Wix - Filtron Sp. z o.o.

Adres: Wrocławska 145, 63-800 Gostyń

NIP: 6961413485 KRS: 0000049910

Wix - Filtron Sp. z o.o.
2 288 6 1

Opinie o Wix - Filtron Sp. z o.o.

Podziękowałem

Pracuje na MWG ładnych pare lat w tym roku podziękowałem, znalazłem prace w okolicy za podobne pieniadze na start! Angaże to koleśiostwo, zapieprzasz latami przychodzą podwyżki a kierownik rzuca ci 50 gr? Pytam dlaczego tyle a nie wiecej albo mniej? Podwyzki ida z kadr kraszewska itp od niego to nie zależy pytam ile moge zarobic na moim stanowisku z moja grupa, on nie wie, brygadzista tez nie, Głupie tłumaczenie i kolorowanie. Zapieprzasz na kolegow brugadzisty którzy maja czas posciemniac a na angażu 1.50/2 zł . Nie polecam firmy

Sedno
@Podziękowałem 14.02.2019 19:55

To prawda. W całej firmie tak jest. Kolesiostwo ! Brygadzisci tego nie widzą? Widzą ale po co reagować skoro plan wykonany . Ale że ktoś robi za dwóch A cwaniczek robi uniki. Ale dobry bajer cwaniaka i jest kochany,i to on dostaje 1,5 zł podwyżki A nie ten co zasuwa. Ja ciężko pracuje i uczciwie bo tak mnie wychowano. Nie pozdrawiam cwaniaków!!!

NICK
@Podziękowałem 14.02.2019 19:55

Kolego gdzie ta praca i ile dostałeś na start ? pochwal się możne ktoś skorzysta

Podziękowałem
@Podziękowałem 14.02.2019 19:55

Znalazlem prace u kaczmarka. tez jako operator wozka widłowego, tez praca na 3 zmiany. Umowe podpisalem wyplaty jeszcze nie było bo od lutego pracuje stawka mnie satysfakcjonuje na poczatek tym bardziej ze jest niemal identyczna jak we filtronie po przepracowanych latach, podobno w nowej firmie sa wyzsze premie więc całość wyplaty moze byc wyzsza niz M+H. A na sama prace nie nazekam.

Typ
@NICK 14.02.2019 22:07

Przeczytaj jeszcze raz ten wpis to jest fejknews. Pracuje .... A za chwilę że już go nie ma. Dajecie się manipulować.

Zawidziony/a

Wstyd wstyd szanowny Panie Prezesie jeszcze PAN dobrze dup..skiem krzesła po Sigfrydzie nie ugrzal a już płatne nadgodziny zabrane,CSI w grafiki wrzucone,w sobotę do roboty a wolne we wtorek,zamiana pensji na stałą też jakas szemrana,nagroda za niechorowanie śmiech, Planowane wzrosty produkcji Wielkie oszczędzanie na robolach Niemcy pewnie zacierają łapska widząc jak Polak ze swojich będzie wydzierał flaki!!! Po co te szopki namioty,brokuły i czcze obietnice ze nic się nie zmieni Chyba nie tego oczekiwali pracownicy "dobrowolnie"wypełniając ankietę

Magazynek

Co wam się nie podoba na magazynie ?! Kasa? Może i mała ale ludzie normalni i do pogadania ,praca spoko i na luzie . Na produkcji gonicie swój ogon. Zapraszam na magazyn,będą przyjmować nowych. Firma zrobi kurs na wózek.Po miesiącu pracy będziecie mieć w jednym palcu wszystko

Mag___yn
@Magazynek 15.02.2019 18:20

Pozdrawiam ściemoli z popo,tak zagadani na bajerce że nie ma czasu wymienić bateri. A poważnie. Pracuje na MWG kilka lat , kasa mała,strasznie mała jak na taką firmę . Na magazynie trzeba mieć wiedzę i głowe na karku . Kto nie daje rady to po miesiącu wylatuje. Panowie operatorzy z produkcji,zapraszam na MWG na miesiąc, a my na produkcję. Kto pierwszy powie pas ? No właśnie.

J.B
@Mag___yn 15.02.2019 18:38

Do czego Ci tak łeb na karku ??? obsługa skanera i przesunięcia magazynowe to nie taka filozofia... Przyjdziesz na produkcje i ogarniesz maszynę w miesiąc ?? Wątpię .... Przez miesiąc to dobrze procesu nie poznasz, nie nabierzesz wprawy i tępa do pracy, nie mówiąc już o całej stercie dokumentacji, wymogów, instrukcji itp. Przede wszystkim po miesiącu nikt Cię nie wpuści na maszynę za nawet kilkaset tysięcy jako operatora w obawie przed awaria, postojem czy brakiem realizacji .... Taki mądry jesteś, a ile razy już przychodziły osoby z MW na produkcję i po tygodniu L4 albo wypowiedzenie umowy.

