JSW S.A

Adres: Aleja Jana Pawła Ii 4, 44-330 Jastrzębie-Zdrój

NIP: 6330005110 KRS: 0000072093

JSW S.A
5 1025 6 1

Opinie o JSW S.A

Jan

Simka . Ma ktoś jakieś nowiny ? O przyjęciach knurow -szczyglowice? Kiedy będą

Bodzio

Siemka . Ma ktoś jakieś info na temat przyjęć do sigu. Kiedy będą i którą kopalnia

MaxXx

Witam czy jest ktoś chętny przenieść się z pniowka lub zofiowki na ruch Knurow?

Brejzus

Witam. Ile zarobię na start jako mechanik i monter ? Czy mogę później zrobić jakiś kurs i normalnie iść na ścianę lub przybudówki ?

Domin

Witam. Moja znajoma dostała się na JSW bez doświadczenia bez wiedzy na temat co się dzieje na kopalni do działu Przetargi. A ja jestem po szkole zawodowej po kierunku elektromonter i już 5 raz staram się o prace w JSW i cisza. Gdzie tu sprawiedliwość.

świat zadziwia
@Domin 04.02.2019 12:41

Dominie, poznaj smak prawdziwego zycia. Ja pracowałem w przetargach 5 lat zanim zlikwidowano moją kopalnię w ramach KHW. Dano mi do wyboru: praca fizyczna na dole albo zwolnienie. O przetargach mogłem sobie pomarzyć. Takie fuchy są zarezerwowane dla członków rodzin ludzi z kierownictwa. Wszystkie kopalnie tak funkcjonują, pod tym względem szyldy PGG-JSW-Tauron nic nie znaczą. Dla Twojej pociechy powiem, że rynek - co powszechnie wiadomo - jest nieomylny, zatem rozstrzygnięcia w obu sprawach - Twojej elektromonterskiej i mojej - były jedynymi możliwymi i słusznymi. Alleluja.

Domin
@świat zadziwia 04.02.2019 14:05

@No fakt, dowiedziałem się ,moja znajoma która dostała się na Przetargi , ma w JSW swoja rodzinę. Taka tu jest sprawiedliwość. Ja dalej czekam na telefon odnośnie pracy i na razie cisza.

Obiektywny

To miejsce dla znajomych, kolesi, dzieci zz i łapówkarzy przede wszystkim ! 90% tam zatrudnionych albo komuś "dało",albo jest czyimś znajomym bliższym lub dalszym. Taka jest cała JSW. Nie ma znaczenia wiedza, fachowość i wykształcenie. Ludzie po szkołach, górniczych pracy znaleźć tam nie mogą jak nie mają znajomości, ale dla osób po samochodówkach, gastronomii miejsce jest. Auta elektryczne, drony a Zarząd nie potrafi wyegzekwować pracy od podwykonawców. Przepraszam od firemek które "dają" Nadsztygarom w kieszeń.

m...

Czy w styczniu 2019r jest ktoś po rozmowach kwalifikacyjnych na KWK Pniówek???

ciekawy
@m... 10.01.2019 19:54

a ty dostales tel kolego ?

m....
@ciekawy 14.01.2019 21:32

nie

Piter

Sie ma Wafle. Kiedy te(usunięte przez administratora) kopalnie padną? Jak takie nieroby zarabiają na start 4-5 tysięcy. A my musimy na tępych kretów robić. Nic nie potraficie często nawet za bardzo pisać i czytać, tylko machać łopatą. Najniższa krajowa to dla Was za mało.

Dar
@Piter 21.12.2018 08:23

Ty nawet tego nie potrafisz

Życie
@Piter 21.12.2018 08:23

To jest zazdrość. Trzeba mu wybaczyć.

czala
@Piter 21.12.2018 08:23

jo sie przyjął we wrzesniu na oddzial przodkowy bez doswiadczenia teraz wyplata 3300. zapraszam piter zoboczymy ile srzymiesz jak obudowa dycha poniesiesz 200 metrow cie wywiezom po jednym kursie powodzenia idz do biura (usunięte przez administratora)

ficek

Witam czy dostal ktos telefon dzisiaj w sprawie rozmowy ?

bobek

witam podobno dzisiaj byly telefony w sprawie rozmow kwalifikacyjnych wie ktos cos na ten temat ?

elemelwk

Czy zarobki pod jsw na kopalniach się różnią ? czy w calej spólcenw kazdej kopalni zarobki są te same ?

