ZG Janina
2 1194 6 1

Opinie o ZG Janina

Roman

No i co Jaworzno miałbyc dupny strajk i mieliście nie pracować w weekendy do załatwienia sprawy a w ten podobno normalnie pracujecie. Szybko się poddaliscie. Teraz z Wami bd robić co bd chcieć

Sobieski
@Roman 31.01.2019 11:44

Kto ci powiedział że pracujemy? Chłopaki na odwodnienie tylko chodzą żeby było do czego wrócić po weekendzie i nie siej bzdur!!!

Kazimierz
@Sobieski 31.01.2019 20:33

Panowie jakieś konkrety padły w rozmowach ? Czy będzie strajk ?

Roman
@Sobieski 31.01.2019 20:33

A G-3 nie pracuje?Pare osób się podobno zapisało

Sobieski
@Roman 01.02.2019 09:11

Po co piszesz podobno jak nie wiesz. Weekendów nie robimy póki nie będzie pieniędzy a będzie trzeba to na pewno kopalnia stanie. Wczoraj na zebraniu związki z dyrekcją się pożarły na temat weekendów pod firmą, a oficjalne stanowisko jest że brak pieniędzy na podwyzki

Fedra
@Sobieski 01.02.2019 09:22

Jesli to prawda to szacun bo na Janinie nie licze na to.. kazdy patrzy na Siebie I nie ma mozliwosci sie zebrac I zgrac.. I zamiast wypisywac sie z tych zwiazkow skoro nie chca Nam pomoz to niee. Naleza do 2-3 zwiazkow. Dziekuje

Sebo
@Sobieski 31.01.2019 20:33

Kolego serio i was tylko odwodnienie w weekend?

Sobieski
@Fedra 01.02.2019 09:44

No panowie sytuacja będzie taka że nam dadzą wam zabiorą bo nie walczycie i każdy będzie szczęśliwy.

Daras300
@Sobieski 02.02.2019 13:24

Jak nie walcza to niech im zabiorą sami sobie są winni

gdfc
@Roman 31.01.2019 11:44

Podobno Sobieski już 2 tydzień nie robi weekendów. Tylko odwodnienie.

Sobieski
@gdfc 03.02.2019 00:39

Ten weekend jest 3 już

Lord
@Sobieski 03.02.2019 12:13

Brzeszcze też kiedyś przyjdą po rozum do głowy.. teraz większość niezadowolonych ucieka na zg Silesia w Czechowicach-Dziedzicach. Ale tam przecież nie mogą iść wszyscy ale zarobki proponują godne 5-6tys +węgiel+Barbórka. Nie jest źle.

Gorzka prawda
@Lord 05.02.2019 08:09

Na Janinie to samo, ludzie sie zwalniają, idą do PGG, albo za granicę wyjeżdżają, od paru lat zero podwyżek, ludzi coraz mniej a roboty coraz więcej, rejony coraz dalsze, poziom dozoru i inwestycji to dno, byleby jechać na żywioł, zarząd nie dając podwyżek i żądając pracy w święta i dni wolne pod firmą strzela sobie w kolano, lub ktoś specjalnie chce doprowadzić do upadku spółki, tak żeby Niemiec mógł przejąć, Tauron to moloch na glinianych nogach, 2,5 mld zł długu, wystarczy wpisac w google, nie trzeba sie specjalnie wysilać żeby znaleźć takie informacje.

cos sie dzieje
@Roman 31.01.2019 11:44

nawet wystraszeni górnicy z Janiny ,maja w ten weeked nie fedrować ,zobaczymy czy maja jaja

Klips
@cos sie dzieje 05.02.2019 14:20

Ta już to widzę jak Janina nie fedruje

Sss
@cos sie dzieje 05.02.2019 14:20

Słuchy chodzą że już w piątek ma co po niektóre oddziały mają nie zjeżdżać no ale zobaczymy co z tego będzie.

Johan
@Roman 31.01.2019 11:44

Podobno na Sobieskim mają dostać dodatek do dniówki Dół przodkowcy (pracujący bezposrednio przy wydobyciu i dążeniu) - 20 zł do dniowki Dół pozostali - 15 zł Powierzchnia - 10 zł Biorąc pod uwagę podatek do tysiąca więcej miesięcznie brakuje i to sporo.

Przemo
@Johan 06.02.2019 16:08

To jak to jest zrobione ze oni dostaną a my nie dostaniemy jak jesteśmy ta sama firma.

