Profim Sp. z o.o.
3 338 6 1

Opinie o Profim Sp. z o.o.

anonymous

NAJPIERW LUDZIE PÓŹNIEJ ZYSKI. Konkurencyjności firmy nie można opierać na niewolniczym wyzysku pracownika, starając się uzyskać koszty produkcji porównywalne z Ukrainą. W związku z licznymi nieprawidłowościami dotyczącymi spraw( praw) pracowniczych, zostały podjęte działania mające na celu ich wyeliminowanie. Dlatego też PROFIm Sp. z o.o w Turku została objęta ( o czym już niektórzy z was wiedzą) działaniem organizacji związkowej. Jest to Międzyzakładowy Związek Zawodowy Pracowników "Zjednoczeni" w Elbest. Zarząd związku jest całkowicie zewnętrzny, tak aby pracodawca nie mógł w żaden sposób wpływać i wywierać presję na podejmowane przez związek decyzje. Pojedynczy pracownik zawsze jest stroną słabszą w konfrontacji z szefem. . Grupa zdeterminowanych osób - jak mówi porzekadło - może obalić rząd. Dlatego należy się zorganizować. Bez względu na to co nastąpi a może właśnie dlatego. Chodzą słuchy, że będą zwolnienia, zamkną chromownię, metalowy na dwie zmiany czy wreszcie wprowadzą nową siatkę wynagrodzeń. Jest więc to ostatni dzwonek aby coś zrobić. Jeśli chcecie mieć wpływ na przyszłe wynagrodzenia, warunki pracy i atmosterę w pracy, poprawę relacji podwładny - przełożony, nie możecie czekać bezczynnie. Pracodawca ma obowiązek np. uzgadniania regulaminów, rozwiązywania umów o pracę ze związkami zawodowymi. Do tej pory niczego nie uzgadniał z załogą, nie informował choć naruszał przepisy Kodeksu Pracy, bazując na tym, że żaden pracownik nie upomni się o swoje prawa w obawie przed utratą pracy. Teraz będzie musiał to robić. Z prężnym związkiem zawodowym, a nie z papierowym. Powstanie związku jest jasnym sygnałem dla pracodawcy, że nie ma przyzwolenia na jego dotychczasowe działania. "Szanujmy siebie nawzajem" - kierownictwo zakładu tyle mówi o szacunku. Najwyższy czas zacząć szanować szeregowych pracowników. Nie można liczyć się tylko z silniejszym od siebie i szanować tylko tych co są wyżej postawieni. Myślę, że wiele osób się ze mną zgodzi. Nie stójcie więc z boku z rękoma w kieszeniach. Pomóżcie sobie bo nie można pomóc komuś, kto tej pomocy nie chce. Pracodawca nie musi wiedzieć o waszej przynależności do organizacji związkowej. Nikt nie udzieli mu takiej informacji. Mam nadzieję, że kiedyś pracownicy będą manifestować swoją przynależność do związków zawodowych bez obaw. Silny związek to większa ochrona powszechna pracowników. Liczny związek to większa liczba pracowników objętych ochroną szczególną przed zwolnieniem, itp. To forum jest jedyną jak dotąd formą wyrażania opinii nie podlegającą kontroli pracodawcy. Zgłaszajcie więc swoje uwagi, zastrzeżenia, zadawajcie pytania. Wkrótce będzie możliwość kontaktu z osobą reprezentującą związek zawodowy na terenie PROFIm. Zanim pojawią się w zakładzie tablice, na których będą informacje o działalności związku zawodowego, zanim pracodawca udostępni pomieszczenie do prowadzenia działalności związkowej, to forum będzie formą kontaktu. Możecie także skontaktować się bezpośrednio z zarządem związku drogą mailową. Oto adres : zzpelbest[małpa]gmail.com

Man
@anonymous 16.02.2019 13:12

A może wlasciele pójdą po rozum do głowy i wymienia zarząd który z nikim nie chce rozmawiać chyba że to ich kolesie i zawsze poza firmą i zatrudni normalnych

Kleik

Teraz wiadonu kto tylki ludzim obrabia ciekawe ja sie spytam wiolety co ty odniej chcesz ze jej tylek obrabiasz renia wiem tylko ze ona jestt w porzadku wstyd ze tacy ludzie jak ty jeszcze przcuja

Marcin

Jak kierownik nie widzi tego to sie jej nie czepiajcie przeciez ona pracuje na godzinowce to nie musi zapieprzac tak jak my w akordzie nas to odrazu by kierownik lub mistrz wezwal na dywanik a ona nietykalne laza jak sw krowy maja czas na wszystko kawki pija po 3 a czlowiek wody nie moze sie napic bo czasu nie ma

jebas
@Marcin 15.02.2019 15:28

Marcin a jakoś na fajke pewnie masz czas co godzine?

