Melle sp. z o.o. kosmetyki K2
2 120 6 1

Opinie o Melle sp. z o.o. kosmetyki K2

Pekatio

Bylem dzis umowiony w sprawie pracy na konkretna godzinę jako product manager. Łysy koleś kazal mi na siebie czekac prawie pol godziny. Za kogo on sie uważa? Calkowity brak szacunku do czlowieka. (usunięte przez administratora) pojechalem stamtad. Nie polecam . Widac, po ogloszeniach, ze strasznie duza rotacja u nich. Zreszta, kto szuka product managera za najnizsza krajowa? (Informacja z ogloszenia) Co myslicie, chyba dobrze zrobilem?

nick
@Pekatio 10.09.2018 17:58

za najniższą to tylko pakowaczo-oklejacze.

Melle
@Pekatio 10.09.2018 17:58

Szanowny Panie, Jeżeli poczekanie pół godziny to był dla Pana problem to nic na to nie poradzimy. W pracy jak i w życiu będzie Pan spotykał większe problemy niż ten powyższy i trzeba będzie się z nimi zmagać. Dementuję powyższe informacje odnośnie stawek. Jest to absolutna nieprawda i proszę nie udzielać nieprawdziwych informacji skoro nie było Pana na rozmowie. Praca nie jest za minimalną krajową. Końcowa wypłata jest uzależniona od efektów pracy. Zapraszam kandydatów do bezpośredniego kontaktu i zasięgnięcia wiedzy u źródła.

opinionista
@Melle 02.10.2018 17:21

Szanowne Melle / Interglobal/ K2 czy co tam jeszcze chcecie. Żaden poważny pracodawca nie przejmuje się opiniami na tego typu portalach, z reguły ponad 90% opinii to ostre jechanie po pracodawcy sfrustrowanych pracowników którzy boją się zwolnienia / powiedzieć jasno w twarz co im się nie podoba, jedynie jest garstka pożytecznych komentarzy. a Wy odpowiadacie już nie pierwszy raz, co może świadczyć o tym, że macie coś za uszami bo słaby się nie broni a po prostu ignoruje tego typu wpisy. Co do @ Pekatio. Czy naprawdę uważacie za coś normalnego czekanie pół godziny po umówionym terminie na rozmowę kwalifikacyjną (nie wiem czy była wcześniej informacja z Waszej strony o tym, że może się trochę opóźnić, jeżeli była no to jest inny temat), jeżeli pracownik by się spóźnił bez poważnej przyczyny to na starcie został by skreślony. Co do stawki to chodziło zapewne o stawkę minimalną na umowie i "premię uznaniową" którą można w każdej chwili stracić beż żadnych roszczeń ze strony pracownika. Pozdrawiam

opinionista
@opinionista 26.10.2018 09:12

*"bo MOCNY się nie broni a po prostu ignoruje tego typu wpisy. " oczywiście poprawka :)

były
@Pekatio 10.09.2018 17:58

Nie życzę największemu wrogowi, temu kto nie ma nawet co włożyć do gara takiego pracodawcy jakim jest Interglobal (bo i tak szefem wszystkich szefów jest Pan P. NIESTETY). Nie przytakiwałem jak te pieski kiwające główką w aucie,albo potulne baranki iprzez to odchodziłem z minimalną krajową buaahaha żałosne.

Marcin
@były 05.11.2018 22:33

Wiesz może, na jakie wynagrodzenie można liczyć na początku pracy w firmie Melle? Czy, aby pracować w tej firmie, należy mieć wykształcenie wyższe, czy może osoby młode, które niedawno rozpoczęły studia, również mają szanse, aby otrzymać zatrudnienie? Zachęcam, abyś przedstawił, jak to wygląda.

były
@Marcin 13.11.2018 11:24

pierwsze 3mce robisz za 2tys na rękę (pewnie teraz zmieniło się to trochę na plus), po wspomnianych 3mcach dostajesz najniższą krajową i system premiowy (zbierasz punkty), który jest tak weryfikowany, byś nie dostał zasłużonej premii!!!!

Marcin
@były 30.11.2018 15:32

Dziękuję za odpowiedź. A wiesz może, czy z upływem czasu są realne szanse na to, aby awansować na wyższe stanowisko w firmie Melle? Firma docenia najlepszych pracowników i wynagradza ich sumienną pracę, czy raczej nie należy spodziewać się tego, że zostanie się docenionym w postaci awansu? Proszę, abyś odpowiedział, jak to wygląda.

