NGK Ceramics
4 63 6 1

Opinie o NGK Ceramics

Pracownik

Nie polecam nikomu , brak możliwości spędzania czasu z rodziną przez to że weekend spędzasz w pracy . 12 h pracy na stojąco zakaz siedzenia brak nawet krzeseł . Moje sugestie dla NGK Ceramics: Powrót do starego systemu pracy

Du.ek
@Pracownik 13.02.2019 04:52

Noo, pierwsza nocka z 3, a ja już mam dość. Chory świat, by nie moc się wyspać za 3k pln.

Marta

@Weaver, dziękuję za odpowiedź! Brzmi to całkiem nieźle. Jaka jest Twoja ocena tego pracodawcy? @Kolos, a czy Ty masz jakieś inne spostrzeżenia dotyczące pracy w NGK Ceramics? Zachęcam do podzielenia się nimi na forum! @majster, piszesz z perspektywy pracownika firmy czy też osoby zastanawiającej się nad podjęciem pracy w NGK Ceramics?

Kolos
@Marta 25.09.2018 22:48

W mojej opinii prawda o firmie jest mocno podkoloryzowana. Ciezka praca w dabrowie nigdzie się nie zajdzie. Układy i układziki..

Weaver
@Kolos 26.09.2018 10:26

Zgadzam się

filantrop
@Marta 25.09.2018 22:48

Cześć Marta!! Pracuję na produkcji, nie sprecyzuję na jakim dziale celowo aby zachować anonimowość. Chętnie podzielę się z Tobą swoimi spostrzeżeniami dotyczącymi pracy w NGK DG Mam doświadczenie pracy w innych zakładach produkcyjnych i powiem bez ogródek że praca w tym zakładzie nie sprawia mi satysfakcji. Jest bardzo duża presja, targety, wymagania wobec pracowników takie współczesne NIEWOLNICTWO!!!!! Praca w tym systemie za 3200 brutto + premie +zetki (soboty ,niedziele, świątek ,piątek, po 12h) za średnio 3000zł/netto ( do ręki) to mało jest to wyzysk pracownika. Nie polecam tej pracy nikomu. Taki zapiernicz za takie pieniądze to sie nie opłaca.

Plagingowiec
@filantrop 01.10.2018 20:33

W innych firmach nie ma targetów? Dlaczego piszesz ile to musisz pracować a nie napiszesz, że masz pół miesiąca wolnego? No i podaj firmy gdzie zarobisz 5 tyś na rękę bo rozumiem, że 3 tyś ti mało. Wiec podaj te co płacą i nie wymagają.

Olek
@filantrop 01.10.2018 20:33

Czuje podobnie. Atmosfera jest średnia. Ludzie nie są dla siebie zbyt serdecznie nastawieni. Poprzeczka zawieszona jest wysoko..

Batman
@filantrop 01.10.2018 20:33

Przyjdź do brembo na odlewnie , na linie końcową to sobie polezysz ????

Kolonoskop
@Batman 12.10.2018 14:32

Dlaczego porównujesz Nas do najgorszych zakładów w okolicy? Przy brembo to ngk jest najlepsze na ziemi!

brembowiec
@Kolonoskop 12.10.2018 18:53

Kolonoskop a byłeś, widzialeś? Nie samą odlewnią brembo żyje. Ja pracuje na obróbce na nowej hali i jestem zadowolony.

Kolonoskop
@brembowiec 17.12.2018 16:27

Byłem tylko na odlewni, to był mordor.

Msciciel
@filantrop 01.10.2018 20:33

Jak dla mnie ta wypowiedź jest daremna w 100%, nikt Ci nie każe tam robić. Idź na magazyn do prywadziaza za 2000 na rękę. I pracuj zima w temperaturze otoczenia :)

Michaaaael
@Plagingowiec 02.10.2018 03:24

W porzadku ja również pracuje tylko połowe dni w miesiącu ale miedzy dniem pracy a kolejnym dniem pracy 7-19 ile masz czasu na życie? Wychodze 6:15 wracam 19:30-50. 7-8 godzin snu i wychodzi 4 w nocyy. nie całe 3 godziny życia. A gdzie nocki.

Chattts
@Michaaaael 17.01.2019 03:26

Rozumie, że kazdego dnia spędzasz czas z znajomymi, realizujesz swoje pasje, odpoczywasz, odkrywasz świat itp.

