Euro Bank S.A.

Adres: świętego Mikołaja 72, 50-126 Wrocław

NIP: 5210082538 KRS: 0000025313

Euro Bank S.A.
2 237 6 1

Opinie o Euro Bank S.A.

Lips

Jakieś opinie na stanowisko młodszy doradca ds wierzytelności? :) Ile się zarabia po okresie próbnym, jaka jest atmosfera, jak realnie się wyrabia premie?

Szymon
@Lips 06.02.2019 16:08

2000 kiepscy kierownicy i stanowiska Max do 30.06.19. Odradzamy.

Maja
@Szymon 06.02.2019 17:08

Niczego ciekawego już nie oferują?

Greyback
@Maja 12.02.2019 05:22

Umowy do 30.06 i minimum. Bank jest własnością millenium więc za chwilę będą zwalniać. Już zaczęli zwalniać po parę osób co miesiąc aby nie było masowej redukcji. Robią to po cichu aby się w oczy nie rzucało.

Karolak
@Greyback 12.02.2019 19:45

Adamczyk też ...

Śmiech przez łzy

A związku z przejęciem przez Millenium jakie kłamstwa co do zatrudnienia pracowników DKT ma orwellowski napoleon. :-)

Towarzysz prosiaczek
@Śmiech przez łzy 03.02.2019 19:34

Towarzysz prosiaczek sobie miejsce załatwi....

Kamcio
@Śmiech przez łzy 03.02.2019 19:34

Kamcio chrząknie i rozstąpi się morze....

Towarzysz prosiaczek

Czy dyrektorów też obowiązują tzw. wartości, czy niektórzy są poza prawem i mogą być bezkarni?

anonim

(usunięte przez administratora)

Komitet

Ty o towarzyszu prosiaczku?

Kasia D.

Czy po zmianie na Millenium ktoś we Wrocku zostanie? Słyszałam że wszyscy out, albo Warszawa.

Marcin K
@Kasia D. 03.02.2019 12:14

Rest na 200% good luck.....:-)

Centralny kołchoz

Rączka rączkę myje, kadra zarządzająca to jakis śmiech na sali. Zarządzania uczyli się co najwyżej w piaskownicy. Jeśli masz inne zdanie, to oni wraz ze świtą skutecznie cię z tego wyleczą. Zadania realizowane mało efektywnie, wg bezpodstawnych "widzimisię", awanse rozdawane po koleżeńsku "w myśl słusznej linii partii", umowy śmieciowe (dosłownie najniższa stawka) i mgliste obietnice umów o pracę "o ile zasłużysz". W dodatku obiecują gruszki na wierzbie po fuzji z millenium, bez żadnego pokrycia, w dodatku zmienia się to co chwila. Ludzie się boją o stanowiska ale ci z największym stażem nie odejdą bo liczą chociaż na odprawę. Jeśli myślisz o umowie o pracę - zastanów się czy opłaca ci się podłączać do tonącego statku, a jeśli zaproponowali ci umowę zlecenie - nie opłaca się. Będziesz pracować jak reszta tylko za dwa razy mniejszą kase i będziesz musiał znosić fochy

Zuzanna
@Centralny kołchoz 31.01.2019 23:03

Euro Bank to pracodawca z certyfikatem Top Employer Polska 2019. Już po raz drugi z rzędu firma została uznana przez Top Employers Institute za pracodawcę, który spełnia wysokie standardy zarządzania pracownikami. W związku z tym, zapewniać powinna ona wyjątkowe warunki pracy i stawiać swoich pracowników na pierwszym miejscu. Twoja wypowiedź mija się z otrzymanym przez Euro Bank wyróżnieniem, czy jesteś pewny swojej opinii?

Edek
@Zuzanna 04.02.2019 00:34

Nie żartuj.....

luki
@Zuzanna 04.02.2019 00:34

Top Employer Polska 2019 - nagroda nagrodą, a życie swoje. Ta nagroda niestety nie ma odzwierciedlenia w życiu codziennym pracowników.

