Promont
5 538 6 1

Opinie o Promont

anonim

(usunięte przez administratora)

Barszczyk

Taki mądry jesteś tak wszystkich znasz napisz kim jesteś albo Powiedz im to w twarz jak tyle odwagi masz oczerniac i pisać na innych. Wszyscy chcą znać Zajebistosc co tak innych oczernia

Albert 2

A kim ty jesteś,skoro robisz im, koło (usunięte przez administratora) tutaj ? :)

DejVol

Koleś jak nic nie mogę Ci zrobić i jestem leszczem to przyjdź i pokaż swój psychol to ci go 40kg obije

Daniel

(usunięte przez administratora)? Też bym chciał:)

Były pracownik
@DejVol 13.02.2019 09:51

Tyś już raz jednemu pychol obijał to latałeś później w fiolecie????. Co ci źle napisał? Przecież jesteś leser i lewus jakich mało. Dobrze wiesz że jak by przyszło co do czego to byś się schował za żoną

Barszczyk
@Były pracownik 13.02.2019 15:30

To czemu nie napisze kim jest, albo Ty?

Elvizz

Anetke z kp sam bym chętnie mmmm:)

Albert

Większego (usunięte przez administratora) od ciebie to jeszcze nie widzieli. A z tym łamaniem nóżek to se daruj, bo sam sobie je połamiesz. Kogo poprosisz o pomoc w łamaniu? Radka? Dobrze wiesz że sam nie dasz rady. Chyba że Oli z GŻ bo ona chodzi w twojej wadze lekko muszej

DejVol

Tak cie ty ciapku z wody dojadę że już nikogo tu nie będziesz oczerniał

Ano

Albert czemu się nie ujawnisz?? Rozumiemy że tylko tutaj jesteś odważny?

DejVol

Bo to tchóz i fałszywa brzydka morda osoba bez honoru

Kupciesobiesłownik
@DejVol 13.02.2019 19:40

Dawidku,pisze sie tchòrz

DejVol
@Kupciesobiesłownik 13.02.2019 19:49

Mniejsza z tym liczy się sens

Odp
@DejVol 13.02.2019 20:02

Z sensem byłoby jakbyście zakończyli konwersacje bo do niczego nie prowadzi.Kolega wyżej najwyraźniej ma problem z głową skoro obraża wszystkich po kolei.

DejVol
@Odp 13.02.2019 20:08

A to prawda ale wkrótce wszyscy się dowiedzą kim ten fałszywy kolega jest kończę z ta konwersacją bo nie będę znizał się do tego poziomu co niektórzy na tym daremnym forum które ma służyć do pisania o pracodawcy i firmie a nie o osobach które w nich pracują to tyle żegnam i jak ktoś ma do mojej osoby jakiś problem to niech powie mi to w twarz nara

Albert
@Ano 13.02.2019 19:29

Mam popo i jeżdżę na 6. Szukajcie

P
@DejVol 13.02.2019 20:17

Już wiem kto to jest jeździ na 3 nie na 6 zobaczymy po pracy

Szukam pracy

Hej. Czy ktoś może mi pomóc dostać się do pracy do biura? Nie żartuję. Moj mail to giulia24@gazeta.pl. do admina- proszę nie kasuj!

Promontpraca
@Szukam pracy 12.02.2019 21:09

Zadzwon bezposrednio do kadr ,samo wysylanie cv nic nie da .Z czego praca biurowa wiaze sie rowniez z praca na magaZynie bo sa podwojne stanowiska

Szukam pracy
@Promontpraca 12.02.2019 22:43

Nie Wysylalam, poniewaz nie znam maila do kadr. Nr tel też nie znam. A są w ogóle jakieś przyjęcia do biura? Przypuszczam, że nawet gdybym wysłała cv to i tak by nie zadzwonili, bo kończę studia i nie mam doświadczenia w pracy w biurze.

Pracapromont
@Szukam pracy 12.02.2019 23:48

Szukasz pracy,a nie potrafisz takich rzeczy sprawdzic? Jest takie cos jak strona firmy,gdzie są wszystkie dane .Nie ma to znaczenia,nie trzeba miec doswiadczenia -wszystkiego sie nauczysz

Szukam pracy
@Pracapromont 13.02.2019 01:31

Wiem, że coś takiego jak strona firmy istnieje, ale spytalam na forum,bo cZasem tak bywa, że informacje zawarte na stronie są nieaktualne lub niezaktualnione. A dla kobiety 47 lat jest praca w biurze czy w tym wieku już tylko na magazyn? Moja mama szuka pracy.

Robol
@Szukam pracy 13.02.2019 06:56

W tym wieku to już tak średnio. Będzie ciężko nauczyć się tak wielu rzeczy a do tego robić na magazynie, bo te stanowiska jak juz ktos wyzej napisał sa podwójne. To praca raczej dla młodych ludzi.tak 35 lat max.

Robol
@Robol 13.02.2019 12:25

47 lat to już jest sredni wiek. Pracodawcy nie chcą zatrudniać pracowników w tym wieku. Na Promont i dynamiczną pracę w nim 40 latki są juz za starzy.

anonim

(usunięte przez administratora)

L

Praca ogólnie jest fajna , ciekawa, nie jest nudna, zawsze coś się dzieje, tylko atmosferę pracy własnie psują tacy pracownicy,którzy się tutaj negatywnie wypowiadają i umią tylko każdego wyśmiewać.

Ann

Kierownictwo ok, dyrektor też, ludzie w biurze super, wykonują kawał dobrej pracy.

Były pracownik

Pracowałam w tej firmie, ogólnie praca jest fajna, w biurze ludzie są bardzo pomocni, mili i chętni do nauki, może trochę małe pieniądze ale zawsze można zdobyć doświadczenie i szukać dalej... Gdyby podnieśli stawki pewno bym tam pracowała dalej, dziwna logika firmy te same stawki w biurze i na magazynie, gdzie pierwszy raz się spotkałam z takim czymś, iż pracownik zarabia nawet więcej na magazynie niż w biurze, nie ma tak w żadnej innej firmie i w końcu powinni coś z tym zrobić . Gorzej z pracownikami magazynu, którzy właśnie udają że pracują a umia tylko narzekać i wydzierac się, bo przyszli do pracy nie pracować tylko stać najlepiej i plotkowac. Kierownictwo i pan Dyrektor w końcu powinni zrobić z tym porządek, panie Wojtku niech w końcu otworzy oczy a nie daje sobie wchodzić ludzia na głowę później jest tak a nie inaczej, stoi Pan z nimi na schodach i plotkuje z wozkowymi nadając na kierownictwo, nigdy z Pana ust nie powinny paść słowa negatywne przy wozkowych na nich i innych pracowników, jest Pan w końcu dyrektorem magazynu, kierownictwo jest ich przełożonym i powinni ich szanować a jak mają szanować ich później jak sam dyrektor się wysmiewa z kierowników, później magazyn robi co chce a pan zwala na Kierowników, nie powinno tak być. Jak dyrektor może pozwolić pracownikowi używać takich słów, w jakiej pracy jest tyle przeklinać i wozkowi chodzą klnac, wzywają się na wszystkich, drżą się i klna na kz a wy z tym nic nie robicie, nigdy nie powinno być takiej sytuacji, gdzie tu jakiś Szacunek, a później się każdy dziwi, że jest taka opinia o Promoncie ale to tylko właśnie przez wozkowych.

Zainteresowana

Witam, czy są jakieś prace dla kobiet np w biurze? Czy jak mam grupę inwalidzka to mnie przyjmą?Ciężko się dostać do biura?

Pik
@Zainteresowana 28.01.2019 19:14

Nie ciężko.

Zainteresowana
@Pik 29.01.2019 10:39

Sęk w tym że mam wadę wymowy (seplenienie) i nie wiem czy próbować, czy znowu odejdę z kwitkiem jak wszędzie do tej pory....

Robol
@Zainteresowana 29.01.2019 11:01

Niestety wada wymowy dyskwalifikuje do pracy w biurze- u nas kierowcy z paniami z biur załatwiają rozne sprawy. Chcesz seplenic do kierowcy?u nas nikt do biura nie zatrudni osoby która mowi niewyraźnie

Zainteresowana
@Robol 30.01.2019 12:39

To gdzie mam szukać pracy? Tylko dlatego że mam wadę wymowy powinnam wg Ciebie z wyższym wykształceniem iść sprzątać czy stać na ochronie?!

Wozek
@Zainteresowana 31.01.2019 19:25

Możesz spróbować, ja cię nie skreślam.. Ale do kierowców, czasem obcojęzycznych trzeba mówić wyraźnie i szybko.. Czasem się wyklocac.. Ale w otoczeniu tamtych,, pan,, nie chciałabyś pracować. To plotkary z podglądem na kamery i codzienny wybieg mody z pusta gadka

Zainteresowana
@Wozek 31.01.2019 19:47

Ale ja mówię zrozumiale, po prostu np zamiast sz mowie s itp. I znam dobrze angielski i perfect niemiecki więc z kierowcami się dogadam

Śmieszek
@Zainteresowana 01.02.2019 15:23

Na co ci te języki jak tam kierownictwo słowa nie potrafi w języku obcym powiedzieć chyba że śląska gwarę zaliczamy do języków obcych ????????????

Haha
@Zainteresowana 01.02.2019 15:23

A to próbuj pewnie, tylko z pewnością znalazła byś coś lepiej płatnego i mniej stresujące bo nie raz nawet dyrektoemr w słowach nie przebiera

Robol
@Zainteresowana 01.02.2019 15:23

Ale masz wadę wymowy i ona Cię dyskwalifikuje do pracy w biurach u nas. Niestety. Zresztą w większości biur wada wymowy jest czyms co dyskwalifikuje. Tak samo w sklepie czy na recepcji/portierni. Pracuję w jednym z biur i wada wymowy jest tu czyms co dyskwalifikuje, bo jest kontakt z kierowcami i musi byc dobra wymowa.