Zmechanizowany
@Chattts 21.01.2019 17:42

Pracowałem w tym systemie, co drugi weekend pracuje się pt-nd (3x12h) co daje już prawie normę godzinową białego człowieka, do tego w tym samym tyg.trzeba było zrobić pon i wt (+24h). Po takim tygodniu odpoczywasz sobie i robisz śr-czw, plus ewentualne nadgodziny. Powiem szczerze, nic poza pracą, odpoczynkiem przed nią lub odsypianiem po niej nie potrafiłem zrobić. Jedyny plus to to, ze jak weźmiesz 3 x8h urlopu, to masz tydzień wolnego. Wole 1 zm. po 8h.

Loll
@Zmechanizowany 23.01.2019 18:30

3x8 urlopu nie daje ci 3 dni wolnego w tym systemie,chyba że pod pośrednikiem;)

Pozdrawiam
@Msciciel 16.01.2019 15:03

Ja wlasnie w takich warunkach pracuje;) w normalnych 160h zarabiam ponad 3 i 10 zl bonow za dniowke;) plus oczywiscie nadgodziny to setki;) praca spokojna i nie ma zbyt ciezko. Takze szukac Panowie a sie znajdzie

Müller
@Plagingowiec 02.10.2018 03:24

Chorzów Alstom.

Andrzejmaly
@Plagingowiec 02.10.2018 03:24

Jak k...a pół miesiąca wolnego,pracowałaś w tym systemie idziesz popracować piątek,sobotę i niedzielę po 12-godzin,Zapraszam zwłaszcza nocki,poniedziałku też nie masz

Chattts
@Andrzejmaly 12.02.2019 07:13

Kolejny płaczek.

Pracownik

Nie polecam , system pracy po 12 h zabija życie rodzinne , wykańcza organizm Moje sugestie dla NGK Ceramics: Zmieńcie system to i pracownicy będą Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienić system pracy

Targety
@Pracownik 28.01.2019 10:58

A targety coraz większe.. Po nockach spać do 15 to minimum, człowiek wyjebany za 2600 na reke gorzej niż Ukrainiec , powoli rozglądam się na inną praca:)

Chattts
@Targety 29.01.2019 05:36

Rozgladaj sie szybciej. I to za taka gdzie dostaniesz 5 tys za 5 godz od 8 do 13. Powodzenia leszczu.

Rob
@Chattts 29.01.2019 22:34

Czekaj ku*rwo ktoś w końcu usłyszy na jakim dziale robisz to dostaniesz w piz*de za te wyzwiska

Konkretny
@Rob 30.01.2019 12:46

100% racji!

Chatssss
@Rob 30.01.2019 12:46

Urzekła mnie twoja historia...

Ja
@Chatssss 06.02.2019 05:29

Ty skąd ty jesteś ,chyba nie z dąbrowy,

Chatssss
@Pracownik 28.01.2019 10:58

Przychodząc do NGK w DG wiedziałeś od razu że wchodzisz w system 12h, więc teraz nie pierd0l że taki system zabija system rodzinny.

Chatssss
@Ja 07.02.2019 19:57

Misiu kolorowy od początku pracuję w DG.

Kurkaczka
@Chatssss 07.02.2019 20:12

„Misiu kolorowy” mówi ciagle jeden liniowy z P4 na D w DG!

Chatssss
@Kurkaczka 07.02.2019 20:34

I co w związku z tym?

Loll
@Kurkaczka 07.02.2019 20:34

Mówiłem , kwestia czasu zanim wyjdzie kto to

Mati
@Loll 08.02.2019 06:53

Tylko czy czerwony byłby tak głupi? Za teksty o otwieraniu sobie żył i wyzywanie cudzych rodziców od idiotów to przecież prócz wpiedolu ma wylot

Daro
@Mati 08.02.2019 12:50

Ten akurat jest głupi

Daro
@Mati 08.02.2019 12:50

Ten akurat jest głupi

Chatssss
@Daro 09.02.2019 13:43

Ty za to błyskasz mądrością i inteligencją... :-))))

Watman

Orientuje się ktoś rozkład jak dzieli się operatorów A/B/C etc ? od czego zależy przynależność ?

Watman

Orientuje się ktoś rozkład jak dzieli się operatorów A/B/C etc ? od czego zależy przynależność ?

Ja

Robota nawet spoko.jak ktoś chce pracować to da radę.tylko kto wybiera tych (usunięte przez administratora) i debilki na liniowe?

Plagingowiec
@Ja 07.02.2019 07:18

Gdzie te (usunięte przez administratora)robia?