Kamcio
@luki 04.02.2019 21:14

Na jakiej zasadzie są przyznawane takie nagrody, Zuza?

luki
@Kamcio 05.02.2019 05:33

Na takiej zasadzie, że eurobank jest jednym ze sponsorów, a to chyba wiele wyjaśnia

Sylwia
@luki 05.02.2019 20:01

Czyli nagradza sam siebie.(usunięte przez administratora) Mierny bierny ale ....

Blum blum

Dlatego wole wyjść i miło spędzić czas w gronie. Ciekaw jestem czy posowała żonatego :D

Lola

W Eurobanku pracuje od czerwca 2015, zaczęłam jako doradca klienta z dwu letnim doświadczeniem w bankowości stawka 3100 brutto po roku zostałam specjalista ds. Sprzedaży 3500 brutto po kolejnym roku tj 2017 zostałam opiekunem 3900 brutto, hipoteka nie idzie w Eurobanku oferta jest słaba w ciągu roku uruchomilam 3 hipoteki oczywiście inne produkty na 100% więc w 2018 zdjęła ze mnie aneks z opiekuna na specjalistę wróciłam z pensja 3900 brutto, dalej realizuje plany nie ma możliwości podwyżki. Miasto powyżej 100 tyś mieszkańcow. W ciągu 3 lat mojej pracy widziałam wiele doradców stawka standardowa na nasze miasto na dk to 2900-3100 brutto. Chcesz przyjść się do pracy w Eurobanku? Pamiętaj że kupiło nas millenium i tylko do końca roku jest praca później nie wiadomo co dalej.

Pracuje

Pracuje tutaj od jakiegos czasu. W Warszawie zarobki dostalam na poczatek 4400 brutto na stanowisku specjalisty, nie mialam duzego doswiadczenia w bankowosci, po prostu chcialam duzo zarabiac i to powiedzialam :) bardzo duzo osob tutaj, ktore mowia, ze maja 2800 brutto, pewnie nawet nie negocjowaly. Obecnie 4500 to chyba max jaki moga dac, najczesciej go oferuja na stanowisku opiekuna klienta (hipoteki - ale tu nie radze aplikowac, ciezko z tymi hipotekami w calym banku, bo pko ma lepsze o wiele oferty). Ogolem praca jak na bank dosyc spokojna, mnie sie podoba. Mam fajna menagerke, ludzi w zespole, nie ma podkradania klientow, plany sa naprawde realne do zrealizowania na wiekszym procencie niz tylko 100% - nawet po 190% zrobicie, a kasa wtedy to podstawa podwojna. Czyli max premia to po prostu druga podstawa. Zarabiam z ta podstawa jakies 6500 brutto na spokojnym stanowisku w spokojnym oddziale w Wawie. Nie ma nacisku, jesli robisz swoim tokiem plany, ale je robisz zawsze na 100%. Polecam :) minusem jest tylko brak ludzi i ciagle wyjazdy na zastepstwa do innych oddzialow.

No coś ty
@Pracuje 12.10.2018 12:57

Bzdura

Bobo
@Pracuje 12.10.2018 12:57

W takie rzeczy nie wierzę. Przez dwa lata pracowałam i nikt nigdy nie powiedział że jest tak kolorowo. Stres i gonienie króliczka...

H
@Bobo 27.12.2018 14:46

Nie musicie podważać mojego zdania, jak sobie zapracujecie - tak macie. Płaca zależy od was

Gość

Dziwi mnie, że nawet Bank pozwala sobie na umowy śmieciowe czyli umowy zlecenia. Praca w charakterze biurowym w rzekomo poważnej instytucji a tu umowa zlecenie. Wstyd i hańba !

Grasz
@Gość 28.01.2019 19:21

Za chwilę będzie Millenium, to będzie lepiej...ale w Warszawie :-) Kto tu zostanie 10% maks.