Marcin

Wiesz o tym, że są to poważne zarzuty wobec pracodawcy? Czy jesteś pewien, że doświadczyłeś sytuacji, które można sklasyfikować pod pojęcie mobbingu? Jeżeli rzeczywiście tak było, to bardzo proszę, abyś podał konkretne sytuacje potwierdzające Twój wpis. Tego typu zarzuty nie powinny pozostać nieuzasadnione.

Viktorio
@Melle 02.10.2018 17:21

(usunięte przez administratora) , nie psuj wizerunku szefostwu, bo 90% wpisów dotyczy właśnie Ciebie lub jest wynikiem Twoich działań i chorych pomysłów.

Anna
@Viktorio 24.01.2019 08:14

Skoro piszesz o kimś podając jego imię to dlaczego sam pozostajesz incognito? Łatwo się kogoś obraża i obwinia, kiedy nie trzeba patrzeć komuś prosto w oczy, niby odwaga , tylko prawdziwa odwaga polega na tym, że potrafimy powiedzieć co nam nie pasuje komuś prosto w oczy . Żałosne jest już to wypisywanie na temat Zbigniewa .. ale to taka mentalność Polaków, że potrafią tylko narzekać i widzieć to co złe i o tym się tu pisze... dlaczego nikt nie napisze ilu osobom Zbigniew pomógł, ile zrobił dobrego przez tyle lat ... przeciez w tej Firmie pracują ludzie po kilkanaście lat, są ludzie którzy wracają i czy opinia kilku ludzi którzy nie potrafili sprostać zadaniu jest wyznacznikiem dla ogółu?? Nie sądzę

Szary
@Viktorio 24.01.2019 08:14

@Viktorio pisanie o kimkolwiek w ten sposób i obwinianie nie jest w porządku. Jeśli masz takie podejście to najwyraźniej nie nadajesz się do pracy z innymi ludźmi.

JA
@Anna 24.01.2019 12:05

Viktorio uczy się od najlepszych- pewnie nie raz uczestniczył w zebraniach w salce gdzie słuchał jak Z z G obgadują innych pracowników za ich plecami oczywiście. Nigdy nie było informacji co kto robi zle i dlaczego jest zwalniany tylko papier do podpisania. A jak już tej osoby nie było to obgadywanie jaka to była bezużyteczna i nieudolna ciąg dalszy.Jest takie powiedzenie: z kim przystajesz takim się stajesz, dlatego nie można mieć pretensji do Viktorio- od kogoś się przecież nauczył ????

były
@Marcin 08.01.2019 14:33

Ok, zapraszam. Rynek, przy Rowińskim 09.02.2019 o godz. 15:00 Czy odpowiada Panu takie spontanie? Opowiem, jak to wyglądało :)

Misiewicz
@Anna 24.01.2019 12:05

@anno A ilu osobom "fz" pomogł?? Konkretnie!!!! Ile zrobil dobrego przez tyle lat i komu zrobił dobrze?? I w drugą stronę, ilu osobom nie pomogl i ile zrobił złego????

pudzian
@Pekatio 10.09.2018 17:58

Pisząc "łysy koleś" sam pokazujesz jaki poziom reprezentujesz, więc może dobrze, że zrezygnowałeś sam.

bezproblemowo
@opinionista 26.10.2018 12:12

Większej bzdury nigdy nie widziałem. Według mnie to właśnie dobrze, że pracodawca wychodzi na przeciw pracownikom, że można liczyć na dialog. Uwierz mi, że wcale by o nim dobrze nie świadczyło jakby zlewał temat.

Mk
@bezproblemowo 14.02.2019 13:38

Zbigniewie, kto Ci każe pisać takie bzdury? Chyba nie szef?

