SBA Euro
2 196 6 1

Opinie o SBA Euro

Jarosław Cichociemny

Rok czasu się zbierałem by skrobnąć opinię dla ludzi którzy planują skorzystać z oferty pracy Agencji SBA. Rok temu 2017/2018. Wybrałem agencję SBA z polecenia znajomego. W pierwszej połowie Listopada już pracowałem jako Order Picker w Magazynie Ingramu. Wyjazd - rozmawiając przez telefon dostałem informację że zostanę odebrany z dworca w Tilburgu (jechałem Sindbadem). Po dotarciu na miejscu okazało się że numer kontaktowy który dostałem jest odbierany tylko przez skrzynkę... "super organizacja". Miałem szczęście że tym samym Sindbadem i na tym samym dworcu był jeden typ który też miał się zgłosić do biura w Tilburgu. Okazało się że miał jakiś lepszy numer bezpośredni do biura w Tilburgu i z nim zabrałem się do biura. Gdyby nie zwykły fart miałbym niesamowity problem i musiałbym tam z buta dygać w nieznanej mi miejscowości. Lokacja - byłem na lokacji w Loonen pokoje spoko poziom internacki. Dostałem trójkę i trafiłem akurat na spoko ludzi. Ale to na kogo trafisz to loteria tam były akcje pokroju że ktoś kogoś okradł gdy wracał do kraju postanowił sobie zwinąć pare gier na konsole pewnej osobie. Czy pewna hmm para która pojawiła się na dzień i dwa. Zostawiło jebitny napis typu "Jezu Ufam Tobie" i zniknęli. Zdarzyło się że była wzywana policja bo jedna osoba postanowiła zaatakować drugą. Czy może akcja którą ja miałem a mianowicie jedna osoba zjechała i dokwaterowali nam nową typ okazał się nałogowym alkoholikiem w nocy koledze wychlał całą kratę piw. Duża część stołu była zawalona puszkami/butelkami to wyglądało tak że pił i spał i nawet do roboty nie chodził. W pewnym momencie zmieniliśmy pokój bo istniała spora szansa na to że typ coś zwinie nam by zaspokoić głód alkoholowy. Pamiętam że Hausmajsterka pakowała go sama do domu i załatwiała busa powrotnego gdy go wyrzucili. Najlepiej mieć pokój ze znaną sobie ekipą albo dostać taki dla par. Wtedy kwestie zakwaterowania na tej lokacji nie stanowią jakiegokolwiek problemu i można tam mieszkać i mieszkać jeżeli nie jesteś francuskim pieskiem. Tyle żę do pracy jechałeś 1-2H to się tak kończyło często że w trakcie jazdy spałem bo było mało czasu na wszystko Kuchia/Pralnia wspólne dla całego hotelu we włąsnym pokoju masz tylko lodówkę i umywalkę. Hausmajsterka to złota kobieta, bardzo w porządku. Nie było jakichś śmiesznych kar za nieporządek itd. Od SBA na święta dostaliśmy paczki. A Holenderski właściciel domu zrobił pączki całemu hotelowi. Doceniam takie gesty. Niestety bardzo daleko do sklepów z tej lokacji i trzeba dygać sporo kilometrów. Naszczęście w trakcie powrotu z pracy mogliśmy robić zakupy. Internet niby był ale działał średnio w pokoju mieliśmy słaby zasięgi. Były momenty kiedy dostawca postanowił polecieć w kulki i wyłączył na tydzień internet przez xD podejrzenie wirusowe a to bardzo ważne bo przez internet dostawaliśmy rozkłady jazdy kto z kim jedzie. Koordynator - nasz koordynator Marek albo Rafał któryś z nich był tym ważniejszy to był duch niby był ale ciężko było się do niego dodzwonić. To wygladało tak że miał za dużo osób do obsługi i za dużo telefonów by skutecznie pracować. Ale jako do osoby nie mam nic do niego. Największym problemem dla mnie były sytuacje gdy kierowca z pewnych powodów nie mógł jechać. Wtedy zaczynał się problem bo do koordynatora w takich sytuacjach nie szło się dodzwonić. Albo nie był w stanie pomóc. Wtedy robiłem akcję kompas patrząc w grafik kto jedzie i wraca o tych samych godzinach. Zawsze udało mi się zabrać z kimś czy to z Polakami czy to z Rumunami mimo kompletu czasem jako piąta osoba w czterosobowym samochodzie. A często się zdarzało że nie należało patrzeć na komplet bo niektórzy nie jadą bo są tak nietrzeźwi że nie chcą w ogóle do roboty iść. Problemu nie masz jeśli sam jesteś kierowcą. Praca - przez pierwsze dwa tygodnie po tygodniu szkoleniowym było świetnie były godzinki 40-50H i te 280-350 Euro tygodniówki ale potem dla części z nas w tym mnie zaczęły się problemy SBA nie było w stanie zagwarantować tych 40 godzin o których wspominali na portalu i kończyłem z 25-40 mniej więcej do końca mojego pobytu tam. I to nie było istotne kto jak pracował. To była loteria ci którzy zlewali pracę często dostawali super godziny. Pamiętam że chyba w sylwestra albo dzień przed spytałem o moją normę i miałem drugą najlepszą na hali z zabawakami i kosmetykami To nie była ciężka praca szkoleniowiec mówił że znajomość alfabetu to połowa sukcesu. A skaner szybko ogarnąłem na poziomie wyższym niż powinienem znać. problemem było to że praca w nogi wchodziła buty to połowa sukcesu. Spadek liczby godzin wynikał z tego że Bol.com nie miał aż takich dużych obrotów świątecznych niż się spodziewali. Część ludzi traciła pracę z powodu ogólnego gównianego powodu o nazwie "Brak Motywacji do Pracy" co oznaczać może wszystko,dobrze znać konkretny powód a tutaj to tak wyglądało że wyrzucaja losowe osoby bo za dużo zatrudnionych mają. Część rezygnowała z powodu braku godzin a inni swoją postawą na to zasłużyli.