Przemo
@Przemo 06.02.2019 19:43

Licząc 20 zł razy dniówek 20 to 400 do tego karta górnika i premia kiero czyli najmniej licząc 700 brutto nowo przyjety dostanie

Syyyss
@Przemo 06.02.2019 19:48

Jezeli jesto to dodatek do dniowki to nie liczy się od tego karta gornika ani premia ani nic innego jest to goly dodatek. 20 brutto to jest 13 netto

Johan
@Roman 31.01.2019 11:44

Dokładnie to ma być podobno goły dodatek

Gornik
@Johan 06.02.2019 21:22

Tak maja w PGG • pracownicy pod ziemią: - robotnicy w wyrobiskach - 32,00 zł./dn. - robotnicy pozostali pracownicy - 30,00 zł./dn. - stanowiska nierobotnicze (etat) w wyrobiskach - 32,00 zł./dn. - stanowiska nierobotnicze (etat) pozostali - 30,00 zł./dn. • pracownicy przeróbki mechanicznej węgla - 28,00 zł./dn. • pozostali pracownicy powierzchni: - robotnicy - 18,00 zł./dn. - stanowiska nierobotnicze (etat) - 18,00 zł./dn.

PROMOCJA W BRICO
@cos sie dzieje 05.02.2019 14:20

Tak jaja mają jak ich kury zaczną znosić. Naso kopalnia bydzie fedrować non stop bo jest naso kumie. Tak zastraszonych ludzi nigdy nie widziałem może Ta kopalnia widziała ale pewnie było to za czasów okupacji niemieckiej

diablo
@Lord 05.02.2019 08:09

i czterobrygadówka nie jest zle haha

Fakt
@diablo 15.02.2019 21:39

Miał być dupny strajk a teraz wszyscy chodzą i się zgadzają z zarządem że nie ma z czego dać podwyżki... Żenada

MartinB

Witam. Byłem na rozmowie o pracę w oddziale kolejowym na Janinie. Uczą od podstaw, kierują na kursy ale praca na początku stawka minimalna. Minusem napewno jest to ze praca cały czas na powierzchni co może być uciążliwe np. w zimie. Czy jest jakaś osoba co może scharakteryzować prace jakie by mnie tam czekały?? jakie dodatki mi przysługują?? fajnie wiedzieć jakby czasem zadzwonili z pozytywną nowiną... .

Haha
@MartinB 15.02.2019 12:16

Była tu koleżanka, która to opowiadala jak biednie jest na kolejowym ale gdzies zniknela

Kaspi

Wie ktoś może jak zakończyła się dzisiejsza rozmowa ze związkami?

On
@Kaspi 13.02.2019 15:25

Pewnie zwiazki wiedzą ale nic nie powiedza

Ja
@Kaspi 13.02.2019 15:25

Dobre pytanie, też się chętnie dowiem.

Kiks
@Ja 13.02.2019 17:29

Nie będzie

Rysiek
@Kiks 14.02.2019 08:37

Kto Wam opowiada takie fake newsy? Przecież nie było w tym tygodniu żadnego spotkania zarządu / dyrekcji ze związkami. Na podwyżki też raczej się nie nastawiajcie, spółka jest w słabej kondycji finansowej.

Trafnie w punkt
@Rysiek 14.02.2019 16:15

To znaczy że dalej mamy zap...dalać za 2500 zł bez świąt, czyli połowę tego co w JSW i 2/3 tego co w innych spółkach węglowych, ceny w sklepach rosną, pensje stoją, bo chory i nieudolny zarząd spółki nie potrafi zarządzać firmą tak aby pracownicy byli godnie wynagradzani, nikt tu nie bedzie chciał pracować, idzie na dno ta firma i to linią bardzo pochyłą z roku na rok.

Rysiek
@Trafnie w punkt 14.02.2019 16:34

W JSW zarabiają bo wydobywają dobrej klasy jakościowej węgiel kokosowy, ponadto pracują w rejonach metanowych, które są zagrożone tąpaniami. Ich warunki pracy są bardziej niebezpieczne jak nasze. Do tego oddziały wydobywcze zapierniczaja, często zostają godzinę /dwie żeby dofedrować, w weekend obłożony fedrunek mają w sobotę na(usunięte przez administratora)Oprócz tego zmiany pod konserwacje. Zobacz też na ich wyniki produkcyjne, ile wydobywają węgla. Tam najbardziej rentowna kopalnia wydobywa więcej jak nasze 3. Inna sprawa też, że kadrę zarządzającą maja wykształcona i z bogatym doświadczeniem.