Lola
@Robol 03.02.2019 18:44

Zainteresowana, jeszcze zależy na co masz tą niepelnosprawnosc. Bo nie mozesz miec ruchowej ze względu na konieczność chodzenia na kontrolę na magazyny i nie możesz mieć widocznej ze względu na kontakt z kierowcami.

Ogòrekzielony
@Lola 03.02.2019 20:57

Co za głupoty.. Wada nie powinna przeszkadzac,to tylko promont

Lola
@Ogòrekzielony 04.02.2019 01:49

Serio? Przypuscmy, że dziewczyna procz seolenienia np ma przykurcz rak. Uwazasz, ze taka osoba moze obslugiwac kierowcę?pracownik biurowy to wizytówka firmy

Witam
@Lola 04.02.2019 02:03

Korbel Dutka, Ty tepa strzalo

KęKę
@Ogòrekzielony 04.02.2019 01:49

Co wy ludzie tu piszecie, tam każdy ma pewien stopień upośledzenia umysłowego inaczej by tam już nie pracowali więc takie coś jak seplenienie na pewno Cię nie skreśla a jak jeszcze masz na to papier to prezenisa aż podskoczy z radości bo będzie za Ciebie mniejsze składki płacić. Tak samo jak emerytów górników z pocalowaniem ręki przyjmuje na pół etatu a reszta do łapy albo Ukraińców na umowę zlecenie i każe po 300 godzin miesięcznie tyrać. Zakład marzenie dla osób którzy mają coś z głową albo fetysz Sado maso a swoich przełożonych traktują jak dominy

Kodeina
@Lola 03.02.2019 20:57

Jasne,najlepiej wygladaj jak modelka victoria secret wtedy cie przyjma,inaczej bez szans

Robol
@Zainteresowana 01.02.2019 15:23

I jeszcze jedno- warunkiem zatrudnienia jest znajomość gospodarki magazynowej. Jeżeli tego nie znasz, nie zatrudnia Cię, bo to warunek konieczny

Pracownik
@Robol 05.02.2019 14:00

Z tą gospodarką magazynową to jest wymóg na potrzeby ogłoszenia. Idź do biura i zapytaj pierwszego z brzegu o coś z gospodarki. Nawet tego asystenta Kubusia. To zobaczysz znajomość gospodarki magazynowej.

Lola
@Pracownik 06.02.2019 07:44

Bzdury piszesz. Żeby się nauczyć obsługiwać nasze programy komputerowe trzeba znać choćby podstawy zagadnień logistycznych. Nie będziemy nikogo doszkalac ani uczyć bo nie mamy na to czasu i ochoty. A niepełnosprawnych nie chcemy ani w biurze, ani na magazynach, bo to same problemy.

Pracownik
@Lola 06.02.2019 12:17

Przecież robi jedną bez łapy to powiedziałaś jej że jej nie chcecie? Uczyć nikogo nic nie nauczycie bo same nic nie umiecie. Tak tępe jak wy jesteście to chyba w żadnym biurze nie ma. Wystarczy popatrzeć na KKD, KN, AM,KW i wszystko jasne

szofer
@Zainteresowana 28.01.2019 19:14

Jak masz dziewczyno wyższe wykształcenie i znasz dwa języki obce to daj sobie spokój z tym bajzlem. Jest wiele lepszych miejsc żeby szukać pracy, trzeba tylko próbować. Jaka tutaj jest atmosfera i podejście do drugiego człowieka przedstawiła Ci niejaka Lola w swoich wpisach. Większość pracowników myśli, że są nie wiadomo kim, a tak naprawdę ta praca ratuje im życie bo nigdzie indziej by się nie odnaleźli. Dlatego harują po 12 godzin dziennie, 6 dni w tygodniu i życia nie mają. Tak w ogóle to co niektórzy z biura i magazynu powinni co najwyżej sortować palety na placu, kolejki do rozładunków i załadunków mówią same za siebie.

Była pracownica
@szofer 06.02.2019 19:15

Zainteresowana pracowalam w tym biurze i wiesz co? Powiem tylko tyle- jeżeli posiadasz orzeczenie o niepełnosprawności to już jesteś jedną nogą w Promoncie. Do biura biorą jak leci i z pocalowaniem ręki,bo nikt nie chce pracować za takie smieszne pieniądze. A wymaganiami się nie przejmuj, bo są one tylko dla picu. Pracowałam, zdobylam doświadczenie i teraz jestem cenionym pracownikiem w innej o niebo lepszej firmie za cztery razy wiecej kasy niz w Promoncie.

lolawózkowyroku
@Pracownik 06.02.2019 13:25

łapy to ma pies,po Twojej wypowiedzi widać jak z Ciebie bystrzak.Równie dobrze mogłeś dopisać tutaj swoje inicjały i wszystko jasne

Były pracownik
@Lola 04.02.2019 02:03

To chyba Prezesowi ta wizytówka nie wyszła.

pracownik
@Lola 06.02.2019 12:17

te księżniczka jaką masz zmiane? za robote się weź piszesz jak byś była nie wiadomo kim wyżej (usunięte przez administratora) niż (usunięte przez administratora) masz ciekawe czy wiesz ile palet wchodzi do regałów albo które palety możesz sztaplować jak jesteś taką wielka mistrzynią że nie bedziesz szkolić kogoś :*

Zainteresowana
@szofer 06.02.2019 19:15

Tyle, że osobie z epilepsja jest bardzo trudno zdobyć gdziekolwiek zatrudnienie, nawet jeżeli ma mniej niż 30 lat.

Robol
@Zainteresowana 08.02.2019 14:42

Oj, współczuję, w takim razie ta praca nie dla Ciebie, bo jest mocno stresujaca a stres może wywołać atak.

Robol
@Zainteresowana 08.02.2019 14:42

Oj, współczuję, w takim razie ta praca nie dla Ciebie, bo jest mocno stresujaca a stres może wywołać atak.

Robol

Poza tym nie ma teraz przyjęć do biura, tylko na magazyn

Seba

Jest to mój pierwszy wpis. Chciałem podziękować Wszystkim z którymi miałem okazję pracować. W szczególności ludkom z mojej zmiany: Joannie, Ewie, Pani Grażynce i Marysi, Katarzynką P i S, Panu Starszemu, Jarkowi,Jurkowi, Reszcie Kontrolerek Operatorów, Kierownictwu, Dyrekcji i Wyżej. Praca z Wami to było coś zajebistego.DZIĘKUJĘ. Także Miksiarzom Damianowi, Adusiowi i całej reszcie DZIĘKI. Wszystkim z którymi współpracowałem DZIĘKI. Pracownikom SOL DZIĘKI. POWODZENIA. No i Sebie i Adamowi z warsztatu. DZIĘKUJĘ.

Karol

Dobra firma i dobra praca. Na forum nikt nie wie czy biuro potrzebuje kogoś do pracy.

Zaintersowany

Witam jestem zainteresowany pracą. Do tej pory pracowałem jako operator wózka, mam uprawnienia udt i doświadczenie w pracy na wózkach czołowych oraz w pracach produkcyjnych. Interesuje mnie praca jako operator lub pracownik produkcji. Stąd moje pytania: Gdzie mogę popytać o pracę do tej firmy? Jak wygląda wynagrodzenie? Ile jest podstawy ile premii miesięcznej? Czy zatrudnienie jest bezpośrednio pod firmą czy przez pośrednika? Czy soboty są pracujące, a jeśli tak to jak płatne? Na jakie bonusy można liczyć poza wynagrodzeniem?

Pracownik
@Zaintersowany 05.02.2019 11:30

Możesz liczyć na 2500 brutto, 300 zł premii oczywiście za jeden dzień urlopu premii brak, zatrudnienie bezpośrednio w cyrku, soboty jak chcesz to tak 100 proc. płatne, a z bonusów to tylko kontakt z "super wykwalifikowaną kadrą kierowniczą" praca w (usunięte przez administratora) i gonitwa po całym terminalu. I musisz znać język obcy najlepiej marsjański żeby dogadać się z kierownikami. Ogólnie lepiej poszukać czegoś innego.

Kótas

No cóż Panie może łeb skulidz i będziesz posłuszny !!! Bo co tam mu się panie usluszłał odbiło w biurze przy nowych, kim TY tam nie jesteś :) ,,łacina,,