Jarosław Cichociemny
@Jarosław Cichociemny 28.01.2019 16:15

Agencję Oceniam na 3+ w skali szkolnej. Nie było źle fajna była lokacja. Praca też. Agencja nie robiła mega problemów o porządek i nie dawała kar za nieporządki nie było też jakichś kontroli czystości a ja bym sobie nie rzyczył by pod niczyją nieobecość ktoś się wałęsał po pokoju, nie było jakichś śmiesznych umów że możesz zrezygnować, ale z dwumiesięcznym wyprzedzeniem masz to oznajmić w zasadzie to mogłeś kiedy chciałeś. W Polluxie były inby tego rodzaju i śmieszne kary za nieporządki bo na pewno każdy ma czas sprzątać dzień w dzień w systemie praca-zjeść-spać-praca (mówię o opowieściach ludzi z Polluxa z którymi rozmawiałem w trakcie przerw w pracy). Największymi mankamentami był brak dostatecznej ilości godzin. 1-2H drogi z lokacji do pracy. I organizacja transportów jak i moja osobista inba w Tilburgu. Nie było źle ale dobrze też nie.

Jarosław Cichociemny
@Jarosław Cichociemny 28.01.2019 16:22

Aha i wypłąty były zawsze na czas

Jarosław Cichociemny
@Jarosław Cichociemny 28.01.2019 16:23

Chociaż jeden z moich znajomych miał inbę bo nie wypłacili raz pełnej wypłaty i z tego powodu zrezygnował z pracy u nich. Dodatkowo sytuacja lokacyjna może być różna i zależy gdzie trafisz. Ludzi których przenosili do nas z innej lokacji SBA mówili że było tam o wiele gorzej i jak Ingram zrobił kontrolę nakazał przerzucić ludzi

Justyna
@Jarosław Cichociemny 28.01.2019 16:25

Takiej merytorycznej oraz rzetelnej wypowiedzi na temat pracodawcy, jakim jest SBA Euro tu potrzebowaliśmy. Należy Ci zatem za nią serdecznie podziękować, bowiem na pewno pomogłeś nią wielu osobom. Poruszyłeś wiele aspektów, ale chciałabym Cię dopytać jeszcze o kilka. Firma ta oczywiście cały czas rekrutuje nowych pracowników. Dlatego ważna kwestią jest to, czy wymagają tam dużego doświadczenia na danym stanowisku. Jak to skomentujesz?

