Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o

Adres: Strefowa 1, 59-101 Poznań

NIP: 6922088897 KRS: 0000100781

Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o
3 2161 6 1

Opinie o Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o

Analny Marian

http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/producenci/news-jest-porozumienie-w-fabryce-audi,nId,2811804

Abcdef
@Analny Marian 02.02.2019 14:54

No i dopieli swojego jak sie chce to można szkoda że nasze związki robią protesty miesiącami debaty itd. Zamiast stanąć na tydzień zrobić Strajk i by nie wymyślali 17 i 18 zmian

Węgier
@Abcdef 02.02.2019 21:41

Na Węgrzech są wszystkie systemy zmianowe 17,18 i 20 a strajkowali bo się tez domagali chociaż jednego wolnego weekendu w miesiącu!!!

Filemon
@Analny Marian 02.02.2019 14:54

Można ?Można!.Człowiek na lince 16-sty rok i z łaski 4a ,a gdzie tu stażowe lub lojalnościowe?.Solidarność ma klapki na oczach ,byle liczba członków się zgadzała i plan kierownikowi .

Nowy
@Filemon 03.02.2019 20:08

To i tak ładnie ja 11 lat i do czwartej jeszcze mi bardzo daleko, przy obecnych wiatrach to 25 lat pracy żeby mieć to co ty, to jest dopiero mobilizacja do pracy

Węgier
@Filemon 03.02.2019 20:08

Solidarność walczy o podwyżki dla wszystkich przede wszystkim i tak w ciągu 24 miesięcy stawki zasadnicze wzrastają o 750 zł plus premia 7,2 w podstawę to mało? Napisz kto w Polsce załatwił więcej niż nasza solidarność?

Praca
@Abcdef 02.02.2019 21:41

Tylye ze na Węgrzech masz 17, 18 zmian. Po drugie, podali średnią po podwyzkach ok 1300 euro bez dodatkow. Juz zapomniales jak solidarność podawała średnią dla vw poznan? Na dzien dzisiejszy jest to ok. 1700 euro. Nie bronie solidarności ale nie ma co patrzeć na Węgry i się zachwycać skoro i tak zarabiamy więcej. Ponadto malo jest zakładów w okolicy, które zapłacą na start prawie 4 tys. osobie która tak na prawdę nic nie musi umieć,bo takiej pracy jak u nas na lince to nauczysz każdego, byle tylko miał checi

Nicsieniezmieni
@Praca 04.02.2019 14:49

Co Ty wypisujesz człowieku weź sie zastanów.

Tonek
@Praca 04.02.2019 14:49

Całkowita prawda gdzie taka kasę zarobisz,gdzie

DWST
@Analny Marian 02.02.2019 14:54

Cześć może mi ktoś powiedzieć jak wygląda sytuacja w Polkowicach ? jakie są zarobki/atmosfera/system zmianowy i czy są bądź czy mają być jakieś przyjęcia ?

Praca
@Nicsieniezmieni 04.02.2019 15:53

Jak napisalem gdzieś nieprawde to mnie popraw. Jak nie, to zamilcz.

1234
@Praca 05.02.2019 14:44

Teraz po tych podwyżkach niby co dostaliśmy i co zabrali są głodowe wypłaty i zasuwasz jak robot w soboty popołudniu. Solidarność walczyła kiedyś o wolne soboty a my co robimy ?

Praca
@1234 05.02.2019 18:02

Na Węgrzech tez robia soboty popoludniu. Poza tym nigdzie nie napisalem ze zarabiamy kokosy. Pisze tylko zeby Ci co tak krzycza i zachwycaja Wegrami porownali srednia do sredniej, a nie srednia z audi Wegry do naszego 3g. U nas srednia dla VW Poznan nadal jest wyzsza niz to co wywalczyli wegrzy...

Nik
@Nowy 03.02.2019 22:15

Dostałeś od stycznia 250 zł podwyżki więc czego narzekasz ? Za rok też dostaniesz 250 zl

@
@Nik 05.02.2019 23:34

To są i tak FRYTKI za ta robotę 180zl do ręki i wszystkie soboty w pracy dojdzie jeszcze 18 zmiana i też powiesz co narzekasz ?