Stefan
@Marcin 15.02.2019 15:28

Marcin ma tyle udanych projektów i sukcesów na koncie że aż to nas poraża

Xyz
@Stefan 15.02.2019 23:02

A do nas przychodzi abyśmy mu coś dali aby mógł się radzie pochwalić

Dawid

Co ty masz renia do tej wiolety ja jeszcze nie slyszalem zeby plotki siala o tobie wiem ze kochasz ploty

Baran

Jestem kretynka co molestuje. A jak co do czego przyjdzie niewinna!!!!

Majka

Boze jacy wy jestescie chorzy przeciez to wszyscy czytaja pozniej sensacja na dziale porazka

Roxi

Hej mam pytanie czy pracuje tak latajaca pani na benhardzie co wszystkie plotki wie bodajze na zm b

Marcin
@Roxi 15.02.2019 14:44

Tez jej nie widac pewnie nogi jej posluszenstwa odmowily jak wszystkie gniazda obejsc na metaliwym jest co a benek sam chodzi to niemozliwe ha ha

Renia
@Roxi 15.02.2019 14:44

Mówicie o słynnej Wiolecie ?

anonymous
@Roxi 15.02.2019 14:44

Roxi, a ja mam pytanie do ciebie. Po co ci ta wiedza?

Fifi
@anonymous 15.02.2019 19:28

Kto jest ciekawy niech wsadzi nos do gor@cej kawy

Fifi
@Renia 15.02.2019 16:52

Ktora bo tam sa dwie stara I mloda o ktora chodzi

Renia
@Fifi 15.02.2019 19:34

Otej starej Wioleta ma na imie na g8 robi

Majka
@Renia 15.02.2019 19:54

Chyba na g 16 na metalowym

Dział dzj

Pani Bojkowska, obsługująca profil pracowniczy na FB t mało profesjonalne podejście. Dlaczego? Jej zdjęcie profilowe przy kuflach z piwem? Następne selfie buziaki? Social media dla tak dużej firmy tak prowadzone, zenada

NieTylkoBiurowiSaPoStudiach

Kto jeszcze uważa, że z jego wynagrodzeniem jest coś nie tak? Mnie np naliczono zbyt małe wynagrodzenie urlopowe, skąd to wiem? Może wyjaśnię - w/w wynagrodzenie jest liczone stosunkiem średniej składników przychodu wypracowanego przez pracownika z 3 miesięcy (np. tym razem listopad-grudzień-styczeń) do średniej przepracowanych w tych miesiącach godzin. Te składniki to: wypracowane wynagrodzenie+premie+dodatek za np.krew. O dziwo wynagrodzenia liczone do tej pory się zgadzały, tym razem jednak widać, że nie wzięto pod uwagę premii za staż pracy, dyspozycyjność oraz samokontrolę w 3 miesiącach, co radykalnie zaniżyło moje wynagrodzenie za urlop. Czy obwiniam pracodawcę - nie, ale osobę, która wprowadza dane do programu naliczającego Nasze wynagrodzenia.

Apacz
@NieTylkoBiurowiSaPoStudiach 10.02.2019 17:52

I na goworku o tym piszesz? Kogo to obchodzi czy Ci policzyli dobrze urlop. Jak uważasz że się nie zgadza to idź to wyjaśnić do kadr.

NieTylkoBiurowiSaPoStudiach
@Apacz 10.02.2019 22:34

jeśli Ciebie to nie interesuje to nie komentuj, być może znajdą się takie osoby, które bardzo chętnie zajrzą w swoje RMUA i sprawdzą czy im się wszystko zgadzało. Być może są takie osoby, które dopatrzyły się błędu w obliczeniach ale nie wiedziały gdzie szukać - ten post im pomógł. Więc na przyszłość kolego/koleżanko jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia/napisania to tego nie rób - "... milczenie jest złotem".

Jagoda.K.