Karu

Skip to primary navigation Skip to content Skip to primary sidebar Skip to footer Blog Kulinarny Olga Smile PRZEPISY KULINARNE OLGA SMILE PRZEPISY KULINARNE OLGA SMILE. PRZEPISY BEZGLUTENOWE, TRADYCYJNE, Jak zrobić ser biały twarógJak zrobić ser biały twaróg Jak zrobić ser biały twaróg. Czy zastanawialiście się jak zrobić domowy ser biały albo jak zrobić twaróg? Który przepis jest najlepszy? Na twaróg w niektórych regionach polski mówi się również ser biały. Co ciekawe, oba te produkty mleczne powstają z mleka i są zaliczane do serów świeżych. Dzięki ukwaszeniu mleka lub części mleka i połączeniu z mlekiem świeżym, a następnie podgrzaniu, w wyniku temperatury, oddziela się krzep od serwatki. Należy go delikatnie odłowić, odcedzić i odcisnąć. Kolor i konsystencja sera białego twarogu zależy od zawartości tłuszczu w masie i od temperatury parzenia. Kwaśność natomiast od udziału ukwaszonego mleka, jogurtu, maślanki lub kefiru. Jak zrobić ser biały twaróg delikatny, kremowy, kwaskowy idealny? Taki ser biały twaróg, który można wymieszać z cebulką i rzodkiewką, lub na słodko! Idealny ser biały i twaróg dla tych którzy lubią nabiał! CZY ROBICIE W DOMU SER BIAŁY LUB TWARÓG? Chcecie może przepisy na nabiał, sery białe, twarogi i proste sery domowe, które można zrobić bez większego problemu, wystarczy dobre mleko, kefir, jogurt, sok z cytryny, podpuszczka grzybowe itd? JAK ZROBIĆ SER BIAŁY TWARÓG Przygotowuję około 2 litrów kefiru z przepisu na -> Jak zrobić kefir. Około 1,5 litra mleka słodkiego o zawartości tłuszczu około 3,2% tłuszczu delikatnie mieszam z mlekiem ukwaszonym kefirem. Można ukwasić całe mleko, jeśli wolicie kwaśniejszy twaróg. Podgrzewam w garnku. Zacznie się tworzyć skrzep i lekko podzielać serwatka. Wyłączam gaz. Przekładam łyżką cedzakową ser do sita wyłożonego gazą. Zostawiam do odcieknięcia w lodówce. Można ser czymś obciążyć, będzie wtedy miał charakterystyczny płaski kształt. Podziel się przepisem na G+ Podziel się przepisem na FB Tweetnij INNE PRZEPISY KULINARNE OLGI ... SER Z MIGDAŁÓW SER Z MIGDAŁÓW SEREK Z JOGURTU SEREK Z JOGURTU Twarożek z mleka sojowego Twarożek z mleka sojowego Serek z rzodkiewką Serek z rzodkiewką Serek z tofu Olgi Smile Serek z tofu Risotto z dynią Risotto z dynią « Jak zrobić przepis jajecznica z pomidorami Chleb bezglutenowy tani » READER INTERACTIONS Ten przepis Olgi Smile ma 63 komentarzy. Dziękuję za komentarze przepisów! Olga Smile says 2 kwietnia 2017 at Asiapyta – allegro :) Babcia Misia says 30 listopada 2017 at A czy ktoś robił twaróg z mleka kartonowego ? Ja zrobiłam i wyszedł bardzo smaczny, delikatny. Rewelacja, aż byłam bardzo mile zaskoczona. Spróbujcie-warto. A robiłam tak: karton mleka 3,2 procent, ktorego bym już nie przegotowała+jogurt, ktoremu upływał termin ważności+tak samo kefir.Wszystko razem do garnka + sok z 1 cytryny. Wymieszać i postawić na maleńkim gazie i ogrzewać. Wytworzy się skrzep.Palcem sprawdzam temperature ( nie mam termometru)- ma nie parzyć.Wyłączyć gaz i pozostawić do ostygnięcia.Przelać na sitko wyłożone gazą lub tetrą do odcieknięcia.Ja nie wyciskam tylko obciążam tależykiem i szklanką z wodą. Wychodzi rewelacyjny.Smacznego! Magda says 12 lipca 2018 at Do Alicja Mazur- Czy moglaby Pani podzielic sie przepisem na ser? W Dallas nie ma polskiego sklepu..???? « Starsze komentarze DODAJ KOMENTARZ Twój adres email nie zostanie opublikowany. Komentarz Nazwa E-mail Witryna internetowa PRIMARY SIDEBAR Szukaj przepisu OLGA SMILE W SOCIAL MEDIA O MNIE I O STRONIE Przepisy kulinarne Olga Smile SZUKAJ PRZEPISU Szukaj przepisu KTÓRĄ WYCISKARKĘ WYBRAĆ? KTÓRĄ WYCISKARKĘ WYBRAĆ DOBRY BLENDER, KTÓRY BLENDER WYBRAĆ Dobry blender który blender wybrać Dobry blender który blender wybrać KUP REKLAMĘ NA STRONIE Przepisy kulinarne Olga Smile PRZEPISY Z KASZĄ JAGLANĄ Przepisy z kaszą jaglaną KOTLETY Z WARZYW – PONAD 40 PRZEPISÓW Kotlety z warzyw PRZEPISY KULINARNE OLGA SMILE Przepisy kulinarne Olga Smile TESTY URZĄDZEŃ AGD Testy urządzeń AGD PASZTETY Z WARZYW Pasztety z warzyw KSIĄŻKI KUCHARSKIE OLGI SMILE Przepisy kulinarne Olga Smile STRONY Goście Olgi Smile Menu Sylwestrowe – jedzenie na sylwestra Oferta i współpraca Polityka prywatności i plików cookies Przepisy bezglutenowe Ryba w cieście krok po kroku Szukaj Warunki ogólne Zasady wyboru menu na impreze PRZEPIS NA Naleśniki Kopytka Placki ziemniaczane Pyzy Kluski śląskie Omlet na słodko Kluski Kluski kładzione Kluski leniwe Makaron Krokiety Kapusta wigilijna Bigos Omlet Jajecznica Jajka na twardo Jajko na miękko Pierogi Pizza, ciasto na pizze Placki przepisy Racuchy Chleb bezglutenowy Kotlety z warzyw Rosół Kotlety mielone Kotlet schabowy Śledzie Gofry Stronę prowadzę 12 rok. O jedze

Niebieski

Czemu wszyscy tak jadem plujecie co? Macie jakieś problemy emocjonalne czy jak? Skoro wszyscy Jesteście tak wspaniali i zaje...ci to zajmijcie sie własnymi sprawami i robotą, bo po

Ruda Berta
@Niebieski 24.01.2019 21:01

Wszyscy wspaniali i zajebiści pracują przecież już na tyskim i jeżdżą lindami

prorok
@Ruda Berta 25.01.2019 12:48

(usunięte przez administratora) jest tylko JEDEN !!!

Ppr
@Niebieski 24.01.2019 21:01

"KIEROWNIKU HALI 3". D.D. po raz który słyszymy "JA SIĘ ZWALNIAM"? Po raz 100 czy 101. Są ludzie którzy mówili i się pozwalniali bo mają jaja. A ty? Wiesz że się nie zwolnisz bo nigdzie indziej nie ubierzesz tej swojej nic nie wartej niebieskiej chorzowskiej śmiesznej czapeczki. Z całym szacunkiem dla wszystkich kibiców ale ty nawet nim nie jesteś. Potrafisz tylko wyzywać kontrolerki i lizać (usunięte przez administratora) górze. Pokaż na co cię stać i zwolnij się. Nie strasz tylko że się zwalniasz. A później się obrażasz i idziesz na L4. Jesteś nikim. Jesteś zerem. Nawet nie. MNIEJ NIŻ ZERO

.....
@Ppr 27.01.2019 21:03

Jak jesteś taki cwany, to powiedz mu to prosto w oczy!!

Do kierownika
@Ppr 27.01.2019 21:03

Kierowniku, pamiętaj że wiele osób jest za Tobą. Każdy kto Cię oczernia niech się charnie w rzyć! Z resztą widać kto miał do Ciebie największy problem - same tępe dzidy, które mają myślenie w zwolnionym tempie. Szkoda mi Was dziewczyny.

Ell
@Do kierownika 30.01.2019 12:05

Jak bardzo głęboko wchodzisz mu w pupę? I jacy ci ludzie są z nim ? Jakoś nie widać żeby ktoś był. Bohaterski do kobiet .

Witam
@Do kierownika 30.01.2019 12:05

Oj Bajdenlura, dej se spokój...

14 x pierwszy
@Ppr 27.01.2019 21:03

Kolego. w sumie średnio mnie to interesuje, że ktoś tam nie ma jaj itp itd. Ruszyło mnie to że Twoim zdaniem chorzowska czapeczka jest nic nie warta i w dodatku jest śmieszna. Napisz nam wszystkim jaką należy ubrać czapeczkę żeby być takim asem jak np. Ty. Prawdopodobnie jesteś dużym kumatym gangusem który lubi chodzić na hokej oraz na piłkę śpiewając, że w Twoim mieście najlepsze piwo jest. Otóż drogi kolego parę lat wstecz przyjechali do Twojego kochanego miasta te nic nie warte czapeczki i wyje.. b.li Wam fane na lodowisku....krzyczałeś wtedy że jesteście śmieszni i nic nie warci? czy raczej wróciłeś z powrotem po kolejnego hod doga? Podpowiem Ci, że tą fane mogłeś zobaczyć ostatni raz w Twoim mieście 31.03 2018r a co się z nią stało sam sobie odpowiedz.

Witam
@14 x pierwszy 01.02.2019 14:27

Tak jest panie Kociołek, masz rację

14 x pierwszy
@Witam 01.02.2019 22:05

Pudło kolego

????????????????????
@14 x pierwszy 02.02.2019 19:10

Tak myślisz? ????

14 x pierwszy
@???????????????????? 03.02.2019 00:54

Chcesz się założyć?

anonim

(usunięte przez administratora)

Zainteresowana

Jestes pier.olniety

Kerownik GZ

Maść na ból (usunięte przez administratora) polecam.

Looo

Kierowniku z Hali 3.... Dawaj ta Linda, a jak nie to do tarcia chrzanu...

Ona
@Looo 23.01.2019 20:04

To ten co tak szanuje kobiety?

Pluszak

Kiedy jakieś podwyżki ile można tyrać za taką jałmużnę??????

Ioooll
@Pluszak 13.01.2019 06:54

Jak z 10 osób Jeszcze da wypowiedzenia to może Coś się ruszy. Ewentualnie przyjmna z 10 takich Antosi i będzie gitara. A Ludzie dalej ślepi że ich stary komuch w du....e Ru.....ha.