Trafnie w punkt
@Rysiek 14.02.2019 16:47

W PGG kopalnie wydobywają podobnej jakości węgiel jak u nas, zarobki większe, pakiety socjalne i bonusy większe, czyli da się zarobić i uczciwie podzielić z pracownikami pieniędzmi, fakt faktem że u nas kadra zarzadzajaca jest najgorszą w całym górnictwie, bo nie wmówisz nikomu że u nas pracownicy nie chodzą w weekendy i nie ma fedry, każdy by jeszcze lepiej był zmotywowany gdyby wiedział że dostanie za swoje poświęcenie, nie rzadko kosztem czasu z rodziną, godnego wynagrodzenia.

Syyyss
@Rysiek 14.02.2019 16:47

Ty albo ze związkow jesteś albo z zarządu bo piszesz jakieś glupoty. A faktycznie wegiel "KOKOSOWY" jest super

Rysiek
@Syyyss 14.02.2019 18:41

Koksowy, mam słownik w telefonie i domyślnie zmienił.

Kaspi
@Rysiek 14.02.2019 16:47

Pracuje pół mojej rodziny na Ziemowit cię i Staszicu i uwierz że każdy dzień pracy w weekend to 300 zł netto więc nie brakuje osob. Ojciec robił za przodowego to za 4 święta 1500 zł i każdy widzi to na wypłacie a u nas słabo jest to widoczne i stawka bez świat powinna być 4000 a nie 2500...

Rysiek
@Kaspi 14.02.2019 20:29

Oj tam, jak sobie doliczysz dojazdy, mniejszy przelicznik Barbórki, 14, wczasów pod grusza, itd. to wychodzi, że zarabiamy prawie podobnie jak w PGG. Do tego nie ma zagrożeń takich naturalnych jak tam. Cieszmy się z tego co mamy i skupmy na wydajnej pracy. Będą wyniki, będą zyski, to też i pojawi się dodatkowa kasa. Póki co nie mają nam z czego płacić więcej, bo nie ma zysków. Dla porównania w PGG i JSW realizują zakładana produkcję i są na plusie.

ponkolo
@Rysiek 14.02.2019 21:38

wolne co miesiąc zarabiać niż mieć parę miesięcy dobrze a reszta zęby w słup.

Trafnie w punkt
@Rysiek 14.02.2019 21:38

Ty ewidentnie jesteś trollem podstawionym przez zarząd w celu wybielania sytuacji, albo związkowcem ktory siedzi w kieszeni dyrektora i musi pisać takie rzeczy bo by stracił intratny stołek, na szczęście na tym forum większość jest rozumnych i wiedzą jak działają takie hieny jak Ty uprawiające propagandę na rzecz zarządu.

Martin. B

Mam pytanie odnośnie pracy na powierzchni w oddziale kolejowym w Libiązu. Byłem jakiś czas na rozmowie, na początek powiedzieli minimalna krajowa i że będę inwestować w pracowników poprzez różne kursy. Potem stawka ma wzrosnąć. Może ktoś opisać czy warto pracować w oddziale kolejowym? Na minus napewno jest to, że to praca na powierzchni i gdy przyjdzie zima to może być nieprzyjemnie. Może ktoś opisać czy pracownik przy kolei jakie ma dodatki? I jeśli jest tu jakaś osoba w temacie to poproszę o informację czym bym się tam zajmował na początku. Jakby czasem zadzwonili to fajnie mieć jakąś wiedzę.

on

wiadomo coś o podwyżkach podobno mają być większe o 2 zł:)

On

Usuwaja bo piszemy prawde,I zarobkach traktowwniu it'd.

Sss

A usuwajcie opinie debile jabane ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

Gryf

Na jakim etapie są rozmowy z zarządem o te postulaty wysunięte przez Jaworzno ?

Gryf

Na jakim etapie są rozmowy z zarządem o te postulaty wysunięte przez Jaworzno ?

Sobieski
@Gryf 09.02.2019 04:41

Na ogłoszeniu 12.02 ile dostaną podwyżki ale już wiadomo że coś dostaniemy

Ferdynand
@Sobieski 09.02.2019 06:50

A ja słyszałem, że nic jednak nie dostaną...

qwerty

Powiedzcie mi jakim trzeba być lewusem, nierobem i rewirantem, żeby pracować bezpośrednio pod Tauronem i zarabiać choćby 50 zł mniej niż SUGowcy? Jakoś trudno mi to sobie wyobrazić. Zresztą takich dodatków jak Barbórka, czternastka i węgiel oczywiście nie liczycie...

jilo

Kto pod SUG-iem zaczyna zarabiać więcej? Nie pisz głupot. Do niedawna pracowałem w SUG i teraz w Tauronie. Różnica w wynagrodzeniu to przepaść. Pod kopalnią (uwzględniając dodatki) wziąłem ok. 25 000 zł więcej. Za tą samą robotę.

qwerty

Powiedzcie mi jakim trzeba być lewusem, nierobem i rewirantem, żeby pracować bezpośrednio pod Tauronem i zarabiać choćby 50 zł mniej niż SUGowcy? Jakoś trudno mi to sobie wyobrazić. Zresztą takich dodatków jak Barbórka, czternastka i węgiel oczywiście nie liczycie...

