G2A.com
3 478 6 1

Opinie o G2A.com

Maciek Sikorski

Fajna firma duzo sie nauczylem, polecam i pozdrawiam ;)

niobst

W mojej opinii firma w fazie transformacji pomiędzy heroicznym butikiem programistycznym (który wygenerował sporo długu technologicznego, co odbija się czkawką), a efektywną organizacją skoncentrowaną na dostarczaniu wartości. Spory potencjał, oby został wykorzystany. Wystartowało kilka ciekawych inicjatyw, które mają zastąpić stare rozwiązania. Można się przy nich spełnić zawodowo, o ile ktoś faktycznie właśnie na technologii jest skoncentrowany. Miejsce dla odważnych, czerpiących frajdę z tego, co robią. Raczej nie dla lubiących "korpo ciepełko".

Kiler
@niobst 28.01.2019 10:39

ja sie zgadzam

ja ja je koko dżambo, ja ja je
@niobst 28.01.2019 10:39

Ten komentarz brzmi tak nienaturalnie, że aż mi się wierzyć nie chce że jest to prawdziwa opinia pracownika iT :O

Niobst

Wyzywanie mnie od „kucy” i sugerowanie „PR’u” nie spowoduje, że zrezygnuje z prawa do posiadania własnej opinii i dzielenia się nią z innymi. Nikt nie broni Ci wyrazić własnego zdania, ale nie zabraniaj tego innym i ich nie obrażaj.

Opson
@niobst 28.01.2019 10:39

Prawda, klimat "nie dla miękkich" ale jak ktoś chce serio wyzwania to spoko

Niobst
@ja ja je koko dżambo, ja ja je 29.01.2019 12:32

To nie jest komentarz tylko opinia. Take it or leave it. Podważanie autentyczności jest niezrozumiałe. Nie rozumiem również skąd tyle emocji, być może ktoś poczuł się dotknięty "butikiem", ale taka jest moja opinia i zostawię sobie do niej prawo. Legacy code jest miejscami straszny i ja bym się wstydził za wyprodukowanie czegoś takiego. W wielu miejscach jedyna nadzieja, to właśnie ucieczka do przodu i dobrze, że to się dzieje. eot.

Kiler
@Niobst 29.01.2019 19:24

Ja tez nie rozumiem o co tyle hejtu. Każdy ma prawo dowłasnej opinii, ale dyskuja ze jak ktos pisze ze jest zadowolony to znaczy że to odrazu PR ?

Wałęsa
@Kiler 30.01.2019 07:54

Pozostało w mentalności po PRL, jak ktoś chwali pracodawcę, to pewnie należy do Partii albo jest prowokatorem

Di
@Wałęsa 11.02.2019 15:35

Albo z PR.

dI
@Di 11.02.2019 20:31

PR? znaczy się... prezio? a to hultaj...

Dm
@dI 12.02.2019 05:58

A żesz oatrz przeoczyłem Dział Komunikacji. Tylko z kim?

Star

Podobno kolejna gwiazda G2A zgasła ostatnio?

Sss
@Star 01.02.2019 09:31

Kto? Head MKT?

ja ja je koko dżambo, ja ja je
@Sss 01.02.2019 11:33

CTO ktory przez pare miesiecy zwalnial najlepszych ludzi..

czarna9
@Star 01.02.2019 09:31

słyszałam ze polecieli też ludzie pracujący bardzo "blisko" przy zarządzie

Anty Star
@czarna9 02.02.2019 10:36

Tak podobno "złote dziecko" inną ksywa Harry Potter. Nie zrobił wielkiej kariery.

czarna9
@Anty Star 02.02.2019 11:31

raczej to chodzi o osoby które wykonywały głownie zadania dla zarządu i pracowały wyłącznie dla niego, takie przynajmniej info dostałam

Jo jo
@Star 01.02.2019 09:31

Zezowate dziecko sukcesu? Hahaha

Ryżawy
@Jo jo 02.02.2019 18:57

Szkodnik pospolity

miranda
@Ryżawy 02.02.2019 23:23

O kim to tak? : D

Kochanowski
@Jo jo 02.02.2019 18:57

Serce poczciwe nie umie pojąć ile piekła w urażonej dumie

pykam recepjoniste
@Kochanowski 04.02.2019 12:57

a jeszcze chwile temu czytalem ze chce debiutowac na gieldzie ale nie gpw tylko w wielkim swiecie...a moze zwalniaja przed debiutem co by akcjonariusze nie osiwieli....

Nina
@Star 01.02.2019 09:31

Ciekawe co teraz z jego bandą. Jak długo wytrwają.

sali
@Nina 05.02.2019 16:05

przeciez jego grupa dawno rozbita, zostały jednostki, nieodbitki...

czarna9
@sali 05.02.2019 18:16

darowalibyście sobie! może produktu nie robili ale robili wiele innych pożytecznych rzeczy dla tej firmy

Lord V.
@czarna9 05.02.2019 19:32

A wez mnie uswiadom bom nieswiadomy.

ofertciarz

Jeśli chodzi o dział IT, programowanie, dają UoP? Jak AKTUALNIE wyglądają warunki pracy?