Ano
@Pluszak 13.01.2019 06:54

Ludzi nie ma, sprzętu nie ma , pieniędzy nie będzie. Oranie ludźmi jak szmatami, za to jest :)

Haha
@Pluszak 13.01.2019 06:54

Idź zapytaj Siwego

Rydz

Strona główna Miasto Jakość powietrza w Tychach dzisiaj tragiczna. Kiepski początek tygodnia Miasto Jakość powietrza w Tychach dzisiaj tragiczna. Kiepski początek tygodnia AM Grudzień 17, 2018 Mgła w Tychach / fot. Tychy24.net Jakość powietrza w Tychach dzisiaj tragiczna. Kiepski początek tygodnia zapowiada nam się w Tychach. Żeby wyczuć swąd w powietrzu wystarczy wyjść na ulice miasta, niestety czujniki jakości powietrza potwierdzają to, co czują nasze nosy. Jakość powietrza w Tychach jest dzisiaj zła lub bardzo zła (stan na godzinę 9.30). Według czujników jakości powietrza najgorzej jest w rejonie Parkowej, Myśliwskiej, al. Piłsudskiego, Zgrzebnioka i Tołstoja. We wszystkich tych lokalizacjach jakość powietrza jest „bardzo zła” – przekroczenia pyłu PM 2,5 pokazują nawet 500 procent. W pozostałych lokalizacjach jakość powietrza jest zła z przekroczeniami na poziomie ponad 300 i 400 procent. PM 2,5 jest odpowiedzialny m.in. za wywoływanie raka krtani i gardła. Przed wyjściem z domu warto założyć specjalną maskę z filtrem, dodatkowo zaleca się nieprzebywanie długo na zewnątrz. Zwłaszcza w przypadku dzieci, osób starszych i kobiet w ciąży. Komentarze komentarz TAGI5pm 10pm 2smogsmródtychy Poprzedni artykuł Koniec z bieganiem od okienka do okienka na dworcu. Powstał Wspólny Bilet Następny artykuł Kompletnie pijany dachował samochodem w Tychach POWIĄZANE ARTYKUŁY Koniec z bieganiem od okienka do okienka na dworcu. Powstał Wspólny Bilet MIASTO Grudzień 16, 2018 Święta Bożego Narodzenia i Nowy Rok w Tychach. Jak będzie funkcjonowała komunikacja miejska w Tychach? MIASTO Grudzień 14, 2018 Braki prądu w Tychach. Dzisiaj i w kolejnych dniach (lista ulic) MIASTO Grudzień 10, 2018 Dzisiaj ruszają plenerowe lodowiska w Tychach. Niestety, nie wszystkie MIASTO Grudzień 8, 2018 Setki ton soli i piasku czeka w Tychach na zimę. Ma nie zaskoczyć drogowców MIASTO Grudzień 4, 2018 Przyjedzie do Tychów i może uratować życie. Zawczasu wykryty nowotwór da się wyleczyć MIASTO Grudzień 3, 2018 O NAS Chcesz nas o czymś ciekawym poinformować? To warto do nas napisać. Skontaktuj się z nami: redakcja@tychy24.net PODĄŻAJ ZA NAMI © Wszelkie prawa zastrzeżone Tychy24.net

Rydz

"Toruński łącznik" zdradza, dlaczego na prawicy powstaje nowa partia Jest blisko dyrektora Radia Maryja, jak żaden inny polski polityk. Choć Andrzej Jaworski, gość "Gabinetu cieni" odżegnuje się od tego, że tworzy tzw. "partię Rydzyka", to mówi, co spowodowało, że z PiS jest mu obecnie nie po drodze. Słowa "zdrada wartości chrześcijańskich" nie padnie z jego ust, ale lista grzechów partii Kaczyńskiego jest długa. 1h temu WP Wybrane dla Ciebie "Zwycięzca" naszego rankingu może zaskakiwać Koszyk WP. Gdzie zrobisz najtańsze świąteczne zakupy? Hipermarkety górą, dyskonty daleko w tyle Korea Północna zmienia front. Kim Dzong Un grozi USA Korea Północna zmienia front. Kim Dzong Un grozi USA Colin Kroll Nie żyje Colin Kroll. Ciało odkryto w mieszkaniu na Manhattanie Komornik przeznaczył przywłaszczone pieniądze m.in. na zakup luksusowych aut. Komornik z Poznania idzie do więzienia Jennifer Lawrence i Harvey Weinstein w 2013 r. Harvey Weinstein obiecywał karierę za seks. Przykładem była 23-latka z Oscarem Mała wpadka na zdjęciu Przetakiewicz. Odbicie w lustrze na zdjęciu Joanny Przetakiewicz zwróciło uwagę fanów ReklamaO nasPrywatnośćRegulamin

Rydz

"Toruński łącznik" zdradza, dlaczego na prawicy powstaje nowa partia Jest blisko dyrektora Radia Maryja, jak żaden inny polski polityk. Choć Andrzej Jaworski, gość "Gabinetu cieni" odżegnuje się od tego, że tworzy tzw. "partię Rydzyka", to mówi, co spowodowało, że z PiS jest mu obecnie nie po drodze. Słowa "zdrada wartości chrześcijańskich" nie padnie z jego ust, ale lista grzechów partii Kaczyńskiego jest długa. 1h temu WP Wybrane dla Ciebie "Zwycięzca" naszego rankingu może zaskakiwać Koszyk WP. Gdzie zrobisz najtańsze świąteczne zakupy? Hipermarkety górą, dyskonty daleko w tyle Korea Północna zmienia front. Kim Dzong Un grozi USA Korea Północna zmienia front. Kim Dzong Un grozi USA Colin Kroll Nie żyje Colin Kroll. Ciało odkryto w mieszkaniu na Manhattanie Komornik przeznaczył przywłaszczone pieniądze m.in. na zakup luksusowych aut. Komornik z Poznania idzie do więzienia Jennifer Lawrence i Harvey Weinstein w 2013 r. Harvey Weinstein obiecywał karierę za seks. Przykładem była 23-latka z Oscarem Mała wpadka na zdjęciu Przetakiewicz. Odbicie w lustrze na zdjęciu Joanny Przetakiewicz zwróciło uwagę fanów ReklamaO nasPrywatnośćRegulamin

??

WUJEK GOOGLE.. To się zwolnij jak ci nie pasuje, nic tam nie zdzialacie pisząc na forum co cię boli.. Idź wyżej

Bibin

Macie tam jakieś fajne laski??

Ukrainiec
@Bibin 13.12.2018 11:00

Tak, Ukrainki

Wujek Google

No Ukraincy jeżdżą bez uprawnień wozkami widlowymi. Głupota czy szaleństwo? Źle sie tam dzieje ! Roboty dochodzi . a kasa jak byla marna tak nic nie zapowiada sie na lepsze. Ino więcej pracy . Trzeba sie tylko cieszyć ze firma prospeuje itd.. Ale My pracownicy tez chcemy jakies korzyści z tego powodu. Moze by Tak jakies zmiany w sposobie premii? Chociaz nie zabierajcie dodatku za 1 dzien urlopu. Patrząc na inme firmy jak to działa to to jest żenada....

Bibin
@Wujek Google 12.12.2018 19:40

Ile będzie premii na święta?

Ioooll
@Bibin 13.12.2018 10:59

Dwóch Ukraińców i paczke kamieni

Kluska

sd Przeskocz do treści Jak Po Maśle Szukaj Menu Strona główna / Jak zrobić kluski śląskie – krok po kroku Jak zrobić kluski śląskie – krok po kroku 27/08/2012 przez Paula Andrzejewska Za ziemniakami „z wody” czy pure nie przepadam. Co innego frytki czy kluski śląskie! Są tak proste w wykonaniu składają się tylko z ziemniaków. Składniki: ziemniaki – dowolna ilość skrobia ziemniaczana 1 jajo sól Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie w mundurkach, odcedzić, ostudzić i przecisnąć przez praskę. Ziemniaki należy wymieszać ze skrobią w stosunku 3: 1 czyli na każde trzy części ziemniaków przypada 1 część skrobi. Dla początkujących proponuje posłużyć się miską. 1. Ziemniaki równo uklepać w misce. 2. Nożem podzielić masę na 4 równe części. Wyjąć jeden kawałek i wyłożyć go na pozostałe 3 części i wyrównać. Dzięki temu otrzymujemy 3 równe części rozdrobnionych ziemniaków. 3. W pustą część wsypujemy skrobię ziemniaczaną. Tak otrzymaliśmy proporcje w stosunku 3:1. Jeśli już odmierzyliśmy odpowiednią część skrobi, dodajemy jajko i możemy zagnieść ziemniaki na gładką masę. Wodę zagotować w garnku. Kluski wrzucać na wrzątek i gotować 5 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Przepis bierze udział w akcji: Polecamy zupa szczawiowaProsta zupa szczawiowa ciabata kanapka na ciepłoKanapka z domową szynką czyli ciabatta Tarta z malinami i jagodami Kategorie Ciasta, Kuchnia, Nowości Zobacz wpisy Babeczki z konfiturą jagodową Cukier z prawdziwą wanilią 2 komentarze do wpisu „Tarta z malinami i jagodami” Pola 13/07/2016 o 17:02 | Odpowiedz Ile najlepiej dać jajek i cukru? Kuchenny bałagan 23/07/2012 o 18:08 | Odpowiedz Jest po prostu cudowna! :) Dodaj komentarz Komentarz Podpis Podpis * E-mail E-mail * Strona internetowa Strona internetowa Cześć! Nazywam się Paula Andrzejewska i jestem technologiem żywności (magister inżynier). Wiem z czego się składa i co zawiera (z chemii właśnie!). Pracowałam również w kilku zakładach produkujących żywność: w laboratorium i na stanowiskach kierowniczych/managerskich. Chcę pokazać Ci w jaki sposób producenci żywności obchodzą prawo, które produkty to prawdziwe perełki, a które totalne porażki. Najnowsze wpisy Dieta wątrobowa: placki twarogowe bez dodatku tłuszczu Dieta wątrobowa: placki twarogowe bez dodatku tłuszczu 24/08/2018 Kawiarniane rewolucje? Testujemy La Cafe! Kawiarniane rewolucje? Testujemy La Cafe! 16/08/2018 Mapa świata na ścianie – oryginalna dekoracja, którą Cię zaskoczy Mapa świata na ścianie – oryginalna dekoracja, którą Cię zaskoczy 22/03/2018 Fototapety w kwiaty – pozwól, by Twoje mieszkanie rozkwitło na wiosnę! Fototapety w kwiaty – pozwól, by Twoje mieszkanie rozkwitło na wiosnę! 19/03/2018 przepisy kulinarne Smaczneblogi.pl Wspieramy Dostałeś sądowy nakaz zapłaty z powództwa firmy windykacyjnej? Dowiedz się, jak wnieść sprzeciw od nakazu zapłaty w postępowaniu upominawczym. A może komornik zajął Twoje konto w banku lub wynagrodzenie za pracę? Komornika można zatrzymać, a pieniądze odzyskać! Skorzystaj z darmowej pomocy prawnej Fundacji. sprzeciw od nakazu zapłaty – darmowyprawnik.eu Widget w stopce Zastąp zawartość tego widgetu przechodząc do Wygląd / Widgety i przeciągając widgety do tego obszaru widgetu. To remove or choose the number of footer widgets, go to Appearance / Customize / Layout / Footer Widgets. © 2018 Jak Po Maśle • Powered by GeneratePress