Ludzie opanujcie się co wy tu wpisujcie same głupoty i kłamstwa co żeście się tak uczepili tego działu ten dział trzeba docenic dziewczyny sprzątają i starają się żeby było czysto i pachnąco aż miło jak wchodzi sie do szatni czy do toalet czy na stołówkę wszędzie czysto i pachnąco również chłopaki dbają o wizerunek firmy sprzątają dbają o tereny zielone to widać mają duzo pracy wystarczy sie rozejrzeć a nie wypisywać głupoty opanujcie sie i szanujmy no w koncu pracujemy w jednej firmie prosze was o to pozdrawiam

Pawełek

Hej kiedy w Profim będą podwyżki bo juz nowy rok minął

Bon
@Pawełek 12.02.2019 20:52

Marcin swoim daje

Marcin
@Pawełek 12.02.2019 20:52

Może w kwietniu dadzą zobaczymy

Zainteresowana

Ej powiedzcie mi czy pracuje jeszcze w profim ten pracownik gospodarczy co zadnej kobiecie nie odmawia już go niewidziałam. Prawie dwa tygodnie mam sprawe do niego a go nie widuje i niemam kontaktu z nim

bobol
@Zainteresowana 11.02.2019 17:47

To ten grubas?

Zainteresowana
@bobol 12.02.2019 00:39

Nie to nie ten ty mowisz o takim panu w srednim wieku z brzuszkiem ten co ja szukam to on jest z g8

Wielki ptak
@Zainteresowana 12.02.2019 08:04

Grubego byś nie chciała?

Borys
@Wielki ptak 12.02.2019 10:09

Moze tego pedzia K J co wysadzic profim chcial

Zainteresowana
@Borys 12.02.2019 18:43

Dziękuję wszystkim za pomoc juz wiem wszystko pracuje on na g16 dzięki wszystkim za info

Zainteresowana
@Borys 12.02.2019 18:43

Nie on juz wiem znalazłam go pracuje tymczasowo na g16 dzięki wszystkim co mi pomogli

eunuch
@Zainteresowana 12.02.2019 19:00

Ale w dziale gospodarczym pracują tylko impotencty

Ty

Kiedy w końcu będzie obiecana godz na klejarni i wylewce??

pracownik

Ciekawe czy dostaniemy PITY w tym roku bo coś się im nie spieszy , zawsze na początku lutego to już zwrot na koncie był a teraz nawet Pita nie widać .

powiadomiony
@pracownik 10.02.2019 19:21

Beda wydawane od jutra

Anioły jedzą trzy razy

To może ja zapytam czy jest ktoś i poda wzór na obliczanie wynagrodzenia w tej firmie?. Za nic mi się nie zgadzają wyliczenia, ale w kadrach wszystko okej...

NieTylkoBiurowiSaPoStudiach
@Anioły jedzą trzy razy 10.02.2019 18:34

Nie ma jakiego takiego jednego wzoru, zależy to od wielu czynników,np. czy jesteś na akordzie czy godzinówce (w sumie to jest najważniejsze) i jak dokładne notatki sobie samemu robisz. Najlepiej podziałać coś w arkuszach kalkulacyjnych. Musisz notować dokładnie wszystko i na podstawie tego wygenerować funkcje (bo nie jedną), która za ciebie obliczy wynagrodzenie. Pzdr.

NieTylkoBiurowiSaPoStudiach
@Anioły jedzą trzy razy 10.02.2019 18:34

Nie ma jakiego takiego jednego wzoru, zależy to od wielu czynników,np. czy jesteś na akordzie czy godzinówce (w sumie to jest najważniejsze) i jak dokładne notatki sobie samemu robisz. Najlepiej podziałać coś w arkuszach kalkulacyjnych. Musisz notować dokładnie wszystko i na podstawie tego wygenerować funkcje (bo nie jedną), która za ciebie obliczy wynagrodzenie. Pzdr.

NieTylkoBiurowiSaPoStudiach

Kto jeszcze uważa, że z jego wynagrodzeniem jest coś nie tak? Mnie np naliczono zbyt małe wynagrodzenie urlopowe, skąd to wiem? Może wyjaśnię - w/w wynagrodzenie jest liczone stosunkiem średniej składników przychodu wypracowanego przez pracownika z 3 miesięcy (np. tym razem listopad-grudzień-styczeń) do średniej przepracowanych w tych miesiącach godzin. Te składniki to: wypracowane wynagrodzenie+premie+dodatek za np.krew. O dziwo wynagrodzenia liczone do tej pory się zgadzały, tym razem jednak widać, że nie wzięto pod uwagę premii za staż pracy, dyspozycyjność oraz samokontrolę w 3 miesiącach, co radykalnie zaniżyło moje wynagrodzenie za urlop. Czy obwiniam pracodawcę - nie, ale osobę, która wprowadza dane do programu naliczającego Nasze wynagrodzenia.