Konrad

W końcu ten B....zwany DKT zostanie zlikwidowany lenie i kapusie out

Zuzanna
@Konrad 23.01.2019 05:58

Jestem zmuszona do przypomnienia Ci o zasadach, które obowiązują na GoWork. Po pierwsze - nie wolno tu używać żadnych danych personalnych (nawet samych inicjałów czy pseudonimów). Po drugie zaś - staramy się nie pisać o nikim w obraźliwy sposób. Proszę zapoznaj się z regulaminem serwisu: http://chipbilling.com/regulamin Nie wiemy tak naprawdę, co chciałeś nam przekazać poprzez swój wpis. Wyjaśnisz nam to zatem w sposób bardziej kulturalny? Pracujesz może w Euro Bank?

Nick
@Zuzanna 23.01.2019 14:13

Dkt to skrót od departament kredytów trudnych

Pracownik

Powiedzcie mi jedną rzecz. Pracuję w jednym z oddziałów, mam umowę na czas określony do końca czerwca (robię wyniki). Jakie są szanse że przedłużą mi umowę? Wydaje mi się że przy przejęciu będą brali pod uwagę tylko pracowników z umową NCN, ale może się mylę...

az
@Pracownik 07.01.2019 00:22

cudem będzie jak Ci przedłużą... Chłopie tu chodzi o likwidację masy stanowisk i przejęcie portfela klientów.

Nick_
@Pracownik 07.01.2019 00:22

Moim skromnym zdaniem prędzej utrzymają się pracownicy placówek, niż centrali. Obstawiam, że 90% centrali poleci z hukiem i marną odprawką na odczepne.

Pracownik
@Nick_ 12.01.2019 17:38

Ktoś jeszcze się wypowie?

Aleksio

Ludzie, czytam ten wątek i nie mogę się nadziwić. "Praca w centrali" może oznaczać dziesiątki różnorodnych stanowisk w dziesiątkach działów. Zarobki od najniższych na najniższych stanowiskach do wysokich na stanowiskach odpowiedzialnych. Musicie brać pod uwagę i dział i zakres zadań i wtedy porównywać. Działy są różne, ludzie są różni. Ja ludzi w centrali akurat oceniam dobrze jako kolegów czy przełożonych. Za to zarząd czy właściciel Societe Generale to porażka. Ryba psuje sie od głowy. Nie dziwię się ze statek poszedł na dno i poszedł pod młotek. Ostatnie trzy-cztery lata to (usunięte przez administratora) na szczytach a skutki widać. Millennium zaora centralę, placówki w mniejszych lokalizacjach zostawi a te dublujące sie z lokalizacjami Millenium zlikwiduje. Ludzie masowo szukają nowej pracy i nie ma sie co dziwić. Nie ma po co sie tam pchać, chyba ze na staż lub dla zdobycia pierwszych doświadczeń.

Kandydatka

Proces rekrutacyjny długi. 4h poświęcone na spotkanie rekrutacyjne. Pensja jaka została mi zaproponowana za prace w rożnych godzinach ( rownież soboty i niedziele) nie adekwatna kompletnie do braku wolnego w święta i weekendy. ( dodam, ze była najniższa z możliwych dostępnych na umowie o prace)

tak-to-jest
@Kandydatka 03.01.2019 19:30

niestety, ale to prawda, mają najniższe pensje w sektorze

były "pracownik"
@Kandydatka 03.01.2019 19:30

w dodatku dowiesz się, że "na umowę o pracę to trzeba zasłużyć"

Nick_
@Kandydatka 03.01.2019 19:30

Po co pchasz się do firmy, która za kilka miesięcy zniknie z rynku?

Zuzanna
@Kandydatka 03.01.2019 19:30

To naprawdę imponujący czas spotkania rekrutacyjnego. Czy możesz napisać coś więcej o jego przebiegu? Jaka atmosfera na nim panowała, czy miałaś do wykonania jakieś zadania? Chętnie przeczytam coś więcej. Czy możesz napisać też, nieco bardziej konkretnie, jaka pensja została Ci zaproponowana?

Marek
@Kandydatka 03.01.2019 19:30

Jaka podstawę proponuja? Dostałem zaproszenie na rozmowę ale nie wiem czy warto iść?