Kluska

sd Przeskocz do treści Jak Po Maśle Szukaj Menu Strona główna / Jak zrobić kluski śląskie – krok po kroku Jak zrobić kluski śląskie – krok po kroku 27/08/2012 przez Paula Andrzejewska Za ziemniakami „z wody” czy pure nie przepadam. Co innego frytki czy kluski śląskie! Są tak proste w wykonaniu składają się tylko z ziemniaków. Składniki: ziemniaki – dowolna ilość skrobia ziemniaczana 1 jajo sól Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie w mundurkach, odcedzić, ostudzić i przecisnąć przez praskę. Ziemniaki należy wymieszać ze skrobią w stosunku 3: 1 czyli na każde trzy części ziemniaków przypada 1 część skrobi. Dla początkujących proponuje posłużyć się miską. 1. Ziemniaki równo uklepać w misce. 2. Nożem podzielić masę na 4 równe części. Wyjąć jeden kawałek i wyłożyć go na pozostałe 3 części i wyrównać. Dzięki temu otrzymujemy 3 równe części rozdrobnionych ziemniaków. 3. W pustą część wsypujemy skrobię ziemniaczaną. Tak otrzymaliśmy proporcje w stosunku 3:1. Jeśli już odmierzyliśmy odpowiednią część skrobi, dodajemy jajko i możemy zagnieść ziemniaki na gładką masę. Wodę zagotować w garnku. Kluski wrzucać na wrzątek i gotować 5 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Przepis bierze udział w akcji: Polecamy zupa szczawiowaProsta zupa szczawiowa ciabata kanapka na ciepłoKanapka z domową szynką czyli ciabatta Tarta z malinami i jagodami Kategorie Ciasta, Kuchnia, Nowości Zobacz wpisy Babeczki z konfiturą jagodową Cukier z prawdziwą wanilią 2 komentarze do wpisu „Tarta z malinami i jagodami” Pola 13/07/2016 o 17:02 | Odpowiedz Ile najlepiej dać jajek i cukru? Kuchenny bałagan 23/07/2012 o 18:08 | Odpowiedz Jest po prostu cudowna! :) Dodaj komentarz Komentarz Podpis Podpis * E-mail E-mail * Strona internetowa Strona internetowa Cześć! Nazywam się Paula Andrzejewska i jestem technologiem żywności (magister inżynier). Wiem z czego się składa i co zawiera (z chemii właśnie!). Pracowałam również w kilku zakładach produkujących żywność: w laboratorium i na stanowiskach kierowniczych/managerskich. Chcę pokazać Ci w jaki sposób producenci żywności obchodzą prawo, które produkty to prawdziwe perełki, a które totalne porażki. Najnowsze wpisy Dieta wątrobowa: placki twarogowe bez dodatku tłuszczu Dieta wątrobowa: placki twarogowe bez dodatku tłuszczu 24/08/2018 Kawiarniane rewolucje? Testujemy La Cafe! Kawiarniane rewolucje? Testujemy La Cafe! 16/08/2018 Mapa świata na ścianie – oryginalna dekoracja, którą Cię zaskoczy Mapa świata na ścianie – oryginalna dekoracja, którą Cię zaskoczy 22/03/2018 Fototapety w kwiaty – pozwól, by Twoje mieszkanie rozkwitło na wiosnę! Fototapety w kwiaty – pozwól, by Twoje mieszkanie rozkwitło na wiosnę! 19/03/2018 przepisy kulinarne Smaczneblogi.pl Wspieramy Dostałeś sądowy nakaz zapłaty z powództwa firmy windykacyjnej? Dowiedz się, jak wnieść sprzeciw od nakazu zapłaty w postępowaniu upominawczym. A może komornik zajął Twoje konto w banku lub wynagrodzenie za pracę? Komornika można zatrzymać, a pieniądze odzyskać! Skorzystaj z darmowej pomocy prawnej Fundacji. sprzeciw od nakazu zapłaty – darmowyprawnik.eu Widget w stopce Zastąp zawartość tego widgetu przechodząc do Wygląd / Widgety i przeciągając widgety do tego obszaru widgetu. To remove or choose the number of footer widgets, go to Appearance / Customize / Layout / Footer Widgets.

Sebastian Gruby

(usunięte przez administratora)3 strony aż, już po 1ej mam dość czytania, mało konkretów w temacie więcej bzdur pisanych przez jakiś umysłowych impotentów i ograniczonych umysłowo (usunięte przez administratora) jednym słowem to ujmę ZIEBA fest!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Podekscytowana

Hahahaha japiepsze ????

Kokainowy baron
@Podekscytowana 25.11.2018 16:36

Bieres do rzici potem w usta

Auto_rytet

Wybierając pierwszy pojazd musimy poczynić pewne kompromisy. Zazwyczaj zależy nam na tym, aby był to sprawny, tani samochód, który nie będzie często się psuł, a części do niego znajdziemy w atrakcyjnej cenie. Wielkość pierwszego samochodu zależy od własnych oczekiwań – mniejszy model będzie bardziej poręczny i łatwiej będzie go zaparkować. Jednak pojazdy w stylu kombi pozwolą nam więcej przewozić. 1. Volkswagen Golf III – prawdziwy klasyk wśród pierwszych samochodów. Jest on solidny i dobrze wyposażony, a co najważniejsze – dostępny na każdą kieszeń. 2. Ford Focus – pewny, sprawdzony, a przy tym relatywnie tani. Należy jednak uważać na modele wyprodukowane do 2001 roku, gdyż posiadają one pewne wady, a do tego rdzewieją szybciej niż następcy. Jaki silnik? Zdecydowanie benzynowy 1.6, 1.8 lub 2.0. Diesel nie jest ani oszczędny, ani dyskretny. 3. Nissan Micra – niewielki, o dużej zwrotności, wyposażony w precyzyjny układ biegów – również wysoko w rankingu pt. „Mój pierwszy samochód”. Do tego osiąga wysokie noty w testach związanych z bezawaryjnością. Jedynym, na co trzeba uważać jest pasek rozrządu i jego regularne wymiany. 4. Ford Mondeo 2.5 V6 – kolejny samochód marki Ford w naszym zestawieniu. Atrakcyjna cena łączy się w nim z ciekawym wyglądem i dobrym wyposażeniem. Należy jedynie uważać na to, aby samochodu nie zaatakowała rdza. 5. Skoda Fabia 1.4 – Ten model wyróżnia się wysoką jakością wykonania. Do tego uchodzi za dość zwinne auto, które sprawdza się w każdej sytuacji. W bonusie zyskujemy dużą przestronność. 6. Honda Civic VI – oszczędny pojazd, którego osiągi mogą nas zaskoczyć. Warto wybrać model trzydrzwiowy. Warto wybrać model z silnikiem benzynowym. 7. Citroen Xsara – idealny model dla tych, którzy obawiają się rdzy. Do tego posiada wytrzymały silnik i ciekawy design. W dobrej cenie i w dobrym stanie dostępne są roczniki 1997-2004. Polecamy silnik benzynowy 1.6 90 KM lub diesel 2.0 HDi. 8. Opel Astra G – kompaktowy pojazd, który przez użytkowników jest oceniany jako tani i dobry. Prowadzi się go pewnie. 9. Daewoo Lanos 1.5 8V – uczucia co do tego pojazdu są mieszane. Jedno jest pewne – utrzymanie tego samochodu nie będzie kosztowało nas wiele. 10. Honda Accord 2.0 – tutaj zdecydowanie polecamy model z silnikiem benzynowym.

Auto_rytet
@Podekscytowana 25.11.2018 16:36

Wybierając pierwszy pojazd musimy poczynić pewne kompromisy. Zazwyczaj zależy nam na tym, aby był to sprawny, tani samochód, który nie będzie często się psuł, a części do niego znajdziemy w atrakcyjnej cenie. Wielkość pierwszego samochodu zależy od własnych oczekiwań – mniejszy model będzie bardziej poręczny i łatwiej będzie go zaparkować. Jednak pojazdy w stylu kombi pozwolą nam więcej przewozić. 1. Volkswagen Golf III – prawdziwy klasyk wśród pierwszych samochodów. Jest on solidny i dobrze wyposażony, a co najważniejsze – dostępny na każdą kieszeń. 2. Ford Focus – pewny, sprawdzony, a przy tym relatywnie tani. Należy jednak uważać na modele wyprodukowane do 2001 roku, gdyż posiadają one pewne wady, a do tego rdzewieją szybciej niż następcy. Jaki silnik? Zdecydowanie benzynowy 1.6, 1.8 lub 2.0. Diesel nie jest ani oszczędny, ani dyskretny. 3. Nissan Micra – niewielki, o dużej zwrotności, wyposażony w precyzyjny układ biegów – również wysoko w rankingu pt. „Mój pierwszy samochód”. Do tego osiąga wysokie noty w testach związanych z bezawaryjnością. Jedynym, na co trzeba uważać jest pasek rozrządu i jego regularne wymiany. 4. Ford Mondeo 2.5 V6 – kolejny samochód marki Ford w naszym zestawieniu. Atrakcyjna cena łączy się w nim z ciekawym wyglądem i dobrym wyposażeniem. Należy jedynie uważać na to, aby samochodu nie zaatakowała rdza. 5. Skoda Fabia 1.4 – Ten model wyróżnia się wysoką jakością wykonania. Do tego uchodzi za dość zwinne auto, które sprawdza się w każdej sytuacji. W bonusie zyskujemy dużą przestronność. 6. Honda Civic VI – oszczędny pojazd, którego osiągi mogą nas zaskoczyć. Warto wybrać model trzydrzwiowy. Warto wybrać model z silnikiem benzynowym. 7. Citroen Xsara – idealny model dla tych, którzy obawiają się rdzy. Do tego posiada wytrzymały silnik i ciekawy design. W dobrej cenie i w dobrym stanie dostępne są roczniki 1997-2004. Polecamy silnik benzynowy 1.6 90 KM lub diesel 2.0 HDi. 8. Opel Astra G – kompaktowy pojazd, który przez użytkowników jest oceniany jako tani i dobry. Prowadzi się go pewnie. 9. Daewoo Lanos 1.5 8V – uczucia co do tego pojazdu są mieszane. Jedno jest pewne – utrzymanie tego samochodu nie będzie kosztowało nas wiele. 10. Honda Accord 2.0 – tutaj zdecydowanie polecamy model z silnikiem benzynowym.