Jarosław Cichociemny
@Justyna 01.02.2019 12:09

Nie wymagają żadnego doświadczenia przynajmniej tam gdzie pracowałem. Jako Order Picker na Magazynie w Ingramie. Było tylko 3 dni płatnego szkolenia. I po tym czasie każdy ogarniał skaner z grubsza. Tam tylko alfabet trzeba było umieć. Tyle że poza sezonem jest wymagany angielski. W trakcie sezonu przymykają na to oko ale takie osoby są pierwsze do wywalenia.

Dawid
@Jarosław Cichociemny 05.02.2019 17:13

Czyli wychodzi na to, że lepiej jest znać język angielski, aby mieć nadzieję na to, że firma SBA Euro nie pożegna się z nami po krótkim okresie naszej pracy. Zastanawia mnie, czy w Twojej ocenie jest to dobre miejsce dla osób, których główną motywacją jest to, aby z takiego wyjazdu odłożyć jak największe środki finansowe? Osoba, która postawiła sobie taki cel, może liczyć na zrealizowanie go za pośrednictwem tej firmy? Chciałbym, abyś odpowiedział, gdyż widzę, że masz obszerną wiedzę na temat tej firmy.

Jarosław Cichociemny
@Dawid 08.02.2019 13:02

Musisz wiedzieć że SBA Euro ma różne oferty pracy to Magazyn Ingramu obsługujący sklep internetowy Bol.com ma takie zasady. Że liczą się bardziej osoby znające język angielski. A ci którzy nie znają tylko w sezonie mają robotę tam. Wiem że z ofert pracy SBA na mięsie masz dużo godzin ale pracujesz w chłodni i jest tam krótko mówiąc zapierdol w Ingramie to jednak była laba i można było udawać że coś robisz. Jeszcze co usłyszałem o innej ofercie pracy z SBA to całkiem spoko jest Zieleń Miejska ale to sezonówka tylko. Czy odłożysz? Jeśli miałbym ci dać opinię na podstawie tylko tej jednej oferty w której byłem to nie bardzo znaczy się ja jestem sobie w stanie odłożyć z 200 Euro na tyg ale gdyby były godziny to by było 300-350 Euro tygodniowo, chyba że ci się fartnie i będziesz miał te 40-50H tygodniowo. Co wiem na pewno to to iż jeśli zostałbyś kierowcą na pewno będziesz miał więcej godzin ale to też jest niewdzięczna odpowiedzialność. Ja osobiście teraz jak będę jechał to skorzystam albo z oferty T&Su bo fajną ofertę mają w sam raz dla mnie. Albo z oferty OTTO bo mój kolega z poprzedniej pracy tam teraz robi i sobie chwali.

Oszukany

Pracy nie ma. Po dwóch tygodniach wróciłem z niczym do pl. Oszustwo...

Grzegorz
@Oszukany 26.09.2018 12:46

może to kwestia sezonu? w niektórych miesiącach jest mniej niż w innych

Jarosław
@Grzegorz 17.01.2019 17:50

Rzeczywiście może tak być? Dziwne, tym bardziej że firma SBA Euro poszukuje obecnie pracowników na kilka wolnych stanowisk. Wszystkie oferty pracy można znaleźć wchodząc na profil pracodawcy w portalu gowork.pl pod linkiem: http://chipbilling.com/praca/sba-euro;pr Ktoś z Was aplikował może w ostatnim czasie na któreś z aktywnych ogłoszeń? Napiszcie, czy Wam również zdarzają się sytuacje, że jadąc do pracy, w rzeczywistości jej brakuje.

Hanna

SBA Euro jest agencją zatrudnienia. Zajmuje się rekrutacją i selekcją pracowników poszukujących pracy zagranicą i w Polsce. Jeśli chcielibyście rozpocząć jakąś pracę za ich pośrednictwem, to jest to niewątpliwie dobry moment na podjęcie takiej decyzji. Na ich oficjalnej stronie znajdziecie aktualne oferty pracy: http://www.sbaflex.pl/category/praca-za-granica/ Możecie ubiegać się o stanowiska z różnych dziedzin. Czy ktoś z Was poczuł się na tyle zachęcony, że postanowi aplikować?

wieslaw

nikt nikogo nie zmusza dlaczego piszeta takie bzdury ja pracowalem w sba wyplaty na czas kadra mila czegos tu nie rozumiem nit nikogo nie poloży a moze zamiast nażekac zobaczmy co my zile zrobilim żeby oskarżać kogoś ana prawde firma uczciwa pod każdym w zgledem a tak na marginesie ja pracowalem chwale tom firme i polecam

