Technisat
2 969 6 1

Opinie o Technisat

Loraz

Dzień dobry ile się czeka na odpowiedź po wysłaniu CV?

Hm
@Loraz 11.02.2019 11:43

Dzień dobry, od wysłania CV do rozmowy kwalifikacyjnej - kilka dni, uwzględniając aktualne zapotrzebowanie na pracowników.

Loraz
@Hm 12.02.2019 07:43

Ok dzięki, minął już u mnie ponad tydzień to pewnie już nie zadzwonią

Pracownik

Marco@ Pracowałem w innych firmach zajmujących się produkcją i obiektywnie stwierdzam, że Technisat nie jest złą firmą, jeżeli chodzi o traktowanie swoich pracowników. Fakt, że polityka pracodawcy wobec pracownika nie jest idealna, ale wyolbrzymianie tego do poziomu 'niewolnictwa' to zdecydowanie gruba przesada. Prawa pracownicze są respektowane w mojej ocenie. Jedyne do czego wg mnie można było by się przyczepić to fakt, że podwyżki dla pracowników są zbyt mało progresywne. Generalnie na rynku pracy, równorzędne stanowiska są opłacane bardzo podobnie 'na wjazd' dla nowego pracownika co daje szeroki wachlarz ofert dla odejścia stałych pracowników Technisatu, którzy są bądź co bądź ogromnie istotni dla realizacji planów produkcyjnych. Imo, jeżeli Technisat boryka się z problemem braków osobowych, to najpierw powinien zadbać o zatrzymanie tego procesu a dopiero potem motywować osoby z zewnątrz do podjęcia pracy, które i tak nim się wdrożą i zaczną pracować wydajnie muszą się przeszkolić do 3 msc i więcej, w zależności od tego jak kto kumaty jest i nie oszukujmy się, że ktoś wejdzie do firmy i w 2 tygodnie zacznie obsługiwać maszyny, jeżeli zaczyna od kompletnego 0. Dodatkowo wydaje mi się, że powinno się przywrócić system premiowy, choć zdaje sobie sprawę z tego, że to nie takie proste i wiązało by się z obniżką pensji zasadniczej, ale moim zdaniem do wynegocjowania. Ludzie jacy są tacy są, każdy widzi, teraz pójść na l4 to żaden problem, szczególnie gdy nie ma się wiele do stracenia (mówie tutaj o osobach, które chodzą na 'naciągane' l4). Przez braki osobowe są zatrzymywane linie, jeżeli nie ma chętnych na nadgodziny co generuje straty i demotywuje innych pracowników przez pracę na podwójnych obrotach. *wypowiadam się tutaj jako osoba związana z działem SMD i nie chciałbym być zrozumiany jako osoba roszczeniowa, która chce tylko więcej, aczkolwiek z obserwacji pracowników wiem, że to jednak pieniadze mają ostatnie słowo na każdej płaszczyźnie relacji pracownik-pracodawca. Dodam, że na wielki + jest atmosfera pracy. Nie ma takiej spiny do pracownika, żeby pracował ponad swoje siły i możliwości. Niektóre osoby mogą czuć się niesprawiedliwie potraktowane w związku z moim komentarzem, ale możecie mi wierzyć, że w wielu innych firmach jeżeli efekt waszej pracy nie będzie satysfakcjonował przełożonych to macie lipe :) a tutaj fakt, niektórzy są ganiani, ale jeżeli się nie wyrobią - nic z tego nie wynika - trudno, przyjdą następni i dokończą. Ps. Chciałbym zaznaczyć, że jest to moja obiektywna opinia w kontekście działu SMD, nie wiem jak jest na innych. Pozdrawiam.

Ja
@Pracownik 11.11.2017 14:07

Zgadzam się z tą opinią. Praca zła nie jest. Wszędzie trzeba pracować. Atmosfera dużo zależy od ludzi. U mnie na zmianie jest ok.Dużym plusem jest darmowy dojazd z wielu miejscowości, karta żywieniowa, darmowe automaty-do limitu oczywiscie. No i jabłka tez były. Wszystko to jest super.Ale jest też kwestia finansowa. I tu juz pod górkę. Najniższa w firmie to 2400zl. Brutto. Na 3 zmiany. To nie jest dużo. Człowiek pracuje np.3 lata i tyle ma, a nowy pracownik ma tyle samo na Dzień Dobry. Patrząc na srednią płac innych firm, tam docenia się pracowników ze stażem. Ja mam ponad 5 lat w tej firmie.Zarabiam troszkę więcej niż 2400. Ale najbardziej boli to, że nikt nie docenia Starych Pracowników. Dbamy o jakość. Nauczeni starych standardów, że jakość, jakość i jeszcze raz jakość. Młodzi się śmieją. To my, starzy stażem, pracownicy dbamy o dobro firmy. Na produkcji morale podniosłaby chociaż premia za staż. My uczymy nowe osoby, z Polski, osoby z Ukrainy. Staramy się przekazać to, co najważniejsze względem jakości. A normy najniższe nie są. Staramy się wszyscy. A najgorsze , co można o nas usłyszeć z ust Specjalistów od spraw produkcji, referentow itp. TO TYLKO LUDZIE Z PRODUKCJI. Smutne. Przeciez , gdyby nie produkcja, to oni nie mieli by pracy.Oczywiście, starych mozna wymienić na nowych. Ale gdzie wtedy będzie jakość z której znana jest firma TechniSat? Jeśli nie wiadomo o co chodzi to o pieniądze. Pracując tyle w firmie, dbać o jej imię. praca na 3 zmiany i nie zarabiać nawet 2200 brutto. Smutne to.

Mła
@Ja 02.02.2018 09:30

Jestem nowym pracownikiem, ale muszę się z Tobą zgodzić w 100%. Oczywiście nie chcą aby nowym obniżono pensje , tylko uważam, że jeśli ktoś pracuje ileś czasu w tej firmie powinien być bardziej dowartościowany finansowo przynajmniej o jakieś dodatkowe 2 tys. Ta praca jest ciężka , wymaga szybkości, skupienia pomimo pory dnia i nocy, a jednocześnie dużej precyzji. W duchocie ciężko jest tak pracować jak maszyna, jednak ludzie dają z siebie wszystko. No i powinna być możliwość dalszego rozwoju i awansu. Nie mam żadnych zarzutów do liderek i pań z kadr- uważam, że swoje obowiązki wypełniają bardzo dobrze i są życzliwe dla pracowników. Plusem jest też dojazd ( co prawda tylko z wybranych miejscowości), darmowa woda na hali, do wyczerpania limitu też kawa z automatów, jabłka, karta żywieniowa. I oczywiście normalna umowa o pracę, a nie jakaś śmieciówka jak w niektórych innych firmach w tym powiecie.

mat
@Ja 02.02.2018 09:30

Tak właśnie masz racje człowiek pracuje 3 lata ma 2450, dojeżdża własnym autem 20 km i parkuje na ulicy przed firmą, bo niestety nie ma miejsc parkingowych dla szaraków. Wniosek z tego taki że taki pracownik jest w jakby dwa razy ukarany. Raz że jego pensja jest minimalnie wyższa od nowo przyjętego pracownika, a dwa że to jego wina że mieszka tam gdzie nie dojeżdża darmowy autobus, bo dodatku do kosztu dojazdu niema. I zaraz będzie odp jak Tobie nie pasuje to się zwolnij. Spokojnie już na tym myślałem, bo wolę pracować za najniższą krajową na miejscu niż jeździć tam i tak wyjde na plus. A firma i tak braki osobowe załata sąsiadami z wschodu. Pozdrawiam i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.