Sugowiec
@jilo 09.02.2019 17:06

W SUG od nowego roku są podwyżki ludzie bez świat około 3 tysiące ja z dwoma świętami 3450

jilo
@Sugowiec 09.02.2019 21:43

No to pogratulować. Ale to i tak jest dalej spora różnica, bo nawet jeśli na wypłacie byłoby 200 zł więcej to 12x200 zł = 2400 zł. Więc nadal różnica wyniesie ze 20 000 zł.

Marcin

Witam pracuje na naszej Janinie juz ponad rok czasu juz prawie 2 lata mam dołu chcialbym isc na ratownika co musze dalej zrobic i do kogo isc prosze o normalnie odpowiedzi Pozdrawiam .!!!

Stary ryl jebaka ;)
@Marcin 10.02.2019 21:56

To jesteś stary ryl (usunięte przez administratora) ;) jak składałeś papiery na kopalnie to miles zaznaczyć w nawiasie ( ) chciałbym być ratownikiem jak nie zaznaczyłeś to zostało jedno wyjście algida kierownikowi ;) chłopok Grp3 i ciupaj tam z bananami a nie ratownictwo dzień z nocą na kopalni być se ułożony .... ;)

Kilof

Uwaga !!! Witam wszystkich prosze o szybka odpowiedz jak zalatwic przeniesienie na jaworzno przyczyna to czas dojazdu do pracy :)

Kaspi
@Kilof 10.02.2019 20:29

Nie dostaniesz przeniesienia bo już za dużo osób o to prosilo. Więc kup auto w gazie.

RIKO

Kupie Talony Węglowe i Kartki Zywnościowe

lala
@RIKO 07.02.2019 09:51

kartki sprzedam za 30zł ,a wegiel tona za 800zł pasuje ???!pewnie nie bo bys chciał tone wegla za 300zł a kartki za 5zł

Werty
@RIKO 07.02.2019 09:51

Ile dajesz z talon

Nick
@RIKO 07.02.2019 09:51

A za kartki ile dajesz?

Wojteeek
@RIKO 07.02.2019 09:51

Ile za talon dajesz?

RIKO
@Nick 07.02.2019 12:46

15,50do 16zł za kartke węgiel 550zl

RIKO
@Nick 07.02.2019 12:46

15,50do 16zł za kartke węgiel 550zl

RIKO
@lala 07.02.2019 11:54

15,50 góra16 zł za kartke talony weglowe po 550

podkręcam tempo

Cze , czy jak robiłem pół roku w 2018r. to dostanę teraz 14-nastkę ? pytam bo różnie mówią.

Kamil
@podkręcam tempo 27.01.2019 15:58

Nie dostaniesz

.
@podkręcam tempo 27.01.2019 15:58

Jak miałeś ciągłoś zatrudnienia to dostaniesz

podkręcam tempo
@. 27.01.2019 16:51

pól roku 2018 robiłem w sugu a drugie pół na kopalni. To mogę liczyć ?

podkręcam tempo
@podkręcam tempo 29.01.2019 19:34

.

Lolek123
@podkręcam tempo 29.01.2019 19:34

Niestety nie. Okresy poprzedniego zatrudnienia dotyczą wyłącznie grupy Tauron. Pozdrawiam

Koleś
@Lolek123 04.02.2019 17:44

Jeżeli masz przejście pod Tauron w tym samym dniu co zerwanie umowy w sugu to powinieneś dostać tak mówią w kadrach

podkręcam tempo
@Koleś 04.02.2019 19:16

umowa o prace 06.06.2018r. , dzień rozpoczęcia 07.06.2018r. a z sugu okres pracy X - 06.06.2018r.