Po rada

20 nawyków, które pomogą ... zmądrzeć Każdy chce być mądrzejszy, wiedzieć więcej i być na bieżąco. Rzeczywistość jest jednak bardzo wymagająca. Co więc robić, żeby zmądrzeć? . Olli Henze/Flickr CC by 2.0 W POLITYCE przytaczaliśmy niedawno mało optymistyczne dane: otóż jesteśmy wtórnymi analfabetami. Wierzymy w przesądy, nie znamy ważniejszych dat w historii naszego kraju, nie do końca wiemy, kto napisał polski hymn, nie umiemy rozwinąć skrótu PRL. Poziom naszej wiedzy ogólnej jest na poziomie, eufemistycznie mówiąc, zawstydzającym. A jednocześnie zanika w nas pasja uczenia się, zdobywania nowej wiedzy. Czy da się ten stan rzeczy zmienić, poprawić? Dużą popularnością cieszy się termin „samorozwój”. Bo jeśli państwo (choćby na poziomie szkolnictwa) nie dokłada starań, żeby jego obywatele mieli ciekawość świata, to może warto popracować nad sobą samodzielnie? Powiada się, że wystarczy wyrobić w sobie szereg nawyków, które w efekcie zdyscyplinują nas i uczynią nieco mądrzejszymi. Wtem! Oto 20 czynności, które warto wprowadzić do codziennego życia: 1. Przeczytaj gazetę Może to być gazeta codzienna, tygodnik lub jakikolwiek inny magazyn. Czytanie o bieżących wydarzeniach uczy wyrabiania własnych poglądów, logicznego myślenia i umiejętności łączenia faktów w ciąg przyczynowo-skutkowy. Dostarcza też tematów do dyskusji z innymi ludźmi. Ważne, by nauczyć się czytać krytycznie, refleksyjnie, zadawać tekstom pytania i na własną rękę poszukiwać odpowiedzi, nie zdając się wyłącznie na autorów. Sam nawyk codziennej lektury otwiera głowę na świat – i nieco podwyższy nasze czytelnicze statystyki. 2. Wymyśl rozwiązania 10 problemów Może to być pomysł na rozwiązanie problemu głodu na świecie czy usprawnienie systemu podatkowego. Na scenariusz filmowy albo urządzenie mieszkania. Od sprawy, której poświęcimy uwagę, istotniejsze jest samo ćwiczenie – które usprawni wyobraźnię i zmusi nas do wysiłku (choćby tylko umysłowego – na dobry początek). Nie musimy stawać od razu za kamerą, wystarczy, że nieco przemeblujemy nasz pokój. To dużo produktywniejsze niż śledzenie portali społecznościowych. 3. Przeczytaj rozdział książki science-fiction i literatury faktu Jeżdżąc komunikacją miejską, można zauważyć, że moda na wykorzystanie każdej wolnej chwili na czytanie zatacza coraz szersze kręgi. I dobrze, bo czytanie rozwija pod każdym względem. Przy tej okazji warto zarezerwować czas na książki science-fiction i literaturę faktu, przez niektórych odrzucane dla zasady. Te pierwsze wprowadzają do naszego myślenia nowe znaki i perspektywy, te drugie poruszają nieznane tematy i kształtują nowe obszary zainteresowań, otwierają oczy na inne rzeczywistości, obyczaje, regiony świata. Wszak nie jesteśmy sami na świecie (a może i we Wszechświecie?). 4. Subskrybuj ciekawe kanały Nie chodzi o programy ze zwierzętami w roli głównych bohaterów, ale takie, z których można się czegoś sensownego dowiedzieć. Równie dobrze możemy też zacząć obserwować ciekawe osoby (na Twitterze czy Facebooku) albo zapisać się do newslettera jakiejś instytucji czy strony. Dzięki temu niemal zawsze będziemy na bieżąco. 5. Zamiast oglądać telewizję – oglądaj filmy edukacyjne i dokumentalne W internecie można znaleźć naprawdę dużo tego typu programów. Oglądanie treści wideo jest lepiej przyswajalne, a odpowiednia, ambitna tematyka może przynieść sporo korzyści. Mówi się, że tradycyjna ramówka telewizyjna traci na popularności – ale przed telewizorami wciąż spędzamy sporo czasu, zdając się na czyjś wybór i nie zawsze warte naszego czasu programy. Czasem lepiej poszukać na własną rękę – a jest w czym wybierać. 6. Zrób dwie listy zadań „do wykonania” Chodzi o cele, które możemy zrealizować w krótkim i długim okresie. Na tę pierwszą listę możemy wpisać na przykład cele zawodowe. Choćby takie: nauczę się nowej techniki albo zapoznam się z najnowszym raportem na jakiś temat. Na drugą listę niech trafią czynności wymagające więcej czasu, np. nauka języka obcego. Najważniejsze żeby określić dokładną perspektywę czasową. To motywuje. 7. Zrób listę „Zrobione” Na koniec każdego dnia warto przygotować listę rzeczy i planów, z którymi się uporaliśmy. To poprawia humor i pokazuje, że da się zrealizować swoje zamiary. Dlaczego jutro miałoby się nie udać? 8. Pozbądź się złych przyzwyczajeń Oglądanie zabawnych filmów w internecie albo bezcelowe chodzenie po galerii handlowej nie przynosi zazwyczaj nic pożytecznego. Świadomość, ile czasu marnujemy na bezsensowne przyzwyczajenia, pozwoli lepiej go zagospodarować. Z pożytkiem dla nas i często również dla naszych bliskich.

Ha ha ha
@Kokainowy baron 25.11.2018 17:42

Bardzo łatwo wbrew pozorom będzie ustalić kto i co wypisywl. Niestety to trochę potrwa ale wszystko jest tylko kwestią czasu. :) do zobaczenia :)

Podekscytowana
@Kokainowy baron 25.11.2018 17:42

Żebyś wiedzioł stary luju

Lelum polelum

Dyrekcja tyskiej fabryki Fiat Chrysler Automobiles (FCA) poinformowała, że wypłacana w grudniu 2018r premia z okazji Świąt Bożego Narodzenia wyniesie 2000 zł brutto. Wanda Stróżyk - Przewodnicząca MOZ NSZZ Solidarność FCA Poland. I co Da Sie? A wy sie Cieszcie Z 300 zl. ????????