Ewelina
@mat 05.01.2019 20:27

Z Twojego wpisu można wywnioskować, że główny problem stanowi dla Ciebie wysokość wynagrodzenia, które uzyskujesz w firmie Technisat. Może w związku z tym warto byłoby porozmawiać z Szefem na temat ewentualnej podwyżki? Jak myślisz - czy takie działanie mogłoby przynieść zamierzony efekt? Firma ta jest bardzo renomowana, a więc nie powinno być z tym problemu. A na jakim stanowisku jesteś tam zatrudniony?

qwerty

jestem murzynem w ameryce i w tym tygodniu policjanci złapali mnie dwadzieścia razy, czy to fair? nie wydaje mi się, policja w ameryce jest skorumpowana.

groszek

Jeśli ktoś chce tu pracować,to musi wiedzieć jedno , nie może liczyć na wysokie zarobki. ZAWSZE oscylowały one bliżej najniższej krajowej niż średniej, niezależnie od sytuacji na rynku pracy. Teraz też nie ma podwyżek, bo są inwestycje i taki przekaz słyszeliśmy od poprzedniego dyrektora ,i taki słyszymy teraz, czyli nie ma podwyżek ,bo jest kryzys,a po kryzysie ich nie ma ,bo są inwestycje. W ramach oszczędności zarząd w Niemczech zlikwidował również premie, a ponoć aktualnie jesteśmy NAJWIĘKSZYM produkcyjnym zakładem grupy Technisat. Rotacja pracowników duża,ale wg zarządu lekiem na wszystko są pracownicy ze wschodu. Praca na 3 zmiany plus dyżury w soboty i w niedziele za 2400 brutto, jeśli Wam to pasuje ,zapraszamy.Wielu myślało ,że po okresie próbnym dostaną więcej, ale tak się nie dzieje więc odchodzą. Traktowanie pracowników polepszyło się po czystce i zwolnieniu niektórych kierowników,szkoda tylko,że tak długo trzeba było czekać na reakcję zarządu na to ,co działo się u nas.Zgadzam się ,że wymiana kadry kierowniczej mogłaby polepszyć organizację pracy w zakładzie,obecna kadra nie przejawia już większego zaangażowania w poprawę jakości i organizacji produkcji.

Pracownik
@groszek 04.11.2018 17:29

Popieram, obecna kadra menagerów straciła swoją świeżość. Dzielą pracowników na 'naszych' i 'waszych' podczas rozwiązywania bieżących problemów produkcyjnych. Kolokwialnie mówiąc - mamy do czynienia z ''kliką". Naturalnie, żeby merytorycznie podejść do istoty każdego problemu wymagana jest kooperacja i ocena wpływu całości czynników składających się na poprawność procesu ze względu na jego złożoność. A co do płac. Śmiało można stwierdzić, że w kontekście mediany zarobków pracowników produkcyjnych w regionie okolic Wrocławia oraz Środy Śląskiej pracownicy Technisatu to tania siła robocza.

Zuzanna
@groszek 04.11.2018 17:29

Wynagrodzenie według Ciebie mogłoby być wyższe. A czy pracodawca oferuje inne pozapłacowe dodatki do pensji w postaci szkoleń lub kursów, które dają nowe uprawnienia, lub solidnego pakietu socjalnego? Napisz, jakiego rodzaju umowy dostają nowi pracownicy? Zlecenie, czy na czas określony? Pracodawca prowadzi stronę http://www.technisat.com/pl_PL/Kariera-&-Praca/352-15/ na której zamieścił kilka ogłoszeń o pracę na stanowiska: administrator IT, inżynier konstruktor, magazynier, operator produkcji, specjalista do spraw jakości. Zajrzyjcie tam, może znajdziecie coś dla siebie.

_magazynier

Cześć wam. Chciałabym się dowiedzieć od ktorej do której są 3 zmiany .

Zainteresowany

Mam pytanie czy warto aplikować cv do Technisat. Electronike znam lutowac potrafię. Dojazd własnym samochodem ok 40 km.

Pracownik
@Zainteresowany 25.10.2018 23:14

Jak jesteś fachowcem to warto. Serwisant zawsze się przyda.

Marian

Nic dobrego o tej firmie powiedzieć nie można bardzo mała placa a wymagają bóg wie czego chore zasady liderzy itp. Stanowczo odradzam!!