Worker
@ofertciarz 20.01.2019 13:35

Hej, proponuję poczytać świeże wpisy ciut niżej wypowiadają się pracownicy również IT, omasz tam informacje o warunkach i o płacy. Wstawię fragment jednej z wypowiedzi : " Umowy B2B - większość developerów ma tą wspaniała umowę, więc robisz swoje i dostajesz wypłatę. Lecz także do niej dochodzi zakaz jakiejkolwiek dodatkowej pracy. Nie możesz wziąć dodatkowego projektu od firmy zewnętrznej i to że jesteś na umowie B2B nie ma żadnego znaczenia bo świadczenia możesz świadczyć wyłącznie dla jednej organizacji.”

Kiler
@Worker 21.01.2019 09:12

nie ma zakacu jakiejkolwiek pracy, tylko zakaz konkurecji ktory jest zrozumiały, jesli chcesz sobie dorobic robiac cos co nie jest zwiazane z praca mozesz to robic a co jest zabronione a co nie mozesz wypytwac w dziale prawnym

Bożenka
@ofertciarz 20.01.2019 13:35

Jest UoP, możesz też współpracować jako firma, można robić fuchy byle nie dla konkurencji

admin1

Dzis w firmie posypały sie benefity, a bedzie coraz gorzej

Rimn
@admin1 23.01.2019 15:58

Konkrety?

adminIII
@Rimn 23.01.2019 22:37

koniec z darmowymi masazami, piwkiem co piatek i biletami do kina

Workhard
@Rimn 23.01.2019 22:37

Multisport, bilety do kina, piatkowe piwa, masaze. Czyli wszystko to czym sie firma.chwalila na lewo i prawo

Kuk
@Rimn 23.01.2019 22:37

Nie będzie już masaży i browara a nie wiem jak rozsądny człowiek miałby pracować dalej w takich warunkach

Były pracownik
@adminIII 24.01.2019 09:23

A co z multisportem i prywatna opieka? Też zabrali?

Corazlepiej
@admin1 23.01.2019 15:58

Czyli firma będzie mixem pgsu z contact pointem.

Charon
@Były pracownik 24.01.2019 15:57

Jest do wyboru, czyli jak bierzesz multisport to nie ma darmowego ubezpieczenia na życie, nie polecam planującym umierać w najbliższym czasie

Kiler
@Były pracownik 24.01.2019 15:57

tego nie zabrali

Yale

Czy G2A to dobre miejsce dla programisty? I nie pytam o początek kariery :-)

nie
@Yale 11.01.2019 18:27

nie

Yale
@nie 13.01.2019 09:47

A dlaczego? Poważnie pytam o jakieś minusy i plusy.

Nian
@Yale 13.01.2019 16:03

Polecam przeczytać komentarze. Jest ich ponad 700. W skrócie minusów jest chyba znacznie więcej jak plusów. Kiedyś było lepiej, teraz jest ...

Yale
@Nian 14.01.2019 11:43

Z czego pewnie 400 tyczy się supportu. Nic rzeczowego. Zwolnili spora kadrę jakiś czas temu, faktycznie nieładnie ale w biznesie nie ma miejsca na sentyment. Czy ktoś z byłych developerów mógłby opisać co faktycznie było na minus?

Wystarczy przeczytać
@Yale 14.01.2019 19:31

Człowieku, jeśli uważasz że tylko na supporcie zwalniali i tylko support narzeka, to się mylisz. Wiem że 700 komentarzy to dużo i lepiej mieć na gotowe, ale w historii tego forum znajdziesz wiele wypowiedzi developerów co było nie tak. A jak Ci się nie chce, to się zatrudnij i zobaczysz na własnej skórze.Pozdrawiam

Kono
@Yale 11.01.2019 18:27

Zależy czym jest programista zainteresowany na pewno jeśli chciałby spokoju i poukładania to klepanie legacy kodu w jakimś banku będzie dużo lepsze, bo pomimo że dział duży to w wielu miejscach raczej extreeme programming niż gładki agile i czyściusieńki niezmieniany backlog, ale to ostatnie to chyba występuje rzadko w przyrodzie :)

Yale

Prócz dylematów moralnych są jeszcze jakieś inne minusy?