Kumpel był sadysta

A Wojtek i tadzio całe piwo z nadstanu maja w garażu

Lip

Dlaczego warto?Załóż kontoLogowaniePakiet (0) START BIBLIOTECZKA ZNAJOMI GRUPY Wybierz kategorię Dodaj książkę Konkursy Gadżety Top 100 Książka Roku 2017 Wpisz tytuł lub autora książki lub frazę... Szukaj Home / Książki / Półki / Literatura polska CZYTELNICY KSIĄŻKI Literatura polska (13994) DziadyDziady Autor: Adam Mickiewicz Seria: Kolorowa Klasyka Dziady Adama Mickiewicza to jeden z najbardziej znanych utworów w literaturze polskiej i jednocześnie jedno z dzieł najbardziej reprezentatywnych dla polskiego romantyzmu. Od lat regularnie wy... Kup książkę czytelników: 287 | opinie: 789 | ocena: 6,06 (21519 głosów) | inne wydania: 42 LalkaLalka Autor: Bolesław Prus Seria: 50 na 50 Polska powieść wszech czasów. Izabela Łęcka i Stanisław Wokulski to jedna z budzących najgorętsze emocje par literatury polskiej. Ale Lalka jest nie tylko powieścią o nieszczęśliwej miłości nowobogac... Kup książkę czytelników: 271 | opinie: 1459 | ocena: 7,01 (28250 głosów) | inne wydania: 58 FerdydurkeFerdydurke Autor: Witold Gombrowicz Wyjątkowe, jubileuszowe wydanie z okazji 75-lecia jednej z najważniejszych powieści polskiej XX wieku. Kup książkę czytelników: 215 | opinie: 818 | ocena: 6,55 (17546 głosów) | inne wydania: 12 Pan TadeuszPan Tadeusz Autor: Adam Mickiewicz Seria: Kolorowa Klasyka Pan Tadeusz w serii Kolorowa Klasyka to najpiękniejsze kolorowe wydanie tej powieści na rynku! Książka zawiera wspaniałe, barwne ilustracje, jej atutem jest duża, ułatwiająca szybkie czytanie czcionk... Kup książkę czytelników: 213 | opinie: 993 | ocena: 6,46 (21162 głosy) | inne wydania: 64 W pustyni i w puszczyW pustyni i w puszczy Autor: Henryk Sienkiewicz Seria: Wielka kolekcja dzieł Henryka Sienkiewicza Kolekcja dzieł wybitnego polskiego pisarza Henryka Sienkiewicza – klasyka literatury i mistrza plastycznych opisów, który zdobył w 1905 roku literacką Nagrodę Nobla za całokształt swojej twórczośc... Kup książkę czytelników: 203 | opinie: 1152 | ocena: 5,85 (23789 głosów) | inne wydania: 51 Kamienie na szaniecKamienie na szaniec Autor: Aleksander Kamiński Opowieść o Bohaterach Szarych Szeregów – Rudym, Alku, Zośce, zilustrowana ponad osiemdziesięcioma zdjęciami ze wszystkich epok Ich życia – od gniazda rodzinnego, poprzez czas harcerstwa, miłości, walk... Kup książkę czytelników: 201 | opinie: 1560 | ocena: 7,34 (28214 głosów) | inne wydania: 9 PrzedwiośniePrzedwiośnie Autor: Stefan Żeromski Seria: Lektura z opracowaniem Książka zawiera: starannie przygotowany tekst utworu, opatrzony na marginesach ojaśnieniami i komentarzami (oznaczony symbolami garficznymi), życiorys autora, streszczenie lektury, dokładne omówienie. Kup książkę czytelników: 189 | opinie: 550 | ocena: 6,09 (15751 głosów) | inne wydania: 29 WeseleWesele Autor: Stanisław Wyspiański Seria: Biblioteka Narodowa: Seria I Kup książkę czytelników: 180 | opinie: 467 | ocena: 5,82 (13938 głosów) | inne wydania: 25 BalladynaBalladyna Autor: Juliusz Słowacki Seria: Lektura z opracowaniem Jeden z najbardziej znanych dramatów Juliusza Słowackiego - opowieść o dwóch siostrach, Alinie i Balladynie, które, by rozstrzygnąć spór o rękę księcia Kirkora postanawiają nazbierać w lesie malin. Je... Kup książkę czytelników: 176 | opinie: 494 | ocena: 5,89 (15233 głosy) | inne wydania: 20 Inny światInny świat Autor: Gustaw Herling-Grudziński Lekcja literatury z Gustawem Herlingiem-Grudzińskim i Włodzimierzem Boleckim. Wydane po raz pierwszy w 1953 roku w Londynie i wznawiane wielokrotnie wspomnienia Gustawa Herlinga - Grudzińskiego z so... Kup książkę czytelników: 173 | opinie: 554 | ocena: 7,42 (15336 głosów) | inne wydania: 8 KamizelkaKamizelka Autor: Bolesław Prus Seria: Lektura z opracowaniem Co zrobić gdy ma umrzeć ukochana osoba. Okłamywać ją czy jej o tym powiedzieć. Żadne rozwiązanie nie będzie idealne, ale na coś trzeba się zdecydować. Krótka nowela mówi nam o sile uczuć i o nieuchron... Kup książkę czytelników: 173 | opinie: 454 | ocena: 6,21 (13906 głosów) | inne wydania: 3 KordianKordian Autor: Juliusz Słowacki Seria: Lektura z opracowaniem Polska pod jarzmem cara - zbrodniarza. Patrioci planują na niego zamach. Jeden z nich, tajemniczy młodzieniec w masce, podejmuje się zabić znienawidzonego tyrana. Wpisuje się tym samym w krąg dział... Kup książkę czytelników: 171 | opinie: 364 | ocena: 5,3 (12138 głosów) | inne wydania: 17 Ludzie bezdomniLudzie bezdomni Autor: Stefan Żeromski Ludzie bezdomni to opowieść o losach lekarza – Tomasza Judyma – wywodzącego się z nizin społecznych, który dzięki ciężkiej pracy i uporowi zdobył wykształcenie i zaangażował się w pomoc ubogim. Droga,... Kup książkę czytelników: 167 | opinie: 409 | ocena: 5,61 (13299 głosów) | inne wydania: 28 TangoTango Autor: Sławomir Mrożek Wydając Tango w nowej szacie graficznej chcieliśmy przypomnieć, że ten dramat to nie tylko bardziej lub mniej lubiana lektura szkolna, ale najbardziej znany i najważniejszy utwór Sławomira Mrożka o sp... Kup książkę czytelników: 167 | opinie: 433 | ocen

Lip

Otwórz menu główne Wikipedia Szukaj EdytujObserwujPrzeczytaj w innym języku Literatura polska Walenty Wańkowicz, Portret Adama Mickiewicza na Judahu skale, 1827–1828[1] Literatura polska – literatura piękna spisana w języku polskim i jego dialektach na ziemiach polskich od średniowiecza, choć zalicza się tu także teksty pisane w innych językach (przede wszystkim w łacinie). Do literatury polskiej zaliczane są również dzieła powstałe poza terytorium współczesnej Polski przez literatów posługujących się językiem polskim. Średniowiecze Renesans (Odrodzenie) Barok Oświecenie Późniejsze epoki Przypisy Zobacz też Bibliografia Linki zewnętrzne Ostatnio zmodyfikowano miesiąc temu przez użytkownika PawełMM POWIĄZANE STRONY Literatura polska – średniowiecze Literatura polska – renesans Literatura polska – oświecenie Wikipedia Treść udostępniana na licencji CC BY-SA 3.0, jeśli nie podano inaczej. Polityka prywatnościWersja standardowa

Dziewczynka

Witam, jak wyglada praca na stanowisku kontroler jakości dostaw i wydań albo praca w biurze (podobno szukają ludzi)?jakie wynagrodzenie, socjal, czy pracuje się w weekendy?czy ciezko dostać się do was do pracy np do biura? Czy wiek 45+ a raczej bardziej 50tka jest przeszkodą?

Niewidomy masazysta
@Dziewczynka 27.10.2018 18:44

Radze Ci poszukać innej pracy wiem co mowie. Żadnego socjalu nie ma i mobing pracownikow, w takim wieku bedzie ciezko lepiej spokojnej pracy poszukac.Pozdrawiam

Dziewczynka
@Niewidomy masazysta 27.10.2018 20:37

"W takim wieku bedzie ciężko" tzn w wieku 48 lat będzie ciężko się dostać do was do pracy?

Promont-Nie!
@Dziewczynka 27.10.2018 21:16

Do biur preferują ludzi tak do 35 lat max, musisz mieć wyższe wykształcenie albo średnie ale doświadczenie w obsłudze systemie SAP i Optima. No chyba, że masz grupę inwalidzka, wtedy mozesz byc nawet po 50tce, wtedy Cię wezma nawet bez doświadczenia. Ale baby z biur sa wredne i zostawia Cię samą sobie, nie beda cie chcialy szkolić z systemów, ktorych troche jest. Grupa najważniejsza, bo kasa za Ciebie jest. Ale musisz wiedzieć, że nawet jeśli jakimś cudem dostaniesz się do biura to gdy ktorys z pracowników magazynu zachoruje czy pojdzie na urlop, będziesz musiała przyjść na magazyn do pracy a to będzie czesto się zdarzać, bo nie ma ludzi do pracy. Szczerze odradzam. No chyba ze chcesz pracować 7 dni w tygodniu po 12 h- pan B zmusza do nadgodzin, jak nie przyjdziesz to cie zwolni, jak zwolnil mnie i dlatego kazdemu bede odradzac ten (usunięte przez administratora) zwany promont. No i co najważniejsze, czesto zwalniają albo nie przedłużają umowy, stad ciagla rotacja. Pracowałam w tym bajzlu kilka miesięcy i to byla najgorsza praca w moim życiu.

Franek
@Dziewczynka 27.10.2018 18:44

Niech Pani nie słucha poniższych opinii to są totalne bzdury!!! Zawsze jest 3 miesieczny okres próbny w ktorym można sie przekonać czy praca jest odpowiednia dla siebie. Jeżeli jest Pani zainteresowana proszę złożyć CV.

Odradzam
@Promont-Nie! 27.10.2018 23:15

Niestety to prawda. Praca w Promoncie to praca dla ludzi młodych, na magazynie ciezka praca, trzeba dużo dźwigać. Osoba ok 50tki fizycznie może nie dac rady. Co do biura, to tutaj też szukają młodych ludzi i nie mozesz mieć nadwagi i musisz mieć ładny tyłek i buzię, tutaj wygląd i wiek ma znaczenie. Co do kobiet w biurze to są faktycznie wredne i gnebia nowe osoby, dobrze ze nie robie w biurze. Socjalu nie ma, na święta nic nie dostaniesz, premię za wszystko ucinaja, co chwilę obciążenia za wszystko, zmuszanie do nadgodzin, mobbing na każdym kroku. A kolega Franek poniżej to pewnie siwy albo ktoś z kadr, nie klamcie, kolezanka Promont-Nie i niewidomy masazysta i inni piszą prawdę

Kinga
@Odradzam 28.10.2018 09:56

Bzdury piszesz

Kinga
@Promont-Nie! 27.10.2018 23:15

Spamujesz to forum. Widać że nigdy nie pracowałeś w Promoncie bo tam się na Optimie nie pracuje !!!!!!!! Ile płacą Ci za złe opinie w goworku??

Kamila
@Dziewczynka 27.10.2018 18:44

U Nas pracują ludzie w każdym wieku, ważniejsze są kwestie czy potrafisz obsługiwać komputer i jaki masz stosunk do pracy.

Dobrze godom
@Dziewczynka 27.10.2018 21:16

Chodzi o nerwy które beda codziennie wystawiane na probe

Wege
@Promont-Nie! 27.10.2018 23:15

Nieprawda?? Haha Ale Cyrk!! To Cała Prawda!!! Święta Racja!!! Jesli jest tak niby kolorowo To gdzie Ci Ludzie? Wozkowi ? Itd...? No Pytam sie?? Nikt tu niechce charowac za marne 2700 brutto ! I z nedznym dodatkiem 300 brutto gdy wezmiesz 1 dzien wolnego papa premioo!! Bez nadgodzin ledwo 2tysiace zarobisz . WOKÓŁ (usunięte przez administratora) BRUD ITD.. ZAKLAD Zatrudnia ponad 100 ludzi i mawet zakichanego socjalu niema !! Brak wody do picia bo sie nie nalezy!brak cieplych napojow i posilkow , bo sie noe nalezy! Kij z tym ze w niektórych miejscach kontrolerki i wozkowi jak pracuja w sezonie zimowym. To sie wytrzymac nie da! Na magazynzch tak zimno ze ludzie co chwile na L4 siedza. BHP to tylko z znazwy tam jest !! Ogolem Pracodawca Ma Cie Gdzies!! Idz rob! nie zadawaj pytan, nie pros o podwyżkę , charuj po 12h 7 dni w tygodniu , Bo prezes Sknera Patrzy, a jak nie on To Cie Wojtuś (usunięte przez administratora) . Zaklad mlekiem i miodem płynący !! Nawet Ukraińcy juz STAD Uciekają. Ludzie tak sie tu pchaja do roboty ze az kolejka jest u bram Promontu az po samego fiata , taki super zakład. Jeden drugiemu nóż by w plecy za Premie sprzedał. Brak Jakiej kolwiek organizacji i jedności .