Areq
@Praca 04.02.2019 14:49

1300 bez podwyżek

Praca
@Areq 06.02.2019 12:40

Ok. Moje niedopatrzenie. Co nie zmienia faktu ze nadal mamy wiecej...

madzki
@Analny Marian 02.02.2019 14:54

nie rozumiem podstawowej rzeczy - przeciw czemu wy chcielibyście protestować? Zarabiacie więcej niż każdy przeciętny Polak, macie dobry social, o nadgodziny sami sie prosicie, bo chcecie dorobić. Mam wrażenie, że to protestowanie dla prostestowania, bo przecież inni też tak robią

234234234
@1234 05.02.2019 18:02

Głodowe wypłaty? Mówisz o vw? A w jakich innych zakładach zarobisz tyle co tu? A jak masz nadgodziny to też nie za darmo robisz

Awers
@madzki 06.02.2019 15:46

Z nadgodzinami trafiłeś w sedno. Proszą sami majstra o nadgodziny a później płacz, że nie ma czasu dla rodziny. To nie przychodz, rob swoje 8 i do domu. Nikt nie zmusza. Ponadto pensja ponad 5000 brutto, nazywaja glodowa. Sie nie podoba, to teraz tyle ofert pracy ze mozna przebierac....

Nik
@@ 05.02.2019 23:53

To się zwolni i idź na budowę Jankowi podawać cegły za 2 tys. Nygusy!!! Leżeć w robocie i miliony zarabiać to wtedy byś pisał że VW spoko firma

nic
@Abcdef 02.02.2019 21:41

tyle że tam strajkują bo mają o wiele gorsze warunki pracy niz u nas , my nie mamy o co strajkować w porównaniu z nimi

Ffff
@Awers 06.02.2019 19:23

Żeby ze spokojem, w dobrych konfortowych warunkach żyć w tym nędznym opadtkowym kraju trzeba mieć 4,5-6 tysięcy na rękę.

Naoli

Cześć mam kilka pytań o pracę w VW na Antoninku bądź Wrześni. 1. Jak to wygląda z praca w weekendy, ile wolnych sobót, niedziel. 2. Czy zawsze się długo czeka aż zaproszą na rozmowę( czekam ponad miesiąc na sygnał) 3. Jaka pensja na początek. 4. Czy zmuszają do nadgodzin albo przyjścia w weekend. I ogólnie najważnijesze informacje przed podjęciem tam pracy :)

lolo
@Naoli 13.02.2019 16:59

Daj sobie spokój z tą firmą, daj sobie spokój, bardzo niemiła atmosfera , WYZYSK, WYZYSK!

Siux
@Naoli 13.02.2019 16:59

aplikuj, praca jest spoko. nie słuchaj frustratów i hejterów. to najlepsza praca w tym regionie

dens
@lolo 14.02.2019 17:03

wyzysk? gdzie ty niby jestes wyzyskiwany, ja sie zgadzam z tym co wyżej. praaca jest spoko, dobre warunku, atmosfera zalezy gdzie pracujesz ale to sami pracownicy ja tworzą, w niewielu miejscach znajdziesz lepsze pieniądze no i tutaj masz pewną prace na lata

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
@Siux 15.02.2019 10:51

jeśli tak piszesz to na 100 % siedzisz 8 godzin na ciepłym stołku i w niego pierdzisz lub też liżesz na lince majstrowi i liderowi.