Elay
@Yale 17.01.2019 23:43

Naprawdę, tak ciężko poczytać i wyszukać komentarze pisane przez IT ?, tak jak pisał ktoś wyżej zatrudnij się i sprawdź sam a nie pytasz bez końca ????

kac
@Yale 17.01.2019 23:43

Programistą nie jestem, więc mogę Ci jedynie powiedzieć to co wiem od chłopaków. Zważ proszę uwagę, że mogą to być informację nieaktualne. 1. Nierealne terminy projektów - szefostwo bez konsultacji z developerami ustala czas w jakim mają oddać projekt. 2. Odpowiedzialność finansowa za błędy - projekt na który potrzebne jest pól roku masz 3 miesiące i ma to pójść live ale nie daj boże jakiś problem będzie to Ty będziesz za to odpowiedzialny. 3. Archaiczny backend - cały marketplace stoi na starej wersji magento do której było dopisywane "pierdyliard" funkcjonalności, wszystko od siebie jest zależne a dokumentacji brak 4. Brak prawa głosu - jeśli twój przełożony uzna, że masz iść od konkretnego projektu, nie masz wyboru 5. Umowy B2B - większość developerów ma tą wspaniała umowę, więc robisz swoje i dostajesz wypłatę. Lecz także do niej dochodzi zakaz jakiejkolwiek dodatkowej pracy. Nie możesz wziąć dodatkowego projektu od firmy zewnętrznej i to że jesteś na umowie B2B nie ma żadnego znaczenia bo świadczenia możesz świadczyć wyłącznie dla jednej organizacji. 6. Zarobki - nie jawne, 21 wiec firma kreuje się na zbawce polskich marek. Masz zakaz rozmawiania z twoimi kolegami i tym kto ile zarabia bo nie daj boże wyjdzie, że jesteś jeleniem pracującym za połowę z tego co inni (co zdarzało się często) 7. Miasto pochodzenia - jeśli jesteś z Rzeszowa będziesz traktowany gorzej niż Twoi koledzy po fachu z Krakowa, Warszawy czy jakiegokolwiek innego miasta I jakiś przykład dylematów moralnych żebyś wiedział w co się pakujesz: - dezaktywacja płatnej subskrypcji - kiedyś zajmowała 11 kroków, oraz kliknięcie w link w e-maila który specjalnie przychodził dopiero po 20 minutach (link był ważny 30 minut) - zgody na ofertę marketingową - zostawienie nie zaznaczonej opcji dopisywało do listy e-mailowej - dodawanie użytkownika automatycznie do płatnych subskrypcji

Duisburg
@Yale 17.01.2019 23:43

Bałagan, zła organizacja, beznadziejne zarządzanie firmą. Nieustanne zmiany w projektach, projekty które po długich miesiącach developmentu idą do kosza (wraz z osobami pracującymi nad nimi) albo są zmieniane tak, że trzeba zaczynać od nowa. Kolesiostwo, niekompetentni managerowie. Brak stabilności zatrudnienia, można wylecieć bez żadnego ostrzeżenia z powodów typu "za malkontenctwo". Feedback i ocena pracownika to fikcja, jak będzie trzeba zwolnić następne 10 osób to wybiorą na chybił trafił albo tych których manager nie lubi. Firma z 700 osób spadła poniżej 600 w bardzo krótkim okresie, bo na każdym kroku szuka oszczędności.

Yale
@Elay 18.01.2019 09:43

Komentarze pisane przed czarnym czwartkiem są kierowane żalem do pracodawcy. Domyślam się też, że pewne rzeczy mogły się od tego czasu zmienić. Skoro nie potrafisz odpowiedzieć na pytanie, proszę nie odpowiadaj w ogóle. Widoczne pytanie nie jest skierowane do Ciebie.

Yale
@Duisburg 18.01.2019 16:01

Dziękuję za odpowiedzi! Merytoryczne i konkretne!

mincer
@Yale 18.01.2019 16:03

"Czarnym czwartkiem"? mogłbyś/ mogłabyś przybliżyć kiedy i co wtedy się wydarzyło?

Worker
@Yale 18.01.2019 16:03

O jakim czarnym czwartku piszesz ?

Greenwich
@mincer 19.01.2019 14:02

Chodzi o 2 lipca 2017. Za nowiny24: "W ostatni czwartek (2 lipca 2017) ponad 50 pracowników jednej z największych platform gamingowych na świecie z siedzibą w Rzeszowie straciło pracę. Przedstawiciele G2A twierdzą jednak, że nie ma w tym nic nadzwyczajnego, bo to „część naturalnego procesu zarządzania firmą”. „Ta liczba nie jest wygórowana” - G2A aktualnie zatrudnia prawie 800 osób. Rozstajemy się z kilkudziesięcioma. Biorąc pod uwagę, że w tamtym roku zatrudniliśmy ponad 400 osób oraz że zwolniliśmy zaledwie kilkanaście, a także, że od długiego czasu nie było procesu weryfikacji umiejętności i wykonywania swoich obowiązków, to ta liczba nie jest wygórowana - mówi Ewa Brożyna, szefowa działu HR w G2A." Czytaj więcej: http://nowiny24.pl/duze-zwolnienia-w-g2a/ar/12232036 W tej chwili z prawie 800 osob zrobilo sie ponizej 600.

Pudel
@Greenwich 22.01.2019 00:13

A w 2015 co pisali?

Greenwich
@Pudel 23.01.2019 14:40

Pewnie ze za rok bedzie 1000 pracowników :)

Trojan
@Greenwich 23.01.2019 22:12

Hehehehe, kon by sie usmial ze dociagna wogole do 1000.

Kiler
@kac 18.01.2019 13:21

1. Deadline deadline, a życie projekty wchodz jak sa gotowe, wiec nic strasznego 2. pierwsze słyszy a pracuje długo 3. programista jest odpowiedzialny za kod, piszesz nowa rzecz mozesz poprawić to tylko i wyłacznie Twoja inwencja, my panujemy nad długiem technologicznym i jest OK 4. u nas dyskujsa zawsze jest, jak podasz logiczne argumenty to zostan one wzięte pod uwagę 5. NDA może i długie, ale nie ma tam niczego czxego nie podpisywalem w innych firmach 6. zarabiasz tyle ile wynegocjowałeś... 7. nieprawda

DamZab

Super serwis z tanimi kluczami do gier

Charon

Słyszałem, że od lutego będą zamawiać krótsze banany żeby zaoszczędzić

Olgierd

ucieli dzisiaj wszystkie benefity

Racjonalny

DO WSZYSTKICH, KTÓRZY ZASTANAWIAJĄ SIĘ, CZY ZGŁASZAĆ SIĘ DO PRACY, PAMIĘTAJCIE O JEDNYM WAŻNYM ELEMENCIE! Na gowork nie wchodzą ludzie, którzy pracują, są zadowoleni i się realizują. Po prostu nie potrzebują tego serwisu - on jest głównie dla szukających pracy i HR-owców. Jak patrzę powyżej, to jest tu jeszcze kilka osób, które z G2A zostały wywalone, a teraz obrzucają błotem, obrażają ludzi, oskarżają o nepotyzm itd. Bierzcie na to poprawkę - firma zatrudnia ponad 700 zadowolonych z życia i pracy osób. Tylko ich tu nie znajdziecie...

irracjonalnie racjonalny
@Racjonalny 03.10.2017 12:12

HR, PR czy ktoś kto w życiu tam tygodnia nie przepracował? Otwórz oczy człowieku, tutaj są również komentarze od pracujących tam osób. Wziąłbym poprawkę na to 700 osób i po czystkach, które przecież tak fantastycznie PRowo rozegrali, to g2a zatrudnia raczej 600 osób. Ludzie poczuli, że coś jest nie tak, więc poinformowali innych. To raczej nie jest obrzucanie g2a błotem, tylko zdawanie relacji z faktycznych sytuacji dla aplikantów.

worker
@irracjonalnie racjonalny 03.10.2017 15:07

Jak nie wiesz to się nie wypowiadaj... jest zatrudnionych ponad 700 osób i każdy pracownik ma możliwość to sprawdzić... więc nic o firmie nie wiesz

Racjonalny
@irracjonalnie racjonalny 03.10.2017 15:07

Widać po wielu komentarzach, że piszą je ludzie, którzy kiedyś pracowali, ale nie są na bieżąco ze zmianami. Wniosek jest jasny - zostali zwolnieni, są sfrustrowani i teraz narzekają. Są też i tacy, którzy rzucają oskarżenia bez konkretów ("menedżer jest głupi, a ja jestem mądry i nikt mnie nie docenia!"), więc nie wiem jak Ty, ale ja podchodzę z dystansem do takich tekstów. Rozsądniej byłoby chyba porozmawiać o problemach z szefem niż wypisywać swoje frustracje na goworku. Ja bym tak zrobił, ale może ja jakiś dziwny jestem. I nie wiem, skąd masz wieści o 600 osobach. Firma zwolniła grupę ludzi, ale co tydzień zatrudnia nowych. Jeśli pracujesz w G2A, to bardzo łatwo możesz to sprawdzić.

!!!
@Racjonalny 05.10.2017 11:23

Na 10 odjeść jest 3 przyjścia ... więc proporcje mówią swoje, po za tym ludzi odchodzą sami, też coś mówi.

g2anian
@Racjonalny 03.10.2017 12:12

Pracuję i jestem zadowolona. Polecam z całego serca.

WszędzieBylem
@Racjonalny 03.10.2017 12:12

W pełni się zgadzam. Już 2 firmy tu sprawdzałem i to co zastałem na miejscu było kompletnym przciwieństwem komentarzu to zostawianych :)

aaaaa
@Racjonalny 05.10.2017 11:23

MQc widać twój styl pisania na kilometr. ;)

Yale
@Racjonalny 03.10.2017 12:12

Zadałem niżej pytanie, co konkretnie bylo nie tak. Nie pytam o support bo to faktycznie ciężki temat. Pytam o IT. Nikt nie potrafi jasno wyjaśnić. Choćby w kilku zdaniach. Trochę już mnie to męczy, czytanie lamentów bez konkretnych argumentów. Ktoś opiszę problemy w dziale IT, dlaczego ludzie odchodzili?

G.
@worker 05.10.2017 10:28

598 ni jak się ma do 700, chyba że zatrudnili dziś 102 osoby jak wyszłam z pracy ????

Factcheck
@worker 05.10.2017 10:28

Bedac w firmie rzeczywiscie latwo sprawdzic ilosc pracownikow. Od kilku dni jest mniej niz 600.

Bouli
@Factcheck 16.01.2019 19:43

Może to racjonalny jest spoza i udaje Junior PR-owca dla beki? :D

Anime

Dobra, to kto poleciał tym razem?

Bouli
@Anime 02.01.2019 18:12

Słyszałem, że zaraz na początku roku spadło 2 mazaki z regału koło kuchni, ale może to plotka

Hdhd
@Anime 02.01.2019 18:12

Znowu coś było?

DiD
@Anime 02.01.2019 18:12

Ponoć prezes Skwarczek poleciał do Bostonu

Nick
@DiD 04.01.2019 06:14

Pytanie czy wróci ;-)

Jojo
@Nick 11.01.2019 22:50

Jak coś to jest Pani Prezes Manisha hahahahahaha

a

aaaa

a

aaaaa

a

aaaaaaaaaaaa

Mistrz

Jeszcze chwile i biblie bedzie mozna skleic. EPOPEJA:)

Szafiarka
@Mistrz 13.11.2018 17:56

To taki blog firmowy chyba jest XD

Level up

W grudniu alternatywne Winter Party. Skład EXG2A!!! Grono zamknięte ????????

Dddd
@Level up 16.11.2018 22:07

Chętnie :) tylko wyrzuceni, czy tacy którzy sami odeszli też? ;)

dementhos
@Level up 16.11.2018 22:07

nie alternatywne tylko jedyne ;p

Obecny G2A-owiec
@Level up 16.11.2018 22:07

Impreza otwarta, na profilu LinkIn exHead of IT w G2A (Robert Ruszała) jest informacja jak o imprezie oraz link do grupy telegramowej gdzie ciągle jest update. I to jest piękne :) facet zaczął rok temu i wie jak robić employee branding (prawie za darmo) a post na jego profilu wygląda jak policzek dla G2A. A G2A pomimo całości konekcji, pieniążków jakie ma nie może zrobić nawet skromnej imprezy aby podziękować pracownikom.

Peace
@Obecny G2A-owiec 19.11.2018 11:55

Robert, daj już spokój :-D :-D :-D :-D

Flea
@Peace 19.11.2018 22:18

Gość tym żyje, bo raczej to on stoi pod postem XD ludzie to tylko firma i robota jak każda inna - ta akurat gorsza XD

JA
@Obecny G2A-owiec 19.11.2018 11:55

Wiesz, jak G2A mialo rok, też robiło imprezy ;) Just saying...

Bosy
@Obecny G2A-owiec 19.11.2018 11:55

O tak wspomniany Robert jest cięty, mściwy i pamiętliwy. Chyba dlatego tez poleciał jak inni managero

Pantofelek
@Bosy 27.11.2018 20:32

Oj słaboś ty poinformowany. Słabo. Robert to jeden z lepszych ludzi jacy tam pracowali. A i jedna sprawa. Nie poleciał. Tak tak nie poleciał a wyleciał i wracać nie chce????????????????

Bosy
@Pantofelek 28.11.2018 19:42

Niepoinformowany tylko doświadczony pracą w g2a :) ale dopuszczam myśl ze posiada kolegów. Fakt menagero w g2a nie byli ogólnie wysokich lotów czego dowodem jest to forum. Mimo wszystko wszystkiego najlepszego.

Maciej
@Bosy 27.11.2018 20:32

Oj tak i jeszcze jak przubuarczyć i przysłomić potrafi w towarzystwie po całości. No ale peace, po co dołączać do klubu?

Kuk
@Level up 16.11.2018 22:07

A gdzie ta impreza?

pedeka
@Kuk 14.12.2018 12:23

kto ma wiedziec, ten wie, a kto nie, ten nie pozdro dla kumatych

Macius
@Maciej 29.11.2018 19:22

Oj tak pan R to lubi przypieniaczyć, podpić i podszczypać czasem. Pasował do klimatów g2a no ale może się znudził i przepadł. W sumie zabawny, pozdro i powodzenia.

santa

Jaka dziś zupa?

Ted
@santa 07.12.2018 09:36

jarzynowa wegańska, bardzo dobra tylko mogłaby być bez ryżu

Głodny i zapracowany
@Ted 07.12.2018 11:33

No fajne niby to jedzenie, ale jak się ma mało czasu, to wolałbym gorsze, bo kolejka jak fix i sceny jak na dworcu kolejowym w Delhi w trakcie buntu Sipajów

Yushite

Coś się dzieje ciekawego w firmie?

Insider
@Yushite 05.12.2018 00:23

Poleciało następne 18 osób w zeszłym tygodniu

G.
@Yushite 05.12.2018 00:23

Pracuje się ????????????

Shire
@G. 05.12.2018 11:16

18 osób z którego działu?

kinia311
@Insider 05.12.2018 10:17

Przyjmuja kogos do pracy?

Sequwa
@G. 05.12.2018 11:16

Dobrze, że dodałeś tyle znaków zapytania. A teraz wracam do pracy, zamiast pisać głupoty.