Koleś
@podkręcam tempo 04.02.2019 19:31

Podejdź do biura ruchu załogi i podpytaj

Wydobycie
@podkręcam tempo 27.01.2019 15:58

ZUZP mówi tak W roku, w którym nastąpiło nawiązanie z Pracownikiem stosunku pracy z TAURON Wydobycie S.A., do okresu od którego zgodnie z § 2 zależy nabycie prawa do nagrody rocznej za ten rok wlicza się okresy pracy w innych spółkach Grupy TAURON, w których Pracownik był zatrudniony przed podjęciem pracy w TAURON Wydobycie S.A., jeżeli przez cały ten rok Pracownik był zatrudniony wyłącznie w kolejnych spółkach Grupy TAURON i zatrudnienie to było nieprzerwanie... Więc nie

Fakt
@Wydobycie 04.02.2019 20:38

Pożyjemy zobaczymy

Name
@podkręcam tempo 27.01.2019 15:58

Nie dostaniesz.

fvx
@Wydobycie 04.02.2019 20:38

Ale sug jest spólką tauronu ;] 100% udziałów SUG posiada Tauron Wydobycie S.A

iuu
@fvx 06.02.2019 10:55

zobaczmy coś mi się wydaje ,że jednak nic

adam2341
@iuu 06.02.2019 15:43

Są kwitki od 14, jak miałeś ciągłość to dostałeś.

podkrecam tempo
@adam2341 07.02.2019 21:36

tak dostałem kwitek ale przelewu jeszcze nie ma

:)
@podkrecam tempo 08.02.2019 09:27

Przelewy mają być do 15

Janek

Fedruje Sobieski w ten weekend? Na jakim etapie obecnie jest u nich protest?

piłka
@Janek 08.02.2019 14:52

coś dla rozluźnienia, a nie tylko kopalnia !typujemy kto wygra dostanie podwyżkę !!:) Miedź - Jagiellonia - 1 Lech - Zagłębie L - x Śląsk - Zagłębie S - 2 Cracovia - Piast - x Lechia - Pogoń - 2 Arka - Korona - x Wisła P- Legia - 2 Górnik - Wisła K- x

zaq12wsx

panowie o co pytają na rozmowie kwalifikacyjnej na górnika, pytam bo mam takową za nie długo

Fakt
@zaq12wsx 05.02.2019 19:54

Czy chcesz (usunięte przez administratora) za 2500

harry
@Fakt 05.02.2019 20:56

Jednak chetnych nie brakuje :)

gooornikkk

Czy czternastka jest wliczana do wypłaty styczniowej?

Ww
@gooornikkk 07.02.2019 13:49

Nie

Głos_Z_Pod_Laskiego

Nam górnikom z Janiny nie potrzeba więcej. 2900 za miesiąc w przodku czy 3200 ze ściany w zupełności nam wystarcza na opłacenie kredytów i paszy dla gołębi oraz kur. A teraz wszyscy na fedrę 2 zmiany w sobotę i jedna w niedzielę.... A tak poważnie to szkoda gadać. Część załogi głowa w dół i tyrać bez żadnej solidarności z Jaworznem...

123

witam na jakie wynagrodzenei w sugu moze liczyc gornik i elektryk po szkole

sda
@123 07.02.2019 07:24

1800-2300 zależnie od godzin. + Kartki żywnościowe 15 zł za każdy zjadz.

Ślusarz zg janina

Czy ktoś wie czy są przyjęcia na piasta pracuje jako ślusarz w ścianie mam starz 14 lat

Adi

Witam. Jak wyglądają zarobki dla ślusarza pracującego w przodku ?

Przemo
@Adi 06.02.2019 17:23

Na początku 2200-2500 przez kilka dobrych miesiecy. Później po 2600-2900

Ciekawy

Witam orientuje się ktoś kiedy mają być telefony po rozmowach z dni 28-29 stycznia??

Bp

Orientuje się ktoś jakie zarobki na powierchbji w kolejki? Manewrowy maszynista

Zoorientowana
@Bp 30.01.2019 17:22

Ja jestem dyżurną ruchu zarabiam tak jak pisałam wcześniej ok 2 tys z świętami, mój małżonek jest maszynistą oraz ma uprawnienia manewrowego i zarabia z węglem ok 2-2.2 tys

Tobiasz
@Zoorientowana 30.01.2019 18:20

to nie przelewa się widzę he he he

Yo
@Zoorientowana 30.01.2019 18:20

Ile tych świąt ma? To jest z premia itp?

xd
@Yo 31.01.2019 15:29

i wy dalej robicie za te 2 tysiące? to faktycznie jesteście ambitni

Zoorientowana
@Yo 31.01.2019 15:29

Przeważnie robi się po 2 święta więcej się nie opłaca bo większy podatek. Tak to jest już z premią i węglem do wypłaty. Z dodatków zostaje tylko Barbórka,14 i kartki.