TDI
@Naoli 13.02.2019 16:59

Nygusy zawsze będą narzekać nie wiadomo gdzie by robili

Marti

Witam , słyszałem że praca na spawalni tylko do końca modelu ,a na nowy model tylko ci którzy mają umowy na stałe!

zmęczony

Czy coś wiadomo czy bedzie organizowany strajk albo akcja protestacyjna? Coś pisaliście i na tym sie skonczyło.

nic
@zmęczony 15.02.2019 11:00

nic nie będzie bo nie ma o co strajkwoac dajcie sobie spokoj

nogas

Co z grupą R20?

witnek
@nogas 14.02.2019 14:49

podpinam się pod pytanie, dołączyłbym

zamorski
@nogas 14.02.2019 14:49

Toż to fejk był. Nie ma żadnej grupy R20.

god
@zamorski 14.02.2019 18:41

oczywiscie ze nie ma, nikt by ich nie poparł bo nie ma po co

Poparcie było duze
@god 14.02.2019 23:18

74 lajki

Siux
@nogas 14.02.2019 14:49

Przecież wiadomo, że to był fejk :-)

dens
@Poparcie było duze 15.02.2019 07:04

lajki ze smiechu to były raczej

Pięknie

Na Węgrzech Audi strajkuje na Słowacji strajkowali tylko my takie cioty.

Normalny
@Pięknie 24.01.2019 22:13

Chyba ty jesteś ciota, anonimowy wpisywaczu tekstów , co zrobiłeś do tej pory żeby było lepiej, jak solidarność manifestowała to pewnie leżałeś w wyże ze swoim partnerem:-) na Słowacji nie było żadnego normalnego strajku a wszyscy walczą bo maja gorzej niż my http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2019-01-24/wegry-rozpoczal-sie-tygodniowy-strajk-w-fabryce-audi/

Pięknie
@Normalny 24.01.2019 23:37

Ty chyba na głowe upadłeś. Słowacy i Czesi zarabiają mniej od Polaków? Węgrzy już zarabiają więcej a strajkują. Napisz jeszcze panie Normalny że od Niemców zarabiamy więcej. Ktoś tu się ręcami i nogami broni przed walką o lepsze zarobki!

123
@Pięknie 25.01.2019 04:36

Zgadzam się z kolega my to nic w tej sprawie nie zrobiliśmy Solidarność to jakieś śmieszne pikiety robi a nie strajki a później wszystko przyklepuja. Musimy coś zrobić by kasa była lepsza i czas pracy myślę o sobotach popołudniu by spędzać ja z rodziną a nie w pracy

Siux
@Pięknie 24.01.2019 22:13

Ale żenada...

darek
@Pięknie 24.01.2019 22:13

Cota to stajkuj

Gal
@Normalny 24.01.2019 23:37

I co z tego że Solidarność robi pikiety chyba tylko na pokaz. Bo i tak wszystko uzgodnione. Najlepszy przykład masz kiedy była pikieta przeciwko 16,17,18 zmian i co ludzi było dużo. Pomysły były też aby zrobić referędum i co usłyszeliśmy od przewodniczącego Solidarności .

Pytanie
@Gal 25.01.2019 20:30

Ciekawe skad to wszystko wiesz? Najlepiej opluc bez podstaw zadnych!

123
@darek 25.01.2019 20:27

I właśnie jak Ty w tej firmie potrzeba brawo Ty :) najlepiej powiedz to strajkuj widać że jak co do czego by doszło pierwszy byś uciekł

Gal
@Pytanie 25.01.2019 23:25

NIK nikogo nie opluwa na pikiecie byłem, aby zrobić referędum głosiłem. A na spotkaniu z pracownikami usłyszeliśmy od przewodniczącego że prezes powinien zrobić referędum ( kpina). To są fakty a nie opluwanie, czy oszczerstwa. Wynik referędum był do przewidzenia, większość pracowników by się nie zgodziła na systemy zmianowe. Pytanie komu bardziej zależało na systemie zmianowym pracodawcy, Solidarności czy pracownikowi i czemu Solidarność z takiego argumętu jak wynik referędum nie skożystała. Przypomnę był to okres negocjacji płacowych i dobrze pamiętam słowa prezesa na spotkaniu z pracownikami (pierw mówienie o odaniu produkcji na Ukrainę ) a później, będzie zgodą na system zmianowym, to od ręki podpiszę negocjacjeję płacowe. Większość z nas na te spotkania chodzi i dobrze słyszy co na nich jest mówione. Powiecmy sobie strzeże mając wynik referędum aby nie wprowadzać systemu zmianowego, w jakiej sytuacji postawiło by to Solidarność. Moim zdaniem brak zgody (spur zbiorowy potem strajk jak na Słowacji i Węgrzech. A przy zgodzie zdrada członków związku) Ale każdy ma prawo inaczej to rozumieć