Smakosz
@Yushite 05.12.2018 00:23

Dzisiaj żurek i lasagna jest

jestemnabieżąco
@kinia311 05.12.2018 20:57

tak, do Technology cały czas

Began
@Shire 05.12.2018 19:44

Glownie support ale z innych tez po kilka osób

Pupazzakrzaka

Mam wrażenie że opinie wypisują tutaj tylko osoby mające jakiś żal do tej firmy. Fakt firma ma gorszy czas, ale tragedii nie ma. Jak były imprezki i rozpieszczanie to było ok, jak jest czas zwykłej pracy to ludzie płaczą.

Nick
@Pupazzakrzaka 20.11.2018 22:30

Zobaczymy co będziesz pisał jak pewnego dnia o 12 dostaniesz bez konkretnego powodu wypowiedzenie

Jo
@Pupazzakrzaka 20.11.2018 22:30

Serio? No ja wiem, że PR przepraszam dział komunikacji się stara ale to żałośnie wygląda. Dajcie sobie już spokój. Mówicie o imprezkach i rozpieszczaniu a nie o szukaniu pretektów i masowych zwolnieniach? Słaba pamięć to bilobil!

Dj bobo
@Pupazzakrzaka 20.11.2018 22:30

Znowu poleciał manager ????

zwolnienia
@Dj bobo 23.11.2018 13:54

Corporate Event Manager + Head of Marketing

Dj bobo
@zwolnienia 25.11.2018 14:11

Widzę, że Head of Marketing jest już zastąpiony. Starym zwyczajem podkopów. Żałosne...

Kolega Brutusa
@Dj bobo 27.11.2018 10:13

Sztylety w plecy jak u Cezara, a krew kapie i spływa po schodach

kasia

Hej czy jeszcze można aplikować na support eng do g2a? Jakie zarobki na start?

Wivk
@kasia 25.11.2018 14:23

Obserwuj oferty na g2a.co/careers. Aktualnie nic na support nie ma ale może sie pojawi. Pensja zalezy od jezykow jakimi się posługujesz. Sam angielski i polski za wysokiej nie zapewni. Na za duzo ponad minimalna nie licz

Beti
@kasia 25.11.2018 14:23

Hej, dziś właśnie zwolnili kilka osób z supportu. Daj sobie spokój

Insi

Wszędzie się sypie! Kryzys nie omija i nie ominie tez IT. motywacja programerow tego działu już dawno zerowa. Ze tego góra nie widzi to szok. Tu trzeba nowego otwarcia

Jonek

Proszę o Ocena Pana Daniela , jak się z nim współpracuje ? http://chipbilling.com/opinie_czytaj,22955523

Obecny G2A-owiec
@Jonek 13.11.2018 19:41

Jeden z gorszych managerów jakich znam, osoba postawiona nie na swojej pozycji, bez wiedzy domenowej, manipulant, lubiący współpracować tylko z ludźmi, którzy mówią mu co chce usłyszeć ("wazeliniarstwo"). A to tylko wierzchołek góry lodowej jego niekompetencji na tej pozycji.

Problem rozwiązany
@Obecny G2A-owiec 14.11.2018 09:23

Problem rozwiązany

domi565
@Problem rozwiązany 15.11.2018 18:29

to znaczy?

Bye bye
@domi565 16.11.2018 09:37

Nie pelni juz funkcji CTO. Ale jest w firmie nadal.

zwolnienia?

Dziś podobno kolejne zwolnienia, tym razem na strzeblu managerskim. Ktoś ma więcej info?

Bye bye
@zwolnienia? 15.11.2018 18:41

Pozegnano sie z Chief Revenue Officerem (w firmie od marca). Podany powod: rozne wizje rozwoju produktów.

Bezrobotny

Firma w której CCC którzy mają po 25 lat patrzą ci w oczy mówiąc że będzie dobrze i pewnego dnia jak przyjdziesz o 8 rano do pracy to 11 dostajesz wypowiedzenie. Jeżeli nie studiowałeś z Cto, CBA, Cea czy innym na C lub nie jesteś kolega od lat nie masz co liczyć na stabilizację

robotny programista
@Bezrobotny 11.10.2018 22:43

Ich wpływ na rekrutację jest podobny. Przeszedłem 2 (raczej proste (zwłaszcza jak na seniora)) rozmowy techniczne, rozmowę z managerem projektu, a na sam koniec miałem rozmowę z ważną osobą decyzyjną po której dostałem feedback, że "nie było chemii". Nie twierdzę że była, a pytania w stylu "opisz się jednym zdaniem" nie specjalnie pomogły, natomiast nie rozumiem jaki jest profil kandydata którego szukają, jeśli najtrudniejszym kryterium do spełnienia jest spodobanie się komuś z wierchuszki. W pewnym sensie jest to wręcz uwłaczające dla obecnych pracowników.

polak patryyjota
@robotny programista 15.10.2018 22:09

nie ze nie było chemii tylko pewnie miałes wlasne zdanie i nie byłeś " sterowalny ". Wszyscy w tej firmie mają łby w kagańcach i nikt nie mówi, co naprawdę myśli.

