Colas Polska Sp. z o.o.
4 14 6 1

Opinie o Colas Polska Sp. z o.o.

Franek balacha

Na czele tej korporacyjnej organizacji powinien stać Pan D.B.kierownik z Trzebini bo jest to bardzo klawy gość znający sie na wszystkim. Lubię atmosferę w Colas Polska Sp. z o.o. za: Ta super korporacja

Infor
@Franek balacha 12.02.2019 04:52

Do atmosfery wrócimy za rok - zobaczymy czy się utrzyma.

Franek balacha
@Infor 12.02.2019 20:08

O ile Pan D.B do tego czasu wytrzyma

Skan

Witam przyszłe koleżanki i kolegów z Colas-a. Mam nadzieję że będzie nam się dobrze pracowało w nowej skanskowej rzeczywistości. My się cieszymy że przechodzimy z jednej korporacji do drugiej i że będziemy mogli nadal robić to co potrafimy najlepiej.

P
@Skan 05.02.2019 20:16

Czyli co!?!

Skan
@P 07.02.2019 11:55

Korzystać z dobrodziejstw korporacji (auta, spychologia zadań), być roszczeniowymi, pracować ergonomicznie (byleby było zrobione). Na spotkaniu z Colas-em już zaczęliśmy się przeciwstawiać równoważnemu czasowi pracy. Najlepszym dowodem naszego profesjonalizmu jest obecna sytuacja w Skanska - i ten profesjonalizm weźmiemy ze sobą i sprawdzimy jego skuteczność na francuskiej firmie.

Skan
@P 07.02.2019 11:55

Korzystać z dobrodziejstw korporacji (auta, spychologia zadań), być roszczeniowymi, pracować ergonomicznie (byleby było zrobione). Na spotkaniu z Colas-em już zaczęliśmy się przeciwstawiać równoważnemu czasowi pracy. Najlepszym dowodem naszego profesjonalizmu jest obecna sytuacja w Skanska - i ten profesjonalizm weźmiemy ze sobą i sprawdzimy jego skuteczność na francuskiej firmie.

P
@Skan 09.02.2019 19:31

Coś mi się zdaje, że ten profesjonalizm skanskowych fachowców wyższego szczebla zaczynając od kierowników w zwyz rozpieprzy kolejną firmę.

Aa
@P 11.02.2019 13:36

Niestety wydaje mi się tak samo :( ale bądźmy dobrej myśli że będziemy jeszcze mocniejszą firma

opti

cały oddział bitumiczny Skanska przejęty - gratulacje !! tylko po co kupili Titanica ??

Edyta
@opti 12.10.2018 14:32

@opti, Twój wpis nie do końca jest zrozumiały, czy możesz coś więcej powiedzieć? Jakie zmiany nastąpiły po przejęciu oddziału? Czy pracownicy odczuli to w znaczny sposób? Proszę Cię o więcej informacji na ten temat.

alex
@opti 12.10.2018 14:32

DATA WPŁYWU WNIOSKU: 16.11.2018 r. SYGNATURA SPRAWY: DKK-2.423.5.2018.AI WNIOSKODAWCA LUB WNIOSKODAWCY: Colas Polska sp. z o.o. z siedzibą w Palędziu NA CZYM POLEGA KONCENTRACJA: Nabycie przez Colas Polska sp. z o.o. z siedzibą w Palędziu części mienia SKANSKA S.A. z siedzibą w Warszawie STAN SPRAWY: Sprawa w toku SKRÓCONY OPIS KONCENTRACJI - PODANY PRZEZ WNIOSKODAWCĘ/WNIOSKODAWCÓW: Zgłaszany zamiar koncentracji polega na nabyciu przez Colas Polska sp. z o.o. z siedzibą w Palędziu części mienia innego przedsiębiorcy (SKANSKA S.A. z siedzibą w Warszawie), tj. na dokonaniu koncentracji w formie określonej w art. 13 ust. 2 pkt 4 ustawy z 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów poprzez nabycie 11 wytwórni mas bitumicznych (WBM) przez Colas Polska sp. z o.o. od SKANSKA S.A. Colas Polska sp. z o.o. należy do grupy kapitałowej Bouygues, która stanowi zdywersyfikowaną międzynarodową grupę spółek, prowadzącą wieloośrodkową działalność gospodarczą, m.in. w zakresie budownictwa. Grupa Bouygues jest także obecna na terenie Rzeczypospolitej Polskiej poprzez kilkanaście spółek prowadzących działalność w zakresie w szczególności wznoszenia budynków, robót budowlanych oraz produkcji mas mineralno-bitumicznych. SKANSKA S.A. należy do międzynarodowej grupy kapitałowej SKANSKA, która prowadzi działalność gospodarczą w zakresie generalnego wykonawstwa, mieszkaniowej i biurowej działalności deweloperskiej oraz projektów PPP (Partnerstwa Publiczno-Prywatnego). Nabywana część mienia SKANSKA S.A. prowadzi działalność w zakresie produkcji mas mineralno-bitumicznych (mieszanek mineralno-asfaltowych) oraz ich wbudowywania w ramach ostatnich etapów prac infrastrukturalnych (obejmujących w szczególności budowę dróg i autostrad). http://www.uokik.gov.pl/koncentracje.php?news_id=14969