Dziki Astralny Dzik

Chatsss to prawdopodobnie master teacher z assemblingu

Operator

No cóż powoli jest gorzej niż było na początku. Zwaliła się tu masa hanysów dla których Gliwice to całe życie. Większość z nich myśli ,że pozjadała wszystkie rozumy a tak naprawdę to banda nieudaczników gdzie z Gliwic mieli zostać wywaleni a trafili tu. Liniowi czy zmianowi nie lepsi.. układy układziki za przejścia dostali stołki i woda sodowa uderzyła do głowy. Co do pracy po 12 h mi osobiście odpowiada chociaż fakt bolą weekendy. Ale powoli mam dość bycia niewolnikiem nie opłaca się nic robić dla tego zakładu. Jakie kajzen ? Gdzie te słynne 18 tysięcy? Gdzie te dojo obiecane? Mam już na oku inną prace i porozsyłane CV liczę ze szybko skończę swoją karierę tu.Niebawem trafią tu Ukraińcy bo my mamy już dość bycia pomiatani

Müller
@Operator 02.02.2019 23:10

No!W końcu Hanys jest nad gorolem#

julka

Czy w tej firmie w Dąbrowie pracują także kobiety na produkcji? Jeśli tak to jakie zarobki?

Weaver
@julka 09.08.2018 20:49

Takie same jak facetów ,a podstawe itd masz określone w umowie ,ponieżej we wpisach oraz w ogłoszeniu o prace

gniewko
@Weaver 10.08.2018 17:14

W wolnej interpretacji sapa

anonim

(usunięte przez administratora)

Margareta

Margaret ale w czym są lepsi? Tam Cie przelecieli a tu nie?

Margaret
@Margareta 08.01.2019 20:06

A aktywność po ustaniu stosunku nie wskazuje na wysoki poziom motywacji?

Łysy

Są jakieś informacje o przyjęciach w Nowym roku?

plomka
@Łysy 03.01.2019 05:59

Jest od połowy co najmniej grudnia ubiegłego roku ogłoszenie o zatrudnieniu, w NGK. jeśli mowa oczywiście o działach produkcyjnych. Zadaj sobie "ryś" pytanie czy chcesz tam trafić ?

Marta
@Łysy 03.01.2019 05:59

Widzę, że interesuje Cię praca w NGK Ceramics. Masz już doświadczenie w podobnej branży? Może warto wysłać po prostu swoje CV, nie czekając na publikację nowych ofert pracy. A nuż się uda i zostaniesz zaproszony na rozmowę rekrutacyjną? Daj znać, czy się zdecydujesz!

Edek
@Łysy 03.01.2019 05:59

Ooooo, dobre pytanie!!

Ciekawa

Czy to prawda że kobiety w ngk, nie mogą mieć pomalowanych i długich paznokci?makijażu i biżuterii? Nie mówię tu o długich szponach szpicach ;> ale chyba delikatny makijaż i delikatny manicure może być? ????

Kasia
@Ciekawa 09.01.2019 16:01

Ale po co? Wy tam macie pracować A nie lansowac się. Każdy wie co tam się dzieje. Romanse i sexafery. I niewazne czy sami czy w związkach tylko szukaja I mężczyźni i kobiety okazji na skok w bok

Marta
@Ciekawa 09.01.2019 16:01

Możliwe, że takie są zasady panujące w firmie, ale może jacyś pracownicy odniosą się do Twojego pytania. Wiem, że w wielu firmach, na przykład gastronomicznych, takie zasady są na porządku dziennym. Pytasz, bo jesteś zainteresowana podjęciem pracy w NGK Ceramics?

Ryś

Kiedyś firma godna polecenia teraz ... Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Czerwony czy tzn teacher to nie mogą być to osoby z zewnątrz firma ma 15 lat i są lądzie którzy znają firmę i politykę firmy ,a nie chłopczyk któremu wydaje się że jest kimś leoszym i chodzi tylji z łapkami w kieszeni ...

Kandydat na automatyka

Dlaczego NGK nie może znaleść od roku automatyków? Wiele firm headhunterskich proponowało mi tu prace. Co jest nie tak?

Zet
@Kandydat na automatyka 19.04.2018 21:05

Podobnież gdzie indziej lepiej płacą ,tak słyszałem ;)

Ktoś
@Kandydat na automatyka 19.04.2018 21:05

Ogólnie widać, ze maja zapierd..l. Nie chodzą tylko na awarie, bo maja dużo usprawnień i prewencji.

