Darekon
2 49 6 1

Opinie o Darekon

Staszek

Dlaczego w takim razie nie rozmawiacie z szefostwem o podwyżkach tylko narzekacie na forum?

Blue
@Staszek 07.02.2019 18:54

Staszek- rozmawiać z szefostwem o podwyżce...hahahaha! Wiesz jaka jest odpowiedź? Jak Ci sie nie podoba tam są drzwi! Nagradzani są tylko (usunięte przez administratora) i donosiciele!

Administrator

Posiadasz aktualne informacje na wynagrodzenia w Darekon? Twoja opinia może okazać się pomocna.

Franek
@Administrator 24.04.2018 11:45

Ja posiadam. Pracownik na dość znaczącym stanowisku na produkcji z 5 letnim stażem zarabia 2000. Lutowaczka nie zarobi nawet tyle bo mają 1600 max 1800 a pracują nawet panie po 15 20 lat. Zero podwyżek ani szans na nie. Ciągle mydlenie oczu jedyne co mnie tu trzyma to umowa na czas nieokreslony.

ministro
@Franek 08.05.2018 09:16

co to za ściema w żywe, że zarobki w naszej firmie są tak niskie. to nie może być prawda! nie wierzę... przecież rirma bardzo się stara dba o dobro każdego pracownika, a przełożeni robią wszystko, co mogą, żeby było coraz lepiej, są oddani firmie. ci, którzy zasługują, dostają podwyżki i premie. panuje tu bardzo dobra atmosfera

Franek
@ministro 17.05.2018 19:06

Proszę cię kogo ty chcesz tymi bajeczkami oszukać? Mówię o osobach które pracują na produkcji tu naprawdę osoby na palcach ręki można policzyć które zarabiają więcej albo 2 tysiące. Może u was w biurach jest inaczej i macie szansę na rozwój i podwyżki bo niestety na hali realia są inne.

brbr
@Franek 08.05.2018 09:16

ludzie, coś nie tak jest z tymi zarobkami, co piszecie. średnia zarobków w Polsce to prawie 5000 zł. moim zdaniem zaniżacie zarobki publicznie. na pewno nie odbiegacie od normy. proszę nie robic złej reklamy!

T
@Franek 11.06.2018 07:39

Aż dziwne że ludzie siedzą tyle lat za niezadowalające pensje. W obecnym czasie można do podobnej firmy iść i może za więcej. Niektórzy idą i są zadowoleni. Tak to działa. A temu kto zostaje to chyba dobrze i po co to jęczeć

Blue
@ministro 17.05.2018 19:06

Chyba sobie człowieku żartujesz! Chyba ze jesteś jedną z kilku dobrze usytuowanych osób siedzących w szanownych czterech literach dyrektora! Jak nie jestes wlazodupem i donosicielem w tej firmie to zarabiasz nędzne grosze i masz sie jeszcze z tego cieszyć i dziękować! Za jakiekolwiek starania ponad swoje obowiązki nie otrzymasz nic poza kopem w (usunięte przez administratora) Liczą sie tylko układy i ukladziki! Mobing też w tej firmie nie jest obcy! Nie przestrzeganie BHP? Przecież co to jest BHP? Dyrekcja konczy swoje obowiązki z tym zwiazane na szkoleniach pracowników- reszta to totalna prowizorka! Także spoko człowieku właź w (usunięte przez administratora) jeszcze bardziej i donoś jeszcze częściej! Napewno masz za to dobrze dane! Chyba ze jestes frajerem i nic za to nie dostajesz!

EL
Zweryfikowany użytkownik
@Blue 29.01.2019 15:46

Sama prawda.

EL
Zweryfikowany użytkownik

No to załatwiłem Wam prezent na Święta. Państwowa Inspekcja Pracy poinformowała mnie, że wszystkie umowy zlecenia muszą zostać przez pracodawcę przekształcone w umowy o pracę. Wszystkie nowe umowy muszą być tylko umowami o pracę, gdyż praca w Darekon nosi znamiona stosunku pracy. Dodatkowo PIP przeprowadzając kontrolę, stwierdziła zaniedbania w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy. "W stosunku do firmy zostały zastosowane odpowiednie środki prawne". Nie pozwalajcie na pracę w warunkach zagrażających Waszemu zdrowiu i życiu! Wesołych Świąt!

Bogdan W.

Z tym panem od napraw płytek i lutowania- czyżby to o mnie chodziło? Jeśli tak ,to poprosze o niespekulowanie błednymi informacjami.Zachowałem po tej firmie miłe wspomnienia,dotyczące ludzi i panującej atmosfery.A zatem proszę o niewyciaganie pochopnych wniosków i konfabulacji.Starałem się zawsze być życzliwy i pomocny.Proszę więc o nie mieszanie mnie w wewnetrzne rozgrywki i spory.Pozdrawiam serdecznie i bedzie mi bardzo miło was jeszcze kiedyś spotkać.

pozytywnie zakrecona i reszta
@Bogdan W. 28.11.2018 13:50

Tak, to o panu. Troszkę dziwnie wyszło z pana odejsciem, tak bez pożegnania.Zapamietałyśmy(zapamiętaliśmy) pana jako bardzo kompetentnego i zawsze można było liczyć na pańską pomoc i dobre słowo. Poprawiał pan nasze błędy dyskretnie i bez zbędnego stresu i rozgłosu. Czasem widać było że ma pan sporo na głowie ,ale zawsze był pan rzeczowy i słowny.Zawsze można było liczyć na pańską pomoc i podpowiedź gdy był jakiś problem. Pozdrawiamy i proszę do nas czasem zajrzeć.

EL
Zweryfikowany użytkownik

Dzisiaj, na zaproszenie Pana Dyrektora, mogliśmy porozmawiać tete a tete. Po ponad godzinnej rozmowie, Pan Dyrektor wysłuchał moich opinii a ja jego kontrargumentacji. Mam nadzieję, że moje uwagi poskutkują zwolnieniem kilku osób oraz podwyżkami dla tych, którzy swoją pracę traktują poważnie. Dalej będę działał by Wam wszystkim działo się lepiej (no prawie wszystkim;) Pozytywnie Zakręconej dziękuję za miłe słowa. Piszcie czy coś się zmieniło.

pozytywnie zakręcona

Hm, firma jak firma. Oficialnie mobingu nie ma,ale praktycznie czasami sa wywierane pewne naciski i jesli osoba znajdzie sie na tzw. celowniku to generalnie moze juz szukac innej pracy. Praca nie jest trudna, gdy sie zatrudniałam to była nawet swietna atmosfera.Od czasu gdy odszedl pan ktory pomagal nam w lutowaniu i naprawial nasze plytki zrobilo sie słabo. Szef ma swojego pupila i go chołubi, a on zadziera nosa bo czuje sie lepszy. Niestety nie umie wspolpracowac z ludzimi z produkcji,tylko ciagle sie podlizuje i donosi. Wynagrodzenia sa slabe, ale duzym plusem sa godziny pracy.Praca nie jest skomplikowana ale z pensji nie da sie nic odlozyc.Jesli ktos chcialby utrzymac rodzine to nie da rady. Warunki pracy sa ok,hala ogrzewana i schludna.Wiec gdyby byly normalniejsze pensje i nie bylo faworyzowania przez kierownictwo niektorych małolatek to byłoby super.

Isaura

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Od czterech lat żadnej podwyżki nie miałam a pracuje za najnizsza krajową. Żądają coraz wiekszej wydajności a wiecej juz nie można. Pracodawca to wyzyskiwacz, śmialo mogłby dać podwyzki po 20-30% i firma by tego nie odczuła. Szukam innej pracy, czas najwyzszy.

brbr
@Isaura 22.10.2018 14:00

jak można 4 lata pracować w jednym miejscu za najniższą krajową?? świadczy to tylko o Tobie:). kiedyś była taka telenowela. nick pasuje, jak ulał:). podwyżek nie ma i nie będzie!!

Max

Zgadzam się z opinią że podwyżki otrzymuje się w tej firmie za coś. Gdy pracowałem na produkcji odrazu nie trudno zauważyć jak na awans duży wpływ miały w większości przypadków więzy rodzinne. Podobno do dziś się to nie zmieniło.Duży szacunek dla pań które lutują że jeszcze tam pracują jeżeli faktycznie tak zarabiają .

Edek

Zarabiać każdy chciałby więcej, to jasne. Ale jednak za coś a nie za wysługę lat. Ci co się starają i faktycznie im zależy, mają więcej. Firma lubi zaangażowanie, to pewne. Trudno się dziwić. Dużo się zmienia i nie każdy to akceptuje. Trudno, liczą wyniki. I trudno, jak się tak nagle rozwija to czasami musi boleć. Na pewno jest szacunek człowieka. Ja tam polecam. To nie jest korpo ani Janusz biznesu.

EL
@Edek 08.10.2018 21:21

Nikt z kilkuletnim stażem pracy nie zarabia więcej jak 1800zł. Firma "lubi" zmuszać do katorżniczej wręcz pracy za najniższą krajową. Ciągle przyjmują nowych pracowników bo ci, co zobaczyli ten (usunięte przez administratora) odchodzą po kilku tygodniach. W ciągu dwóch lat odeszło z zakładu ok. 40 pracowników. Zatrudniają do wysokospecjalistycznej pracy ludzi bez wiedzy i umiejętności. Tak ma wyglądać firma, która w zeszłym roku miała 43,1mln EUR zysku netto? Dyrektor zarabia krocie, pracownicy w fińskiej fabryce zarabiają 5-8 razy tyle co pracownicy w Pruszczu Gdańskim. Zakupili automat do lutowania podzespołów, który nie potrafi lutować, bo człowieka nie zawsze potrafi zastąpić maszyna. Milion zł poszedł się bujać a pracownicy jak zawsze muszą jak roboty (usunięte przez administratora)

CV

Zastanawiam się nad złożeniem CV w Darekon . Pracuję z osobami , które miały do czynienia z tym pracodawcą a ich opinie są raczej subiektywne . Chcę jednak obiektywnej oceny i bardzo proszę o podpowiedź czy warto ubiegać się o tę pracę ( praca na produkcji ) .

Wojciech

No cóż, widzę, że największe kontrowersje budzą zarobki w firmie Darekon. Jednak pamiętajcie, że to kwestia indywidualna. Nie ma natomiast prawie rozbieżności w sprawie warunków i atmosfery w pracy i relacji między pracownikami. Kto odważyłby się jednoznacznie odpowiedzieć kandydatowi do pracy w tej firmie, czy warto? Jak myślicie, w jaki sposób rozłożą się odpowiedzi na TAK i na NIE?

Oreo
@Wojciech 14.06.2018 21:47

Warunki pracy nie są złe. Przerwa pół godziny i 10minutowa. Pensja raczej na czas z kilkudniowymi obsuwami, na święta bony świąteczne, możliwość wykupienia ubezpieczenia grupowego i opieki medycznej w Lux Medzie no ale umówmy się w dzisiejszych czasach to nic nadzwyczajnego. Na hali można sobie porozmawiać w granicach rozsądku, wypić kawę przy swoim biurku. Praca od 6 do 14. Nie ma jakiś restrykcyjnych norm. Kierownicy są okej z każdym się można dogadać. Ale zarobki na wielki minus... Jak ktoś niema wygórowanych ambicji to warto bo robisz swoje 8 godzin i nic cię nie interesuje.

anonim

(usunięte przez administratora)

anty-rudzielec

rudzielcu, zly to ptak, co wlasne gniazdko kala. w tej firmie nikt nie pracuje chyba za najniższą krajową, bez jaj. zarobki sa bardzo wysokie. ktos kto pisze takie komentarze, powinien byc pociagniety do odpowiedzialnosci. nie ma zadnego stresu i mobingu!!!!!! o czym wy ludzie piszecie? mobing jest karalny!! jesli takie cos ma miejsce, to trzeba zglaszac do inspekcji pracy. dyrektor dba o nas wszystkich i tworzy naprawde super, finska atmosfere ( moje osobiste podziekowania dla niego). kazdego dnia az milo wstac i pojsc do pracy. dostajemy co jakis czas fajne premie i mamy duzo benefitow, takich jak nowczesny komputer sluzbowy, oczywiscie super telefon sluzbowy, mozemy sie uczyc jezyka angielskiego, mamy luzne godziny pracy. bardzo wazna jest mozliwosc awansu, pionowego i poziomego. w trakcie pracy mozna bez problemu zrobic przerwe tzw. rekreacyjna, pojsc na lunch z naszymi klientami, posmiac sie, itp. bardzo wielu ludzi osiagnelo tu sukces. polecam wszystkim prace w naszej firmie. dziekuje glownemu menadzerowi za to wszystko. a pracownicy malkontenci, to zawsze sie znajda. jak wam sie nie podoba, to nikt was tu na sile nie trzyma- ludzie!!! mamy wolny rynek. skoro jest tu tak zle, to wiem, ze jest mnostwo ofert od innych firm. nikt za wami plakal nie bedzie. zatrudni sie innych, po prostu. beda pracowac i nie marudzic

Były pracownik

Praca nie wymaga dużej wiedzy więc i wynagrodzenie żenujące. Warunki pracy OK , można wyjść sobie na papierosa w każdej chwili lub całkiem wyjść z zakładu. Gdyby nie wynagrodzenie to mogłabym polecić.

Max

Zgadzam się z opinią Rudzielca.Pracowałem w tej firmie .Praca wymagająca dużej wiedzy, a pracownicy produkcji dostają za nią żenujące wynagrodzenie.

Obserwator

Dobra praca dla osób szukających spokojnego miejsca zatrudnienia. Praca na jedną zmianę, dosyć spokojna produkcja, za wyjątkiem dni wysyłkowych. Niestety kobiety są gorzej traktowane. Płace są bardzo niskie. Jak to mawia dyrektor: "kokosów się tu nie zarabia“. Na święta można liczyć na fajny prezent finansowy. Firma nie daje wielkich perspektyw rozwoju, ale też nie uniemożliwia. I uwaga techniczna: główna hala oddziału w Polsce jest w Pruszczu Gdańskim, a nie w Lublewie.

Pracownik

bardzo dobry Pracodawca z zasadami, dbający o Pracowników

Zostaw opinię o Darekon - Lublewo Gdańskie

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Darekon