Zirytowany

Ludzie są bezczelni, dali sloiki do jedzenia a niektórzy wynoszą do domu, jeszcze ci którym się nie należy.. Ludzie wyniosą i ukradna wszystko co się da

Agsh
@Zirytowany 06.02.2019 11:18

Szczekasz jakby ci miskę zabrali. Swoją drogą ciekawe kto tak robi!

Bez nicku
@Zirytowany 06.02.2019 11:18

Nie wierzę :):) . Chociaż tu wszystko jest możliwe.Pewnie jakiej Janusze z magazynu :):)

TTV
@Zirytowany 06.02.2019 11:18

Wynoszą oczywiście liderzy z plog... Np. T. Kurzawa.... Ale jemu wolno wszystko bo to król kartonów jest przecież... A nie należą się mu i to go boli...

TTV
@Zirytowany 06.02.2019 11:18

Wynoszą oczywiście liderzy z plog... Np. T. Kurzawa.... Ale jemu wolno wszystko bo to król kartonów jest przecież... A nie należą się mu i to go boli...

Pięknie jest.

I oto mamy kolejnego od dzisiaj nowego dyrektora Nie potrafię już zliczyć ilu już ich jest .Kto policzył?Za pana Rychlika było tylko kilku .Teraz jest kilkunastu.Przypadek ?Nie sądze.To się nazywa Nepotyzm.

Teresa.W.
@Pięknie jest. 01.02.2019 19:33

Za Pana Rychlika było dwóch pan Dybus i Chmiela a teraz to juz jest ich kilkadziesiąt

Ryba
@Teresa.W. 01.02.2019 20:45

Chmiela został, za Dybusa zatrudnili dziesięciu.....

Kwadratowy łeb
@Ryba 01.02.2019 22:24

Jak Chmiela odejdzie to przybędzie kolejnych dziesięciu

Gora
@Pięknie jest. 01.02.2019 19:33

Czy coś ten zarząd potrafi poza zatrudnieniem kolejnego dyrektora. Flokk dalego i słupki można dostosować.

Huzar
@Pięknie jest. 01.02.2019 19:33

Od jakich spraw jest ten nowy Dyrektor?

Xyz
@Huzar 02.02.2019 14:04

Od spraw niepotrzebnych jak cała reszta.

Sb
@Xyz 03.02.2019 04:41

Marcin ilu jeszcze będzie ci tłumaczyło jak firma działa......

Melek
@Huzar 02.02.2019 14:04

To napewno nowy szaman od zapowiadania pogody.

Ewa
@Melek 04.02.2019 12:32

Ale przecież oni dotrzymuja wszystkich obietnic, nam szwaczka tak dobrze zrobili

Wielki ptak
@Ewa 04.02.2019 12:50

Dobrze Ci zrobili hehe

123
@Pięknie jest. 01.02.2019 19:33

Dziś chodził po 8 i wygląda jak gargamel????

Nowinowi

Chwila chwila małe sprostowanie od 1.02.19r. Przybyło dwóch dyrektorów i oczywiście nowe Audi dla nich coś słabo jesteście doinformowani.

Adis

O co chodzi z tym kwietniem? Co ma wtedy być?

gosc
@Adis 02.02.2019 20:13

Będą pracowników badać pod kątem adis

bialy murzyn

Najpierw zabieraja ludzia kase za samokontrole , i juz jestes pare stowek do tylu a teraz podwyzki za marne grosze ALE JAJA.

Pwmt robo
@bialy murzyn 31.01.2019 12:36

Kiedy podwyżki i o ile?

Yyyy
@Pwmt robo 31.01.2019 14:39

Podwyżki norm

3600akordu

Czy PDO dotyczy też pracowników produkcji ?

kutaś
@3600akordu 31.01.2019 08:38

Nie hapolu

Wafel

Jaki podwyzki czys ty na gowe upadla juz i tak wszystko pozabierali teraztylko patrzec jak drzwi tego zakladu zamknom sie na zawsze a po firmie zostanie wspomnienie juz jest atmosfera do niczego

Stefan
@Wafel 31.01.2019 07:36

Trzeba sobie zasłużyć

Teresa.W.

Jak tam atmosfera w firmie dzieje sie coś czy nic jak tam zmiany

X
@Teresa.W. 29.01.2019 16:55

Super dostaliśmy obiecane podwyżki

...
@X 29.01.2019 23:13

Ciekawe na jakim dziale :D

PIS
@... 29.01.2019 23:17

Na każdym dziale były podwyżki .Ale wyrobienia za tą samą kasę.

pan vedbo
@X 29.01.2019 23:13

a gdzie panie Porada podwyżki z 2 kwartału obiecane rok temu? puste słowa i gra na zwłoke.

Stefan
@pan vedbo 30.01.2019 17:56

Ja dostałem

obserwator

sprawdzian z samokontroli dwa razy klikasz ten same pytania , idzie latwo sie wylozyc bo sa pomieszane .troche stresu i gotowe . 20 sek. na odpowiedz. co za bzdury wymyslaja. czy ja pracuja na srodku krzyzowki ze mam 20 sek. na reakcje. Po co te tablety na scianach ktore mialy ulatwiac prace. kazdy pracownik ma dostep do technologi a tam nie ma podpuchy jak w tescie .tylko po to zeby oblac egzamin, i pokazac jak to DZJ jest potrzebny. 34 dzj -pracownikow musza udowodnic ze sa potrzebni bo inaczej za szlaban.

Ciekawy
@obserwator 20.01.2019 12:40

Podobno to nie jest 20 sekund. I o jaką podpuche chodzi? Zdawałeś ten egzamin już? Jak Ci poszło?

Skąd tylu
@obserwator 20.01.2019 12:40

34? Nie mogę się doliczyć, jak liczę to 10 wychodzi

gosc
@Skąd tylu 21.01.2019 13:05

Pewnie naprzyjmowali więcej czerwonych

Gienek
@Skąd tylu 21.01.2019 13:05

Skoro liczenie sprawi tobie problemy to pewnie jestes jednym z czerwonych!

Lukass

A ja niedawno zaliczyłem test z samokontroli pracuje prawie 8 lat i nie miałem z tym problemu test zaliczony na 90% .

Wazelina nie potrzebna

Gej to cię zrobił ????????

Wafel

Jak cie usadza to czerwony ma wieksza premie w jakich ty czasach żyjesz jak najwięcej ludzi upiepszyc

Jakjatowidzę

Ja uważam, że zanim się zrobi takie testy, najpierw należy zadać pytanie, jaką możliwość rozwoju dawał zakład wcześniej pracownikowi.. bo przecież do tej pory cenni byli pracownicy, którzy dużo robili, a nie ważne jak, nie było czasu na naukę metrologii (pomiarów), tylko byle do przodu i coś zarobić, ale czy to wina pracowników? Czy polityki firmy, więc niesprawiedliwe jest to, że teraz od ludzi wymaga się nie wiadomo czego. Gadanie, że ktoś pracuję długo i się nie nauczył niczego, bo jest taki czy owaki jest na głupotą, bo jaka płaca taka praca. Najpierw trzeba coś tym ludziom dać na zaczęte, żeby oni od siebie mogli więcej dać również. Ale to tylko moje zdanie.

Witek

Ja pracuje 17lat i jak sie przyjmowalem tak a sama kase teraz mam a oni mowia ze z roku na rok jest lepiej chyba do nich bo ja stoje w miejscu

obserwator
@Witek 20.01.2019 11:23

zabieraja ludzia kase tam gdzie pracownik duzo wyciagnie (akordowcy). Jest z czego brac jak sie ma wyplate (3000-5000) moze nie potrzeba im takich ludzi. beda obcinac tak dlugo az srednia spadnie do 2200 i co wtedy. 2 zmiany i po profim. wtedy wszyscy beda pracowac za najnizsza w powiecie.

T.K
@Witek 20.01.2019 11:23

Stoisz i będziesz ,widocznie stwierdzili że jesteś głąb i mamoła skoro przez 17 lat pracy nic się nie rozwinąłeś zawodowo.

Witek

W kwietniu koniec zak l adu (usunięte przez administratora) w troki i zpiepszaj jak możesz

Wielki ptak
@Witek 19.01.2019 16:42

A to czemu niby?

Xyz
@Witek 19.01.2019 16:42

Ty skąd takie info masz?

Witek
@Xyz 20.01.2019 08:00

To jak ty nie wiesz to sie nie dziwie ze jestes cieciem wszyscy wiedza przeciez poczty byly

Xyz
@Witek 20.01.2019 11:20

Przyjdź pajacu na Arjo powiedz mi to w oczy że jestem cieciem.

święty
@Witek 20.01.2019 11:20

No mógłbyś wodzu z łaski swojej napisać co było w tych pocztach nawet nie tylko temu cieciowi z arjo

T.K
@święty 20.01.2019 19:51

Jesteś taki sam głąb jak ten wituś zadnej poczty nie było na chłopski rozum kto wysyła poczte ze w kwietniu koniec zakładu.

Zostaw opinię o Profim Sp. z o.o. - Turek

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Profim Sp. z o.o.