Loop
@Kandydat na automatyka 19.04.2018 21:05

Tak naprawdę chyba ich po prostu nie szukają/potrzebują. W przeciwieństwie do Ciebie, mną się w ogóle nie zainteresowali. Składałem papiery bezpośrednio do nich.

Hexenmeister
@Kandydat na automatyka 19.04.2018 21:05

Znam jednego doświadczonego automatyka, który był na rozmowie i zaoferowali mu coś koło czwórki na początek czyli słabiutko jak dla mnie, zwłaszcza biorąc pod uwagę zmiany i dwunastogodzinny system pracy.

Kloser
@Hexenmeister 06.08.2018 18:15

Na URach kase zarobisz, gdy do normy etatu dorobisz ze 20h nadgodzin. Innaczej jest bieda!

Kris
@Hexenmeister 06.08.2018 18:15

Dlatego 90% URu to studenci od razu po studiach. Każdy dostaje około 4000pln i na tym firma kończy.

Beckhoff
@Hexenmeister 06.08.2018 18:15

Przy tym systemie, który tam jest jakby nie było 4 brygadowym - ruch ciągły, 4000 na etacie podstawy to takie minimum. Słyszałem, ze dość skrupulatnie wybierają kandydatów do URu i raczej nikt nie odchodzi. Dobra robota podobno - luźno jest.

Wiembowiem
@Kandydat na automatyka 19.04.2018 21:05

Potrzeba gościa, który wejdzie, można powiedzieć, z marszu. Bez niańczenia. Wymagania są wysokie, ale umowa to rekompensuje :)

Kowal
@Wiembowiem 07.11.2018 20:42

Nie ma takiej pracy, w która można wejść z marszu. Tu dochodzi jeszcze cała biurokracja tej firmy, bez której nic nie zrobisz. Mysle, ze właśnie zarobki są najsłabszym elementem etatu w UR. Kolega na magazynie w biedronce zarabia niewiele mnie, a zadupia tak samo..

Marta
@Kowal 17.11.2018 20:14

Czy w firmie trzeba wypełniać jakieś dodatkowe dokumenty, niż standardowe przy podejmowaniu pracy? Tak wnioskuję z Twojej wypowiedzi. Piszesz też, że pracujesz w NGK Ceramics - jak oceniasz tego pracodawcę na tle innych, podobnych firm z branży?

Aiut
@Marta 19.11.2018 21:38

Wiesz co to UR lub FM w firmach produkcyjnych? Chciałabyś rozpocząć prace w tym dziale? NIE? To po co głupio nakręcasz temat? UR to dział specyficzny, gdzie większość ma wykształcenie wyższe techniczne i rozwiązuje naprawdę skomplikowane problemy.

Niktwazny
@Wiembowiem 07.11.2018 20:42

Gdyby tak dobrze było z kasa to automatycy zabijaliśmy się o prace. Tymczasem od 2 lat wisi ogłoszenie. Nie widzi mi się by doświadczony człowiek z wyższym wykształceniem kierunkowym chciał pracowac w święta za 5kpln/msc. Na brand NGK mało kto leci, chyba ze student po polibudzie.

Mądrala
@Kandydat na automatyka 19.04.2018 21:05

Jeśli każdy automatyk pisze " znaleść " to może właśnie dlatego:D

Bool
@Mądrala 12.12.2018 11:26

Techniczny umysł. Zapytaj go za to o Transmitancje! ;P

Marta
@Aiut 21.11.2018 05:37

Pytam, bo jestem moderatorem forum i jest to między innymi moja rola tutaj. Co jest złego w zadawaniu pytań? Może są osoby, które interesuje praca w NGK Ceramics, ale mają pewne wątpliwości. Piszecie też o jednym dziale, a są też przecież inne w firmie.

jasmin
@Niktwazny 28.11.2018 20:42

5 brutto czy netto

Chatssss
@Marta 16.12.2018 00:01

Skoro jesteś moderatorem to może wezmiesz się w końcu do roboty i usuniesz te wszystkie głupoty które tu sa wypisywane ?

UR
@Chatssss 25.12.2018 16:30

A co jest głupotą? Dlaczego uważasz, że coś trzeba usunąć? Ludzie w ngk nie zarabiają 5k netto na URce? Myśle, ze w grudniu pracowity pracownik dostał 8k. Jak ktoś lubi pracować, to pare 12tek i wyciska super wypłaty. Po co siedzieć w domu??

nowy

Chciałbym spytać jak sprawa ma sie z grafikiem systemem pracy na produkcji wiem ze zmiany 12h ale czy 3dni 3wolnego i tak w kółko i jak sie sprawa ma np jak wypada swięto grafiki sa robione czy poprostu masz zmiane i pracujesz systemem 3/3 i jaki okres trzeba przepracować pod agencją?

marcin39hiszpania

Lubię atmosferę w NGK Ceramics za: Jest to dobra firma i tyle.