Bobo

Trochę zależy od dyrektora. Przez pierwszy okres było ok potem się zmienił i zaczął się wyscig szczurów i ukryty mobing bo nikt nie robi tego wprost a ludzie się wykanczaja psychicznie. Premie marne....chyba że potrafi się kombinować....masz sumienie nie masz życia w tym miejscu.

ick

Witam! Ile można zarobić jako menadżer placówki Eurobanku w średniej wielkości mieście?

Bobo
@ick 26.12.2018 15:58

4500 - 5000 brutto

taktoja

Pracowałem niecałe 2 miesiące. Wcześniej miałem doświadczenie w bankowości. Odradzam wszystkim zainteresowanym zatrudnienie się w tym miejscu. Jeden wielki bałagan, fatalne zaplecze socjalne co do pracowników. Najgorsze w bankowości, a pracowałem również w Banku. Wypełniałem dokumenty, aby posiadać opiekę medyczną. Nikt nie potrafił dopilnować, aby ją zapewnić co skończyło się odpłatną wizytą u lekarza ze swojej kieszeni. Obowiązkowe nadgodziny, często wychodziło się z pracy po godz. 18:00 - czyli ponad 10h. Dyrektor regionu brak sprzedaży kwitował tym iż, mógł sobie zatrudniać kasjera z bardzo popularnych polskich Marketów. Ze szkolenia nauczyłem się tego jak się niszczy dokumenty i jak to można awansować - ZERO merytoryki i przygotowania do pracy na systemie. Brak wsparcia ze strony przełożonych, kombinatorstwo oraz brak wiedzy. Nie dziwie się , że jak to Pani od HR powiedziała "chcemy poprawić wynik rotacji na poziomie 50%" Odradzam każdemu, warto aplikować do innych miejsc. Za tą podstawę to w pewnym popularnym Supermarkecie z palcem w nosie zarobicie, premie fikcyjne. DNO, DNA! Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zaangażować się

Zuzanna
@taktoja 23.11.2018 21:58

W sumie niewiele czasu spędziłeś w Euro Banku. Może ten pracodawca zyskałby w Twoich oczach przy bliższym poznaniu? Nie mówię oczywiście, że nie mogłeś sobie wyrobić opinii o pracy w Euro Banku przez ten czas, kiedy tam pracowałeś. Wspominasz o nadgodzinach - w jaki sposób były później rozliczane z pracownikiem?

mała
@taktoja 23.11.2018 21:58

Powiedz proszę, jaką dają podstawę?

Stara
@mała 26.11.2018 16:40

150 zł brutto więcej niż minimalna krajowa w 2019 roku (żal.pl)

Icomizrobisz
@taktoja 23.11.2018 21:58

Zgadzam sie w 100%!!!! Nie wierzyłam w te opinie, może nie chciałam, przekonałam się na własnym przykładzie.

Don't panic, it's Titanic

Od czego by tu zacząć... Lecimy po kolei: *Pensja ? Minimalna, porównując z sektorem - każdą złotówkę oglądają 3 razy zanim człowiekowi dadzą. To samo dotyczy premii. Małe i w dodatku obcinane z byle powodu. *Zatrudnienie: "chętnie zatrudnimy kogoś, kto będzie ogarniał wszystko.... na umowie zlecenie, 8 h dziennie, za minimalną stawkę. Najlepiej, by miał doświadczenie!" *Szkolenia? Nie istnieją, wszystkiego uczysz się na bieżąco, * Motywacja? Oczywiście! Do szukania innej pracy... *Atmosfera? To zależy, jak bardzo odporny psychicznie jesteś i czy lubisz noże w plecach * Zarządzanie? Nowa metoda, oparta na zachowaniu nietoperzy - niedowidzą, niedosłyszą, ale.... * Przepływ informacji? Dla przyjaciół Królika, reszta dowiaduje się po fakcie.