bezproblemowo
@Mk 14.02.2019 17:37

Nie mam na imie Zbyszek i nie wycieraj sobie gęby czyims imieniem, jak pisze o kims to sie przedstaw(aczkolwiek nie ma to znaczenia bo na tym portalu kazdy moze sie podszyc pod kazdego i wpisac dowlona nazwe), powiedz cos w oczy -nie slyszalem zeby ktos to zrobil,zgłoś sprawę do odpowiednich instutucji jak uwazasz ze cos jest nie tak. Jak nie to zamilcz bo żałosny (żałosna)jestes. Bzdury to piszesz Ty. Nikt Ci nie dogodzi nigdy. Nie nadajesz sie widocznie do pracy z ludzmi bo ciągle narzekasz. I to prawda ze byli w tej firmie w biurach ludzie,którzy zatruwali atmosfere w firmie ,podburzali pracowników, taki zgniłe jabłka w koszyku. Nie różniło sie to za wiele od tego co prezentuja na goworku, podburzanie, szczucie, obgadywanie za plecami tylko w wersji mowionej a nie pisanej.Dokładnie to samo,jak mnie to nie dziwi. Po co jakiejs firmie tacy ludzie? Wewnętrzni rozwalacze organizacji. Dobrze ze glos na tym portalu zabrali pracownicy, bo kazdy w firnie wie kto pisze te negatywne komentarze na poziomie podatawówki. Jest to garstka osob,która wyleciała z tej firmy. Nie ma dla nich miejsca bo firma sie rozwija,sprzedaz rosnie,nowe produkty wchodza,klientow przybywa i to sa fakty. Szefowie sa konkretni i na prawde wiedza co robia, jest to firma ktora rozpoczela sie od malucha i kilku karto ów towaru i mozna zobaczyc jak dzisiaj wyglada i gdzie jest na rynku swiatowym i to wszystko robia ludzie zwykli mieszkajacy w Ostrowie ale ktorym chce sie pracowac i zyja tym. Idz szukaj sobie pracy gdzie ktos da kase za przychodzenie za 3-4. Powodzenia.na jakis czas moze ktos sie nabierze jak nabralo sie Melle az w koncu polapie sie ze trafili na sciemniacza. Nie ogarniałes(las) pogodz sie z tym,zacznij sie uczyc danej dziedziny zeby pokazac ze cos umiesz,poszukaj sobie pracy solo,albo zaloz wlasna firme. Pozdrawiam,. Zycze mniej nienawisci i patrz pozytywnie, znajdziesz sobie inna prace,wtedy bedzie dobrze i moze zaznasz wtedy wiekszego spokoju i uwol isz sie od gowork Melle.

Pracownik w biurze

Dobre zarobki, idzie zarobic duzo wiecej ponad to co oferowane jest zwykle w Ostrowie. Nie ma problemu z urlopami.

Zbyszek bronisz sie jak mozesz
@Pracownik w biurze 09.02.2019 08:11

Idzie zarobic też dużo mniej niż średnia w Ostrowie - najniższa krajowa to standard i dziwne punkty, pseudo premia wyliczana wg wymysłow ZF. Dziwne gdyby byly problemy z urlopami, to przecież ustawowa sprawa. Zbyszek, przestań siać ferment.

Zbyszek bronisz sie jak mozesz
@Pracownik w biurze 09.02.2019 08:11

Idzie zarobic też dużo mniej niż średnia w Ostrowie - najniższa krajowa to standard i dziwne punkty, pseudo premia wyliczana wg wymysłow ZF. Dziwne gdyby byly problemy z urlopami, to przecież ustawowa sprawa. Zbyszek, przestań siać ferment.

operator
@Zbyszek bronisz sie jak mozesz 09.02.2019 14:56

Wszystko zależy od tego czy chce Ci się pracować, bo uwierz mi, że jak się starasz, robisz co do ciebie należy i nie oglądasz się na innych to firma to widzi. Nie wiem jakie masz zarobki, ale ja na swoje nie mam też co narzekać. Wiem też, że jest to proporcjonalne do mojej pracy.

Robię swoje i tyle
@Pracownik w biurze 09.02.2019 08:11

Kwestia podejścia do roboty. Jedni chcą pracować i zarabiają konkretną kasę, inni nie wiedzą po co są w robocie. Najlepsi mają najwięcej a najsłabsi najmniej, nie każdy to akceptuje. Liczy się konkret i tak powinno być. Kto chce się sprawdzić i zarobić przychodzi tutaj. Czeka go ciężka praca za konkretną kasę a słabi niech szukają pracy w państwówce na ciepłej posadce jako ,,asystenci''. Jak w 100% polskiej rozwijającej się dynamicznie firmie, dobrze zorganizowanej, nie chcą to ich problem. Spójrz na auta pracowników pod parkingiem, jakie modele i roczniki stoją, szef Mondkiem posuwa. Jakby było tak źle jak piszesz, to by tego tłumu aut tutaj nie było. Urlopy, zawsze możesz wziąść bez problemu i nikt cie nie pyta dlaczego. Nie zdarzyło się, żebym nie dostał, tak ma każdy. Jak uważasz inaczej,to podaj konkretny dowód.