Nowy
@Gal 26.01.2019 12:06

Dokładnie, oni nie liczą się człowiekiem tylko jak im słupki wychodzą a prawda jest taka że sytuacja na Ukrainie niepozwala im ryzykować bo już dawno by ich tu nie było względów ekonomicznych a bez powdu by nie inwestowali, także sami sobie oszukują takimi słowami a głupi ten co w to wierzy te słowa a prawda jest tylko jedna pieniądze biorą górę nie człowiek

obserwator
@Normalny 24.01.2019 23:37

NORMALNY to ty chyba nie jesteś,musisz ciągnąć niezłe profity że wypisujesz takie bzdety a wiem co mówię bo pracuję z ludżmi i słyszę co mówią o twoim wspaniałym związku i jeszcze wspanialszym twoim idolu przewodniczącym.

R20
@Pięknie 24.01.2019 22:13

Uważamy podobnie

darek
@123 26.01.2019 00:31

To sie zwolnij jak sie meczysz w tej pracy

dzieci wrzesinskie
@Pięknie 24.01.2019 22:13

My juz strajkowalismy w 1910 wtedy za darmo pod przymusem nas uczyli jezyka niemieckiego a teraz musisz za to placic z pieniedzy zarobionych ciezka harowa u niemca.........!!!!!!!

dzieci wrzesinskie
@dzieci wrzesinskie 29.01.2019 22:46

1901 oczywiscie..........

adek
@Pięknie 24.01.2019 22:13

To może po prostu mieli powód do strajkowania. A u nas to niby czemu ktoś ma strajkować? Bunt dla samego buntu, bo inni też tak robią, to my też powinniśmy?

Luśka
@Gal 25.01.2019 20:30

Napisałeś://I co z tego że Solidarność robi pikiety chyba tylko na pokaz.// Muszę przyznać bardzo mądre słowa, Solidarność robi wam wodę z mózgu to są sprzedawczyki którzy was oszukują i trzymają sztamę z Niemcami. Tu kiedyś ktoś napisał że to nie jest solidarność polska, tylko niemiecka!

davi
@Gal 26.01.2019 12:06

nie pytają o zdanie - źle, pytają, chcą zrobić referendum - też źle, to czego wy oczekujecie

witnek
@123 25.01.2019 05:05

a w jakim innym zakładzie w Polsce sie zarabia tak? zawsze możesz iść do mniejszej firmy i sie przekonać ile ci zaproponują

Janek

Koledzy czy to prawda że Odlewnia ma przeniesiona do Wrześni?

Odlew
@Janek 10.02.2019 18:26

Podobno I polowa wiary mniej ma być, podobno solidarność się dogadała ze robotę będą mieli tylko ich członkowie!!!

Odlew
@Janek 10.02.2019 18:26

Podobno I polowa wiary mniej ma być, podobno solidarność się dogadała ze robotę będą mieli tylko ich członkowie!!!

Janek
@Odlew 10.02.2019 21:44

@odlew pytałem poważnie A nie żeby sobie jaja robić.

Gol
@Janek 10.02.2019 18:26

Ale plotki robicie wyniesione z szatni

davi
@Janek 10.02.2019 18:26

Wszystko plotki i wszystko ,,podobno", zamiast to rozsiewać byście sie do pracy wzięli

Tiktak
@Janek 10.02.2019 18:26

I po co takie pierdoly piszesz nie prawdziwe informacje

Siux
@Janek 10.02.2019 18:26

Plotki

Marek

Czy będą jeszcze przejścia na vwp bialezyce ???