MagazynierSzyderca
@J.B 15.02.2019 20:37

chciał bym zauważyć że nowi którzy ida na magazyn nie wsiadają a traka ani na EKS tylko sztaplarka ale nią też trzeba sie umieć poruszać a nie ściągać filtry z taśmy wiec twoje zarzuty wobec magazynu są bezpodstawne , tak ogólnie jak magazyn nie wyda pół produktu (sprawdź w słowniku jak nie wiesz co to ) na produkcje to wy macie problem bo nie macie co robić wiec magazyn zaczyna proces produkcji i kończy wydaniem do klienta wiec cichutko i ładnie robotaju

produkcja
@MagazynierSzyderca 15.02.2019 23:21

kończ waść wstydu oszczędz

Qwe
@MagazynierSzyderca 15.02.2019 23:21

Nie wiem czy to tak nasz problem bo jeśli wy nie wydacie na czas to postój jest z waszej winy i was za to ścigają a przynajmniej waszego kierownika czy brygadziste...

Legendarny Magazynier
@J.B 15.02.2019 20:37

To może ja powiem tak. Faktycznie nikt nie ogarnie maszyny w miesiąc ale też nikt nie ogarnie w miesiąc jazdy na wózku dajmy na to wysokiego składowania. Żeby dojść do wprawy potrzeba naprawdę multum czasu by wszystko szło tak jak należy. Musisz wiedzieć co z czym łączyć aby nie tracić nie potrzebnie czasu czyli rozegrać to wszystko jak najbardziej logistycznie. Co do braku realizacji jak dla mnie Janusz argument. Jeśli nie wydam towaru na produkcję to cały łańcuch realizacji zatrzyma się u mnie i to ja poniose konsekwencje nie Ty. Nie dziwi mnie też fakt tego, że jeśli ktoś z magazynu idzie na produkcję przynosi l4. Dlaczego? Chaos i tempo pracy, które sami sobie narzucacie. Wiesz jaki ma być prawdziwy logistyk/magazynier? Inteligentny oraz leniwy. My nie robimy sobie wyścigu szczurów tak Jak reszta oddziałów w tej firmie BO NAM ZA TO NIE PŁACĄ HAHA. Wykonujemy swoje czynności w takiej kolejności aby mieć czas dla siebie. Proste i logiczne.

MagazynierSzyderca
@Legendarny Magazynier 15.02.2019 23:48

hmmmm kolego a nie zauważyłeś że jak wdajemy sie w dyskusje i nasze nicki sie pojawiają to wszystko cichnie czyżby to pisali ludzie pod wpływem emocji bez racjonalnych argumentów ???

Zmartwiony

Czy myślał ktoś o założeniu Związków Zawodowych ??

TenTamtenZTamtad
@Zmartwiony 15.02.2019 09:12

Kiedyś ktoś pomyślał o tym.... pogadał z kilkoma osobami, zaproponował. Bardzo szybko te osoby opuściły zakład pracy

Zamartwiony
@TenTamtenZTamtad 15.02.2019 09:33

Może trzeba wrócić do tematu ?? Ktoś jest za ??

.

Pidolic każdy może....

.

Byli korzystać... cóż.. ej tyle we mnie wszystkiegop tyle ikr mi/mu kultury

Spyder i spółka

Hahaha zarobki na magazynie to komedia . Po 4 latach pracy na MWG mam mniej o 3 zł do godz niż znajomi na produkcji z tym samym starzem . Panie kierowniku,niedługo zostaną ci ludzie po szkołach podstawowych i wtedy wylecisz. Bo narobia ci takiego gnoju ,jak z tymi filtrami co pojechały do Korei A cel dostawy miał być kompletnie na inny kontynent. Wstyd na cały M+H hahaha A będzie jeszcze gorzej po nowej rekrutacji . Nie przyjdą geniusze za takie marne pieniądze

MagazynierSzyderca
@Spyder i spółka 14.02.2019 20:47

człowieku nie bądź takim materialistą trzeba się wyluzować

Darex
@Spyder i spółka 14.02.2019 20:47

Bo na produkcji trzeba pracować a nie jak na magazynie siedzieć w traku 8 godz i chować się między regałami

MagazynierSzyderca
@Darex 14.02.2019 23:46

trzeba było sie uczyć

Legendarny Magazynier
@Darex 14.02.2019 23:46

My się chowamy a ty siedzisz 8h w miejscu jak pet. Nie pozdrawiam.

marek

a co z Jankesem?