Joanna
@Bezrobotny 11.10.2018 22:43

BCG must have

Er2
@Joanna 18.10.2018 07:41

Kolesiostwo, ściągają tylko swoich, zero wiedzy

xxxxxxx
@polak patryyjota 17.10.2018 20:45

a jak ktoś powie co myśli, to tylko czekać aż przyniosą pożegnalny papier :D

Szczęśliwa
@xxxxxxx 31.10.2018 18:23

Tak dokładnie było ze mną :-D pozdrawiam ;-)

Majki

Jeszcze niedawno to byla wspaniala firma, ale wlasciciele wypieli sie na osoby ktore ta firme tworzyly i im na niej zalezalo a zatrudnili team mlodych korpo wilkow ktorzy rozwalili caly biznes

Max Z

Dwa lata temu ta Firma to było coś wspaniałego. Ludzie się wspierali i osiągali bardz dobre wyniki. Każdy był pozytywnie nastawiony i dumny z pracy w G2A. W tamtych czasach DNA 1.0 coś znaczyło, i można było liczyć na zarząd jak i na każdego współpracownika. W obecnej chwili wszystko się zmieniło o 180stopni. Firma tworzy coraz więcej bardzo kosztownych stanowisk "C Level". Rozbudowuje do granic możliwości biurokracje w IT tak jak ktoś tu napisał 5 dyrektorów, 8 PM itp... Ale najgorsze i najbardziej nie zrozumiałe jest to że Firma szuka oszczędności gdzie tylko się da, zwalnia dziesiątki zwykłych ludzi i często są to dobrzy pracownicy którzy tworzyli tę firmę od zera. Tylko po to żeby zatrudnić kolejnych "C" którzy oprócz swoich bardzo wysokich wynagrodzeń mają inne "kosztowne przywileje" o których mówi się na korytarzach. Dziwne jest też to że szefostwo właściwie oddało władzę nad Firmą trzem "Dzieciakom" którzy mają nikłe doświadczenie ale za to udało im się w szybki sposób zabić ducha tej Firmy. Obecnie ludzie przychodząc do pracy nie wiedzą "kiedy" ich kolej i kiedy stracą pracę. W obecnej chwili nie ma co liczyć na stabilność. Ani nie ma co się specjalnie angażować w projekty bo często są "ubijane" przy stadium 75- 90%. Domniemam że prezesi prędzej czy później zauważą prawdziwe problemy w Firmie, oby tylko nie było za późno.

olek
@Max Z 05.11.2018 17:01

Czy firma obecnie zatrudnia jeszcze ludzi bez tzw "układów"?

ChcialemMiecZycie

jestem byłym pracownikiem, który przy zwalnianiu usłyszał, że nie wpisuje się w G2A DNA, bo pracuje tylko na pełen etat, a każdy robił nadgodziny (teoretycznie dobrowolne)

Ja
@ChcialemMiecZycie 05.11.2018 11:28

zaraz, zaraz... Nadgodziny za które nie płaci się lub płaci się x1? Gdy zwróciłam im uwagę, że za nadgodziny powinni płacić x 1.5 lub powinno się je odbierać to stwierdzili, że za dużo pieniędzy by na to przeznaczyli.

Turek
@ChcialemMiecZycie 05.11.2018 11:28

Ty rozczeniowy Millenialsie :P jeszcze może pieniążki byś chciał za te nadgodziny

olek
@Ja 06.11.2018 09:19

To jest Podkarpacie i tutaj można płacic ochłapy a pracowników traktować jak 3 świat. Tak wygląda rzeczywistość. Na tym samym stanowisku w Warszawie, Wrocławiu czy Krakowie masz min 3x tyle.

John Wick

Czy może ktoś napisać coś o ostatnich zwolnieniach? Ponoć niedawno znowu poleciało kilka osób.

adasd
@John Wick 17.08.2018 08:18

poleciało, poleciało. ale teraz już nie robią masówek, tylko wypieprzają po 1-2 osoby dziennie. za mało, żeby warto było wspominać :-)

cp
@adasd 18.08.2018 09:59

ale dlaczego zwalniają? firma ma w ogóle jakieś perspektywy czy to się już zwija? niestety jest na maksa nieprzejrzysta, a ostatnio nawet przestali się chwalić...

witek
@adasd 18.08.2018 09:59

Z jakich działów i kogo w pierwszej kolejności?? :(

Ddddd
@witek 19.08.2018 21:39

Creative, UX, Support, Marketing a reszty nie znam.

ola
@cp 19.08.2018 18:41

dla niejednogo doswiadczonego analityka finansowego ten model biznesu, rozpasanie, tabuny managerow i pensje expatow i wybrancow jak z kosmosu....to bylby zagadka .jak to sie bilansuje:) ...to nie google czy microsoft czy chociaz jakis sap gdzie kokosy zarabia sie na erp dla korpo czy licencjach moze ktos w koncu siadl w excelu i policzyl ze przeplacali mase etatow ...itp

Jack
@ola 23.08.2018 21:30

Przepłacali i to sporo, niestety kosztem szeregowców czy innych solidnych pracowników - teraz z tych "gwiazd" niewiele pozostało, albo się zwolnili sami albo polecieli ze stołków, podobnie z resztą jak szeregowcy.