NAJLEPSI
@Robię swoje i tyle 12.02.2019 06:23

Zgadzam się. Nie każdy może mieć wszystko, najwięcej zyskują najlepsi. Ja zaczynając swoją karierę PH pamiętam jak było ciężko. Do Melle dołączyłem jak zdobyłem już trochę doświadczenia. Dopiero tutaj w pełni rozwinąłem skrzydła. Może to też kwestia produktów, którymi się zajmujemy, bo ogółem temat jest mi bardzo bliski. W chwili obecnej podstawa jest moim dodatkiem do premii.

Rzeczoznawca
@Robię swoje i tyle 12.02.2019 06:23

Superauta... jesli piszesz o swoim passacie ;) dwa stare ople signum kierownikow, peugoty 206, stare vw polo, kilka cinkusiow, kilka opli astr I. Nowe auta to w przewazajacej czesci samochody rodzicow pracownikow lub ich wspolmałzonkow. Srednia cena aut pracownika stoi grubo ponizej 10 tysiecy zł. Nie siej paniki Zbyszku. ZBYSZEK, i jeszcze jedno, pisze się "wziąć", a nie "wziąść"!!!!!

Robię swoje i tyle
@Rzeczoznawca 12.02.2019 16:53

Nie mam na imię Zbyszek, a skoro Ty masz problem, czy się pisze wziąść czy wziąć, to chyba rzeczywiście dla takich drobiazgowych gości co z tego robią problem skali światowej nie ma tutaj miejsca. Może uważasz się,że jesteś jakimś nadczłowiekiem tzw ,,ą'' ,,ę'' .... takie wyższe sfery. Może pojęcie o Twojej pseudo wielkości Cię przytłacza. Zostań polonistą w szkole i tam rozwiniesz swoje skrzydła z tym ,,wziąć'', dzieci Ciebie posłuchają a jak nie to na wywiadówce wyżalisz się rodzicom i powiesz jacy to wszyscy wokoło są źli. Masz rację prawidłowa forma to wziąć,ale ...KOGO NORMALNEGO TO OBCHODZI. Samochody są rodziców pracowników, a rodzice co ....na pieszo tuptają do roboty ??? średnia poniżej 10.000, z matematyką na bakier masz... jako rzeczoznawca byś na życie nie zarobił..... Nauczyłeś się narzekania, dlatego zazdrościsz innym i skupiasz się głównie na krytyce innych, siebie uznając za pępek świata. Na logikę- jak jest tak źle, to po co tu przychodzisz i ,,mędzisz'' i zatruwasz atmosferę w pracy tym, co tutaj na koniec Ostrowa tak licznie autami rano przyjeżdżają, i nie z samego Ostrowa,bo dojeżdżają z daleka kilkadziesiąt km ? KTOŚ ICH NA SIŁĘ TU CIĄGNIE ??????? włącz myślenie... Widocznie im się podoba, czy potrafisz to zrozumieć ? W poprzedniej mojej firmie było monotonnie i dlatego ja zrezygnowałem. Każdy jest inny a są ludzie jak ja, którzy chcą dynamiki w życiu i czuć, że robią coś pożytecznego... a nie monotonnia, a są pewnie tacy jak Ty, co uwielbiają non stop to samo klepać, biadolić, takim nikt nie dogodził i nie dogodzi. Nie mierz wszysykich swoją miarą. Jak czujesz się tu źle, to idź tam, gdzie się ,,spełnisz'', tam gdzie ,,wziąć'' ma duże znaczenie. Myśl pozytywnie, uśmiechnij się, będzie Ci łatwiej w życiu. Tutaj pracuje super fajny dynamiczny zespół młodych wesołych ludzi :) :) :) ,którym się podoba. Na siłę, nikt nikogo do pracy nie zmusza. Masz wolny wybór. Coś żeś się (usunięte przez administratora)uczepił ( uczepiła ). (usunięte przez administratora) jest logiczny i konkretny. O ,,wziąć'' by z Tobą pewnie nie dyskutował-nie widzę jego komentarza-mnie też to nudzi , ale może zrozumiesz, że są na świecie zadowoleni z życia cieszący się każdym przeżytym dniem a nie ,,maszynki do narzekania''. Trzymaj się !!