Zuzanna
@Don't panic, it's Titanic 03.12.2018 22:08

A na jakiej podstawie wyliczane są premie w Euro Banku i od jakich czynników zależą? Czy w banku są do wyrobienia jakieś plany? Jeśli tak, to napisz proszę, co w przypadku, gdy na przykład dany pracownik, czy też placówka nie osiągnie zamierzonych celów. Czy właśnie wtedy jest "obcinana" premia?

anonim
@Don't panic, it's Titanic 03.12.2018 22:08

poza 1 tak jest w każdym banku.. w bs-ach gorzej płacą i bp

mała
@Zuzanna 04.12.2018 22:02

Zuzanna, zapamiętaj sobie, że plany do realizacji są w każdym banku/skoku. Rotacja pracowników w tej branży jest ogromna, bo mało kto wytrzymuje presję, stres i gnębienie, jeśli plan nie zostanie wykonany.

K.k.
@Zuzanna 04.12.2018 22:02

Premie są wyliczane wg widzimisię managera, od jego humorów. Premie są obcinane kiedy pracownicy się nie wyrobią, bo brakuje rąk do pracy. Powinni się zastanowić nad sobą. W dodatku próbują ściemniać że będzie dobrze i nikt nikogo nie zwolni, by zabezpieczyć fuzję z millenium, by ludzie pracowali do końca a potem wypad. Już teraz ludzie odchodzą na potęgę.

Zuzanna
@K.k. 08.12.2018 09:11

Może warto byłoby w jakiś sposób podjąć dialog z pracodawcą na temat tego, aby zasady premiowania były dla każdego jasne i może gdzieś zapisane, w jakimś aneksie do umowy lub innym dokumencie? Dobrze byłoby to mieć czarno na białym. Jak, Twoim zdaniem, można by było powstrzymać rotację w Euro Banku?

kropka
@Zuzanna 12.12.2018 20:51

trzeba by całkowicie zmienic podejście do pracowników, ale teraz to i tak bez znaczenia, skoro bank idzie pod młotek. W całej centrali tylko kolesiostwo i wszystko na gębę, nie liczą się z ludźmi, eksploatują jak niewolników, rozliczają z każdej sekundy. Najgorsze w polskim systemie prawnym to to, że mobbing w sądzie ciężko udowodnić. Niedługo po nich przyjdzie millenium i pewnie będzie tak samo, do czasu aż zamkną to, co zostanie po EB.

Zuzanna
@kropka 16.12.2018 20:00

Ciekawe, jak w najbliższym czasie będzie wyglądać sytuacja pracowników w Euro Banku. Może moglibyście napisać nam na forum, czy coś się zmienia, czy chodzą jakieś pogłoski o tym, jak dalej będzie to wszystko wyglądało? @kropka, a Ty pracujesz jeszcze w Euro Banku, czy wcześniej byłeś związany z tym pracodawcą?

Zuzanna

@anonymous, i jak, jesteś już po swojej rozmowie rekrutacyjnej czy jeszcze przed? Jeśli już ją odbyłaś to napisz nam co niego o jej przebiegu! @byłynegocjator, a w jakim mieście pracowałeś? Przypominam, że wątek dotyczy Wrocławia. Jakie możesz wymienić plusy i minusy pracy w tej firmie?

byłynegocjator
@Zuzanna 17.09.2018 15:54

Wrocław, Karkonoskiej na windykacji . Plusy: - wypłata na czas - ludzie i mowa tutaj o współpracownikach i niektórych przełożonych - dobra praca na start Minusy: - mało szkoleń (co miesiąc głownie Excel) - brak podwyżek - brak awansów

No coś ty
@byłynegocjator 29.09.2018 14:30

Ktor przełozony winykacji same de...

Pozdro

Ciekawe czy jak Eurobank przejmie Millenium to centrala we Wrocławiu zostanie zlikwidowana i ludzie pójdą na bruk.

Nik
@Pozdro 06.11.2018 21:54

Oferty są nadal dodawane. Pewnie sami nie wiedzą co ich czeka...

