcie w to. Jest fatalna, o czym świadczą poniższe opinie. Mile widziany język francuski: to znaczy, że szukają kogoś do kontaktu z menadżerami z Francji, bo tam nikt po francusku w ząb. A kontakt z udziałowcami nie należy do miłych. Poza tym oznacza odwalanie roboty za tych, którzy powinni to zrobić. Atrakcyjne wynagrodzenie jest pojęciem tak pojemnym, że na końcu okaże się zamiana oferowanej umowy o pracę na dzieło, żeby tylko zejść z kosztów, a atrakcyjne będzie oznaczać po prostu dość slabe, bo eurozet z założenia nie płaci dobrze. Z poszerzaniem kompetencji zawodowych też uwaga, bo nie ma się od kogo uczyć. Praca w dziale digital eurozetu należy do tych z kategorii wysokiego ryzyka.

Delta7

Niestety, nie jest to w mojej ocenie dobry pracodawca. O wszystkim decyduje centrala we Francji, zarząd nie może podejmować żadnych znaczących decyzji finansowych, dotyczących Pracowników. Od lat próbują z tym coś zrobić, ale bezskutecznie. Płace są w porównaniu do rynku niskie, ludzi brakuje, a przez to pracuje się więcej i gorzej. Najgorzej jest w digitalu. Nieustanna rotacja i szaleństwo w "zarządzaniu". Były przypadki delikatnie mówiąc nieeleganckiego traktowania pracowników. Rekrutacja to śmiech. Pani z haeru zadaje pytania po których od razu widać, że nie bardzo ma pojęcie o tym, co robi i o co pyta. W ogole cały haer to trochę nieporozumienie. Niestety, wspomniane tu plotki to bolączka eurozetu. W dodatku kolesiostwo. Powszechnie mówi się, że na szczytach są sami kumple, nie ważne czy kompetentni, czy nie. Dlatego jest to firma, z której się ucieka albo przeczekuje. Ludzie się tu chętne nie garną. Chyba, że nie mogą znaleźc pracy, a właśnie zadzwonił kolega. - *opinia ta jest prywatna na podstawie własnych doświadczeń. Nie musi przekładać się na ogół tej firmy.

J

Mało przyjemne środowisko pracy. Dużo nerwów, słaba płaca, atmosfera fatalna.

Dorota

Nie sądziłam, że tak dużo osób jak ja ma podobne i niestety negatywne doświadczenia z tą firmą. Na szczęście już się uwolniłam. Uffff

T.

Szkoda czasu, zdrowia i nerwów na te firmę.

Przemek

Po kilku latacha pracy na stanowisku Dyrektor Stacji Lokalnych zostałem zwolniony o czym dowiedziałem się z maila firmowego... moi pracownicy byli w szoku podobnie jak ja. Odradzam. Ta firma nie szanuje pracownika!

Eurozet

Zmiany w socjalu dla pracowników czyli zmiana ubezpieczyciela medycznego (pracownicy muszą dopłacać), likwidacja programu kafeteryjnego itd. źle świadczą o pracodawcy. Pracownik się nie liczy, zabierane mu są jego wypracowane latami przywileje. Eurozet to firma z której się odchodzi a nie do której chętnie się przychodzi :(

były pracownik

Kilka dni temu zostałem zwolniony właściwie bez podania jakichkolwiek powodów, traktowanie pracowników tej firmy jest nieludzkie. Jak ktoś ma nerwy ze stali może spróbować :/

Asia

Praca w dziale digital (internet) to jakiś żart - chaos goni chaos do tego użeranie się z "kolegami" powoduje, jest to raczej praca na krótką metę. Nie polecam! Obiecują góry a kończy się na pisaniu głupich tekstów. No i jeszcze ta atmosfera gdzie plotka goni plotkę. Odradzam!

D.

PRaca tylko dla desperatów - obiecują cuda,wianki a później brak szacunku dla pracownika,wyzysk, gnębienie i bardzo zła atmosfera w pracy. Jak dobrze, że z stamtąd uciekłam :)

Ktoś
@D. 30.11.2016 07:33

Cześć, czy możesz napisać jakiego działu dotyczy Twoja opinia. Pojawiła sie oferta pracy dla księgowej, wiec dlatego pytam.

KSz

Zwalnianie pracowników po 5/10 latach pracy z dnia na dzień to norma. Dzieje się tak ze zwykłymi pracownikami i dyrektorami. Brak kompetentnych ludzi w Eurozecie i ciągłe korytarzowe plotki są frustrujące.

Darek

Brak określonej struktury firmy, jeden wielki bałagan, każdą ambitną osobę zgnoją - fajne miejsce do przesiedzenia i szukania czegoś z przyjemną atmosferą i dobrym wynagrodzeniem. Praca dla desperatów.

jolcia

[usunięte przez moderatora] najgorzej to mają ci z oddziałów poza Warszawą, wywalają ludzi bez powodu a później maja sprawy w sadzie, placa??? to śmiech na sali!!! kasjerki w marketach mają 2 razy więcej ale eurozet robi furorę w warszawce dużo łatwiej po nich znaleźć prace

krytyk

Ciekawe kto to pisał. Słowo \"kryzys\" jest nadużywane, płaca mizerna. Jedyne to atmosfera, no ale tym się dzieci nie wykarmi.

Zostaw opinię o Eurozet Sp. z o.o. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eurozet Sp. z o.o.