Misiewicz

Czy to prawd że główna księgowa rowniez nie sprostala zadaniu czy jednak sama odeszla K2 - i to po tylu latach???!!! Gdy odchodzi tak ważna osoba z firmy, to wiedz ze cos sie dzieje!!!!

M
@Misiewicz 06.02.2019 09:20

Rzeczywiscie firma moze nie przetrwac odejscia tak wybitnej jednostki jak Ty Misiewicz:) Napisz co tam robiles czym sie zajmowales, ile czasu pracowales, co udalo Ci sie osiagnac. Pozdrawiam

fascynujące
@Misiewicz 06.02.2019 09:20

O nie, katastrofa, co z nami teraz będzie. Myślę, że to już przesada. Nawet dla osób, które pracują lata w jednym miejscu czasami nadchodzi czas na zmiany. Mnie to nie dziwi, a niektórzy robią z tego teorie spiskowe.

Zdyszek
@fascynujące 08.02.2019 14:02

Ludzie przychodza i odchodza. Rotacja to cos normalnego. Nie przejmuję sie tym, bo najwazniejsze, ze główny filar firmy pozostal stabilny. To dla mnie bardzo ważne, aby tak pozostalo!!!

fascynujące
@Zdyszek 08.02.2019 15:43

No chyba tak. Ja pracuję od lat i myślę, że jak ktoś robi co do niego należy to o stanowisko nie musi się bać.

Przechodni
@Misiewicz 06.02.2019 09:20

Tylu ludzi ma tu ból (usunięte przez administratora) Widac ze żałują. Nie tak źle z ta firmą.

Ankeks
@Przechodni 08.02.2019 19:00

Najlepsze są zadania matematyczne na poziomie 4 klasy podstawowki serwowane podczas rozmowy kwalifikacyjnej (rabat, marża) pan ZBYSZEK na pewno je wymyśla.

zbieracz myśli
@Ankeks 09.02.2019 15:20

To źle, że firma nie zatrudnia jak leci? A wy się zastanawiacie czemu taka rotacja, a proszę bardzo, właśnie dlatego, że nie każdy ogarnia, a w żadnej firmie nie trzyma się takich osób, a jak dodać do tego jeszcze nowe stanowiska to wszystko się wyjaśnia. Trzeba kojarzyć fakty. Pss te zadania nie są na poziomie 4 klasy podstawówki, chyba dzieci nie masz.

Gość

Dobre, dobre... K2 z Panem ZF broni się jak może.... no niestety steasznie nieudolnie???? a obgadywanie pracowników po ich zwolnieniu to norma. Rotacja ludzi jest na niższych szczeblach. Aby firma dobrze funkcjonowała proponuję zacząć zmiany od góry????

JA

Chcesz wiedzieć jak jest w Melle - obejrzyj reklamy portalu pracuj.pl. Oglądając je odnoszę wrażenie ze reżyser pracował na Starym Stawie

Develop_hP

Dlaczego nie polecacie tego pracodawcy? Proszę argumentować szczerze w komentarzach. Najcelniejsze i najlepsze wypowiedzi zostaną nagrodzone łapkami w górę przez użytkowników.

Buka

Niestety ale nic w tej firmie się nie zmieniło. Jeżeli wnosisz do firmy coś wartościowego to jest to sprawa drugorzędna. Najważniejsze jest to że masz zarobic nie więcej jak 2tyś i śpiewać tak jak Ci zagrają. Lucky Luck zrobił sobie z firmy grę strategiczną a jego wierny pies drapichrust nie ma pojecia o zarzadzaniu. Niestety ale dziwne metafory to norma podczas codziennych dlugich rozmów z zarządem firmy???? atmosfery w pracy nie ma żadnej, kamery zaglądają Ci nawet do torebki ze sniadaniem, a każdy ruch myszki jest monitorowany. Czy polecam komuś Tą firmę... to już zostawię dla siebie. Ale opinie na tym portalu są jak najbardzoej prawdziwe.

Byly
@Buka 05.12.2018 07:37

Są nadal kary pieniężne za wejście w nieodpowiednie drzwi? Traktują w tej firmie każdego jak potencjalnego przestępcę.