Zuzanna
@Pozdro 06.11.2018 21:54

Wygląda na to, że wiesz coś na temat tego, jakie są plany firmy. Pracujesz lub pracowałeś, a może w jakiś inny sposób jesteś związany z Euro Bankiem we Wrocławiu? Może nastąpi jakieś "przekierowanie" pracowników? Wiadomo coś na temat tego, kiedy miałoby to się zdarzyć?

ano
@Pozdro 06.11.2018 21:54

z pewnością będą dalej 2 centrale ...

yhm
@ano 07.11.2018 19:11

wierzycie w to?

Nik
@yhm 08.11.2018 08:50

Ja niestety nie

Hello
@Zuzanna 07.11.2018 15:51

Pani Zuzzano, może pani wie czy centrala w Warszawie przejmie wrocławską skoro bank ma zmienić się w millenium?

Elo
@Pozdro 06.11.2018 21:54

Chyba jak millenium przejmie Eurobank :)

Riri
@Elo 09.11.2018 15:01

I coś więcej już wiadomo?

Zuzanna
@Hello 08.11.2018 15:52

Nie posiadam takiej wiedzy, ale obstawiam, że mylnie bierzesz mnie za osobę w jakiś sposób związaną z Euro Bank. Jestem moderatorem forum i dopytuję o różne istotne kwestie w imieniu zainteresowanych osób. Czy pracodawca obecnie mówi coś swoim pracownikom o swoich planach?

No coś ty
@Pozdro 06.11.2018 21:54

Pojda na bruk zostanie 10% maks. Cala windyjacja out.

Prakatykantka

Byłam na bezpłatnej praktyce w eurobanku. Robota dla głupiego, niczego się nie nauczysz. Klepiesz cyferki do excela, albo liczysz kartki i spinasz zszywaczem. Po praktyce brak możliwości zatrudnienia, a nawet już jeśli komuś proponują to umowa zlecenie i bardzo słaba stawka. Nie polecam.

Gość
@Prakatykantka 16.10.2018 07:32

Widocznie się nie nadawałaś lub nie miałaś uprawnień żeby wykonywać inne czynności. 95% pracowników firmy jest zatrudnionych na umowie o pracę.

Zuzanna
@Gość 20.10.2018 20:22

@Gość, ciekawe dane statystyczne, musisz być dobrze zorientowanym w sprawach firmy. Długo już pracujesz w Euro Banku? Jestem ciekawa, jak wygląda proces rekrutacyjny w tej firmie, z ilu etapów się składa i czego można się spodziewać na każdym z nich - mógłbyś napisać coś na ten temat?

Pracownik
@Zuzanna 21.10.2018 23:11

zgadzam się u mnie w regionie też wszyscy na umowie o prace

Zuzanna
@Pracownik 24.10.2018 00:23

@Pracownik, skoro pracujesz w Euro Banku to napisz coś więcej o pracy w tym miejscu. Każda wypowiedź pochodząca od pracownika firmy jest bardzo cenna na forum! Czy pracownikom zatrudnionym w Euro Banku przysługują jakieś na przykład dodatkowe benefity socjalne?

Zuzanna

@Pracuje, ciekawa opinia, dziękuję za podzielenie się nią na forum! Piszesz o zarobkach, ale nie wspominasz w sumie o formie umowy, jaką oferuje ten pracodawca - czy nie ma problemu z uzyskaniem umowy o pracę na czas nieokreślony w Euro Banku? To na pewno istotna kwestia dla osób, które myślą o podjęciu zatrudnienia w tym miejscu.

pracuje
@Zuzanna 15.10.2018 15:59

Zawsze jest tak, ze pierwsza dostaje sie na pol roku, a nastepna na nieokreslony.

