Firma Cukiernicza "Solidarność" Sp. z o. o.
3 128 6 1

Opinie o Firma Cukiernicza "Solidarność" Sp. z o. o.

Iga

Ze starej firmy nic nie zostało ,nowy pracownik musi zasuwać za siebie ,emerytki tam siedzące przy stołach ,jeśli nie dostanie taka opinie ,że zostanie zwolniony ,jeśli nie dopasujesz się i nie podlizuje szkole wylatujesz ,starzy pracownicy nie starają się widząc nowych ,potem co złe zapakowane idzie na konto nowo przyjętych ,bo starzy rzekomo są dokladni.firma dla desperatów

Andrzej

Dobre opinie słyszałem o firmie dlatego chciałbym aplikować. Może ktoś podpowie jaką macie atmosferę i tak ogólnie o pracy?

Ewa
@Andrzej 06.01.2019 16:11

Człowiek człowiekowi wilkiem w tej robocie , kiedy robisz co karzą dobrze ,zbuntujesz się ,bo robisz za dużo i ciężko ,do widzenia .

Ewa

Praca w dużym pośpiechu ,jeśli nie dopasujesz się do grupek rządzących i tak babki wygryza z pracy ,oczekują ,że nowy pracownik szczególnie młody będzie robił cztery rzeczy naraz w szybkim tempie .

Ważne

Proszę wszystkich czytających, aby w tym roku podczas Rozliczania PIT-a przekazali 1% na dowolną działalność OPP (Organizacja pożytku Publicznego). Wpisanie Danych zajmuje ok. minutę. A wtedy część naszego podatku zamiast do Państwa (czyt. do posłów na zmarnowanie) trafi do potrzebujących. Niech każdy przekażee 1% zgodnie ze swoimi przekonaniami na to co chce

Wiki

Firma ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Jeśli ktoś tego nie zauważa to może lepiej zmienić ją?

Bartek

Zawsze takie zmiany wprowadzają dużo nerwowości. Myślę, że to kwestia czasu i będzie spoko.

Aksa
@Bartek 25.07.2018 17:03

Czy możecie napisać czy na produkcji jest duży hałas?

Waldi

Myślę, że to niezadowolenie to wynik przyzwyczajenia do poprzedniego porządku.

wxz
@Waldi 14.07.2018 18:40

ponawiam pytanie o hałas?czy jest duży na produkcji?

Julita

@mariola, Twój wpis świadczy o zmianach jakie zaszły w Firma Cukiernicza "Solidarność". Rozumiem, że mają one wpływ na osoby zatrudnione. Możesz w takim razie opisać jak teraz wyglądają warunki zatrudnienia i pracy u tego pracodawcy? Twoja wypowiedź będzie ważna dla osób poszukujących aktualnych informacji o tej firmie przed aplikowaniem do niej.

Maria
@Julita 25.04.2018 16:23

Mam pytanie : czy na produkcji jest duży hałas??Czy możecie napisać?

anonim

(usunięte przez administratora)

bakuś

jak sam napisałeś @wito, Solidarność została przejęte przez zachodnią firmę. Co za tym idzie, zamiast najlepszych na świecie Polskich przepisów i zasad produkcji, rozpoczęto wdrażanie pomysłów z zachodu... co jak i w wielu innych sprawach powiązanych z naszym krajem - póki co nie wychodzi to nikomu na dobre

Ziut
@bakuś 07.09.2014 16:22

A od kiedy to Grupa Kapitałowa Colian, która przejęła lubelską Solidarność, jest "zachodnią firmą"? GK Colian jest własnością Jana Kolańskiego z Kalisza, a w jej skład wchodzą tak znane firmy cukiernicze jak Jutrzenka, Goplana, Hellena, Kaliszanka, Ziołopex oraz Solidarność.