Jaras

Kpiny w żywe oczy. Farsa nic poza tym. Jak widać na gowork i Fb ludzie mają dość tych przedstawień i odwracania kota ogonem. Nastroje i morale są najgorsze odkąd pamiętam! Solidarność albo z pracownikami albo za brame. Pan Olbryś na spotkaniach kieruje do nas słowa w taki sposób jakby conajmniej to on nas przyjmował do pracy a nie tak jakby był naszym kolegą i reprezentantem. I może tam w tych ciepłych biurach wydaje się to nie możliwe ale następne negocjacje będą przełomowe.

Solidarek
@Jaras 26.01.2019 00:42

Solidarnosc jest z Pracownikami cały czas, broni ich i negocjuje są na to setki przykładów a co do olbrysia to wejdź na jego fejsbuka tam jest film ze spotkan z pracownikami obejrzy i napisz kiedy konkretnie tak mówi jakby nas zatrudniał. Albo zwraca się do zarządu w imieniu pracowników albo przedstawia aktualna sytuacje!!! Ciekawe ilu by było takich co staną przed wszystkimi i powiedzą prawdę?

Gal
@Solidarek 26.01.2019 10:19

Czarne koty skierowała pismo o zajęcie głosu na spotkaniu, i co robiono wszystko aby ich nie dopuścić do głosu. Bo mogli by usłyszeć kilka słów prawdy a to by bolało. Ale to się zmieni

Prawda
@Gal 26.01.2019 11:03

Przecież te gamonie nic nie robią i nie potrafią to jak by mieli coś powiedzieć takie coś, jaki pracodawca by na to pozwolił? Jaka prawdę by powiedzieli jak sami tylko łażą odbpalarni do palarni VW im płaci za godziny związkowe i są na jego garnuszku - gorzej niż ci z solidarności

Gal
@Prawda 27.01.2019 02:09

A ci z Solidarności na czyjim garnuszku są na twoim? Są na utrzymaniu pracodawcy, to po pierwsze. Po drugie moim zdaniem pracodawca nie może pozwolić jednemu związkowi na zabranie głosu, a drugiemu zabronić. To jest nic innego jak dyskryminacja, zakład znajduje się w Polsce a nie w Niemczech, i jakieś koncernowe przepisy w tym kraju nie obowiązują. Czarne koty powinny pozwać zakład o dyskryminację.

Prawda
@Gal 27.01.2019 19:37

Pracodawca pewnie nikomu by nie pozwolil ale reprezentacji pracownikow albo najwiekszemu zwiazkowi musi bo takie sa zasady w vw. Takich zwiazkow jak inicjatywie moze byc kilka wiec zawsze prawo do glosu am ten najwiekszy. Z drugiej strony trudno dac głos komus co nawet w zwyklej rozmowie z pracownikiem nie potrafi sie dobrze wyslowic!

adek
@Jaras 26.01.2019 00:42

Gdzie widać na fb bo coś mnie omija chyba

davi
@Jaras 26.01.2019 00:42

bez przesady, dobre pare lat pracuje i nie widze zeby takie byly nastroje, zawsze ludzie narzekali bo muszą jakakolwiek by praca nie byla tylko to teraz bardziej widac bo wiecej osob z interentu korzysta z pracownikow i teraz widza ze tylko tu sa bezkarni i moga se na forum ponarzekac, jak nie mają o co to też

Janek

Koledzy czy to prawda że Odlewnia ma przeniesiona do Wrześni?

Luśka

Crafter totalna porażka a teraz próbują z Fordem , no jeśli to nie wyjdzie to pozostaje Fiat, który i tak bije na łeb ten Niemiecki szmelc!

Spec
@Luśka 30.01.2019 19:03

Piszesz jak byś się znał na tych samochodach. Według mnie to nie wiesz co piszesz.

Luśka
@Spec 30.01.2019 23:26

Jak już to, znała, spec, znała, jestem kobietą i zapewniam ciebie że się znam!

Spec
@Luśka 31.01.2019 16:16

Ciekawe czy w tym Crafterze siedziałaś.

Analny Marian
@Luśka 30.01.2019 19:03

http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/producenci/news-jest-porozumienie-w-fabryce-audi,nId,2811804

Luśka
@Spec 02.02.2019 00:36

Gdybym nie siedziała to bym się nie odzywała więc wiem co mówię, jeden wielki kierat! To jest tzw. robota na wariota !

Spec
@Luśka 03.02.2019 11:49

Wcześniej piszesz, że Crafter to szmelc, a teraz o robocie ,że to kierat. Dwa różne tematy. Jak Ci praca nie pasuje to do Biedronki na kasę tam jest bardziej odpowiednia praca dla kobiet.

Luśka
@Spec 03.02.2019 18:21

Spec, od tego lizania zapewne już nie masz języka co, ty niemiecki sprzedawczyku!!!

Luśka
@Spec 03.02.2019 18:21

Przyjdą jeszcze takie dni, kiedy będziecie mile wspominali biedronkę , zobaczymy jak będziecie śpiewać jak wam normy podniosą i zrobią soboty i niedziele pracujące bo oni do tego zmierzają, oni przyszli tu was ZAJECHAĆ TO JEST ICH CEL!

Meritum02
@Spec 03.02.2019 18:21

Czemu aż tyle nienawiści? Nie przedłużyli umowy? Czy nie dawalas rady na swoim stanowisku? Teraz w każdym miejscu jest kierat...ciesz się ze nie musiałaś/nie musisz czyścić toalet u prywaciarza...

Spec
@Luśka 09.02.2019 10:47

Co Ci do tego czy kogoś zajadą czy nie. Znajomi którzy tam pracują nie narzekają. Nikt nikogo na siłę tam nie trzyma. To nie praca przymusowa. Widzę że zazdrościsz co niektórym że tam pracują . Widać to po tym co piszesz.

Spec
@Luśka 09.02.2019 10:47

Co Ci do tego czy kogoś zajadą czy nie. Znajomi którzy tam pracują nie narzekają. Nikt nikogo na siłę tam nie trzyma. To nie praca przymusowa. Widzę że zazdrościsz co niektórym że tam pracują . Widać to po tym co piszesz.

Luśka
@Spec 09.02.2019 23:27

Twoi znajomi to zapewne liderzy i mistrzowie, to się wcale nie dziwię a do tego dochodzi kumoterstwo.

Ludwik

Kiedy 17zmian na Crafterze?

Ffff
@Ludwik 08.02.2019 16:22

Nie ma planów

Ludwik
@Ffff 08.02.2019 17:01

Dzięki za odpowiedź. A jakieś nowe zatrudnienia?

szacunek volkswagen

Gdyby nie volks wagen to większośc musiała by wracac na role i do lepianek .Robotnicy po zawodówce co przyjechali ze wsi tutaj do pracy teraz narzekaja że mało mają pieniedzy... .A na wsi byś mial więcej ? chyba przy wywożeniu gnoja albo koszeniu trawy kosą . Zjechali sie do pracy do miasta ludziska , zobaczyli cywilizacyjny tryb zycia , pokupowali sobie nowe łachy , telewizory i niektorzy nawet samochody. Pojechali do swoich rodzin na wieś i tam wszyscy niedowierzają , bo wyjechali szmaciarze obdarci z walzką pożyczoną od dziadka a przyjezdzaja juz nie w gumowcach tylko w adidasach. Także WIOCHA nie narzekajcie bo tu macie raj na ziemi , na wsi byś chodził nieogolony z łopatą i widłami caly dzien , a tu masz komfort .Łazienki , natryski , bufecik ...a na wsi bar jeden , i byś patrzył jak inni piją piwo , a ty byś sie wtedy drapał po głowie.

Wili
@szacunek volkswagen 07.02.2019 17:50

Zerżnięte z Gowork opel gliwice albo fiat tychy bohaterze wymyśl coś sam to może poczujesz się "fajny"

Irytacja
@szacunek volkswagen 07.02.2019 17:50

Koleś co ty masz do ludzi ze wsi ? Ludzie miasta opuszczają by mieć trochę prywatności...co to za porównanie w ogóle ? Twierdzisz ze jak z miasta sie jest to sie nie narzeka ? :)

Jakiś
@szacunek volkswagen 07.02.2019 17:50

Ty wielki miastowy uwazaj na słowa. Gdybys wiedział jak fajnie mieszka sie na wsi. Czasy sie zmienily to nie jest to co 20 lat temu. Przyjedz odwiedź zobaczysz a nam będziesz zazdroscil

Jakiś
@szacunek volkswagen 07.02.2019 17:50

Gdyby nie wsie i rolnicy to umarł byś z glodu. Zastanow sie 2 razy zanim jeszcze raz cos takiego napiszesz wielki panie po studiach ktory jak podejrzewam pracuje na lince jak inni

ja
@szacunek volkswagen 07.02.2019 17:50

i właśnie jesteś przykładem z jakim nieraz człowiekiem muszą ludzie się męczyć wtej firmie

Ela
@Jakiś 07.02.2019 21:58

Najgorzej jak sloma z butow wylazi a wielki pan gdyby nie wies wpierdalal by styropian i tynk to jest jak chlop ze wsi wyjdzie ale wies z chlopa nigdy wielcy panowie zasilajacy szeregi vw

Ela
@Jakiś 07.02.2019 21:58

Pomieszkal rok moze 2 w miescie i wielcy panowie a przedtem w polu zapierdalal dostal sie do vw mozg mu wyprali i pierdzieli bez sensu gdyby nie wies zamiast ziemniakow kamienie by wpierdzielal polane woda bo mieso tesz ze wsi jest skat tacy ludzie sie biora

Zainteresowana

Panowie i Panie proszę o rzetelną informacje. Wiecie kiedy będzie można się dostać do Volkswagena Poznań w Białężycach?

Sprawiedliwy

Strajk , haha Wy nawet na pikiete nie umiecie przyjść.....a co dopiero strajk.Najlepszy był kolega ,który mówi że nie mógł przyjść na pikiete bo musi na zakupy jechać. Jeżeli sami nie zmienicie swojego zachowania nic z tego nie będzie. Według Was całemu złu winny jest Olbryś .A prezes jest cudowny.!!! Gratuluję myślenia

Sprawiedliwszy
@Sprawiedliwy 26.01.2019 20:22

Jest cudowny jak woda z lichenia

simon
@Sprawiedliwy 26.01.2019 20:22

strajku nie będzie przede wszystkim dlatego, że nie ma o co strajkować i dużo ludzi to widzi. Część jeść niezadowolona, ale dla większości ta praca odpowiada. nie zawsze jest kolorowo, to nie jest prca w biurze ale kazd wiezial na co sie pisze jak tu przychodzil... ale zarabiamy dobrze, ludzie w pracy zadowoleni, z czego wy chcecie strajkowacc

Kamerzysta

Co do tematu kamer, to proponuję pozakładać je też w majstrówkach, może skończy się wtedy kawiarenka liderów i będą tam gdzie być powinni czyli na swojej linii i nie będzie ich trzeba szukać po pół godziny by zgłosić awarię, bo przecież tylko król lider ma telefon i może kogoś wezwać. Niech góra ten temat realnie zbada, bo jest tu duży problem widać po tym co ludzie piszą chociażby tu na forum i narzekają na liderów, oczywiście nie wszyscy tacy są, ale znaczna większość. Tutaj należy doszukiwać się strat w produkucji, bo nie sprawna komunikacja w teamie = gorsza prod

adek
@Kamerzysta 31.01.2019 20:53

Więc nie ma co narzekać na monitoring, bo jeżeli coś jest nie tak, to teraz wyjdzie. Jak sie pracuje tak jak sie powinno, to kamer nie ma co sie bać, a w wielu sprawach to może być przydatne

Olek

Mam pytanko jak wyglada z premierą zmienną a chodzi o premię miesięczną .czy to wszyscy dostaja co miesiac ...jak u was to wyglada .

Wiewiur

To firma ktura z musza do haruwki na pszerwe niema czasu bo cyfra sie liczy

AutoCiJedzie
@Wiewiur 05.02.2019 01:43

Nie ma przerwy bo chłopaki by się pozabijali. Zawsze się po cichu śmieje z tych pyskówek

madzki
@Wiewiur 05.02.2019 01:43

To chyba pracujemy w innej firmie bo w vw normalnie każdy ma przerwe i nie rob se jaj już

Brutus

Kiedy wakacyjny przestój na vw Września?

Koksik
@Brutus 04.02.2019 22:39

W wakacje ;)

Qubus
@Koksik 05.02.2019 03:19

To na pewno. A wiadomo który tydzień?

Tadeusz Drozda
@Qubus 05.02.2019 11:19

Wiadomo ;)

Marek

Czy będę przejścia na vwp września ???

Lakiernik

Jakiś postój będzie w VW września ?

Pomocny
@Lakiernik 01.02.2019 23:05

Coś słyszałem ale to tylko plotki

Nik
@Pomocny 02.02.2019 02:44

Zawsze w tych plotkach coś jest prawdy

:)

Kiedy wchodzą soboty?

:)
@:) 01.02.2019 19:47

Chodzi o VW Września

Fhgd
@:) 01.02.2019 19:48

Od kwietnia mają wchodzić

Pucha

Czy będą przyjmować do Poznania antoninka na monterów? Bo słyszałem że juz nie...

FooorDzik

Czy Września skorzysta na współpracy z Fordem?

Fynf
@FooorDzik 29.01.2019 04:24

Tak bardzo dużo. Pozyskacie system 18 zmianowy

Eryk
@FooorDzik 29.01.2019 04:24

Z fordem moze tak ale z uchodzcami jakich przywiezli z zaladunkiem do wrzesni moze byc ciezko

Beza
@Fynf 29.01.2019 05:57

18 zmian od kiedy?

kondryk
@Eryk 29.01.2019 23:47

Przecież VW nie miało z tym nic wspólnego, nie pierwszy raz uchodźcy ładują sie do jakiegoś transportu i tak przyjeżdżają do Polski. Dzięki vw to oni od razu zostali złapani

Latamnalince
@kondryk 30.01.2019 11:56

Oni chcieli na linke

Witek

Koledzy od kiedy będą te kamery?Big Brother....

Specjalista
@Witek 30.01.2019 16:19

Witek, przecież kamery cały czas,były, są i będą,regulamin się zmienił ponieważ musiał być dopasowany do Rodo?

XxX

Będą przyjęcia do Antoninka?

Widz

Oglądaliście wczoraj program wielkopolskie firmy które tak były reklamowane na FB? Jakieś wrażenia, opinie. Moim zdaniem spoko przedstawione pomijając temat liderów. Przedstawieni jak z jakieś wspaniałej książki, która nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości. No szkolenie nowych pracowników. To zrzucają na innych. Sami się nie angażują. Są oczywiście wyjątki bo nie może a mierzyć wszystkich jednakowo

15 lat w Vw
@Widz 29.01.2019 10:45

Lider to musi się męczyć z takim nugusem jak ty co ciągle narzeka chciałby leżeć w pracy i na start dostać 10 tyś. To wtedy by było ok

Swój
@15 lat w Vw 29.01.2019 16:13

Rozbawiłeś mnie do łez???????????? a pracuję już długo i widzę całkiem co innego

Abcd

Solidarność Volkswagen Motor Polska podpisała podwyżkę 350zl czy to również obejmuje Vw Poznań?

Polkowice
@Abcd 30.01.2019 04:17

Nie, to inna firma i inny pracodawca. W VW Poznań 250 od 2018, 250 od 2019 i 250 od 2020 razem 750 a kolejne negocjacje w 2020 roku. A jakie w Polkowicach maja stawki?

Marcin

Szukam osoby chętnej na wspólne dojazdy z Konina do Wrześni na III zmianę (od 28.01 nocki) Tel: 669 236 586

Ford

Wiadomo coś więcej o współpracy Vw z Fordem?

Fooord
@Ford 25.01.2019 09:07

Ponawiam pytanie

Zostaw opinię o Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o - Poznań

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o