Faustyna

Ktoś podpowie gdzie uderzyć w sprawie zatrudnienia się w JSW? Tylko proszę nie mówcie o składaniu podań elektronicznie, bo już ich wysłaliśmy z mężem setki...Mąż ma bardzo duże doświadczenie - od kilkunastu lat pracuje na kopalni ale w firmie za małe pieniążki. Nie mamy żadnych tzw "plecy" a bardzo mi zależy, by chociaż jedno z nas dostało pracę w JSW. Mamy córkę z poważną wadą kostną, którą czeka długie i ciężkie leczenie, dlatego potrzebna nam jest stabilna posada. Może ktoś tu bywa z ludzi mogących pomóc lub mających wpływ na zatrudnienie - z góry serdecznie dziękuję za dobre wskazówki.

m.....
@Faustyna 06.11.2018 09:56

Proszę iść do związków i powiedzieć jak sytuacja wygląda, jeżeli mąż ma kwalifikacje to powinno się udać. Chodzić i się przypominać:)

Zainteresowany pracą
@m..... 13.11.2018 08:33

Bardzo ci dziękuje za odpowiedź choć już kiedyś był w związkach i nic. A może podpowiecie do których konkretnie warto się udać bo jest ich kilka... Dziękuje za pomoc

M...
@Zainteresowany pracą 13.11.2018 11:29

Solidarnośc

lolo

ile zarabia nowo przyjety pod pniówekiem przy pogłębianiu szybu ?

Nick

Witam ile zarobi nowy z SIG na scianie z karta gornika 30%?

Seju

Szczęść Boże koledzy jak załatwić babie prace na kopalni ? Szukała biedna po necie i nic a jej koleżanki robią j na lampownk w firmach itd ma ktoś jakieś dojścia ? Młoda pracowita dziołcha

Sławek

Witam Państwa, Ktoś podpowie jak się pracuję w ZWP?(Zakład wsparcia produkcji)? Jak atmosfera, zarobki? Mam doświadczenie w branży zamowień publicznych i przetargów w górnictwie, dlatego pytam.

Olo
@Sławek 14.09.2018 11:34

Atmosfera dobra, zarobek zalezy jaki staz pracy wczesniej (teraz licza wszystko). Na start stednio 3000 - 4000 na reke. Pracy dużo bo przejeli zakupy z kopaln, dużo nowych pracowników lepszych gorszych w robocie. Najgorzej mają starzy pracownicy na starych umowach, zarabiaja czesto mniej a jeszcze nowych mysza uczyc.

Sławek
@Olo 19.12.2018 22:06

Dzięki za info! To zarobki wg mnie b.dobre. Czy to znaczy, że na poszczególnych kopalniach nie ma działów Zamówień i Przetargów, tylko w ZWP?

Ssss
@Olo 19.12.2018 22:06

Ciekawa, skąd te wiadomości. BZDURA pracownicy na starych umowach maja lepiej. JAKA BY BYŁA LOGIKA, ŻE PANIE PRACOWNICE Z JSW POWYSYLALI NA ODPRAWY I NA ICH MIEJSCE ZARRUDNILI PRACOWNICE NA LEPSZYCH WARUNKACH. ZAROBKI SĄ KONKURENCYJNE. Kiedyś była przepaść, teraz się Już ona powoli zaciera.

krejzol

Panowie ile zarobi na pniówku nowo przyjęty z wyksztalceniem młodszego górnika i 6 miesiecy doswiadczenia ?

Olo
@krejzol 16.12.2018 18:37

Teraz sa te nowe umowy to około 4 tyś

Xxx
@Olo 17.12.2018 20:50

Przestań pisać bzdury 3000, 4000 na rękę, chyba kierownik.

Przed rozmową

Witam Brać Górniczy. Panowie napiszcie ile zarabia sie w przodku. I ile zarabia KOMBAJNISTA. Jak wygląda social. Będę wdzięczny

alvaro
@Przed rozmową 25.12.2018 15:14

to zależy jaki staż i jaka kopalnia,na Pniówku z 20 letnim stażem 8tyś netto +kartki,węgiel ,barbórkowe i 14tka i 2 razy w roku płacone są zyski ,też nie ma tego mało no ale trzeba mieć staż

przed rozmową
@alvaro 01.01.2019 13:10

staż 8 lat. a jak wyglądaja umowy. Tak hg ak napisałeś 8 tys. Netto jest na umowie? Za same czarne dni? Kop. No. Knurow?

Makumba

Witam,Panowie ile mogę zarobić na powierzchni jako fizol na początek,proszę o odpowiedź,szczęść Boże

Dan

Ile w szybowym chlopaki? Szanse mam czy nie ?Papiery ?

gornik emeryt

Ten caly zarzad to zwykle ciu.... 1,5 mld zysku a dziady dywidendy nie wyplaca podobnie jak ukradli emerytom wegiel ,,pan prezes widocznie za malo ma pensji

czuby
@gornik emeryt 16.03.2018 11:25

Na 100 lecie Fatimy Ustawa 10 000* /10 000 to swawstyka /. Emerycie zamiast węgla U:gol

EbanySowa
@gornik emeryt 16.03.2018 11:25

Emerytom wiecznie malo, emeryturka i jeszcze idzie taki robic do firmy bo mało i mało ,3 razy w roku na wakacje a mlodzi na takich lebrow musza robic

EbanySowa
@gornik emeryt 16.03.2018 11:25

Jak ukradli wegiel?? Czy piekarz na emeryturze dostaje chleb za darmo??? Nie Czy fryzjer na emeryturze dostaje nozyczki czy darmowe strzyzenie ??? Nie Czy kierowca na emeryturze dostaje paliwo fo auta za darmo??? Nie Wiec z jakiej racji emerytowany gornik ma dostawac wegiel za darmo ??? Po@ebalo sie wam w glowach emeryty!!!