mariola
@Ziut 12.09.2014 12:58

i co robią poza ściemnianiem i baletami oszczędzają na wszystkim a przede wszystkim na jakości nic tak juz nie bedzie smakować jak za starej solidarności gdzie prezes dbał o wszystko nawet o pensje ludzi choć mówiło sie ze wredny ale o jakosc dbał i pracy i słodyczy

paweł

no dokładnie, to jest firma z baraaaardzo dużymi tradycjami, nawet nie wiecie chyba ile oni dokładnie czasu już działają na rynku.. moim zdaniem jest tak, że macie jednak dodatkowe premie czy jak to wszystko wygląda jeśli chodzi o wzrost i jakiś rozwój wewnątrz tego miejsca, zakładu pracy cukierni konkretnie?

olo
@paweł 09.01.2015 18:36

działali teraz od kont przejął ją colian nic nie jest takie same śliwka to juz porazka

Juz nie pracownik.

Firma to (usunięte przez administratora). Dobre czasy minęły. Pracuja tu tylko Ci ktorzy wchodzą w (usunięte przez administratora) lub nie potrafią znaleźć pracy.

aksa
@Juz nie pracownik. 05.01.2018 21:57

Ile można zarobić??

Julita

Firma Cukiernicza "Solidarność" Sp. z o. o. a po przemianie Colian oferuje studentom bądź absolwentom letni program praktyk. Pracodawca najlepszym praktykantom oferuje płatny staż. Czy to oznacza, że praktyki nie są płatne? Jeżeli ktoś z Was brał udział w takim programie, to dobrze by było gdyby zdecydował się w tym miejscu podzielić się swoją opinią na jego temat.

Iga

Czy zmieniło się coś w firmie od czasu zmian?

Julita

Hej, bardzo często pada pytanie na temat wynagrodzeń, które zostaje bez odpowiedzi. Jeżeli ktoś chce się tym podzielić może napisać, chociaż o takie kwestie najlepiej bezpośrednio pytać ,,Solidarność'' Firma Cukiernicza , wtedy otrzymacie z pewnością prawdziwe informacje. Jednak firma obecnie nie prowadzi rekrutacji być może wszystkie stanowiska są już obsadzone? Praktykanci są przyjmowani?

anonim
@Julita 26.07.2017 15:34

Solidarność nie istnieje teraz to Colian

chrześcijanin nie morderca

Co za gów.. produkujecie pod nazwą śliwka w czekoladzie, cała mija rodzina się rozchorowała, mordujecie ludzi pod nazwą Solidarność, te cukierki wyślę Prezydentowi dlaczego hańbią tą nazwę Solidarność, komuchy mordowały i solidaruchy mordują trując ludzi

Konsument z Olsztyna.

Proszę mi odpowiedzieć. Olsztyńska Hurtownia Spożywcza A.B.E.R. dostaje od Solidarności promocje ,ale promocje z Hurtowni nie ujrzały półki sklepowej. Czy wasz Przedstawiciel Handlowy nie mógł by promować w Olsztyńskich sklepach. Ponieważ zakupiłem 5 opakowań bombonierek i nie miałem okazji posmakować co kupuje. Kierownik sklepu oznajmił że promocje konsumują Prezesi i Dyrektorzy i Kierownicy Hurtowni mogę zapytać się ich o smak , sklep takiej promocji nie dostaję. Firma Cukiernicza Solidarność schodzi na psy , posmakować czy sprzedać promocję może Hurtownia A.B.E.R., Konsument w sklepie ma tylko zakupywać . Rezygnuje zakupu polskich produktów , Będę zakupywał Milkę gdzie zawsze w sklepie mogę degustować.

tgy

noo ale to zawsze przecież jest szana na to żeby było lepiej prawda?:) jestem zdania ze zawsze trzeba myslec jednak pozytywnie a daleko się zajedzie..

taka
@tgy 03.10.2016 22:42

Ile można zarobić?