Pan Hyde

Pracuje przez tą agencję od ponad roku, firma Vion boxtel, może pierwsze miesiące zanim wkrecilem się w pracę można zarobić z odliczonym mieszkaniem tylko 220 e na tydz.(czasem mniej) , teraz na prywatnym 380-400 , a z sobotami to i 500, zakład wielki kocioł i (usunięte przez administratora) i trzeba być zaradny żeby się jakoś ustawić i nie zgłupiec a przedewszyskim nie frustrować, biuro uczciwie się rozlicza , tylko koordynatorzy niewiele pomocni wręcz wcale :/

Macka
@Pan Hyde 24.08.2018 18:10

Bardzo prosze przy czym pracujesz

Hanna
@Macka 30.11.2018 08:33

Użytkownik @Pan Hyde ostatnio wypowiadał się tu w sierpniu, ale być może zechce Ci odpisać. Jesteśmy jednak ciekawi, z czego wynika Twoja ciekawość tą kwestią. Planujesz szukać pracy poprzez agencję SBA Euro, czy może masz jakiś inny powód?

mkplay5

szukam informacji na temat pracy przez Sba-flex i inne

Marcin i Maja

Nie polecamy pracy na kanapkach w Leeuwarden.Polaczki rządzą firma.Polka która powinna zajmować się ludźmi olewa ich i nigdy nie ma dla nikogo czasu tylko dla kolezaneczek. Jak jej "podpadniesz" układa Ci grafik na najgorszą robotę albo daje specjalnie mało dni pracy.Caly czas są afery bunty ludzie fałszywi każdy co chwilę skarży na każdego.Koordynatorka opowiada bajki dla biura na pracownikow żeby ich celowo blokować bez powrotu.Oszukuja na wyplatach daja po 4 dni pracy i mowia zeby przeczekac i tak w kolko.Zakwaterowanie tragiczne na burmaniapark.Jak ktoś mówi głośno co się dzieje lub sie raz postawi to ludzie tam pracujący parę zbędnych osób robi wszystko zeby zniszczyć z zazdrości i zawisci.Do tego na mieszkaniach biurowych przebijaja opony w autach.Patologia.

Dyzio☠
@Marcin i Maja 09.11.2018 16:56

Święta prawda nie polecam tego g..wna!!!!!!!!!

Hanna
@Marcin i Maja 09.11.2018 16:56

Trzeba Wam bardzo podziękować za tę niewątpliwie wyczerpującą wypowiedź na temat SBA Euro. Ale mimo wszystko, proszę jednak, żebyście na forum wypowiadali się o wszystkich z nieco większym szacunkiem. A jak długo tam pracowaliście - może zbyt krótko aby poznać tego pracodawcę z lepszej strony?

Marcin i Maja
@Hanna 10.11.2018 11:48

Wystarczająco długo i nikt nikogo nie obraża tylko wyraza swoją opinię oraz prawdę.

Hanna
@Marcin i Maja 09.11.2018 16:56

Wasz wkład w dyskusję jest na pewno bardzo duży. Ale jednocześnie trzeba pamiętać o przestrzeganiu regulaminu Gowork, z którego wynika, że nie wolno tu nikogo obrażać. Może akurat Wam praca w SBA Euro nie odpowiada, natomiast inni mogliby się tam z powodzeniem odnaleźć. Wiecie, na jakie stanowiska mają teraz nabór?

Marcin i Maja
@Hanna 19.11.2018 09:34

Proszę nauczyć się czytać ze zrozumieniem.Bez odbioru.

Hanna

@Oszukany Proponuję, żebyś nam jednak wyjaśnił w szczegółach to, co chciałeś przekazać. Jak to pracy nie ma? Uzupełnij swoją poprzednią wypowiedź o te informacje, bo mogą one posłużyć tym, którzy również planują tam rozpoczęcie pracy. W jakim charakterze byłeś zatrudniony w SBA Euro?

Hanna

@Nie polecam!!! Widzę, że masz konkretne dowody na swoje racje - to bardzo dobrze. Myślę, że powinnaś to pokazać na początku zarządowi firmy. Nie da rady w ten sposób? Bardzo Cię proszę, abyś informowała użytkowników forum na bieżąco o rozwoju sytuacji. Może ktoś jeszcze zechciałby napisać coś na temat warunków pracy w SBA Euro? Serdecznie zachęcam Was do aktywności na forum.

Nie polecam!!!!

Firma to jedna wielka katastrofa, ściągają pieniądze z czego się da. Dają mieszkania pełne grzybów, brudne. Nikt nie kontroluje mieszkan, kto chce to sobie wejdzie. W mieszkaniach kradną. Firma pobiera pieniądze 90 e za mieszkanie przy tak tragicznych warunkach. Kradną gdzie się da. Pierwszy raz spotkałam się z tym żeby firma odliczała sobie pieniądze za dojazd do pracy co jest smieszne. Ludzie nie dajcie się tej firmie jest o wiele więcej bardziej uczciwych firm i ludzi. Potraktują was jak śmieci i umieszcza na wysypisku. To nie te czasy że musimy się godzić na takie warunki. Bylam, widziałam, wróciłam i ostrzegam każdego. A i oczywiście zarobicie jedno wielkie gow*o. Żeby zarobić 250 e przez 5 dni to jest porazka. Z mojego doświadczenia z innej firmy ABO* za 6 dni pracy dostałam 380 e a ludzie z kartami ucznia mieli 420 oczywiscie przy podobnej stawce.Tak dla porównania podałam przykładowe zarobki, żeby nikt nie jechał i nie tracił czasu na oszustów. Pozdrawiam

Cvjffok
@Nie polecam!!!! 31.08.2018 19:37

A w jakiej firmie pracwałaś?

Nie polecam!!!
@Cvjffok 04.09.2018 10:10

Chodzi w jakiej formie pracowałam przez sba czy w jakiej firmie wcześniej pracowalam, gdzie warunki były normalne?

Hanna

@Nie polecam!!!! Bardzo Ci dziękuję za tę niewątpliwie merytoryczną opinię na temat warunków pracy w SBA Euro. Jestem przekonana, że pomożesz nią wielu osobom, które zastanawiają się nad współpracą z tym pracodawcą. Z Twojej wypowiedzi wyłania się niepokojący obraz tej firmy, czy zrobiłeś coś by udało się te warunki poprawić. Rozmawiałeś z kimś z firmy na ten temat?

Nie polecam!!!
@Hanna 06.09.2018 12:17

Mam nagrania mieszkania ale nie wiem do końca gdzie mogę to zgłosić. Moim zdaniem firma powinna ponieść jakiekolwiek konsekwencje, a ludzie nie powinni się tak dawać i dawac zarabiać takim ludziom na swoim nieszczęściu. Jeśli ktoś wie gdzie można to zgłosić z wielką chęcią to zrobię.

Hanna

@Tonik Widzę, że jesteś bardzo zainteresowany współpracą z firmą SBA Euro. W jakim charakterze praca byłaby dla Ciebie odpowiednia? Tu masz dane kontaktowe do nich http://www.sbaflex.pl/kontakt/ @JB-SBA Dlaczego nie polecasz pracy w wyżej wymienionej firmie? Dobrze byłoby, gdybyś podał nam jakieś konkretne informacje. @Lipa @Ja... Nadmieniacie, że w SBA Euro nie ma pracy. Co macie przez to na myśli?

Ja...

Tragedia. (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) Pracy nie ma

Lipa

Lipa nie ma pracy jestem juz tydzień w melinie i czekam na telfon chce zrobić na bilet i spi...

JB-SBA

TRAGEDJA NIE POLECAM JB-SBA

Ktoś

Witam nie polecam Sba !! Najgorsza firma na jaką można było trafić. Na początku wszyscy mili a później maja czlowieka w du.ie . Za pokój biora 90 euro tygodniowo. To moja piwnica jest wieksza niz ten pokój. Za tydzien pracy dostaniesz jak dobrze pojdzie 250 euro . Nadgodzin brak a nawet jak juz sa to i tak nic z tego nie ma . Pomocy zero z ich strony . Lekarza jak potrzebujesz to tylko wizyte ci zalatwia a potem każą ci szukac kogos kto cie tam zawiezie i musisz zaplacic za wizyte . Podobno zwracaja ale ja do tej pory zwrotu nie mam . Za rowery kaza placic . A dostajesz złoma z którego spada łańcuch i jest cały zardzewialy. Omijajcie P.Sabrine która ma wszystko i wszystkich gdzieś,ważne że jej jest wygodnie na krzeselku w biurze. Za plecami śmieje się z ludzi ,którzy ciężko na nią pracują,a jak potrzebują pomocy z jej strony to nie mają na co liczyć. Można byłoby tutaj więcej napisać ale szkoda nerwów. Nie pozdrawiam ....