Z rozmowy
@Zoorientowana 01.02.2019 09:01

To wypłaty glodowe, ale w sumie to oferowali na ostatniej rozmowie na powierzchnię

Zoorientowana
@Z rozmowy 02.02.2019 08:40

Niestety tak jest i z roku na rok wypłaty są niższe. Ja na przestrzeni 5 lat zarabiam średnio 600 zł mniej. I co roku zastanawiają się co jeszcze zabrać! i

Lolek123
@Zoorientowana 30.01.2019 18:20

@Zorientowana. Przestań wypisywać głupoty. 2000 z 2 świętami na 11 grupie? Bajki... I zapomniałaś dopisać że poza barbórką i 14ką masz jeszcze węgiel i kartki na kwotę 20,25 za każdą dniówkę. Podziel sobie dodatki na 12 miesięcy, dodaj kartki i z 2000 robi się 3300-3500 zł. I nie chwal się jaki to Twój oddział jest niezbędny dla kopalni, każdy oddział jest tak samo ważny w utrzymaniu ruchu. A jak ci tak źle to trzeba było zostać na Ziemowicie a nie w kółko narzekać.

gdfc
@Lolek123 02.02.2019 20:49

Na dole będziecie mieli 500-700 zł więcej. Ale czy to warte tego syfu i niszczenia zdrowia?

Anonim
@Zoorientowana 30.01.2019 18:20

Przestań pisać głupoty 2600-2900 zarabiacie + kartki i na zdawczych siedzisz w ciepłym ch*ja robisz i tylko narzekasz

Zoorientowana
@Lolek123 02.02.2019 20:49

Naucz się czytać ze zrozumieniem, szkoda że forum nie daje możliwości wklejenia zdjęcia bo stawiła bym kwitek!

Zoorientowana
@Anonim 03.02.2019 08:12

Przyjdź przerób tydzien będziemy rozmawiać!

Zoorientowana
@Anonim 03.02.2019 08:12

Gdybyś wiedział jak ta praca wygląda to nie opowiadał byś że się siedzi w ciepłym takie macie wyobrażenie.

DoZorientowana
@Zoorientowana 03.02.2019 10:16

przecież wypłatę podaje się w skali roku, skoro masz barbórke/14/węgiel to wynika że zarobisz więcej niż kobieta Banku

Lolek123
@Zoorientowana 03.02.2019 09:53

Najpierw sama naucz się czytać ze zrozumieniem, zwłaszcza kwitek od wypłaty. Jest tam taka rubryka dochód m. i kolejna dochód r. Teraz widzisz ile zarabiasz? I nie wprowadzaj ludzi w błąd licząc wypłatę z grupy skoro jesteś płacona z udziału, a te macie prawie takie same jak sortowania, na niektórych stanowiskach nawet identyczne!

Riko

Kupie talony na wegiel i kartki żywnosciowe Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: zwiekszyć zarobki

Zainteresowany

Witam, jest ktoś kto był na rozmowie w środę na powierzchnię?

Górnik

Orientuję się ktoś co z tymi rozmowami płacowymi dzisiaj ? I co z tymi weekendami ?

Ryszard

Witam ile wychodzi dodatek nocy za miesiąc na 4 zmianie na rękę ? kopalnia.

Zoorientowana
@Ryszard 30.01.2019 22:31

Ogólnie przysługujący dodatek za pracę w porze nocnej wynosi 2.80 za godzinę pracy w nocy. I na powierzchni tak jest płacone niewiem jak na dole.

Matt
@Ryszard 30.01.2019 22:31

tak jak wszędzie - 20% stawki godzinowej płacy minimalnej

wra
@Matt 31.01.2019 00:36

2250 zł / 168h x 20% Według wzoru, jak jest więcej godzin roboczych w miesiącu to zmieniasz godziny.

Nocki
@Ryszard 30.01.2019 22:31

Plus minus 350 zł bo tam jest nie całe 17 zł do dniówki razy 21 czarnych dni średnio ;)

Matt
@wra 31.01.2019 09:27

14,70 * 0.2 = 2.94 za godzinę w porze nocnej (od 22 do 6), czyli zależy ile kto ma tych godzin porobionych w miesiącu.

Libiążanin

Górnicy ale jesteście żałośni i roszczeniowi. Tacy biedni za miche ryżu robicie jak niewolnicy. Myślicie że ludzie Wam wierzą w takie pierdoły że mało zarabiacie. A tu mieszkanka się kupuje , domy buduje, autka zmienia. Jakbyście tyle zarabiali co tu piszecie to nie stać by Was było na nic. Robicie tam w tym błocie tylko dlatego że Wam dobrze płacą. Taka prawda. A jęczycie jak baby jak to Wam nie jest źle. Jak źle to się zwolnijcie i idźcie do innej pracy. Ale każdy wie że tak nie zrobicie bo już licho z pieniążkami by było co nie .