Krokodyl

Witam , Jak dla mnie ,to powinno się wymienić kadrę zarządzającą . Kierownicy pracują na swoich stołkach od wielu lat - przydał by się jakiś powiew świeżości :) Firma będzie traciła doświadczonych pracowników ze względu na niskie zarobki . Kiedyś sloganem w technisacie było jak ci się nie podoba możesz się zwolnic na twoje miejsce czeka 10 osób za bramom .

k
@Krokodyl 26.08.2018 16:42

zgadzam sie

xsssxxsssx
@Krokodyl 26.08.2018 16:42

bramOM to na pewno!

RE : Gregor

Dopóki ludzie się godzą za taką kase pracować to nie. Ludzie marudzą a i tak pracują bo się przyzwyczaili. Rozglądnijcie się trochę. Na produkcji teraz 3000 - 3800 brutto dostaje się na wjazd na easy. Moim zdaniem to się skończy tak, że starzy pracownicy widząc, że nowi dostają bardzo podobne stawki do ich, będą mieli w d*** te prace. Z kolei za 2,5 brutto nie przyjdą w tych czasach powazne osoby do pracy, więc powstanie taka zbieranina niewiadomo czego, w następstwie - wielki (usunięte przez administratora) i mnożące się problemy.

Kasiula

Czy ktoś może powiedzieć jakie są teraz zarobki na zmianach 8-godzinnych?premie itd?

nico

nie dziwię się,że ludzie nie przychodzą w weekendy do pracy,skoro w innych firmach w weekendy płacą 100% lub 200% to co,że mamy 4-brygadówkę, w wielu firmach co kilka lat wymienia się kierownictwo a tu lipa i stąd układy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i taka a nie inna atmosfera.

Feliks

Czy firma normalnie funkcjonuje? Czy jest jakiś powód tej ciszy?

Aaa.
@Feliks 08.08.2018 21:44

Funkcjonuje normalnie, cały czas są przyjęcia. Atmosfera coraz lepsza, coraz wyższe płace.

haha

hello i am eating a bum haha

Gregor

Jak tam atmosfera w pracy? Wcześniej trochę narzekaliście.

Jacek

Normalna praca a przecież za leżenie nikt nie płaci!!

Zuzanna

@ona93 Obrażanie innych osób na forum jest niezgodne z regulaminem. Czy możesz napisać coś więcej o ustalaniu grafiku w firmie Technisat? Czy pracownicy w tej firmie mają realny wpływ na ustalanie swojego grafiku? Czy to praca zmianowa? Pozostali użytkownicy na pewno będą wdzięczni za napisanie kilku słów więcej.

Odpowiedź
@Zuzanna 29.04.2018 15:51

Zależy jaki dział. Na montażu ręcznym (mpr), końcowym (mk) testach i serwisie jest system 3 zmianowy, pon-pt (czasami sobota, ale nie wiem czy obowiązkowa) tydzień dniówek, potem popołudniówek i nocek (6-14, 14-22, 22-6). Na montażu powierzchniowym SMD jest system 12 na 12 (dniówka, nocka) i 2 dni wolnego . W jakim sensie ustalanie swojego grafiku ?

Zuzanna

@Tomek Na jakim stanowisku pracowałeś i ile według Ciebie powinien zarabiać pracownik na Twoim stanowisku? Czy możesz napisać coś więcej o systemie pracy? @Pionier Czy mógłbyś podać konkretne przykłady sytuacji, o której napisałeś? Jest to związane z atmosferą w pracy? Czy można liczyć na wsparcie innych pracowników z zespołu?

Will 122

Dziadostwo! Marne zarobki tylko gonią do roboty i nic więcej. A i jeden na drugiego non stop kapuje !!!

Pionier
@Will 122 27.03.2018 02:43

Pracowałem w tej firmie, i zgadzam się z powyższą opinią. Kapowanie na innych to chleb powszedni.

Tomek

Słabe zarobki wymagania olbrzymie i najlepiej jak by człowiek obsługiwał pięć maszyn to kupa a nie zakład

Jerzy

Kwestie finansowe zawsze są sporne. Może w sytuacji braku fachowców firma podniesie zarobki?