małpeczka

DOBRE CUKIERKI

Adamo 30

Witam, pracowałem w tej firmie miesiąc czasu, traktują człowieka jak śmiecia,zapierdol po pachy. Mistrzynie i brygadzistki nie patrzą na to że ktoś czegoś nie umie albo że jest starszy i nie wyrabia. Jedyne co usłyszysz "nie pasuje to od przyszłego tygodnia możesz nie przychodzić ". Czekoladki które spadają na podłoge idą do ponownego przetopienia i trafiają później znowu na produkcje. Nie polecam tej firmy,zarobki też są bardzo małe,najniższa krajowa przy tak napiętej atmosferze są zdecydowanie za niskie. Jeśli ktoś się wybiera to proponuje się zastanowić czy warto tracić nerwy za tak niskie wynagrodzenie :)

anonim

(usunięte przez administratora)

aster

ile można zarobić?

lana

mam pytanie czy kontrola jakości pracuje też na nocne zmiany u Was?

Dick
@lana 27.07.2016 14:31

Tam nie ma kontroli jakości ,od kontroli jakości są mistrzowie ,brygadzistki i pracownicy obsługujący linie.

giga
@Dick 30.07.2016 19:26

Jest

Aksa

Może ktoś opisać warunki pracy w kontroli jakości?

Aksa

Hej możecie napisać jak dostać się do kontroli jakości?ile się zarabia?odpiszcie

elektronik

Witam może mi ktos powiedzieć czy na utrzymaniu ruchu da rade tam dobrze zarobić??

anonim

Witam pracowalem w tej firmie pare lat mialem umowe na stale. Gdy przyszedl nowy prezes stwierdzil ze jest za duzo pracownikow i bedzie zwalnial ja skorzystalem z dobrowolnych odejsc poniewaz atmosfera jest na najgorszym poziomie, jest okropne kumoterstwo i prywata (dzial produkcja). Ktos pisal ze ludzie tam dlugo pracuja, tak ale ci co nie maja wyjscia wiekszosc z terenow wiejskich badz ze slamsow w lublinie;a cenni pracownicy kompetentni odchodza mimo nienajgorszych zarobkow. Przelozeni z dzialu produkcji uwarzaja sie za szlachte niemajac pojecia o procesie produkcji prowadzacy linie odwalaja cala brudna robote gdy jest problem i prawie zawsze sam musi nasuwac odpowiednie dzialania przelozonym. Brak mozliwosci awansu jezeli nie znasz"kogo trzeba". Na kierownicze stanowiska jak ktos przychodzi to odrazu po znajomosci -jest nowy prezes licze ze to sie przynajmniej zmieni. Kobiety odwalaja tam najgorsza robote poza malymi wyjatkami jak brygadzistki itp. A okresleniem jakim moze Cie okreslic nap mistrz to ze jestes tzw moca przerobowa.Mozna by pisac i pisac, ale nigdzie nie jest pieknie.

:)

Nie jest tak źle, bez przesady :) W każdej pracy trzeba pracować, chyba że komuś się nie chce. Ja parę lat tam pracowałam i bardzo miło wspominam. Jak będą przyjęcia (bo narazie, z tego co wiem, to robią redukcję) to sama składam cv i będę starać się tam dostać.

jojo

gdzie złożyć CV ? W Kadrach oczywiście. Tam już są nowe rządy. Prezes Marek odszedł w niw żałowaną przez nikogo niepamięć. Czy jest tam praca ? Pewnie nie - raczej przerost zatrudnienia , ale próbować należy.

paula

Jesli ktos wie gdzie trzeba zlozyc cv zeby pracowc w tej firmie to prosze o odpowiedz.

AAA

Sprzedana już!!!! Bo w Lublinie wszystko sprzedadzą ....

emeryt

A o którym to menadżerze mowa ? Sprzedali już was ?

Zostaw opinię o Firma Cukiernicza "Solidarność" Sp. z o. o. - Lublin

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Firma Cukiernicza "Solidarność" Sp. z o. o.