Tonik

Podpowiedzcie jak się zabrać do kontaktu z firmą i na co zwrócić uwagę przed podpisywaniem umowy?

nie polecam
@Tonik 29.07.2018 10:53

Najlepiej w w ogóle się z nimi nie kontaktować ;)

praca NL? pfff

Nie polecam tej firmy. Wiadomo agencja jak agencja, każda nastawiona na zysk i ściąganie pracowników. Ale te SBA to już totalne nieporozumienie. Pisałem do nich w maju o prace, wszystko było, mieli tylko załatwić zakwaterowanie. Cały czerwiec nic nie zrobili w tym kierunku, teraz jest początek sierpnia zakwaterowania dalej nie ma ;) Kontaktu z nimi praktycznie też nie ma, ZE SWOJEJ STRONY NIE POLECAM, UWAGA NA NICH :)

Hanna

@Szogun, a jak Ty oceniasz pośrednictwo firmy SBA Euro? W jakich kwestiach Tobie pomogła? Zachęcam Ciebie do rozwinięcia wypowiedzi. Pomoże to osobom zainteresowanym współpracą z SBA Euro. A może jest na forum obecny ktoś, kto bezpośrednio pracuje w firmie? Jak oceniacie tego pracodawcę?

Patrykxd
@Hanna 28.06.2018 12:48

280euro za 50godzin plus zabierają ci że kierowca cię wozi do pracy 20euro za tydzień

Patryk xd

Witam dziś dostaliśmy z dziewczyną mieszkanie w Tilburg pokój mniejszy niż w więzieniu dużo minusów :okno co nie ma klamek,drzwi rozwalone,nie mamy swojej lodówki nawet bo są zajęte ,mamy materace za małe do łóżek ,mamy kran w pokoju ,jedną szafke na ubrania ,miała być inna pensja a jest 280max za 50godz w tygodniu porażka mieszkanie 99euro płaci się za meline,płacimy firmie za to że ktoś zawozi nas do pracy skoro mówili że dostaniemy auto firmowe dziennie 3euro za dowóz do pracy i do domu ,mieszkamy na za dupiu nie ma rowerów nawet ,najbliższy sklep Lidl 1km , ściany cienkie słychać jak ktoś w łazience jest na końcu tej meliny i poniedziałek odchodzimy stąd bo to co mieliśmy dostać pracę na magazynie za inna stawkę teraz jest wszystko inne oszukali nas ,mam zdj jak ktoś by chciał zobaczyć co to za warunki .nie polecam tej firmy .moim zdaniem lepiej mieszkają bezdomni w Polsce niż tutaj te warunki. Jeszcze co umowa że wstrzymają wypłatę itd

J.

Siedziałem ponad tydzień bez pracy w slumsie w Boxtel. Wrocilem. Ta agencja to dno I szukają frajerów...

Patrykxd
@J. 14.03.2018 21:24

Prawda dziś jestem z dziewczyną w tym miejscu a obiecali domek a mieszkamy w melinie jednym pokoju łóżko zepsute okno się nie otwiera jedną szafka jak mamy 8toreb porażka stawka mała