Papa

Jak tak dalej pójdzie to może się skończyć tak jak w Opolu.Ogólnie mówiąc to powinni teraz zmienić logo na autobusach z "stabilności zatrudnienia"na brak stabilności I ciagla niepewność w przedłużaniu umów.

Marta
@Papa 18.10.2018 16:11

@Papa, o czym dokładnie mówisz? Czy mógłbyś nieco przybliżyć nam na forum tę kwestię? Piszesz też o niepewności w przedłużaniu umów - czy jest z tym ostatnio jakiś problem w NGK Ceramics? Jestem ciekawa, czym to jest spowodowane.

Pracownik z Gliwic
@Marta 25.10.2018 22:00

Na Gliwicach ludzie którzy mieli przejść pod firmę, zostają poinformowani że nie ma dla nich miejsca i zostają zwalniani(lub jak to się mówi w firmie, nie przedłużają im umów). Zakład w Dąbrowie ma słabe zamówienia i nadstan ludzi na obecną produkcję. Jeśli ruszy się coś z zamówieniami ruszy i produkcja. Ale tu przyjdzie sporo osób z Gliwic, bo ngk chce by umowa była na obydwa zakłady by w razie zapotrzebowanie większego na któryś z nich bez problemowo przerzucać ludzi. W Gliwicach jest aktualnie 2100 pracowników +dodatkowe 100 z Dąbrowy. A docelowo na Gliwicach ma być 900 osób. Więc nie ma kolorowej sytuacji w firmie aktualnie.

Marta
@Pracownik z Gliwic 24.11.2018 02:38

Dziękuję Ci bardzo za przybliżenie obecnej sytuacji w firmie NGK Ceramics! Dobrze wiedzieć, jak wygląda stabilność zatrudnienia i jakie są plany kierowane ku pracownikom. Rozumiem, że Ty jesteś zatrudniony w Dąbrowie Górniczej, tak? Planujesz jeszcze zostać na jakiś czas w firmie?

Nick
@Marta 25.11.2018 19:33

Popłynęli z inwestycjami. Czekają na nowy rok, ale podobno szykuje się niezła d. a.

Młody

Witam.chcialem zapytać pracowników pracujących bezpośrednio pod NGK jak atmosfera na utrzymaniu ruchu . Ciągle poszukują pracowników. Oferują dobre stawki więc gdzie jest haczyk?

Obecny-zmięty
@Młody 08.11.2018 17:59

Obowiązki inżyniera, płaca pracownika produkcji, w dodatku 365 dni/24h. Szkoda nerwów..

Marta
@Obecny-zmięty 09.11.2018 21:34

Chciałabym zapytać, na jakiej podstawie ustalany jest grafik w firmie? Czy wygląda to tak, że pracownicy podają swoje dyspozycje i są one później brane pod uwagę, czy też grafik narzucany jest z góry? Chętnie dowiem się także, na jakie wynagrodzenie może liczyć osoba chcąca rozpocząć pracę w NGK Ceramics.

SL+

Kilka kwestii odnośnie pracy w NGK w Dąbrowie: system 4 brygadowy po 12h (przerwy 2x15min 1x20min) regularne wypłaty + socjal (dla pracowników NGK agencje się nie wliczają) stawka startowa 3200 +10% premii Zakład nowoczesny zautomatyzowany stołówka kończy się budować Zorganizowany transport autobusami dla pracowników Jak się pracuje? To zależy indywidualnie od człowieka jedni będą narzekać (przeważnie to ci co nic nie robią ale mają postawę roszczeniową) inni wychwalać w niebogłosy.Ile ludzi tyle opinii. Prawda jest gdzieś po środku , jak przychodzisz do pracy i pracujesz a nie patrzysz jak odbębnić 12h to nikt ci nie zwróci uwagi a i na pochwałę można liczyć. Wszędzie trafiają się lenie i pracusie ,zarówno operatorzy jak i mistrzowie nie można generalizować i wskazać że jedna czy druga grupa jest lepsza lub gorsza taka natura ludzka a czarne owce są wśród nas. Kadra kierownicza ma swoje wymagania i jest to zrozumiałe pracujemy dla jak najwyższego zysku (normalka).Dokładnie tego samego oczekiwałby każdy z nas gdyby zarządzał swoją firmą czyli minimum wydatków max zysku tak się kręci cały świat. NGK pod względem nie odstaje od reszty to nie jest instytucja charytatywna. Każdy z nas co tam pracuje chyba świadomie podpisywał umowę i jakoś wtedy wszystkim warunki pasują a potem jak już się dostanie to nagle ciągle mało. Pozdrowienia dla tych co wiedzą po co się przychodzi do pracy .