Albin
@Wege 28.10.2018 20:28

Po co sam z sobą prowadzisz monolog?

Dziewczynka
@Wege 28.10.2018 20:28

A czy kontroler jakości dostaw i wydań musi dźwigać, czy ta praca wymaga dzwigania? Czy na magazynie/ w biurze pracuje się w weekendy, święta itd?

Libido
@Dziewczynka 29.10.2018 10:16

No przekladki na palety trzeba rzucać . takie plyty osb 800x 1200 . jest nieporeczne. W zime jest zimno na magazynach. Brak ogrzewania. Terminal pracuje 24h na dobe 7 dni. W tygodniu. Wekkendy i święta na zapisy. A jak sie nie zapiszesz to krzywo patrzą

Dziewczynka
@Libido 29.10.2018 16:46

Najchętniej to chciałabym pracować u was w biurze, bo kiedyś sto lat temu byłam referentem. Ale czy przyjmą mnie bez znajomości SAP, doświadczenia w logistyce do was do biura?bo nie wiem, czy jeśli złożę cv to czy się nie osmiesze nie majac tych umiejętności.

Dziewczynka
@Dziewczynka 29.10.2018 18:35

I jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna? Jakies testy, pytaja z czegos? Ciężko dostać się do was do pracy w biurze?

Robol
@Dziewczynka 30.10.2018 03:52

Odpuść sobie. Nie ma ludzi do pracy na magazynach, więc pewnie pojdziesz na magazyn do pracy a w biurze będziesz tylko z doskoku.

Odradzam
@Robol 30.10.2018 14:15

Popieram Robol, będziesz na magazynie (usunięte przez administratora) a nie w biurze

Gnom
@Dziewczynka 30.10.2018 03:52

D a j se spokój z tym promontem. Nawet w Sistema Poland lepiej płacą, jest socjal i lepsza atmosfera

Mareczek
@Gnom 02.11.2018 08:06

Lear i Żaba też przyjmują

Dziewczynka
@Mareczek 05.11.2018 08:22

Odpuscilam sobie. Dostalam pracę na produkcji co prawda, ale kasa sporo lepsza i socjal jest

Ania
@Dziewczynka 29.10.2018 18:35

Nie ośmieszysz się, pracowałam w tym biurze przez wiele lat, nie musisz mieć specjalnej wiedzy żeby tam pracować, wystarczą podstawy obsługi komputera, poziom wiedzy jest tam bardzo mały.

Auto_rytet
@Dziewczynka 27.10.2018 18:44

Wybierając pierwszy pojazd musimy poczynić pewne kompromisy. Zazwyczaj zależy nam na tym, aby był to sprawny, tani samochód, który nie będzie często się psuł, a części do niego znajdziemy w atrakcyjnej cenie. Wielkość pierwszego samochodu zależy od własnych oczekiwań – mniejszy model będzie bardziej poręczny i łatwiej będzie go zaparkować. Jednak pojazdy w stylu kombi pozwolą nam więcej przewozić. 1. Volkswagen Golf III – prawdziwy klasyk wśród pierwszych samochodów. Jest on solidny i dobrze wyposażony, a co najważniejsze – dostępny na każdą kieszeń. 2. Ford Focus – pewny, sprawdzony, a przy tym relatywnie tani. Należy jednak uważać na modele wyprodukowane do 2001 roku, gdyż posiadają one pewne wady, a do tego rdzewieją szybciej niż następcy. Jaki silnik? Zdecydowanie benzynowy 1.6, 1.8 lub 2.0. Diesel nie jest ani oszczędny, ani dyskretny. 3. Nissan Micra – niewielki, o dużej zwrotności, wyposażony w precyzyjny układ biegów – również wysoko w rankingu pt. „Mój pierwszy samochód”. Do tego osiąga wysokie noty w testach związanych z bezawaryjnością. Jedynym, na co trzeba uważać jest pasek rozrządu i jego regularne wymiany. 4. Ford Mondeo 2.5 V6 – kolejny samochód marki Ford w naszym zestawieniu. Atrakcyjna cena łączy się w nim z ciekawym wyglądem i dobrym wyposażeniem. Należy jedynie uważać na to, aby samochodu nie zaatakowała rdza. 5. Skoda Fabia 1.4 – Ten model wyróżnia się wysoką jakością wykonania. Do tego uchodzi za dość zwinne auto, które sprawdza się w każdej sytuacji. W bonusie zyskujemy dużą przestronność. 6. Honda Civic VI – oszczędny pojazd, którego osiągi mogą nas zaskoczyć. Warto wybrać model trzydrzwiowy. Warto wybrać model z silnikiem benzynowym. 7. Citroen Xsara – idealny model dla tych, którzy obawiają się rdzy. Do tego posiada wytrzymały silnik i ciekawy design. W dobrej cenie i w dobrym stanie dostępne są roczniki 1997-2004. Polecamy silnik benzynowy 1.6 90 KM lub diesel 2.0 HDi. 8. Opel Astra G – kompaktowy pojazd, który przez użytkowników jest oceniany jako tani i dobry. Prowadzi się go pewnie. 9. Daewoo Lanos 1.5 8V – uczucia co do tego pojazdu są mieszane. Jedno jest pewne – utrzymanie tego samochodu nie będzie kosztowało nas wiele. 10. Honda Accord 2.0 – tutaj zdecydowanie polecamy model z silnikiem benzynowym.

Zainteresowana30

Hej, latwo sie dostać do biura?albo na kontrolera jakosci dostaw?albo na wozkowego?kolega u was jest wozkowym i mowi, że osoby z grupą inwalidzka maja pierwszeństwo przy zatrudnieniu

Kamil
@Zainteresowana30 19.10.2018 09:07

Na KDW pewnie tak, bo nie ma ludzi. Wozkowi tez . Ale do biura trzeba miec doświadczenie w logistyce, pewnie wyższe wykształcenie. Do biura z tego co wiem nie zatrudniają niepelnosprawnych, bo trzeba miec kontakt z kierowcami a do tego konieczna mila aparycja i prezencja.

Ewa
@Kamil 19.10.2018 13:18

A co ma prezencja I aparycja wspolnego z kontaktem z kierowcami? Przeciez tylko sie im z tego co wiem dokumenty wystawia a do tego urody nie potrzeba

Podekscytowana
@Kamil 19.10.2018 13:18

Ale głupoty. Znam tam dziewczynę która jest niepełnosprawna, pracuje w biurze i chodzi na magazyn na kontrolę jeśli trzeba.

Auto_rytet
@Podekscytowana 25.11.2018 16:47

Wybierając pierwszy pojazd musimy poczynić pewne kompromisy. Zazwyczaj zależy nam na tym, aby był to sprawny, tani samochód, który nie będzie często się psuł, a części do niego znajdziemy w atrakcyjnej cenie. Wielkość pierwszego samochodu zależy od własnych oczekiwań – mniejszy model będzie bardziej poręczny i łatwiej będzie go zaparkować. Jednak pojazdy w stylu kombi pozwolą nam więcej przewozić. 1. Volkswagen Golf III – prawdziwy klasyk wśród pierwszych samochodów. Jest on solidny i dobrze wyposażony, a co najważniejsze – dostępny na każdą kieszeń. 2. Ford Focus – pewny, sprawdzony, a przy tym relatywnie tani. Należy jednak uważać na modele wyprodukowane do 2001 roku, gdyż posiadają one pewne wady, a do tego rdzewieją szybciej niż następcy. Jaki silnik? Zdecydowanie benzynowy 1.6, 1.8 lub 2.0. Diesel nie jest ani oszczędny, ani dyskretny. 3. Nissan Micra – niewielki, o dużej zwrotności, wyposażony w precyzyjny układ biegów – również wysoko w rankingu pt. „Mój pierwszy samochód”. Do tego osiąga wysokie noty w testach związanych z bezawaryjnością. Jedynym, na co trzeba uważać jest pasek rozrządu i jego regularne wymiany. 4. Ford Mondeo 2.5 V6 – kolejny samochód marki Ford w naszym zestawieniu. Atrakcyjna cena łączy się w nim z ciekawym wyglądem i dobrym wyposażeniem. Należy jedynie uważać na to, aby samochodu nie zaatakowała rdza. 5. Skoda Fabia 1.4 – Ten model wyróżnia się wysoką jakością wykonania. Do tego uchodzi za dość zwinne auto, które sprawdza się w każdej sytuacji. W bonusie zyskujemy dużą przestronność. 6. Honda Civic VI – oszczędny pojazd, którego osiągi mogą nas zaskoczyć. Warto wybrać model trzydrzwiowy. Warto wybrać model z silnikiem benzynowym. 7. Citroen Xsara – idealny model dla tych, którzy obawiają się rdzy. Do tego posiada wytrzymały silnik i ciekawy design. W dobrej cenie i w dobrym stanie dostępne są roczniki 1997-2004. Polecamy silnik benzynowy 1.6 90 KM lub diesel 2.0 HDi. 8. Opel Astra G – kompaktowy pojazd, który przez użytkowników jest oceniany jako tani i dobry. Prowadzi się go pewnie. 9. Daewoo Lanos 1.5 8V – uczucia co do tego pojazdu są mieszane. Jedno jest pewne – utrzymanie tego samochodu nie będzie kosztowało nas wiele. 10. Honda Accord 2.0 – tutaj zdecydowanie polecamy model z silnikiem benzynowym.

Zostaw opinię o Promont - Tychy

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promont