Veni Vidi Vici

Zgodzę się z innymi.SBA to (usunięte przez administratora) i dno,rumunów ściągają na potęgę.Pracowałem ponad pół roku dla nich. Prace tymczasowe,rowerem trzeba było (usunięte przez administratora) ponad 10km o 5 rano w temperaturę minusową bo rzekomo nie załatwią jednej osobie transportu,bo to praca tymczasowa,żenada w (usunięte przez administratora) j.W ogłoszeniu jest napisane,pomoc i wsparcie koordynatora.Gówno,dzwonisz piszesz sms,maile i nic.Łaskawie ktoś na drugi dzień się odezwie.Jadąc rowerem rano do pracy,pierdolną ł mnie samochód,zadzwoniłem do koordynatorki,a ta zamiast zapytać czy wszystko dobrze i czy nic mi nie jest,to pierwsze co to czy będę dziś pracował i czy rower nie jest uszkodzony,nosz ku rwa mać!!!!!Po wejściu pierwszy dzień do pokoju na lokacjii,zastałem zdewastowany pokój(standard w większości biur),zaszczany materac,brak mebli,only łóżko.Jedyny plus tego SBA syfu to że mieszkałem w pobliżu centrum handlowego i wszelakich sklepów,nic więcej.Nie dajcie się omamić przez telefon.Pytajcie od razu czy praca na dłuższy okres czasu,nie żaden projekt 7 dniowy,o warunki mieszkaniowe.Co trzeba zabrać ze sobą.Mi powiedzieli że gary typu patelnie garnki tam są,owszem były ale już dawno sprywatyzowane przez patologię mieszkającą na lokacji!Szczerze,byłe widziałem i nie polecam.Nieraz są wyjątki ale to bardzoooo trudno dobrze trafić.Pojedziecie zobaczycie i (usunięte przez administratora) ;).Pozdrawiam.

Stefan
@Veni Vidi Vici 26.04.2018 11:27

Ja pier...człowieku ogarnij się, znajdź pracę w Polsce i przestań narzekać, czy pracując w kraju ktoś martwi się o to jak dojedziesz do pracy?!? właśnie przez takich typów jak ty zjechałem z Holandii, wieczne żale i pretensje. Normalny człowiek, który wiąże życie z NL potrafi sobie ogarnąć zakwaterowanie i transport sam, jak nie podoba mu się to, co agencja mu oferuje, wiadomo, że nigdy nie będzie to wypas, bo przewijają się przez te chaty setki osób i każdy zostawia po sobie syf.....a najśmieszniejsze jest to, że jak mieszkałem u nich na lokacjach to największy hałas robiły patusy, które w swoich rodzinnych domach miały jeszcze gorszy meksyk...

Szogun
@Stefan 05.05.2018 08:36

To za co agencja bierze kasę ???? I wypisuje kłamstwa w ogłoszeniu!!!?

Administrator

Co powiecie odnośnie o zarobkach w SBA Euro? Czy w ostatnim czasie ich poziom zmienił się?

Norbert

Niestety osoby z wiecznymi pretensjami bardzo psują pracę innym!!

Król

(usunięte przez administratora) ich w (usunięte przez administratora) te (usunięte przez administratora) z SBA FLEX z Tilburga!Za marne grosze niech sami sobie (usunięte przez administratora)

nigdy wiencej wyzysku

jest to najgorsza firma na swiecie oraz zajmuje 1 miejsce w klananiu pracownikow jak na temat wyplat tak na temat pracy nawet podejmują decyzje za ciebie w zmianie pracy zarabiaja na rowerach wciskajom graty twierdzanc ze nowki z serwisu chcesz byc dojony pracuj w sba flex

Veni Vidi Vici

Beny,axidu to totalny (usunięte przez administratora) a SBA zaraz za nimi.Na początku wszyscy w biurze są mili do nowych.

renifer1960

badziewie

Hanna

@Komandos2013, czy korzystając z okazji, mógłbyś coś więcej napisać o swoim doświadczeniu wynikającym ze współpracy z SBA Euro? Jak długo już ona trwa i w oparciu o jakie warunki zatrudnienia? Proszę Cię także o skomentowanie miejsca Twojego zakwaterowania w miejscu, w którym wykonywałeś swoje obowiązki.

aga

Byłam w tamtym roku, pracowałam na skarpetkach przez 2 tyg przed świętami. Po świętach brak pracy, aż w końcu połowa ludzi w klasztorze dostała sms z informacją że do 3 dni mamy opuścić miejsce zamieszkania w związku z zakończeniem umowy (umowy tygodniowe, brak pracy brak umowy). Jedyne na co zarobiłam będąc tam przez 2 m-ce to na bilet powrotny. Naprawdę niepolecam... Jakby ktoś chciał jakiś informacji to służe pomocą

Komandos2013
@aga 02.01.2015 17:40

Ja tez pracowałem w tamtym roku ale w zieleni miejskiej i nie miałem problemu

Zostaw opinię o SBA Euro - Opole

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SBA Euro