Makrela
@Jerzy 17.03.2018 22:46

Nie podniesie.Tu nie chodzi o fachowców tylko o tanie rączki do roboty.

Były robol
@Makrela 21.03.2018 23:07

Tak jest Makrela. Dokładnie masz rację. Nie podniosą zarobków. Polacy nie chcą pracować, odchodzą do lepszych miejsc. Trudno wschodnimi sąsiadami załatają wakaty i alleluja i do przodu. Człowiek rodak czy nie rodak a co za różnica, ma tylko pracować i robić normy. Tam się liczy sztuka, a nie to kto ją wykona.

Tuskopies

Zostawiłem już swoją opinię ale została ocenzurowana i umieszczona w skrzynce "pomocna" to znaczy, niemożliwa do odczytania przez innych czytelników z wyjątkiem tych z Berlina i Brukseli.

dzienks
@Tuskopies 01.03.2018 11:55

To dobrze, że nam o tym powiedziałeś. Bardzo pomocna opinia.

Tonikerb

Greetings, I am interested in a job in Technisat. What is the monthly salary? And what's the average in Poland? What about co-workers in the job?

Janusz

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników? Warto aplikować?

Pracownik
@Janusz 02.01.2018 22:24

Jest rekrutacja na produkcje i do technologii.

agata
@Pracownik 05.01.2018 19:59

witam. gdzie znajdę te oferty? nie widze aktualnych ofert?

kolega ze wschodu
@Janusz 02.01.2018 22:24

jak chcesz zarabiać minimum socjalne - aplikuj

pracownik
@agata 23.01.2018 20:02

Aktualne oferty pracy na stronie m.in. strona www oraz OLX

Cotamuwas

Czy zarobię w Technisacie średnią krajową?

Były robol
@Cotamuwas 19.01.2018 18:01

Średnią krajową?? haha dobre. Ludzie stąd uciekają i idą po sąsiedzku do Preh-a, bo tam więcej płacą. Uwierz jakby była średnia krajowa, to by ludzi nie brakowało. Ba nawet sąsiadów za wschodu by nie zatrudniali.

xxx

Szał. Tak jest. Zwłaszcza, że średnia krajowa w Polsce to 4500 złotych. Jutro piszę podanie do Technisatu

Paweł

Witam potrzebuje telefon do preh na miela mocny33@vp.pl

Zuzanna

@Marco, tak jak wcześniej pisałam, może warto kogoś przekierować w takiej sytuacji? Rozumiem, wasze wzburzenie ale na pewno przydałoby się tutaj wyjaśnienie drugiej strony. Ze względu na to, że porównywania do obozów pracy, są naprawdę nie na miejscu i dość mocno oskarżają firmę, która nie zabiera stanowiska.

Marco

Pozdrawiam wszystkich troli co piszą, że Technisat to spoko firma. Pracownicy traktowani są przedmiotowo, a nie podmiotowo. Obecna sytuacja na rynku dolnośląskim odzwierciedla nowoczesny kapitalizm, będący niewolnictwem XXI wieku. Liczy się zysk, a nie poszanowanie jednostki ludzkiej. Obozy pracy- tak można nazwać największe zakłady w naszym regionie: Tarczyński, Technisat, Rokita, LG, Samsung.

Zuzanna

Dziękuję za odpowiedź @aktualny pracownik, zawsze warto roztrząsać takie kwestie, chociażby dla osób, które chcą się tutaj zatrudnić w przyszłości. Myślałeś o tym, żeby skierować na forum osoby, które nie do końca zdają sobie sprawę z sytuacji? To miejsce gdzie toczy się wymiana informacji, więc może kierownictwo mogłoby wyciągnąć z tego jakieś wnioski.

Jasiek

Czy jesteście pewni, że nie można napisać coś pozytywnego o Technisat? Nie ma idealnej firmy, wszędzie i zawsze mogą wydarzyć się jakieś kłopoty. Może jednak warto zawalczyć o miejsca pracy? Dobrze, że teraz jest małe bezrobocie ale to się może zmienić!

Zostaw opinię o Technisat - Oborniki Śląskie

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Technisat