Login
@SL+ 27.04.2018 17:24

Dzięki za fajny opis. A czy są premie frekwencyjne?

Zajączek
@SL+ 27.04.2018 17:24

A w tym systemie 4-brygadowym po 12h można liczyć na nadgodziny jako dorobienie sobie?

Chatsss
@Login 27.04.2018 21:32

500zł brutto co 6 miesięcy za brak L-4

Michal
@SL+ 27.04.2018 17:24

3200zl brutto czy netto ?

anonymous
@Michal 07.05.2018 12:08

brutto

Matka Whistlera
@SL+ 27.04.2018 17:24

"Pozdrowienia dla tych, co wiedzą po co się przychodzi do pracy" - no, do pracy przychodzi się zarobić ciężką pracą na chleb, bo na kiełbasę do tego chleba to już się nie zarobi....

Endrju

Mam prośbę do osób, które pracują na montażu przez pośrednika. Moglibyście napisać czarno na białym jak wyglądają zarobki netto w tej firmi bez nadgodzin i z?

Zet
@Endrju 04.04.2018 10:16

jakim montażu ? o.O

Endrju
@Zet 04.04.2018 13:13

Chodziło mi o produkcje.

anonymous
@Endrju 05.04.2018 09:47

To produkcja nie montaż. Było wałkowane 1000 razy ,tak cieżko poszukać ? 3500 netto z nadgodzinami 0k 2600 bez.

Endrju
@anonymous 05.04.2018 11:10

Dzięki

anonymous
@Endrju 05.04.2018 11:58

Nie dziękuj tylko naucz się szukać.

Player
@anonymous 05.04.2018 11:10

Witam. Mam pytanie odnośnie nadgodzin. Czy na wszystkich liniach jest możliwość robienia nadgodzin, powiedzmy przynajmniej raz w miesiącu, czy np. są takie obszary, gdzie jest mniejsze zapotrzebowanie i nie ma szans na nadgodziny? Pozdrawiam

xx
@Player 09.04.2018 22:47

Nadgodziny na P4 i P5 zawsze da sie zrobic full, gdzie indziej ciezko ale nie mowie ze sie nie da :D

Player
@xx 10.04.2018 15:06

Dzięki za odpowiedź. To szkoda, bo nie wiadomo na jaki dział się trafi, a chciałbym mieć pewność, że zarobię min. 3000 na rękę.

Zainteresowany
@anonymous 05.04.2018 11:10

Witam. Chciałem zapytać, czy te 10% premii jest bez problemu wypłacane co miesiąc, czy zdarza się, że premii nie ma?

anonymous
@Player 11.04.2018 12:21

Ludzie 3 tys na reke? Taka wyplata moze jedynie zadowolić pracownika po szkole który mieszka z rodzicami i nie musi płacić za mieszkanie, zywnosc itd. Którzy jeszcze nie zdają sobie sprawy jak to jest mieć rodziny. Nie zwlekajcie tylko wyjezdzajcie, braknie rak do pracy to tylko wtedy moze sie cos poprawi. Pozdrawiam

Matka Whistlera
@anonymous 22.08.2018 23:54

Hehehe... A 3 tysiące to jest w Polsce już całkiem niezły zarobek:) ale dziadowski kraj:)

Zmech

Ktoś mi może napisać jak wyglada robota mechanika na URce w DG? Oferta wygląda mega atrakcyjnie. Ktoś pisał o dużej biurokracji. O co właściwie chodzi?

Rychu
@Zmech 02.10.2018 16:21

Sama praca dość prosta - wszystkiego po trochu jak to na typowym utrzymaniu ruchu. Trochę mechaniki, pneumatyki, elektryki, hydrauliki. Sporo biurokracji jak na pracownika fizycznego - to trochę denerwuje i przeszkadza.

Zmech
@Rychu 03.10.2018 14:01

Czyli co oni musza wypełniać? Mają ogólnie spokoj? 12h chyba nie da się skutecznie usuwać awarii.