Maflowman
@Libiążanin 27.01.2019 15:45

To prawda. Ostatnio kuzyn gornik który pracuje na Janinie kupił sobie nowe auto. Wiec pieniedzy nie brakuje. Oczywiście nie jest tam byle kim tylko kims wysoko postawionym. Sztygar zmianowy o ile dobrze kojarze. Nam w maflow cieżko brac takie wypłaty a co dopiero myślec o nowym aucie z komisu.

łysy
@Maflowman 27.01.2019 16:19

kolego sa inne firmy niz maflow zmien :) Ja zarabiam wiecej niz gornik bez nadgodzin :D

Zoorientowana
@Maflowman 27.01.2019 16:19

Założę się że kawaler, mieszkający z rodzicami, nie dokładający się to rachunków a ewentualnie daje rodzicom kartki na jedzenie żeby mama ugotowała. No właśnie i jakie stanowisko nie byle jaki robotnik.

Taki
@Libiążanin 27.01.2019 15:45

Zalosny jestes ty dowod zazdrosc,a czemu nie pracujesz na kopalni bo sie nie chcialo,a czemu papierow nie zlozysz bo jestes leniem nie myle sie prawda wiec lez i narzekaj

Libiążanin
@Taki 29.01.2019 16:12

Pracować na kopalni i tylko jęczeć jak mi żle haha potrafię zarobić sam znacznie więcej bez błota narzekania i zrzucania winy na innych tak jak ty żałosny taki i reszta górników.

Syyyss
@Maflowman 27.01.2019 16:19

No faktycznie jak twoj kuzyn to sztygar zmianowy to osobistosc ze ho ho. Przez takich wlasnie sztygarow co sie uwazaja za niewiadomo jak ważnego sytuacja wyglada jak wyglada. Matol po agh ktory roboty na oczy nie widzial. A w komisie to kupuje sie samochod używany

Bp

A jak sprawa zKoleją na powierzhni?

On

Wpiszcie sobie prezez dowiaduje sieo rzadaniach ludzi,panowie czysta prawda ,jak ktos zwyzej postawionych czyta niech obejrzy

Eno

Zgloscie do związków chęć strajku ,siedzą za Wasze pieniadze!!!jak nie walczą o Wasze dobro to po co do nich należeć.Pracownik dobrze oplacany jest lepiej zmotywowany

Bp

Są jakieś dodatki na powierzchni itp? Jest ktoś tu na forum co może się na ten temat wypowiedzieć

Zoorientowana
@Bp 23.01.2019 15:47

Ja pracuję na oddziale kolejowym który jest odpowiedzialny żeby kopalnia nie stanęła nie trzeba było jechać na zwały tylko wszystko na sprzedaż na wagony. Jesteśmy jedynym najgorzej opłacanym oddziałem oprócz premi regulaminowej i karty górnika nie mamy żadnych innych dodatków. Pozabierali nam wszystko. W tam tym roku dostałam podwyżkę z 9 grupy na 11 gdzie stawka wynosi 69 zł brutto za dniówkę plus premia i karta górnika. Więc średnio wychodzi 100 brutto na dniówkę. Nie ma żadnych dodatkow, dodatkowych premi nic. Żeby zarobić 2 tys zł muszę zrobić srednio2-3 święta. Nad każdym moim ruchem rękę trzyma prokurator, jeden błąd nie właściwy ruch idę siedziec 25 lat. Czy za taką odpowiedzialnośc takie wynagrodzenie jest adekwatne. Pomijając wszystkie poprzednie wypowiedzi chciałam powiedzieć że posiadam wyższe wykształcenie, staż i doświadczenie na swoim stanowisku, na Kopalnie przyszłam że swoimi uprawnienieniami, badaniami i doświadczeniem. Nie jeatem dłużna kopalni nic a po 6 latach pracy odtrzymałam 11 zl brutto podwyzki. Traktowanie jest takie jak sprzątaczki której odpowiedzialnością jest to w której ręce bedzie trzymać łopatę czy przewróci miotle ewentualnie wyleje sobie wodę z wiadra. Ot taka prawda to traktowaniu pracowników.