Zniesmaczona

Rozmowę rekrutacyjną odbyłam w sierpniu. Na rozmowie obecne były dwie osoby (pracownica HR oraz dyrektorka oddziału). Pani Dyrektor wydawała się zupełnie niezainteresowana całą rozmową, oglądała swoje paznokcie, bawiła się palcami, nie zadała mi ani jednego pytania. Nie wspomnę już o tym, że wyglądała bardzo niereprezentacyjnie. Rozumiem, że nie wszyscy muszą być piękni jak z okładki, ale praca w Banku, zwłaszcza na stanowisku menagerskim powinno się przykładać większą wagę do stroju i higieny. Tłuste, niechlujnie związane włosy i stare, rozprute, znoszone obuwie - obraz nędzy i rozpaczy. Pani z HR na szczęście nadrabiała klasą i stosownym strojem. Przebieg rozmowy standardowy. Pytania o doświadczenie, scenka sprzedażowa prowadzona przez Panią z HR, w trakcie której usłyszałam, że mam się nie przejmować za bardzo bo ona nie zna ani oferty ani mechanizmu działania karty kredytowej której dotyczyła scenka. Moim zdaniem - mało profesjonalne podejście. Kontakt miał nastąpić w ciągu tygodnia, w przypadku pozytywnej odpowiedzi - telefonicznie, w przypadku negatywnej - mailowo. Nie nastąpił do dzisiaj - minęły ponad 2 miesiące. Jeśli chodzi o szczegóły to w tym konkretnym oddziale system pracy był 4 dni pracy po 10h/dziennie. Nie odpowiadało mi to więc nie żałuję, że nie się nie odezwali.

Zuzanna

@anonymous, i jak, przyjmiesz pracę w Euro Banku? Napisz nam później, jakie są Twoje pierwsze wrażenia na temat tego pracodawcy! @tillie, pisałeś wcześniej, że nie pracujesz w Euro Banku, a wszelkie informacje masz od znajomych. Ciekawi mnie jednak, czym spowodowana jest Twoja aktywność w tym wątku? To, co piszesz w temacie podwyżek nieco kłóci się z tym, co napisała na przykład @olczix. @olczix, planujesz związać się na dłużej z tym pracodawcą? Chciałabyś z czasem przejść do innego działu?

tillie
@Zuzanna 08.10.2018 22:31

To może zapytaj "olczix" o konkretne kwoty, bo może kogoś satysfakcjonuje zarabianie we Wrocławiu 2500 zł? Tak jak już tu wcześniej pisali ludzie, premie są coraz niższe, brak awansów i podwyżek (bo bank idzie na sprzedaż, więc muszą wykazać się dobrym wynikiem finansowym). Ludzie uciekają, bo przyszłość jest jedna - utrata pracy po sprzedaży banku.

Młoda

Rotacja w centrali jest ogromna, ciągle dodają ogłoszenia na olx-, bo się ludzie zwalniają. Wynagrodzenie bardzo niskie, we Wrocławiu zdecydowanie więcej oferują podobne firmy. Praca 365dni w roku, również nocki. Zaletą, umowa o praca i prywatna opieka medyczna. Na rozmowie mówią jaki to raj, ale mija się to z prawdą, bo gdyby było tak cudownie ludzie by nie uciekali.

Sisi
@Młoda 19.04.2018 10:15

Powiedz prosze na jakie zarobki może liczyć człowiek na stanowisku doradca ds obsługi klienta.telefoniczny w centrali ? :)

Młoda
@Sisi 02.05.2018 00:57

Zarobki 3 tysiące netto + premie za ewentualne nocki i weekendy +100%

Prawda
@Młoda 06.05.2018 13:48

Haha, chyba połowa z tych 3tys netto i zero dodatków za święta.

Betka
@Prawda 17.05.2018 13:59

To w końcu ile, mam rozmowę za kilka dni.

nick
@Betka 10.09.2018 16:26

kto Ci da w Banku który się zwija z Polski trójkę netto??? ludzie kurna...