Wetor
@marek 14.02.2019 13:06

A co ma być z nim ?

Daniel

Gdzie ta premia?

polikujyh

czy nikt nie rozlicza RN z kosztów? tworzy etaty dla znajomych (A&M) którzy nie wiadomo co robia i chodzą jak chcą...

Miras
@polikujyh 14.02.2019 07:10

Kto to A&M ?

Spox

Dobra wiatka ze będą upier...lać tylko czerwonym za Maciusia czepialstwo już mam na to wyje bane

Terkos

Pewny news,z pewnego źródła. NIE BEDZIE PREMII ZA LUTY!!!! Przykre ale prawdziwe !

robercik71
@Terkos 13.02.2019 14:07

lol dopiero 13 luty . nie siej paniki. tacy jak Ty tylko mieszają i podjudzają innych. masz wyobraźnię. ogarnij się. po co te głupoty wypisujecie. żal!!!

Bolek

Kiedy łaskawie firma ma zamiar wysłać kartki od wynagrodzenia ?

M
@Bolek 13.02.2019 12:30

Pewnie już sami nie wiedzą co mają na tych kartkach napisać...

SzyderaZcalegoSerca

haaa jak tam ziomeczki na rejonie

Pro8l3m
@SzyderaZcalegoSerca 13.02.2019 00:24

Elegancko spijam Bronka właśnie

Co to premia?
@Pro8l3m 13.02.2019 00:33

Za chajs z premi baluj

XXXX
@SzyderaZcalegoSerca 13.02.2019 00:24

KIEDY BĘDZIE PRZELEW PREMII KTOŚ COŚ WIE

Ja popis

Spokojny to i mnie uspokoiłes ze tylko brygadzistom będą walić premię za 5S Niech no mnie teraz czerwony gna do roboty to mu paletę bylegdzie poloże jeszcze kupę na nią zrobię i o kwartalnej może zapomnieć hiihii

Trzecie oko
@Ja popis 12.02.2019 22:18

Brygadzista juz nie ma premi kwartalnej, tylko miesiaczna

Pracownik
@Ja popis 12.02.2019 22:18

Tak to sobie tłumacz, oj zimna woda może Ci się na głowę wylać.

Xxx
@Ja popis 12.02.2019 22:18

Tyle to Gebelsowe i Palikatowe pomysły wnoszą, może kiedyś się komuś oczy otworzą, ale to może być już za późno:(

Mr muscel

Słyszeliście ze za niezgodności S5 będą zabierać premię

Spokojny
@Mr muscel 12.02.2019 19:36

Tylko brygadzistom, ha ha ha

Bambo
@Mr muscel 12.02.2019 19:36

Kuurła to firma czy przedszkole Mało ze kasa na raty tu wypłata tu premja niech jeszcze za pranie bendzie przelew 20 a z stażowe 25 Sigfrid wroc

Laleczka Lucy

Magdaleno zostaw Lucy w spokoju .

Kasia

Powiedzcie mi czy warto zostać p.o zmiany?

jasiu
@Kasia 12.02.2019 07:27

daj sobie spokój

leśny_dzik
@Kasia 12.02.2019 07:27

za takie śmieszne pieniądze nie warto. ludzie i tak nie doceniają jak ktoś się stara i potem Cię oczernią przy ocenie pracy. lepiej robić 8h na maszynie i wrócić do domu. p.o. to odpowiedzialność i oczekiwania względem Twojej osoby, dodatkowy stres i konflikty z pracownikami. Każdy coś chce od Ciebie. potrzebne Ci to?

Kasia
@leśny_dzik 12.02.2019 15:37

Jaki wynosi dodatek do p.o?

Rolnik
@Kasia 12.02.2019 18:30

350zl odciagnij podatek

Były już pracownik

Wszyscy wypisujcie źle o tej firmie ale nadal tam siedzicie więc pytam po co ? No dalej szukać sobie nowej pracy , każdemu źle ale każdy do pracy codziennie chodzi i robi tak jak robił a lepiej już nie będzie więc zamiast narzekać to albo się zwolnijcie albo na L4 i po problemie . Pozdrawiam

Eeeex

Kiedy ma być premia?

Mann

Co to za szkolenie bez bułek.. Nie pozdrawiam

Tata
@Mann 11.02.2019 09:43

Oszczędności....