Edyta
@alex 23.11.2018 06:36

Dziękuję Ci za ten wpis i potwierdzenie informacji, a jaki to ma wpływ na pracowników? Czy w jakiś sposób zmienił się zakres obowiązków, zasady pracy? To dość istotna kwestia, dlatego będę wdzięczna za udzielenie szczegółowej odpowiedzi.

missKISS
@opti 12.10.2018 14:32

Oddział Bitumiczny akurat był najlepszym oddziałem w Skanska.

lkjh
@missKISS 28.11.2018 12:00

Przecież ten tekst skopiowany z UOKiK to tylko potwierdzenie, że sprawa jest w toku, a nie że Colas zakupił bitumy od Skanska. Rok temu była planowana koncentracja z Eurovią i nie doszła do skutku, może teraz się uda :) Nowych pracowników pewnie będą potrzebować do Colas, chociaż w Skanska nie mówią nam jak to będzie wyglądać. Niby pracownicy mają tego nie odczuć, ale jakoś w to nie wierzę. Jeżeli rzeczywiście zamierzają rozwijać działalność w zakresie produkcji masy i wbudowywania jej to już dziś muszą zacząć zatrudniać. Wytwórnie które prawdopodobnie mogą zostać sprzedane w dużej mierze nie mają załogi, nie mówiąc o grupie bitumicznej na podległym terenie. Jak ta działka zostanie sprzedana, to koledzy z OBI będą się szybko zawijać. Ludzie z takimi kompetencjami i doświadczeniami nie będą siedzieć na kilku śmiesznie małych projektach drogowych na których jest marża bo akurat obok budowy Skanska Property i marże się da wyciągnąć bo to kontrakt wewnętrzny.

missKISS
@lkjh 05.12.2018 23:17

Mamy 24 styczeń i My jako pracownicy oddziału bitumicznego Skanska nadal nie wiemy co i jak...masakra jakaś

Edyta
@missKISS 24.01.2019 08:28

Czy sprawa dotycząca zmian w firmie Colas Polska została w jakiś sposób oficjalnie uzasadniona? Czy wciąż chodzą jedynie pogłoski o rzekomej zmianie właściciela placówki, o której wspominacie? I jak te zmiany wpłynęły na obecnych pracowników? Może wyniknęła z tego jakaś korzyść? Proszę o odpowiedź.

Edyta

@POLONUS, wspominasz o tym, że firma ma przejąć inną firmę, wiesz o tym coś więcej? Może w związku ze zmianami potrzeba nowych pracowników? @lajkonik, co znaczy dla Ciebie, że firma jest bardzo dobra? Masz na myśli stabilność zatrudnienia, oferowane warunki?

lajkonik

firma bardzo dobra,ale niestety jak to w każdej kolporacji gdy polak rządzi i nadzoruje ludzi to nigdy dobrze nie będzie,wyścig szczurów

POLONUS

CIEKAWE CZY COLAS PRZEJMIE SKANSKĄ W POLSCE

Edyta

@dd, rozumiem, że starałeś/łaś się o pracę w firmie? Czy udało Ci się uzyskać odpowiedź? Może warto samodzielnie skontaktować się z rekruterem? Możesz powiedzieć, czy proces był wieloetapowy? Jak oceniasz kompetencje osób prowadzących rozmowę kwalifikacyjną? Jaki rodzaj umowy jest oferowany nowym pracownikom? Zachęcam wszystkich do dyskusji, opinie z perspektywy różnych osób będą bardzo pomocne.

Benek

Jaką macie atmosferę? Na jaką umowę można liczyć na początek?

Edyta

Colas Polska to międzynarodowa firma zajmująca się wykonawstwem w zakresie budowy i modernizacji, utrzymania dróg, parkingów, terenów rekreacyjnych. Na stronie firmy http://colas.pl/pl/praca-i-kariera.html można znaleźć aktualne oferty pracy, a także informacje o przebiegu rekrutacji oraz benefitach pracowniczych. Czy ktoś z Was zamierza aplikować do tej firmy?

dd
@Edyta 18.05.2018 10:24

Aplikować można, nawet iść na rozmowę, ale o odpowiedzi można zapomnieć. Widocznie takie międzynarodowe standardy HR.

admin

Wiecie co nowego słychać w firmie Colas Polska Sp. z o.o. ? Czekamy na Waszą opinię! Pomóż innym znaleźć pracę!

Zostaw opinię o Colas Polska Sp. z o.o. - Palędzie

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Colas Polska Sp. z o.o.