Anna

Bylam na rozmowie w sprawie pracy(dział IT). Wbrew opinią ktore przeczytalałam na tym serwisie byłam mile zaskoczona. Rozmowa mimo mojego stresu bardzo merytoryczna, na poziomie. Na wszelkie pytania uzyskałam odpowiedz, wszelkie watpliwości zostaly rozwiane. Choc jechałam na rozmowe negatywnie nastawiona. Takze w mojej ocenie sama rekrutacja odbyła na poziomie.

Ja
@Anna 02.12.2018 20:08

Pewnie dlatego ze rozmowę prowadził K. A pracownicy IT są na wagę złota w takim ostrowku i wszyscy wiedza ze mogą odejść w każdej chwili

Byly
@Ja 07.12.2018 17:14

Właśnie to samo chciałem powiedzieć. Pan Tomasz jest bardzo porządku, lecz niestety ktoś jest nad nim...

Audytowiec konkurencji

Żenada i brak profesjonalizmu już na poziomie rekrutacji. (usunięte przez administratora) Biura zastawione kartonami i duża rotacja ludzi. W bardzo krótkim czasie można zdobyć dużo informacji. Najniższa krajowa w umowie to niestety prawda.

Marcin
@Audytowiec konkurencji 18.11.2018 21:52

Brałeś udział w rekrutacji do pracy w firmie Melle czy swoje zdanie na ten temat wyrażasz na podstawie doświadczeń innej osoby? Jeżeli brałeś osobiście udział w tym procesie to, czy możesz bardziej szczegółowo określić, co konkretnie wpłynęło na to, że w taki sposób oceniasz poziom procesu rekrutacji? Skąd również masz informację o dużej rotacji w tym miejscu pracy? Jak widzisz Twoja opinia, rodzi wiele pytań, dlatego, proszę o sprecyzowanie wypowiedzi.

Poeta

Nie krytykuj nie podskakuj Siedź na pupie i przytakuj. (usunięte przez administratora)

Joanna

@Rekrut, Twoje pytania związane są z tym, że rozważasz aplikowanie do pracy w firmie Melle sp. z o.o. kosmetyki K2 na stanowisko, które opisałeś? Czy może po prostu ciekawi Cie, dlaczego po raz kolejny to stanowisko wymaga zatrudnienia nowego pracownika? Opisz, jak to wygląda z Twojej strony.

Rekrut

Widzę, ze firma znow poszukuje produkt menagerow (ale nietylko) na olx. Skad taka rotacja? Moze byli pracownicy napiszą cos wiecej o tej pracy. Jakie zarobki, atmosfera, kierownictwo?

Joanna

@nick, widzę, że masz informację na temat pracy w firmie Melle sp. z o.o. kosmetyki K2, dlatego chciałabym, abyś podzielił się z nami tym, co wiesz na temat pracy w tej firmie? Jak ocenisz atmosferę oraz możliwości rozwoju zawodowego w tym miejscu pracy? Przedstaw szczegółowo swoje zdanie na ten temat.

Joanna

@Pekatio, wiesz może, co było powodem tego, że rozmowa kwalifikacyjna nie odbyła się o umówionej godzinie? Z czego wzięło się to opóźnienie, które przedstawiłeś w swoim komentarzu? Napisałeś również, że praca na stanowisku product managera oferowana była za stawkę najniższą krajową, więc napisz, co sprawiło, że mimo to poszedłeś na rozmowę w sprawie pracy w firmie Melle sp. z o.o. kosmetyki K2?

Joanna

@Ggdgv hhfc, widzę, że chciałeś coś napisać w temacie opinii o pracy w firmie Melle kosmetyki K2, jednak Twoja wypowiedź nie dodała się, dlatego proszę, abyś ponowił swój post i podzielił się z nami tym, jakie informacje posiadasz na temat pracy w tej firmie. Zachęcam do merytorycznej wypowiedzi w temacie.

Ggdgv hhfc

Dodaj tresć

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz większą rolę. Czy tak samo jest w Melle sp. z o.o. kosmetyki K2? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Czy tak samo jest w Melle sp. z o.o. kosmetyki K2? Napiszcie, co sądzicie na ten temat!

niebieski

idę na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko biurowe w dziale transportu. jak wygląda sytuacja jeśli chodzi o warunki pracy I placy w biurze?