PolSl
@Zmech 02.10.2018 16:21

Pracowałem jakiś czas temu jako mechanik kilkanaście dni. Może to kwestia mistrza, ale atmosfera i nastroje na mojej brygadzie były zle. Gość z olbrzymimi kompleksami delegowany do zarządzania uważał , że kto krzyczy głośniej ten ma racje. Wole zarobić mniej, ale w dobrej atmosferze.

hihi
@PolSl 05.10.2018 18:23

W dobrej atmosferze pracuje się samemu. Może znajdziesz sobie kolegę, ale wystarczy,że któryś będzie miał lepiej to i atmosfera się popsuje,a asymilując się z resztą stracisz na poczuciu własnej wartości i godności. Nie na darmo nazwali to pracą, a nie kółkiem towarzyskim.

Psycholog
@hihi 05.10.2018 20:24

Ofiary przemocy seksualnej charakteryzują się zazwyczaj taka postawa! Lepiej nigdy nie zarządzaj ludźmi! :D

Kids
@hihi 05.10.2018 20:24

Dlatego z URki od tego samego SLa uciekł tym razem automatyk! ???? Zróbcie coś z poj..ami za sterami w tej firmie.

Czerwony
@Kids 27.10.2018 20:51

Jaka brygada ?

P5C
@Czerwony 27.10.2018 21:21

Automat odszedł z D z miesiąc temu.

P0 Gliwice
@P5C 31.10.2018 17:11

Brygada D - czemu mnie to nie dziwi .... :(. Jak nie obściskiwanie na P0 to teraz szmacenie ludzi na UR. Pozdrowienia z Gliwic

Kmigra

Dobra firma znana na rynku, warto związać przyszłość.

Zainteresowany

Ile płacą na rękę? Czy na chali można używać telefonu tzn dzwonić SMSowac używać internetu? Jest na chali darmowe WiFi???

Kevin
@Zainteresowany 01.11.2018 11:31

Hali.. hali!! Z taka pisownia, na 100% nie dostaniesz etatu!

Marta
@Zainteresowany 01.11.2018 11:31

@Zainteresowany, przyznam szczerze, że to dość dziwne pytania - o ile nie dziwi mnie pytanie o zarobki, to o używanie telefonu oraz Internet już tak. Pewnie nie ma problemu z tym podczas przerw, ale jednak w ciągu dnia powinno się raczej skupiać na pracy. Wysyłałeś już swoje CV do NGK Ceramics?

Marta

@Kolonoskop, z Twojej wypowiedzi wynika, że pracujesz w NGK Ceramics. Widzę, że nie zgadzasz się z porównaniem do pracy w innych zakładach w okolicy. Mógłbyś zatem napisać, jaka jest Twoja opinia o pracodawcy, jakim jest NGK Ceramics? Wszelkie rzeczowe i merytoryczne opinie pochodzące od pracowników danej firmy są niezwykle ważne na forum.

Piter
@Marta 15.10.2018 16:29

Ngk to nowoczesny zaklad, który ze wszystkimi dodatkami płaci szeregowym pracownikom chyba najlepiej na Zagłębiu.

Rychu
@Piter 16.10.2018 07:49

Trudno sie nie zgodzic fabryka nowoczesna a place najwyzsze w okolicy.

Kojot
@Marta 15.10.2018 16:29

Na miejsce wszystkich narzekających czego sztab ludzi przed brama! Wszyscy chcą pracowac w NGK, nie idzie się dostać. Najlepsza robota w okolicy, wymarzona!

Xddd
@Kojot 19.10.2018 10:50

Wyczuwam sarkazm

Kojot
@Xddd 19.10.2018 20:01

Dobrze wyczuwasz. Ngk to żaden szał!

Marta

@Rychu, widzę, że jesteś dość dobrze zorientowany - czym zajmujesz się w NGK Ceramics? Jeśli oczywiście chcesz i możesz powiedzieć. Polecasz aplikować do pracy w tym miejscu osobom młodym, bez większego doświadczenia zawodowego? @PolSl, niedługo w sumie pracowałeś w firmie. Może zyskałaby ona przy bliższym poznaniu? @Zmech, i jak, zdecydujesz się aplikować do pracy w NGK Ceramics? Daj znać na forum, jaka będzie Twoja decyzja!