Bp
@Zoorientowana 27.01.2019 22:10

Dzięki za odpowiedź, mam rozmowę niedługo zobaczymy co zaoferuje itp, co prawda celowalem w górnika a na powierzchnię to bylo tylko czystym przypadkiem ze złożyłem podanie, jeszcze raz dzięki pozdrawiam

Przeróbkarz
@Zoorientowana 27.01.2019 22:10

Akurat wy to jesteście tak odpowiedzialni za produkcję, że szok ????????????????

Przeróbkarz
@Bp 23.01.2019 15:47

Z dodatków kolego masz dodatek nocny, plus szkodliwe i jeśli się spisujesz i masz kursy to raz za czas mozesz liczyć na dodatek przodowy. Zalezy jakbys chcial deputat czy pieniazki czy w naturze. Pieniazki mozesz miec w jednej racie lub co miesiac do wyplaty. No i kartki. I chyba to tyle. Wincy nie pamietam i serdecznie za to żałuję.

Zoorientowana
@Przeróbkarz 29.01.2019 23:18

Tak tylko jak u nas nie ma ludzi i nie ma kto robić to wy stoicie Nadsztygarzy szaleją a wy siedzicie w ciepłych budach palcem taśmę obslugujecie i 2800 zarabiacie wszyscy wiemy jak jest. Takie macie pojęcie o naszej robicie. Człowieku gdyby nie ja to na kopalnie nie wjedzie żaden próżny wagon i ani nie wyjedzie zaden ładowany. Proszę bardzo nie potrzebny kolejowy zlikwidować jedzcie na zwały na auta. Jak 90 procent sprzedaży to elektrownie które odbierają węgiel w wagonach!

Przeróbkarz
@Zoorientowana 30.01.2019 07:13

Widzę, koleżanka nie była na zakładzie. Nie siedziemy w żadnych ciepłych budach. Hałas i pył. Nie raz z zakładu schodzi sie gorzej czornym niż jak dołowcy z dołu wyjeżdżają. Po za tym źle Ci to się przenieś. U nas roboty nie brakuje :)

Zoorientowana
@Przeróbkarz 30.01.2019 07:51

Jak napiszesz gdzie robisz na tej przeróbce to Ci uwierzę, owszem są stanowiska gdzie jest brud i hałas nie martw się jestem na zakładzie codziennie i widzę jak się robi. Bez przerwy są problemy. Do wagowej niekiedy nie da się dodzwonić przez 40 min bo ciucia przez telefon później wagony źle załadowane, przeładowane muszę ściągać ludzi żeby poprawiać załadunek co powinna robić przeróbka. Uwierz że pisałam tysiąc pism żeby przenieść się na przeróbkę mieć gówniana odpowiedzialność i zarabiać tyle ile na przeróbce ale usłyszałam od od głównego jak żeś w to (usunięte przez administratora) wlazł człowieku co się nazywa kolejowy to z tad nie ma ucieczki tyle w temacie. Zapraszamy do nas ludzi nie ma chłopaki robią na 3 stanowiskach. Przez 8 godzin nie maja kiedy zejść z pola i napić się herbaty ciepłej bo 11, bo 9 bo talbociki bo trzeba na zwały jechać bo 15 stanał nie ma gdzie już puszczać wagonów. Myślę że jak byś przerobił cały tydzień nocek tak jak chłopaki i za 2 tys zł bardzo szybko chciał byś wrócić na swoje stanowisko!

Przeróbkarz
@Zoorientowana 30.01.2019 10:21

Pracuje tak jak wszyscy, na każdym stanowisku. A przeróbka nie ma uprawnień do skakania po wagonach :) a widze jak wygląda praca pod sortownia. Nie ma wagonow, bo nie dojechały to chłopcy i pół dniowki siedzą :) jak to mówią, wszedzie dobrze gdzie nas nie ma :)

Zoorientowana
@Przeróbkarz 30.01.2019 10:41

No i widzisz pod sortownią, to kiedyś byli ludzie z pod przeróbki 5 lat temu zostani przypisani kolejowemu ich nie można ruszać tu się zgodzę bomy też z nimi walczymy. Nasz oddział też nie ma uprawnień do skakania po wagonach. Sam napisałeś wagonów nie ma bo nie dojechały, a może nie było człowieka który te wagony miał przyjąć bo one sobie same nie mogą wjechać, bo nie można na to stanowisko postawić byle kogo ot widzisz. Taka prawda że gdy tego człowieka z kolejowego Na nastawni zabraknie wagonów nie ma. Trzeba jechać na zwały albo zakład stoi. Sam przyznales mi rację!!????Taki mamy udział może nie w wydobyciu ale przy zapewnieniu ciągłości zakładu!

Zostaw opinię o ZG Janina - Libiąż

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZG Janina