Start

Premia ma być po niedzieli. 250 zł. Co mi daje 2495 zł. 120 za pranie ,jakies 100 zł za nocne zmiany. Gdyby nie dali to 220 zł to co zostanie?!!!! Od jutra robię mniej i jak cywilizowany człowiek idę na kawę czy do łazienki A nie ciągle biegiem i biegiem . W (usunięte przez administratora) ta firma !!!!!!

ASIA
@Start 07.02.2019 15:53

Mam pytanie czy to jest sama goła wypłata? Czy w niej już jest wliczone za pranie, dodatek nocny, dodatek stażowy? Czy te 3 rzeczy będą razem z premią? Pytam po jestem przerażonajaka jest mała wypłata.

Start
@ASIA 07.02.2019 16:02

To już wszystko. Tylko premia po niedzieli ,czyli 230-270 zł . I TO JUZ WSZYSTKO CO NAM DAJE M+H . Jeszcze śmierdzące bidony do wody z Chin

ASIA
@Start 07.02.2019 16:10

Wyobrażacie sobie teraz sytuację że w kolejnych miesiącach nie będzie premii. To są kpiny.

Kris
@Start 07.02.2019 16:10

Ja jestem zadowolony z wypłaty. Miałem 2tyg nocek może to mi nadbiło. Ale nie odczułem braku premii w pensji. Odczułem podwyżkę. Pracuje 15lat jestem zadowolony że stawki ale przykładam się do swojej pracy. Owszem mogłoby być lepiej. Ale niektórzy mają za wysokie wymagania. Jak zobaczyłem te komentarze to byłem w szoku.

XXXX
@Start 07.02.2019 15:53

CHYBA COŚ NAMIESZALI Z TYMI WYPŁATAMI

żałosne
@Start 07.02.2019 15:53

500 kredyt , 500 paliwo , 700 rachunki i flaszka przy wypłacie żeby zastanowić się co zrobić z resztą (2260 na rękę) ... nie oczekuje kokosów ale do cholery nie po to człowiek zapierdziela przez te 8 godzin żeby firma go tak (usunięte przez administratora)..

o qurwa
@Start 07.02.2019 16:10

mało że śmieerdzące to jeszcze trujące to z czego jest wykonany biton? to jest plastik jednorazowego użytku najgorszy jaki może tylko być ludzie nie dajcie się truć i oddajcie i te "niby" bidony

Ziutek
@o qurwa 07.02.2019 20:55

To prawda wstyd dla firmy ludziom dać coś takiego. Na wystąpieniach brokuły i zdrowy tryb życia a bidon z rakiem

Pracownik
@Ziutek 07.02.2019 21:09

Kubki jak kubki, ale ta woda z hydrantu to już przeginka na całego ! Żeby się nie zdziwili jak pewnego dnia masa ludzi się potruje, były przypadki w kraju że w wodzie z instalacji wykryto bakterie e-coli ! mimo całego systemu filtracyjnego ! Chcieli zaoszczędzić na butelkowanej a może się skończyć różnie !

Filtronowiec
@Pracownik 08.02.2019 10:02

Nie chcieli zaoszczędzić na wodzie tylko ludzie sami wybrali w ankiecie wodę z kranu bo oczywiście się połasili na chińskie kubeczki z logo gównianej firmy...

Pracownik
@Filtronowiec 08.02.2019 14:39

Wierzysz w wynik tej ankiety ?! U nas z tego co wiem 90% głosowało za butelkowaną, skłaniałbym się do tego że przekalkulowali koszt butelkowanej i automatów do wody i wyszło że mimo uzupełniania co jakiś czas butli z gazem, będzie tańsza kranówa ! Ale to jest tylko moje zdanie, możecie się ze mną zgodzić lub nie.

Edfg
@Pracownik 08.02.2019 10:02

Mam nadzieję że co jakiś czas sanepid przebada tą wodę... Bo ją piję i to dużo.... :-(:-D

chochlik
@Ziutek 07.02.2019 21:09

Oszczędzają na robolach obiecali szkopom grube miliony i realizują swój plan Do dystrybutorów mieli przyjeżdżać serwisanci widział ktoś jakiegos

Walter
@Start 07.02.2019 15:53

Dzisiaj czytalem ze lidl podnosi pensje do 4050 zl brutto. A latem klima, czysto, ładnie czego wiecej chciec? Porownujac srodowisko pracy to powinienes 6000 brutto conajmniej miec a latem godzinna przerwa na regeneracje. Eh.

fghj
@Start 07.02.2019 15:53

gdzie ,ta marna premia?

Free

Na codzień pochłaniamy tyle toksyn

Free

Zarząd uznał że na codzień w robocie drugiemu tyle chemii z kleju bibul oddzielaczy ze jeden chiński kubek nas nie zabije a przed Niemcami już wykażą się oszczednosciami

maciek

Ludzie najłatwiej robic oszczędności na ludziach na wypłacie i na dodatku na wakacje itp. Jeśli ktoś zarabia 4000/5000 tys to a ktoś 2400 to strata 500 zł bo vos zabrano cos ucieto kogo zaboli bardziej i kto ją odczuje. Opowiedz jest oczywista.

Mirek
@maciek 09.02.2019 11:43

Sam tego chyba nie rozumiesz co napisałeś, a na pewno już nikt inny co to czyta.

maciek

Ludzie najłatwiej robic oszczędności na ludziach na wypłacie i na dodatku na wakacje itp. Jeśli ktoś zarabia 4000/5000 tys to a ktoś 2400 to strata 500 zł bo vos zabrano cos ucieto kogo zaboli bardziej i kto ją odczuje. Opowiedz jest oczywista.

Paweł

Kapitałem tej firmy są ludzie. Jeśli oszczędności mają być kosztem ludzi którzy zarabiają najmniej do jest to droga donikąd. Bez pracowników nie będzie tej firmy. Ciągle oszczędności na wszystkim...ludzie Nam nie starcza do pierwszego.

Wasyl
@Paweł 08.02.2019 09:12

Cześć masz rację,ale w tej firmie jesteś kapitalem do pracy a nie płacy. Nie widziałeś na spotkaniach tych ironicznych uśmieszkow dyrektorów że znowu motloch się udalo okpic .Najważniejsze w tym wszystkim jest to co do nich idzie nie do ciebie ty jesteś od tego żeby (usunięte przez administratora) i cicho siedzieć.Może czas na zmiany na tych stolkach nawet niech przyjdą Niemcy określą się jasno jaka praca i jaka płaca.A ci chcą chyba być najlepsi więc wszelkie oszczędności będą na robolach tak jest najłatwiej.

J.B

Witam, pracuje już w M+H już kilka lat i mam pytanie odnośnie czystości powietrza w tej firmie. Czy ktoś z BHP albo innego działu Firmy zainteresował się tematem ? Wydziały J10 czy C30 pod tym względem to jest jakiś dramat. Ludzie spędzają na produkcji 7.5h wdychając te wszystkie opary z tworzyw sztucznych. Ok są wyciągi, wentylacje itp.. ale nie "wyciągają" wszystkiego, reszta, która pozostaje w powietrzu wdychana jest przez pracowników produkcji. Firma, która produkuje filtry m.in. dla PRZEMYSŁU nigdy nie pomyślała o tym, żeby poprawić czystość powietrza wdychanego przez swój największy kapitał, jakim są pracownicy??? W końcu produkcja to jest serce tego zakładu, cała reszta to wydziały, komórki pomocnicze.. Może komórka LeanManufacturing pochyliła by głowę nad tematem, w końcu taki niepisany 6 krok, programu 5S to BHP!! Te spotkania w "namiocie" i prezentacje o czystoścj powietrza, świadomości itp.. raczej dotyczyły wszystkich. Temat wypadałoby zacząć od wewnątrz.. w końcu przykład idzie z góry! Na produkcji nie ma klkmatyzacji tak jak w biurach kierownictwa i całej reszty biurowych. Pytanie do Zarządu. Challengeakcepted# ??? Czy szeroko już rozpowszechnione cięcie kosztów ???

Mocna
@J.B 08.02.2019 12:07

Masz rację. Związki rakotwórcze są w tych oparach . Przykro mi

aqw
@J.B 08.02.2019 12:07

5s czy jak ti się nazywa LeanManufacturing jedyne co potrafi to zauważyć że linie trzeba wymalować albo jakis głupkowaty pojemnik zakupic który w rezultacie i tak nikt tego nie używa

Iwona

Super podejście do pracowników. Super motywacja pieniądze które nie wystarczają na żarcie do pierwszego

123

Wyplata to kpina !!!

Miras
@123 08.02.2019 09:04

Ludzie podpisaliście angaże i czego sie dziwicie . Nikt z was nie wie za ile pracujecie ? Pensja brutto jest ok . Niestety trzeba się składać po 700 zł na 500+.

Zostaw opinię o Wix - Filtron Sp. z o.o. - Gostyń

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wix - Filtron Sp. z o.o.