Nick
@Jack 24.08.2018 10:13

czyli 'szeregowcow' tez zwalniaja? czy sami sie zwalniaja?

Hhh
@Jack 24.08.2018 10:13

Wczoraj znowu polecieli. Tym razem kilkuletni pracownicy G2A Pay. Manager Paya sam się zwolnił, jak wyrzucili mu bardzo dobrych pracowników. Gie dwa a sięga dna. Kolejnego już poziomu lochow.

lokus
@Hhh 24.08.2018 20:13

g2a pay umarł nie przez złych pracowników, tylko przez logo G2A. Skoro sama firma jest nie zbyt transparentna, to jak komuś pod tym szyldem powierzyć płatności czy swoje pieniądze? Znam pracowników, którzy mówili to wraz z premierą g2a pay, 3 - 4lata temu, że brand g2a nie pomoże a zaszkodzi. Niestety nikt ich nie słuchał, tylko trzeba było przez 4 lata pompować w to flotę a potem zamknąć.

Agref
@Hhh 24.08.2018 20:13

Czy programistów też zwalniali?

Hhh
@lokus 25.08.2018 10:22

Doskonale o tym wiem, byłem jednym z tych ludzi, tylko trochę później. Ale dalej nikt nie słuchał. No a teraz widać jak to zadziałało :-) Pracownicy, którzy się zwolnili lub zostali zwolnieni robią świetne projekty. Ci, którzy zostali w G2A często do nich odchodzą ;)

John Wick
@adasd 18.08.2018 09:59

Dzięki za info, też mnie takie słuchy doszły... eh

ligiligu
@Agref 25.08.2018 13:51

Na razie nie, niektórzy programisci i testerzy sami odchodzą. Teraz czyszczą inne działy. Dziś już podobno mniej niż 640 pracowników.

Factcheck
@ligiligu 22.10.2018 07:37

Stan na obecna chwile 638 osob

kamila 22
@Factcheck 23.10.2018 09:33

Ile było wcześniej np. pół roku temu?

kulejkil
@kamila 22 28.10.2018 18:51

3 miesiace temu było 700 (dziś już 636). W szczycie było grubo ponad 700.

minage
@kulejkil 30.10.2018 07:28

Gdzie w Rzeszowie szukać pracy ?? macie jakieś propozycje? dla osob z supportu np

Takitam
@minage 30.10.2018 21:56

Rynek pracy w Rzeszowie wygląda źle, mimo ogólnej opinii. Wyjdź do większych miast i zobacz jak tam ludzie żyją, ile zarabiają. Taka moja rada :-)

prezes

Witam, pracowałem w G2A ponad 3 lata ( programista ) i nie powiem było naprawdę swietnie. Większość to wspaniali ludzie od kuchni po kadre dyrektorską. Wszystkie projekty kiedy zaczynałem szły nieludzkim tempem ( napierdalanie ) ale to było świetne , chciałeś ? to pokazałeś że potrafisz i hajs się zgadzał. Ludzie mieli cele i idee, chciało się tworzyć coś nowego i niesamowitego. WIelka jedna rodzina skupiona na cel. Nadszedł jednak czas , jak zwrot w horrorze. Zamiast skupić się na realizacji celów zaczęto wymyślać jak unowocześnić procesy, jak napędzić bardziej ludzi. I tak powstały różne departamenty które miały śledzić poczyniania pracowników którzy tak naprawdę pracowali na hajs dla firmy. Trzech dyrektorów , pięciu menagerów , trzech lidów na projekt. I powtórzyla się historia z polskiego czarnego czwarktu. Na koniec zatrudnili C.. ( szczeniaczka bez doświadczenia ) niemającego zielonego pojęcia o zarządzaniu ludzimi tym bardziej nie mającego żadnej wiedzy wymaganej przez stanowisko. Zaczął on koordynować różnego rodzaju procesy , mając przy tym ludzi którzy stworzyli tak naprawdę większą część G2A za nic. W ten sposób doprowadzili do rozłamu fundamentów tej firmy , lojalności i zaufania do współpracowników. Mimo wszystko podziwiam założycieli Dawida i Bartka ( wspaniali ludzie ). Osobiście życzę samych sukcesów i rozwoju.

Dances
@prezes 27.10.2018 23:01

Znowu jakieś zwolnienia? Ilu? Gdzie teraz w Rzeszowie się roboty szuka?

BylyDev

Coraz gorzej, siadło na całej linii. Koledzy czas wiać, odwagi. Było ciężko ale warto życie jest piękne :) pozdro

Zostaw opinię o G2A.com

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie G2A.com