Czerwony
@niebieski 28.11.2017 16:07

Musisz byc naprawde dobry. W tej firmie pracuja tylko wybitne jednostki. Jeśli dasz wiele z siebie, to pracodawca odwdzieczy Ci sie niespotykaną możliwością osiągnięcia wymarzonej kariery. Niemal wszystko w Twoich rękach. POWODZENIA

Zielony
@Czerwony 29.11.2017 07:26

Czerwony , czy ty proponujesz pracę w tej firmie dla najgorszego swojego wroga??? Proponuję nie chodzić do pracy na stary staw po pijaku, po to żeby na trzeźwo OCENIĆ co tam się dzieje. Dobrych i wybitnych ludzi to tam się nie docenia tylko się zwalnia lub sami odchodzą. Wybitną jednostką jest tam pan prezes który osiągną wymarzoną karierę.

bordowy
@Czerwony 29.11.2017 07:26

Jesteś wybitnym mistrzem sarkazmu czerwony :D

żółty
@Czerwony 29.11.2017 07:26

Ja tam pracuję i potwierdzam to co pisze czerwony.

Czerwony
@żółty 12.12.2017 20:16

Firma jest naprawde w porzadku, a zwlaszcza ludzie, mam na mysli pracownikow i szefostwo. Tak powinno być w każdej firmie.

bezbarwny
@niebieski 28.11.2017 16:07

Bardzo fajna firma i całkiem niezłe miejsce do pracy. Ludzie i atomosfera bardzo w porządku. Szefowie mają wizję rozwoju i tak powinno być. Można polecić ze spokojnym sumieniem.

obecna pracownik

Jestem ciekawa wyników tych super byłych pracowników wylewających frustracje na tym forum. I gdyby ludzie co czytają te opinie znali poziomy zarobków jakie mieli w tej firmie niektórzy tak narzekający handlowcy to by z krzesła spadli bo normalnie na to co niektórzy zarabiali w Melle przez rok trzeba pracować kilka lat. Tak czy inaczej widać tą firmę wszędzie i widać, że marka bardzo dynamicznie się rozwija. Jednak czasy są takie, że oczekiwania ludzi idą często w stronę ,,grecką" i nic na to się nie poradzi.

Janosik
@obecna pracownik 21.04.2017 18:46

Artykuł sponsorowany. Zbyszek przestań pisać te bzdury!

nie
@obecna pracownik 21.04.2017 18:46

A może to Robert hm?

wielki zal

Mnie wyrzucono po bardso krotkim czasie bez ostrzeżenia. Żal.pl

Zniesmaczony szefostwem

Popieram .w 100% wszystkich mających negatywne opinie na temat firmy. I ta pseudo premia w postaci punktów i zmienianie zasad w trakcie gry ;)

Joanna

@Rozczarowanarozumiem, że masz wrażenie, że Twoja praca nie jest doceniana. Co musiałoby ulec zmianie, by to się zmieniło?

Rozczarowana

Niestety nic pozytywnego nie mogę na temat tej firmy powiedzieć, przykro mi ale taka prawda. Pracodawca powinien bardziej szanować i doceniać swoich obecnych lub potencjalnych pracowników. Szczerze odradzam współpracy z tą firmą.

AG

Szanowni Państwo Proszę nie używać moich inicjałów w swoich wypowiedziach. Pracowałem w tej Firmie prawie 17 lat i odszedłem z pełną świadomością podjętej decyzji. Wynagrodzenie było adekwatne do ciężkiej pracy w terenie i wykonanego obrotu, nikt nikomu nie dawał nic za darmo i za leżenie nie płacił , zarabiały obydwie strony a wszczególności Firma. Zarobki to nie wszytko, trzeba też mieć godność , honor i własne zdanie, a nie tylko kiwać głową udając że wszystko jest OK.

Kasia

Firma jest beznadziejna, zero szacunku dla pracownika, nie polecam, szkoda nerwów!

Niepewny

Witam serdecznie! Zastanawiam się nad aplikacją na stanowisko handlowca ds. kluczowych klientów. Czy ktoś z obecnych pracowników mógłby coś więcej napisać na temat pracy handlowca w tej firmie?. Jakie firma oferuje narzędzia pracy, na ile podpisuję się umowę? Czekam na obiektywne opinie, mam nadzieję że pomożecie mi w podjęciu decyzji. Pozdrawiam

Ktosiek
@Niepewny 19.04.2017 16:09

Odradzam. Narzędzia, o które pytasz musisz sam sobie zapewnić bo nie dostaniesz nic zupełnie