Marta

@Zmech, rozumiem, że pytasz o pracę w NGK Ceramics w Dąbrowie Górniczej, tak? Planujesz wysłać swoją aplikację do tego pracodawcy? Napisz później na forum, czy zostałeś zaproszony na rozmowę i jak ona wyglądała. @filantrop, dziękuję za odpowiedź! Wydaje mi się jednak, że w większości, jak nie w każdej firmie, są do wyrobienia pewne plany czy targety. Pytanie brzmi, czy są one realne i w miarę dostępne w NGK Ceramics?

Marta

@Pracownik z Gliwic, może to jakiś tymczasowy przestój? Niedawno zakończył się okres wakacyjny, może niebawem znów wszystko wróci na dawne tory. @Weaver, a czy w momencie, gdy ktoś przechodzi do innego oddziału firmy, to firma zwraca mu na przykład za dojazd do pracy? Jak to wygląda w praktyce?

Weaver
@Marta 19.09.2018 16:29

Przejscia były dla osób które miały max 1,5 km do przystanku z darmowym dojazdem

Kolos
@Weaver 20.09.2018 18:57

:D czy Wam płaca za takie chwalenie na forum? To co mówisz to bujda.

Weaver
@Kolos 20.09.2018 19:05

nie ,tak powiedzieli ci którzy przechodzą .

majster
@Weaver 22.09.2018 20:59

no starzy wiedzą lepiej, tylko szkoda, że się nie wypowiadają..

Pracownik z Gliwic
@Marta 19.09.2018 16:29

No od przyszłego roku ma ruszyć na poważnie podobno. Na ten moment nie wiadomo co z przyjęciami bo na Gliwicach jest niezły (usunięte przez administratora) I dużo osób mają zwolnić lub sporo ma odejść.

Pracownik z Gliwic

Do końca roku nie będzie przyjęć na zakład. Co wiecej osoby które przyszły z Gliwic mają iść podobno na 3miesiące z powrotem na Gliwice bo tam ludzi potrzebują ze względu na produkcję gpf i zamówienia. A jak się ktoś nie zapisze Sam to podobno siłą ich będą wysyłać. Nie tak miała wyglądać produkcja na dg, ogólnie lipa mało zamówień. Druga hala stoi, a na pierwszej do końca roku 3/5 linii na jechać i nie wiadomo kiedy więcej. A na Gliwicach mają być hale do zamknięcia i ludzie uciekają gdzie się da.

Weaver
@Pracownik z Gliwic 17.09.2018 16:45

Przejście na gliwice jest dobrowolne ;) a od 1 października pod ngk przechodzę ja więc nie bardzo wierze ;)

Pracownik z Gliwic
@Weaver 17.09.2018 22:02

Chyba, że będzie zbyt mała liczba chętnych. Wtedy firma wysyła pracownika w delegację, tutaj nie potrzeba nawet zgody pracownika idziesz i już. To jest bodajże przedostatni podpunkt w mailu od zarządu. Już mówią że są listy osób wytypowanych przez zarząd, gdyby było zbyt mało chętnych.

Weaver
@Pracownik z Gliwic 18.09.2018 16:18

Duża racja co do przejść ,dzisiaj nieźle na chłopakach wymusili .Nic nie obchodziło zarządu

Kameralny

Wszędzie kamery, kierownictwo nie ma co robić to siedzą cały dzień i oglądają.. Zaniedługo w kiblu zamontują.

Deam
@Kameralny 05.09.2018 15:20

Duże prześladowania osób palących są ostatnio. 4x na 12h to maks.

bolojank
@Deam 08.09.2018 10:49

Jaki trzeba być biedakiem umysłowym by pisać takie głupoty. 4 x to mało? Do tego 3 przerwy czyli 7 fajek.

ja
@Deam 08.09.2018 10:49

do pracy przychodzi się żeby pracować a nie na papierosy. Nie pracuje w ngc ale zawsze mnie denerwowali pracownicy którzy robili sobie przerwy na papierosy a ja musiałam w tym czasie zasuwać.

Marta

@Szukacz, widzę, że jesteś zainteresowany pracą w NGK Ceramics i aktywnie śledzisz firmę.Jakim stanowiskiem jesteś zainteresowany? Może warto wysłać swoje CV tak po prostu, nawet bez ofert pracy - a nuż się uda. @Kamil, po brzmieniu Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz aktualnie w NGK Ceramics - co możesz powiedzieć o tym pracodawcy? Chętnie dowiem się (i myślę, że nie tylko ja) czegoś więcej!

Zostaw opinię o NGK Ceramics - Dąbrowa Górnicza

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics