Delta Contact
4 517 6 1

Opinie o Delta Contact

Nick

Nie tak dawno ocena pracodawcy 2/6. Teraz nabita na 4/6. Troszkę dziwne... No i umowa zlecenie. Cóż. Jesli się chce, można iść do sądu pracy z wnioskiem o ustalenie stosunku pracy. No i pytanie: jak jest ewidencjonowany czas pracy!

silver lucif

Znajduję ogłoszenie o pracę w serwisie pracuj.pl, w ogłoszeniu brzmi jak byk " umowa o pracę" dotyczy stanowiska na call center. Rozmawiam z kobietą ... pewnie menadżerka lub cos na jej kształt. Babka proponuje mi umowe zlecenie. O mało (usunięte przez administratora) mnie nie wzieła - nie mogę lepiej tego ująć. Swierdziłem że marnuje jej i swój czas. Czyzby kłamstwo była cześcia ich strategii? Nie polecam tej firmy. W obencych czasach rzetelność pracodawcy to podstawa. A co jesli on nie ma podstaw? To nie ma zysku dla pracownika. Moje sugestie dla Delta Contact: odradzam

Liwia

Delta Contact to banda złodziei. To (usunięte przez administratora) Oszukują na każdym kroku. Płacą tylko połowę poborów, o premii mozna zapomnieć. Przy tym traktują pracowników jak śmieci. Poniżają, ubliżają... Przestrzegam przed podjęciem pracy w Delcie i innych firmach call centre.

Leo

Monotonna praca z nastawieniem na zysk kosztem pracownika. Swego czasu bardzo dobrze działała, były organizowane konkursy z nagrodami po każdym zamówieniu, miła atmosfera, niestety w ostatnim czasie sytuacja się pogorszyła. Wynagrodzenia wypłacane na ostatnią chwilę/ lub z kilkudniowym opóźnieniem. Brak konkursów, nierealne systemy premiowe ( wypłacają tylko podstawę). Najdziwniejszą kwestią jest przerwa, bo za każdą godzinę pracy przysługuje 5 minut ( toaleta wlicza się w przerwę- gdy się ją przekroczy, bo np ktoś ma dłuższą sprawę do załatwienia w wc to odejmują czas pracy i zmniejszają wynagrodzenie). W przypadku awarii kierują pracownika do domu i nie wypłacają pieniędzy, mimo że to nie jest wina konsultantów. W ostatnim czasie brakowało środków codziennego użytku w toaletach i kuchni, co powtarzało się kilkakrotnie. Brak jakichkolwiek paczek, prezentu dla pracowników przed świętami. Nie da się ukryć, że firma boryka się z problemami finansowymi. RODO niszczy. Pozdrawiam

Iwona
@Leo 23.12.2018 14:15

Czy panującą atmosferę w firmie również oceniasz w ten sposób? A może jest to pozytywny aspekt pracy w Delta Contact i wraz z zespołem tworzycie dobrze komunikującą się ze sobą drużynę? Wiele osób podczas poszukiwań odpowiedniego pracodawcy zwraca uwagę na atmosferę panującą w danej firmie. Zatem zaprezentuj swoje zdanie.

Leo
@Iwona 12.01.2019 02:17

Ciężko powiedzieć skoro każdy siedzi na swoim kablu. Połączenia wpadają tak szybko, że czasami nie ma czasu nawet popić wody. Może gdyby były jakieś spotkania integracyjne, albo gdyby pracownicy nie byliby traktowani jak maszyny jakiś kontakt by był. Zresztą dużo ludzi przewija się w tej pracy, przychodzą na szkolenie, widzą warunki i uciekają.

Igor

Jeśli ktoś ma kwalifikacje księgowej zawsze może spróbować pracy w takim zawodzie?

Anna
@Igor 17.07.2018 16:33

ZDECYDOWANIE NIE. Tutaj przyjmują każdego, kto potrafi się wysłowić.

Iwona

@anonymous, jak wyglądają Twoje doświadczenia związane z firmą Delta Contact? Wypowiadasz się na forum więc wnioskuję, że ją znasz. Czy pracowałeś lub pracujesz w firmie? Na jakim stanowisku i warunkach zatrudnienia? Czy satysfakcjonuje Ciebie wykonywana praca?

Niuchalski
@Iwona 24.09.2018 14:43

Iwona, oczyść mój dolny wylot z czarnych skwarek.

Voks

Wypłaty spóźnione, liderzy wybierani po znajomości z wiedzą gorszą od niektórych nowych konsultantów.

15962

Śmieszni ludzie podający się za koordynatorów i równie śmieszne zarobki

Iwona

@ja, proszę, rozwiń swoją wypowiedź i napisz jaka atmosfera panowała w Delta Contact między pracownikami? Czy dzięki zgranej działalności zespołowej pracowało Wam się lepiej? Jak wyglądały kontakty z kadrą zarządzającą? Odpowiedzi na te pytania pomogą osobom zainteresowanym pracą w firmie w podjęciu decyzji o zatrudnieniu.

Pracownik DC

Czytam te komentarze poniżej i mam wrażenie, że piszą je jacyś frustraci, którzy wiecznie są niezadowoleni. Pracuję tu ponad rok i praktycznie nie mam na co narzekać, z kadrą idzie się dogadać jeśli chodzi o współpracowników też nie ma problemu. Co do atmosfery nie ma takiej spiny i rywalizacji jak w wielkich korpo, a w kilku już pracowałem. Pieniądze mogłyby być lepsze, ale i tak nie mam na co narzekać, bo jak się pracuje, a nie udaje to i wyniki są zadowalające i co za tym idzie kasa.

mefiu74
@Pracownik DC 06.09.2018 15:29

Kiedy wykonują przelewy pensji?

ja
@Pracownik DC 06.09.2018 15:29

jak popracujesz 6 lat to zobaczysz różnicę, brak pensji w terminie, brudne stanowiska bo sprzątaczki brak, awarie i "Musisz pracować za tych których nie ma" bo pewnie nie zastanawiałeś się, czemu w Delcie wciąż brak ludzi.

anonymous
@ja 12.09.2018 09:59

To po co 6 lat tam pracujesz?

Kinia
@Pracownik DC 06.09.2018 15:29

Trolu, kopiujesz co jakiś czas ten sam tekst.

ja
@anonymous 12.09.2018 18:28

Na szczęście już tam nie pracuję. Ulga i lepsze warunki w innej firmie.

Konsultant

A ja polecam pracę DC .może to zabrzmi dziwnie lubię swoją pracę.Przede wszystkim zależy od zaangażowaniu.Jak ktoś chce to może zarobić nawet nieźle pieniądze.Ludzie przychodza bo myślą że że posiedzą parę godzin i zarobią dużo pieniędzy.Ale oprócz chęci jeszcze trzeba się zaangażować .Dziwię się ludziom że piszą takie bzdury.

zzz

Przestrzegam. Firma przymusza do pracy np. ludzi z urzędu pracy. Na rozmowie o nic nie pytaja! Nie interesuje ich żadne doswiadczenie, nic a nic! Tylko chcą żebyś zaczynać juz zaraz. Jak nie zgodzisz sie na te marne warunki to konsekwencje... To świadczy o tym, ze firma zdesperowanie szuka pracowników, byle kogo. Czyli pewnie ludzie nie chcą tam bez przymysu pracować. A po drugie, przestroga dla kooperantów, bo jak zmuszaja ludzi w taki sposób to nowy pracownik np z UP pewnie ma gdzies ta prace, klienta i wyniki. Ps: cytat wypowiedzi kierownika, 'do pracy tu można sie przymusić on sie zmuszał i ok'. Wiele to mowi o podejściu do sprawy. Ale wybor pozostawiam wam:-)

konsultant
@zzz 04.09.2018 19:32

Urząd pracy jest chyba od znalezienia pracy, a nie płacenia za siedzenie w domu i wybrzydzanie, też zostałem zatrudniony przez UP nie była to moja praca marzeń, ale spróbowałem i do momentu, aż nie znalazłem pracy w mojej branży posiedziałem w Delcie 4 miesiące i nie żałowałem.

Olala

Przede wszystkim powinien wejść tam sanepid. Słuchawki, klawiatury, pulpity to rój bakterii. Na sale wprowadzą każdego. Nie ważny wiek, zapach, świadomość, mentalność kandydata, ważne czy zarobi na nich. Możesz siedzieć obok niemytej od tygodni osoby, lub cuchnącej alkoholem. Tam nie chodzi o jakość pracownika tylko o ilość, im więcej zbajerują, to zawsze ktoś coś sprzeda. Niech na tablicy powieszą, ile miesięcznie bierze 2 osobowy zarząd i rodzinka z recepcji, a nie tylko, kto ile ma godz. i jakie zarobił ochłapy. Dużym minusem jest tzw.kadra, w większości bez kwalifikacji, konfliktowa, napędzająca fluktuacje kadr. Ich zasada działania jest prosta, jak ktoś jest za dobry i widzi to wszystko to "won". Zarząd tego nie widzi, bo liczy kasę dla siebie i rodzinki, a dziwi się dlaczego ludzie szybko uciekają. Urząd Pracy im nie pomoże, Delta tonie z powodu miernego zarządzania. Pracowałam tam kilka lat i takie mam wspomnienia. Mogę opisać każda osobę z tzw. kadry. Napiszcie z kim mieliście kontakt to podam jej charakterystykę, wg. mojej oceny.

Basia
@Olala 04.09.2018 22:31

A na jakim projekcie pracowałaś ?

Pracownik Delta Contact

Nie polecam tam pracy. Po rozwiązaniu umowy nie wypłacają terminowo pensji a to co najgorsze nie odbierają telefonu.

mina
@Pracownik Delta Contact 21.06.2018 14:02

to prawda, nie wypłacają pensji i premii w terminie od kilku m-cy, księgowa - pomyłka fachu. Dlatego brak ludzi do pracy bo "mieć umowę z Deltą Contact" to nie oznacza" mieć wypłatę, premie, prowizje w terminie" na koncie. Ja odeszłam.

poinformowany
@mina 17.07.2018 15:27

Dobrze piszesz... i dobrze zrobiłaś. Jak tak mało płacą i jak piszecie, że nawet z wypłatami tych groszy mają problem. To ja tez tam nie zajrzę!

Iwona

@Cleo, czy posiadasz doświadczenia związane z pracą w Delta Contact? Może napiszesz coś na temat Twojego stanowiska? Na jakiej umowie jesteś zatrudniony? Czy praca na tym stanowisku zapewnia rozwój kompetencji? Zachęcam Ciebie do rozwinięcia wypowiedzi, gdyż może być pomocna dla wielu osób obecnych na forum.

David

W zeszłym roku przez całe wakacje pracowałam na SUPER projekcie " Klejnot TV" była to niezapomniana przygoda. Niestety trzeba było wracać do szkoły . Polecam wszystkim tom firmę i to barszo , sam zamierzam wrócić na te wakacje . Dobra kasa się przyda . ????

Xena
@David 01.06.2018 16:16

David, nawiąż kontakt z Maleństwem macie wspólne hobby - ortografia.

Cleo
@David 01.06.2018 16:16

Wróć do tej szkoły bo aż dziwne ze Cię zatrudnili tą Twoją pisownią

Iwona

Delta Contact poszukuje obecnie Doradcy ds. Ubezpieczeń. Głównym zadaniem osoby na tym stanowisku będzie kontakt ze stałymi klientami Delta Contact w celu wzbogacenia ich polisy ubezpieczeniowej. Dla osób zainteresowanych ofertą pracy dodaję link: http://deltacontact.pl/aktualnie-poszukujemy/

Jerz

Pracowałem i na Murmańskiej, np na Fyrklu, projektach ubezpieczeniowych, czy telewizji, oraz na 17 stycznia na maszynkach, majtkach itp. Dużo zależy od projektu na którym się jest. Najlepiej na telewizji, lecz było dość krótko zimą, bo to nie była sprzedaż. Też fajne projekty to była Mennica - sprzedaż monet, medali itp. Ale od lat już nie ma tego projektu na Murmańskiej. Na 17 stycznia praca była bardziej monotonna. Przeszedłem tam zaraz po Fyrklu, bo nie było dla mnie za bardzo innych projektów. No cóż.... sprzedaż maszynek to nie szczyt marzeń zawodowych. No i tam było można być wylogowanym, jak nie było wyników. I do domu przed czasem, ale z pracy nie zwalniali. Odszedłem z Delta Contact częściowo wskutek braku pieniędzy, ale przede wszystkim wypalenia zawodowego. Po prawie 2 latach pracy na Murmańskiej lub 17 stycznia. Powiem tak, to co jest w umowie, wypłacają, nie ma problemów. Z tym że stawki dość niskie są. Zarobki w razie pracy 8 godzin dziennie i przy przeciętnych średnich prowizjach w okolicach 1800 - 2000 zł z zależności od projektu. To na rękę. Umowa zlecenie. Lecz od razu powiem, że trzeba niemało samozaparcia, by 8 godzin siedzieć na słuchawkach. Przeważnie ludzie pracują 6 do 7 godzin. Atmosfera w pracy dość dobra bo pracują fajni ludzie po prostu, nie ma np takiej wzajemnej rywalizacji czy zawiści jak w korporacjach, gdzie też miałem możliwość pracować. Może większe zarobki w tych korporacjach, to fakt, lecz człowiek idzie do roboty jak na ścięcie, a tu szło się na kompletnym luzie. Bez stresu. A stres to kilka lat życia mniej, co najmniej kilka! Superwizorzy różni, jak wszędzie, oczywiście dużo bardziej ludzcy i przyjaźni niż szefowie w korporacjach, to mówię od razu. Do minusów na Murmańskiej zaliczyłbym, że niekiedy brakowało stanowisk pracy, więc trzeba się było dobrze naszukać, lub poczekać aż zwolni się. Bo tam pracowało dziesiątki ludzi. Na 17 stycznia nie było tego problemu. Bardziej kameralnie było. Natomiast z superwizorów niezwykle miło wspominam Aneczkę na ubezpieczeniach, super-szefowa, nie pamięta mnie pewnie już, ja ją owszem. I Asieńkę, choć wiem, że już nie pracuje. Pozdrawiam obie serdecznie, jeśli mnie czytają.

Toja21

nie wypłacają terminowo pieniędzy. nie polecam.

Iwona

@Pracownik Delta Contact czy byłeś pracownikiem Delta Contact przez dłuży czas? Z jakiego powodu nie polecasz tu pracy? Jak oceniasz atmosferę wśród współpracowników. Czy z perspektywy już byłego pracownika, jest jeszcze coś co możesz przekazać na forum, co mogłoby pomóc osobom chętnym do pracy w Delta Contact?

Iwona

@Xena jeśli chcesz wypowiedzieć się na temat Delta Contact to Twoja opinia z pewnością pomoże innym, którzy szukają informacji o tym pracodawcy. Pamiętaj, że to forum opinii o pracodawcach, dlatego zadbaj aby komentarze były merytoryczne i odnosiły się do pracy w Delta Contact.

Iwona

@Krzysiek rozumiem, że skoro grafik jest elastyczny to można go dopasować do swoich potrzeb, będąc np. studentem? Jesteś zatrudniony na umowę o pracę? Jak wygląda przyznawanie premii? Czy to % od wykonanego budżetu/ założonego planu czy może jest to inaczej rozliczane?

Krzysiek

Pracuje obecnie na Murmańskiej, naprawdę jest ok. Wiadome nie zawsze jest kolorowo, lecz jak człowiek jest uczciwy w stosunku do pracy i kierownictwa to szefostwo tym samym odpłaca. Grafik jest elastyczny, atmosfera SUPER, premie nie są złe ,zawsze można się dogadać. Każdemu serdecznie polecam. P.S Są same SUPER babeczki,można z nimi konie kraść szczególnie na FYRKLU.????

AJ
@Krzysiek 28.05.2018 22:31

Muszę potwierdzić ekipa z FYRKLA jest najlepsza!!!!!!!

Moniś
@Krzysiek 28.05.2018 22:31

Byłam kiedyś na Fyrklu, kiedy właśnie odeszła/uciekła duża grupa konsultantów i to o długim stażu, chyba połowa grupy.

AJ
@Moniś 05.06.2018 14:50

Wcale nie odeszła połowa ekipy tylko trzy. Trzymajmy się faktów. Te osoby nie były najleprze . Cała elita najlepszych w dalszym ciągu pracuje .

Isaja
@Moniś 05.06.2018 14:50

Nikt nie uciekł tylko część naszych koleżanek została w nieuczciwy sposób przekupiona prze konkurencję. I nie byli to najlepsi ludzie tylko tacy, którzy połasili się na łatwy pieniądz" ale już im ta zamiana wyszła tzw. bokiem. A my mamy teraz super zespół i "kosimy kasiorę" ;)

Luboczka
@Isaja 07.06.2018 14:49

Hi,hi,hi... putinowska propaganda.

Isaja
@Luboczka 09.06.2018 08:35

nie wprowadzaj tu polityki, to portal o pracodawcach; jeśli masz rzetelne informacje poparte faktami to je podaj i nie używaj inwektyw, nie najlepiej to o Tobie świadczy

Iwona

@Ewelina możesz opisać w jaki sposób firma Delta Contact wspiera kobiety w ciąży, osoby niepełnosprawne i studentów? W wielu firmach jest to mało spotykane, dlatego warto, abyś przybliżyła tę kwestię na forum. Napisz też jak przydzielane są projekty? Ze względu na grupę do której należysz, staż pracy czy może na jakiejś innej podstawie? Czy Delta Contact zatrudniana umowę o pracę? @David możesz dać znać na forum jak wygląda praca w sezonie wakacyjnym i na jakich warunkach się ona odbywa?

Nicoll
@Iwona 04.06.2018 13:55

Śmieszne, jak grubymi nićmi kadra szyje sieci, aby złapać parę duszyczek. Trochę finezji, chociaż wiem że w colach o to trudno.

Isaja
@Nicoll 04.06.2018 18:33

Nicola , coś mi tu pachnie nieuczciwą konkurencją :(

Isaja
@Nicoll 04.06.2018 18:33

Nicola, cos mi tu pachnie nieuczciwą konkurencją :(

Maleństwo
@Nicoll 04.06.2018 18:33

Żenada, twój komentaż jest nie trafiony .

Nicoll
@Maleństwo 05.06.2018 17:37

Żenująca to jest Twoja ortografia - nietrafiona.

Zosia

A czy jest tu ktoś kto pracuje na Okęciu? Jaka tam atmosfera i jaki projekt najlepszy?Dajcie info, bo chcę tam aplikować ale nie wiem czy jest sens.Dzięki z góry :)

Ewelina

Cześć, pracuję od kilku lat w Delta contact. Jestem zadowolona z pracy, mogę uczciwie polecić każdemu. Firma cały czas się rozwija , mamy dużo projektów , jedne są łatwiejsze drugie bardziej wymagające . Byłam już na kilku projektach i bardzo sobie chwalę . Firma wspiera bardzo kobiety w ciąży, osoby niepełnosprawne i studentów.

Iwona

@Krzysiek Delta Contact prowadzi obecnie rekrutację na stanowisko doradcy w różnych dziedzinach swojej działalności ( http://deltacontact.pl/aktualnie-poszukujemy/ ). Czy specyfikacja któregoś z nich odpowiada Twoim obowiązkom i mógłbyś coś więcej napisać. Np. jak wygląda proces rekrutacyjny? Czy pracodawca wywiązuje się z obietnic, które składa na rozmowie? Czy można liczyć na szkolenia produktowe i z technik sprzedaży?

Krzysiek
@Iwona 29.05.2018 09:28

Jak najbardziej . Jak zaczynasz pracę na danym projekcie masz obszerne szkolenia produktowe i oczywiście z technik sprzedażowych , szkoli bardzo wykwalifikowana kadra kierownicza . Ponadto są codzienie spodkania motywujące do pracy. Bardzo polecam szczegulnie mój projekt Fyrkl . Kadra bardzo doświadczona i chętnie dzieli się swoją wiedzą.

Karolina

Szkoda, że nie potrafimy doceniać pracy w dobrej firmie!!!

Witold

Jak firma jest bardzo dobra to i na forum nie ma narzekania!!! Polecam

Waya
@Witold 18.03.2018 12:12

Trol

mina
@Witold 18.03.2018 12:12

na 17 stycznia od maja padnie VIP , Luxmed, Ubezpieczenia, 1 osoba z "wody" bo nierentowne i starzy Vipowcy klną jak szewcy bo nierentowni. reszta to ??? bo RODO i koniec

Iwona

@Cukierek 21, co w ostateczności wybrałeś/aś? No i najważniejsze, jak Ci poszła rozmowa rekrutacyjna oraz z jakim wynikiem? @Witold, dlaczego tak uważasz? Wyjaśnij bardziej szczegółowo dlaczego masz taką opinię oraz co na nią wpłynęło. @accept, czy Twoja sprawa się wyjaśniła oraz dlaczego w ogóle miała miejsce? Powtórzę jeszcze pytanie użytkownika @Bleee, do jakiego projektu to miało być szkolenie? @Waya, @Roma, nie ukrywam, że wasze wypowiedzi są bardzo lakoniczne. Napiszcie w bardziej przejrzysty i zrozumiały sposób o co w nich chodzi.

Zostaw opinię o Delta Contact - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delta Contact