PKP
@EbanySowa 27.11.2018 15:34

A wiesz że w Polsce jest 400ta tyś.kolejaży z deputatem węglowym na emeryturach i nikt się ich nie czepia

alvaro
@PKP 29.12.2018 21:35

bo takie same (usunięte przez administratora) jak wy!!! dla jednych widać PRL i komuna nie skończył się w 89r

Seba

Witam, Staram się o przejście na jednej z kopalń JSW z pracownika fizycznego na etat inspektora/specjalisty p/z w systemie mieszanym, część dniówek w m-cu pod ziemią cześć na powierzchni. Mam kilka pytań: 1. Mogę się gdzieś zapoznać z wykazem takich stanowisk? 2. By w/w stanowisko pozwalało na przejście na wcześniejszą emeryturę musi być min. połowa zjazdów w m-cu? 3. Czy na takim stanowisku są pełne bony żywnościowe czy tylko ile zjazdów tyle bonów? 4. Czy na takim stanowisku jest dodatkowy urlop, tzn po 5 latach "na dole" dodatkowo 5 dni, a po 10, 8 dni? Z gory dzięki za info!

hajer

Mam kilka pytań ; 1) mam uprawnienia do 1kV dołowe oraz ognioszczelność, 3 lata dołu jako elektryk. Mogę liczyć praktycznie z lagi na +3k na Pniówku, czy na Szczygłowicach? 2) ile +- zarabia elektryk na w/w grubach bez sobót ? 3) czy od Nowego Roku rychtyk wchodzi nowy układ zbiorowy który wyrówna Knur-Szczy zarobki do innych kopalń starej spółki jastrzębskiej? Co może się jeszcze zmienić? 4) planowane są przyjęcia na Szczygłowice/ Pniówek w tym/ początek przyszłego roku ?

Mirek
@hajer 11.11.2017 16:09

Na Pniówku jako elektryk dostaje 8. Z weekendami w tym miesiącu dostałem 11 na rękę

ZZZ
@Mirek 27.11.2018 19:26

pokaż pasek, bo nie uwierzę.

Ktosik

A tak serio powie mi ktoś ile naprawdę zarabia się w jsw w ścianach i przodkach. Wypłata czysta bez weekendów

Kret
@Ktosik 24.11.2018 15:45

Ja chodzę na kombajn, kwk pniowek za październik 6200.

Mirek
@Ktosik 24.11.2018 15:45

Elektryk na Pniówku 8-10 tys plus oczywiście dodatki

Raf
@Mirek 27.11.2018 19:23

Ja, chyba z 8 świątecznym... i jako wafel kierownika

Jan
@Raf 30.11.2018 10:59

Chciałbyś. Na przodku znajomy też na Pniówku 8240 zł na reke z 4 sobotami

Górnik

Witam czy może ktoś powiedzieć coś na temat Kopalni Borynia? Jakie warunki tam panują? Jak z zarobkami w Sigu? Głównie chodzi mi o górników staż 1.5roku na ile mogę liczyć?

awans?

Witajcie. Od pewnego czasu pracuję w JSW na płuczce. Mam już w miarę stabilną umowę, dobre relacje z kierownictwem ale chciałbym awansować. Interesuje mnie jak zostać sztygarem na powierzchni? Mam ukończone technikum przeróbka kopalin stałych oraz jestem inżynierem (niestety branża inna niż górnictwo), specjalizacja BHP. Ile muszę mieć stażu w ruch zakładu oraz co jeszcze muszę mieć i z kim gadać aby było to możliwe?

Szymon

Cześć proszę o odpowiedź czy do karty górnika zalicza się pracą poza kopalnią jak mam staż 12 lat

Zbigniew

Panowie jakie zarobki Jsw esz i msz

Rudolf
@Zbigniew 20.10.2018 10:00

Nieznam oddziału ale myśle że koło 4 pod jsw

Tomasz

Cześć proszę o opinie i zarobki pod JSW oddział ESZ i MSZ

Pytanko

Panowie proszę o szczerą odpowiedz pracuję aktualnie w sigu zarabiam 2100 mies. pytałem kierownika ile w tym sigu będę się męczyć powiedział no po 3 mies idzie się dostać pod jsw już wiem że pie...li głupoty ponieważ min rok trzeba przepracować zresztą oni sami nie wiedzą tylko obiecują cuda wianki. Panowie jeżeli już przejdę po tym roku pod jsw to jakie będą te pierwsze wypłaty jestem ślusarzem. Najgorsze że w tym sigu nie dostaniemy żadnych przywilejów gorzej tam niż pod najgorszą firmą no i wysługują się nami praktycznie robimy najgorsze roboty, przez co dużo kolegów rozważa odejście lub przejście do firm.

Karol
@Pytanko 14.10.2018 10:55

Jedni pracują rok, inni trzy lata pod sig. Jeśli masz czyste papiery (bez L-4) i zdeklarowales się do związków to po pół roku można już przejść. Kolejne przejścia w grudniu z tego co słyszałem. Cierpliwości

Zostaw opinię o JSW S.A - Jastrzębie-Zdrój

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JSW S.A