Jeszcze aktualny pracownik

W amtrze juz jeden z nas siedzi i nachwalic sie nie mogze atmosfery i podejscia do pracownika. RF dla amtry pracuje jako ich klient i wcale sie nie zdziwie jak AG tez u nich wyladuje. A to dla k2 bylby kop prosto w jaja. A jak tam AG sie urzadzisz to do ciebie dzwonie i zalawiaj mi tez tam robote. Bo tutaj czlowiek nie zna dnia ani godziny. I niewazne czy jestes dobry czy nie. To sie nie liczy. Z dnia na dzien wylatujesz na pysk., A ag pokazal, ze karma wraca i samemu mozna stamtad odejsc i nie byc zwolnionym w tak hamski sposob. A wcikanie kitu ze melle rpatner sam bedzie sprzedawal to w te bajki nikt nie wierzy. ani my ani klienci.

Pracownik były

Nawet najlepszy jedrek z gd nie wytrzyma(usunięte przez administratora) Mam nadzieje że kkiedyś ludzie będą ttraktować was jak wy prezesi i kierownicy traktujecie innych. Ps dobra rada sami sobie zamontujcie gps żeby nie rrobić zbędnych km i ppóźniej ppółddnia to analizujcie☺

Janosik

Współpraca z firmą melle to najgorsze doświadczenie zawodowe jakie miałem w życiu, nie polecam nikomu kontaktu z tymi ludźmi. Obiecują wysokie wynagrodzenie za świadczone usługi, a w rzeczywistości wygląda to zupełnie inaczej. Wystarczy pierwszy rzut oka na umowę, która polega na karach finansowych za nie wykonanie zakładanych celów. Świadczysz usługę prowadząc własną działalność gospodarczą, musisz zapewnić wszystkie niezbędne narzędzia do pracy: auto, komputer, tablet, telefon i nie dostaniesz umowy dłuższej niż na rok, ponieważ po roku umowa tak się zmieni, że mimo podniesienia obrotów nie zarobisz więcej niż na chleb. Umowa o współpracy ma znamiona umowy o pracę. Jesteś monitorowany pod każdym względem, GPS w prywatnym aucie. (usunięte przez administratora) Padają propozycje aby za swoje wynagrodzenie przeprowadzać akcje promocyjne u klientów argumentowane tym, że jak klient zwiększy obroty to i wynagrodzenie będzie większe. Takich absurdalnych przykładów mógłbym podać setki. Dla właścicieli firmy wszyscy ludzie poza nimi samymi nie znaczą nic włącznie z klientami, w tej firmie współpracę z handlowcami kończy się jednym mailem bez podania powodu. Ostrzegam wszystkich przed podjęciem współpracy z tą firmą, współpraca to zbyt wiele powiedziane podpisanie umowy z nimi to jak cyrograf. Przekona się o tym każdy kto przeczyta umowę.

EA
@Janosik 25.03.2017 11:12

Widzę, ze nic sie nie zmieniło na przestrzeni lat, od kiedy mnie tam - całe szczęście- nie ma ...

Melle
@Janosik 25.03.2017 11:12

Szanowni Państwo, Wymagania są proporcjonalne do zarobków. Inaczej wymaga się od osoby zarabiającej średnią krajową, a inaczej od takiej, która zarabia 5 lub 10 razy tyle. "I can" jest ważniejsze od "IQ". To znaczy, że jak się chce to można, a jak nie to będzie się zawsze narzekać. Osoby zainteresowane współpracą zapraszamy do bezpośredniego kontaktu.

Janosik
@Melle 12.04.2017 14:19

Uderz w stół a nożyce... Dobry pracodawca nie musi weryfikować tego co dzieje się na tego typu serwisach, a zły prostuje zamieszczone opinie bo nie jest w stanie zrozumieć, że ktoś może mieć swoje własne zdanie. W ostatnim półroczu z dziesięciu handlowców zwolniło się dwóch wybitnych a czterem podziękowano za współpracę, to duża rotacja. chyba nie trzeba dodawać, że coś jest nie porządku z tą firmą.

Waleczne Serce
@Janosik 14.04.2017 14:07

Janosik ma racje Potrafią zabić wszelkie ambicję w oddanym pracowniku. Uważają się za BOGÓW I myślą że mają najlepsze pomysły na czele z dyzmą czyli ZF Nie polecam i wiem co mówię :)

Zostaw opinię o Melle sp. z o.o. kosmetyki K2 - Ostrów Wielkopolski

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Melle sp. z o.o. kosmetyki K2