Betka
@nick 10.09.2018 17:32

zwija się? w innym banku na ww stanowisku jest 2250 brutto więc pytam ile w eb dają.

kcin
@Betka 10.09.2018 21:20

Zwija, przecież Francuzi chcą sprzedać ten bank, dlatego też nie ma podwyżek, premie coraz niższe i ludzie uciekają.

olczix
@Młoda 19.04.2018 10:15

Wiele osób zaczyna od pracy w call center, co pozwala przyswoić im ogrom wiedzy, dzięki czemu łatwiej im później o pracę w strukturach banku na wyższym stanowisku. Aktualnie tam pracuję i polecam. W szczególności osobom, które zaczynają swoją ścieżkę zawodową. Atmosfera mega, jest luźno, wiadomo trzeba się nauczyc wszystkiego ale nie ma stresu ani nikt Cię na nic nie popędza. Na samym początku zarobki nie są najlepsze, ale później z każdym skillem ma się więcej. Na szkoleniach świetnie przygotowują do pracy. (+ premie oprócz okresu próbnego). Do tego dodatki na święta, wakacje.

anonymous

Jestem świeżo po studiach, a w EB zaproponowali mi 3300 brutto na start. Więc chyba mie jest najgorzej ? Ps. To moja pierwsza poważna praca.

anonymous
@anonymous 29.09.2018 17:45

Zapomniałem dodać. Doradca klienta.

tillie
@anonymous 29.09.2018 17:45

Tylko musisz liczyć się z tym, że nie dostaniesz już więcej, bo w tej instytucji podwyżek nie ma.

Zuzanna

@Qba, pracujesz w Euro Banku? Długo już jesteś związany z tą firmą? Może warto spróbować porozmawiać ze współpracownikami i spróbować nieco oczyścić atmosferę? @tillie, rozumiem, dziękuję za wypowiedź. Jak aktualnie pracuje się w Euro Banku we Wrocławiu? Czy znajdzie się na forum osoba chętna do napisania kilku słów o obecnej sytuacji firmy?

Qba

Praca sama w sobie jak to w banku, zespół nic oprócz wciskania ludziom nic więcej nie umie. Nowego pracownika traktują jak wroga. Wynagrodzenie mizerne, za nadgodziny nie płacą. stanowczo nie polecam.

Zuzanna

@nick, czy to jakaś przejściowa sytuacja? Wiesz coś na ten temat? Rozumiem, że też pracujesz w Euro Banku we Wrocławiu. @Tomasz, widziałam, że jesteś zainteresowany podjęciem pracy w tym miejscu. Zdecydowałeś się na wysłanie swojego CV? Daj znać, jeśli zostaniesz zaproszony na rozmowę! @tillie, rozumiem, że pracujesz w Euro Banku - długo już jesteś związany z tą firmą? Może niebawem zacznie się w niej dziać lepiej?

tillie
@Zuzanna 23.09.2018 20:20

Informacje mam od znajomych. Nic nie wskazuje na to, aby sytuacja miała się poprawić. Bank idzie na sprzedaż, więc tną koszty na potęgę. Teoretycznie co roku jest budżet na podwyżki, ale jakoś nikt tych podwyżek nie widział, a taka sytuacja raczej nie świadczy dobrze o pracodawcy.

Wjwjnsmsjdnen

Jak dostać podwyżkę w Eurobanku? Czy jest to w ogóle możliwe?

anonymous
@Wjwjnsmsjdnen 12.09.2018 00:40

Dostałem ofertę pracy z eb, stad podbijam na przyszłość i pytam: Jakie zarobki, ile mówić na rozmowie ?

xyz
@anonymous 12.09.2018 14:03

jakie stanowisko

Nick
@Wjwjnsmsjdnen 12.09.2018 00:40

Złóż wypowiedzenie. Dostaniesz propozycje plus 200 PLN brutto.

anonymous
@xyz 13.09.2018 11:38

Doradca klienta

byłynegocjator
@anonymous 12.09.2018 14:03

Pracowałem w EB kilka lat. Obecnie na start dają 2800zł brutto do tego masz co miesiąc premie za wyniki (pod warunkiem, że spełnisz wszystkie warunki). Podwyżka możliwa jak złożysz wypowiedzenie, będziesz robić wyniki albo zmienisz zespół.

nick
@Wjwjnsmsjdnen 12.09.2018 00:40

Na chwilę obecną takie coś, jak podwyżka wynagrodzenia nie występuje w tej instytucji.

Zostaw opinię o Euro Bank S.A. - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euro Bank S.A.